Faʻatoʻa totoina laau toto

Aoao uma e uiga i le tausiga lelei ma le totoina o le basil.

Basil (Thalictrum) - faʻatoʻaga faʻapitoa o le aiga buttercup. E tusa ma le 150-200 ituaiga o laau nei e lauiloa.

I le natura, o le basilist e mafai ona maua i luga o mauga o motu o Amerika, i Aferika i saute, i le totonugalemu o Rusia.

E oʻo atu i le lua ma le afa mita le maualuga o le basil i luga, o laau laʻau faʻamaʻi e 5 cm le maualuga.

Fugalaau o le basilist fiafia i le latou foliga muamua ma le ea; e mafai ona lanu piniki, paepae, samasama, lanu viole. O inflorescences e mafai ona le gata i le manaia ma le gaogao, e fesoʻotaʻi i totonu o se pulumu poʻo se panicle. Mo lanu o le basilist, o se faʻamatalaga talafeagai - o nei pulu felafoaʻi fiafia.

O tulafono mo le tuufaatasiga o soaporders e fautuaina ai le totoina o laau toto - laina mai laau toto, ituaiga e tele ma tausaga taʻitasi o ituaiga fugalaau (fulafula, asters, delphinium, mullein, lupine, sunflower, chrysanthemums, masini (cornflower, basil, gypsophilia, flox, ma le lanu mumu; euphorbia); o le pito mulimuli o le faʻaogaina (pansies, alpine asters, periwinkle, pinaceae, iberis, saxifrage, talavou, wormwood, primroses)

Filifiliga o nofoaga ma tapenaga o eleele

O le penumbra o le filifiliga sili lea mo le nofoaga o le basilica, talu ai o fugalaau o le laau o le a susunuina i le laufanua lanu susulu, ma o le tele o le suāsusu o le a manaomia ina ia le faaitiitia le fugalaau.

O le eleele e mafai ona iai, ae o le Basil o le a atiina ae lelei ma vave i luga o eleele mama ma lelei, susunuina ma vele mai vao leaga.

O le tuufaatasiga o le eleele e sili atu ona lelei le filifili i se tulaga le tutusa o le elemene, e mafai ona avea ma eleele lanu ma oneone.

E te iloa? Vasilistnik e na o le lua tausaga talu ona totoina.

Sauniuniga o fualaau aʻo leʻi totoina

Aʻo lei totoina fatu o le basilini, o latou aʻa ua gase i fofo faapitoa, e aofia ai:

  • "Gumat"
  • "Kornevin"
  • "Epin"
  • "Heteroauxin".
Afai e te manaʻo e toto se laau i totonu o se fagu po o se atigipusa, o le solomuli o le taimi e tatau ona tusa ma le afa itula, ma pe a totoina ile laufanua e tatau ona oʻo ile 4-6 itula.

Totoina o laau laiti o le basil

E tatau ona faʻamamaina lelei le palapala ma saunia vaieli mo le totoina o le basil, ae ia vaʻaia le 40 cm i le va oi latou, ma afai o se umi umi, e sili atu le filifilia 50 cm. Aua nei galo o le basil o se laufanua, o lona uiga o le a tupu, ma o laau e le tatau ona faalavelave i le tasi atinae.

A uma ona totō fatu, e tatau ona e lūlūina o latou aʻa ma le mamoe povi ile eleele faataamilo, ma a maeʻa - suavai ia i latou. E tupu le palapala i le taimi e tasi, ona tatau lea ona e faaopoopo i ai sina mea itiiti ma toe tosoina ina ia mafai ai e le ua o le aʻa ona fusi i le eleele.

E taua! E tatau ona nonoa le Basil pe a uma ona tulaʻi i le eleele.

Tausia ma uiga o le totoina o se sana

O le Basil i se tulaga masani o se laau e le lelei, ae a oʻo ina tupu ae e aoga le usitaia o tulafono faʻapitoa ina ia faʻasaoina lona aoga taua - fugalaau fugalaau susulu.

Auala e fai ai le faʻasuina

O le faʻaleleia o le basil taimi e maua ai e ia le lelei ma le umi o le fuga. Ole maualuga o le susu e le afaina ai le laau. I le tau vevela, susu e tatau ona sili atu ona faʻaauau ma e tatau ona faʻatinoina pei o le palapala ile palapala ile laau. O le le lava o le suamalie o le basilist e tau atu i le mea moni o le a leiloa ona fugalaau le saturation o lanu, faapea foi ma lona manogi.

Lafoaia o vao ma le palapala

O le faʻasologa o le eleele faʻasaga i le basil o se faʻamaoniga e manaʻomia e le laau ona faʻamalosolo ma le faʻaeteete ina ia mautinoa le maua o le ea ma le susu i aʻa o le laau. E tatau foi ona e talafeagai i le veleina e aveese vao lea e mafai ona taofia ai le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o le vao.

O le matafaioi a mulch

O le mulching o le basil o le a taofia ai le faʻamaeʻaina o aʻafia talafeagai o le susu, i se faaopoopoga, e mafai ona taofia le tupu mai o vao latalata i le laau. Mo le saunia o se basil mo le taumalulu, o le eleele o loʻo siomia ai e tatau ona mulimulu e faʻaaoga ai peat pe humus.

Pe a fafaga

O le totōina o le basil e mafai ona faʻatinoina i le palapala ma faʻamaʻi, i lenei tulaga, o le faʻamafanafanaina o le a na o le tolu tausaga e manaʻomia ai. Afai o le eleele e leʻi faʻamaʻaina, ona faʻaaogaina lea o le faʻaleleia, lea e faʻapipiʻiina i totonu o le eleele pe lalo ole mulch, e lua ile lua tausaga: i le tautotogo - faʻatasi ai ma le faʻamalolo o le taele, i le tautoulu - faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaʻau.

Teuteu

A uma ona faʻatoʻa fuʻa le basilist, ona teuteu lea - i le aʻa.

Ae peitai, e na o laau uumi, e le manaomia le teuteuina. Talu ai ona o le laau o loʻo i ai se faʻalauiloaina o le fatuina o le tagata lava ia, ua mafai ai ona aveeseina inflorescences ua mou atu.

Paʻu ma le faʻamaʻi aʻafia o le Basilica, auala e tau ai

Vasilistnik e seasea mafatia i faʻamaʻi, ae o loʻo iai sona faʻamaʻi e pei o le paʻu paʻu: o loʻo i ai ni lanu paʻepaʻe i luga o laulaʻau, faʻapouliuli i luga o 'au, ma o lau pito i lalo e lanu samasama. I lenei tulaga, e manaʻomia lou faʻaaogaina o fualaau faasaina "Topaz". E mafai foi ona e faia se puipuiga ma ni mea faapitoa.

Faatasi ai ma meaola faalafua o le basilist o loo i ai le aphid, e le masani ona masani i le bronzovka, lea e aliali mai pe a le lava le susu o le laau. O le fufuluina o iniseti e faʻatau i totonu o se faleoloa faʻapitoa e fesoasoani tele mai i mea faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma Akarin, Karbofos, Bankol, Biotlin. O le totoina e le gata o laulaau, ae o le eleele foi e siomia ai le laau.

Auala e toe gaosia

O se vaega o lenei laau o le uiga o le fatuina o le tagata lava ia. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e totoina oe lava laau basil fou, e sili atu ona lelei le filifilia o le vaeluaina o le vao poʻo le tipi.

Fatu

Ina ia totoina se basilini mai fatu, e tatau ona aoina i latou i le tautoulu, ma e mafai ona vave totoina fatu ile laufanua. Ae ui i lea, e tatau ona e maua se taimi e te faia ai aʻo leʻi oʻo i le malulu. Afai e te filifili e teuina seʻia oʻo i le tautotogo, ona tatau lea ona e faʻaaluina se malulu malulu mo i latou (pe a ma le masina) e faʻaleleia ai le germination.

A maea lenei sauniuniga, o le a tupu vave le fatu o le basil ma faʻalautele, ma o le a totogo le laau i le tausaga lona lua.

E te iloa? O le togavao Basil e mafai ona tupu i le tasi nofoaga mo le tusa ma le 15 tausaga, aʻo ia faʻafefe lelei le malulu.

Laʻau

Ina ia mafai ona faʻapipiʻiina le basilus, e tatau ona vavae ese ma le faʻaeteete ia aʻa laiti mai le vao ma laʻau e leʻi atoatoa ona atinaʻe, ona tuu lea i totonu o se fagu vai. Ina ia faʻavaveina le faʻaalia ma le atinaʻeina o aa, e mafai ona e faʻaopoopo meafaigaluega faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, "Kornevin". O le totoina o ni mea e sauniuni e faia i totonu o eleele tatala, o le mamao i le va oi latou e tatau ona tusa ma le 40 cm.

E taua! O aʻafiaga o le a sili atu ona aʻafia i le faapalaga na saunia talu ai nei: o loʻo faʻafefiloi ma le eleele ua faʻafefiloi ma humus mai laʻau, oneone ma fugalaau faʻapitoa.

Vaeluaina o vao

O lenei metotia o le toe gaosia o le basil i totonu o faifaatoaga e sili ona taatele. Mo lona faʻatinoga manuia, e tatau ona eliina le togavao i le ogatotonu o le tautotogo po o le amataga o le tautotogo, e vaevaeina i ni vaega ma suia i nofoaga filifilia i totonu o se palapala susu.

Faʻaaogaina i le mamanu

Ona o ona foliga matagofie, ua maua ai e le basilist lona faaaogaina i le fatuina o se ata o le laufanua. O se laau tetele e faʻaaogaina i le mamanu o tuaoi, o laʻau laiti e teuteuina le togalaau, faʻatasi ma le faʻapipiʻiina, ma e mafai foi ona totoina i luga o se alpine slide po o totonu foi o ipu.

E mafai ona faʻapipiʻi Basilina ma laau e pei o le phlox, iris, buzulnik. O le laau o le a faamamafaina lelei le matagofie o rosa, lili. E mafai ona e vaʻaia se suavai suamalie i totonu o le togalaau lata ane i le vaituloto, e pikiina se 'au, brunner, astilbe, aso faʻapitoa, ma faʻatasi i lana kamupani.

I le taimi o le tautotogo, o fugalaau fugalaau - daffodils, tulip, crocuses o le a sili atu le manaia e faasaga i le talaaga o se basilisi vao.

E te iloa? E masani lava, o le basilini i le faʻataʻitaʻiga o le laufanua o loʻo faʻaaogaina i totonu o se fatuga totō, lea e faʻapupula manino ai i totonu o le togalaau.

Faamalologa o meatotino o le basilist

E taua le Basil o se vailaʻau faʻamalositino, ae ona o le fugalaau e matua matautia tele, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete ma faatoa maeʻa ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Fugalaau, lau ma le basil root e faʻaaogaina e fai ai paʻu, tinctures, decoctions, oments. O le Basil e maua ai le vaifofo, antispasmodic, mea e pito sili ona maualuga.

E fesoasoani le togafitiga i togafitiga o le neurology, ophthalmic, gynecological diseases, faapea foi ma le maualuga o le toto ma faamaʻi o le mama, gasegati o le tino.

O Basil o se mea matagofie i fugalaau matagofie. O le totoina ma le tausiga o le laau e le manaʻomia ai se taumafaiga taua, ma e mafai ona avea le basilist ma mea teuteu i lau togalaau.