Lafumanu

Auala e momoe ai se povi ao leʻi faʻapipiʻi

E leʻi umi ae leʻi paʻu, e taofi le povi i susu. O lenei fuataga e faʻatatau i le sauniuni mo le fānauga ma le vaitau o le aʻoga o lumanaʻi. O lenei vaitau e fesoasoani i se tamaititi soifua maloloina ma maua ai le maualuga i le isi vaitau o lactation. O le faagasologa o lactation o povi susu, faapea foi ma lona amataga ma le faaiuga e ese mai i le tele o susu o lo o gaosia. Malamalama i nei foliga ma mafai ai e le faifaatoʻaga ona faʻatulaga lelei le faʻalauiloa.

O le a le mea e momoe ai se povi

Amataina se povi aʻo leʻi valaʻauina o le mutaina o milking. A maeʻa, o le a amata le vaitaimi o le matutu, o lona uiga o le fafagaina o le povi fafine faatasi ai ma le fafaga faatasi ai ma se aofaiga faatapulaʻa o le vai.

Saili pe faapefea ona alu le maitaga, nai lo le fafagaina o povi vevela.

O le a le taimi ma le auala e tatau ona lelei ai se povi ao leʻi faʻapipiʻi

O le faʻasalalau e faia i le 65-70 aso aʻo lumanaʻi le faʻamoemoeina. A o faagasolo lea taimi, e tatau ona malolo le povi, ia faʻatumu faʻatoʻaga o vitamini ma minerale i le tino.

Talu ai o le gaosiga o le susu e tupu i taimi uma, e mafai ona taofi le faagasologa i le faʻaitiitia o le numera o susu ma faʻaitiitia le aofaʻi o le vai e ulufale atu i le tino. O lenei faalauiloa ua taua o le faifai malie.

Aua o povi e maualuga ona maua, faʻaitiitia le susu ma faʻaitiitia le aofaʻi o le vai faʻaititia le aofaʻi o susu o loʻo gaosia, ae e le taofia le lactation. I lenei tulaga, o le faʻataʻitaʻiga e faia malosi - fualaau faasaina.

E taua! O le taofia o le lactation ma fualaau faasaina e faamalosia mo povi o ana faatinoga e sili atu ma le 12 lita o le susu i le aso. Ae latou te faʻaaluina pe a uma le faʻaitiitia o le faʻavaiaso o le susu.

E itiiti laitiiti

E amataina le amataga ile 3-4 vaiaso. Mo susu susu, o le faagasologa e mafai ona faalauteleina. I le mea e mafai ai, o le fua o le meaʻai lanu meamata i le povi e faʻaitiitia. Taimi o le inu o le inu.

E mafai ona e alu i se auala gaogao, tuu i le mea taumafa na o vaomago ma meaai mamago, inu tele - e le silia le 1 le pakete vai i le aso. O le taimi o le taumafa e faʻamapulaʻa i le 4 itula i le aso.

O le amataga amata e tusa ai ma le polokalame:

  • le vaiaso muamua - ia susu 2 taimi (i le taeao ma le afiafi);
  • 2 - naʻo le taeao;
  • 3 - toe faalua ona mafai ona feololo i isi aso uma;

E tatau ona maitau ma le faaeteete le setete o le uʻu ma le aofaʻi o suāsusu, ia faia i taimi uma se massage, pe a fai e aisa le u, e sili atu le vevela i susu. Ole tele o susu e tatau ona faʻaitiitia.

Faamolemole ia matau o se ata o le ata ua faailoa mai, o povi taʻitasi e iai ona lava uiga o le faalauiloaina. O le mea lea, e tatau ona fausia i luga o lona setete. Afai ua faaititia le tele o le susu, ma o le susu o le susu ua gaosia ua faaitiitia i le afa, ua taofia le milking, ma o le vaitaimi o aano o manu fasi e amata mo le manu. Afai e leʻi taofi le gaosiga o le susu, ona latou susuina lea i le paʻu, pe taofi faʻatasi ma le fesoasoani o vailaʻau e taofi le lactation.

Aoao pe faʻafefea ma pe fia taimi e susu ai povi.

Faamalosi

Lafoaʻiina o le lactation faatasi ai ma le fesoasoani a vailaau e faia i le 5-6 vaiaso aʻo leʻi faʻauʻuina, ae le silia i le 4 vaiaso muamua atu.

Fautuaga o fualaau faasaina:

  1. "Nafpenzal DC" - o se vailaʻau faʻasaina e faʻaaogaina mo le puipuia ma togafitiga o mastitis, faʻapea foi ma le taofi o le lactation. Aʻo lei faia le faʻatonuga, ua tuʻuina atu le povi, ua faʻamaʻi le alofilima i se solosolo, lea o loʻo aofia i le pusa. Tosiga - 1 le tuiina o le tui, lea e tosoina i totonu o le suāsusu susu tasi.
  2. "Orbenin EDC" ma "Brovamast" - o vailaʻau faʻasaina foi e faʻasaina ma e faʻaaogaina ma le faamoemoega tutusa e pei o le "Nafpenzal DC". O le eseesega o le faʻafeiloai atu i itu uma o le uila. "Orbenin EDC" e le mafai ona faʻaaogaina mulimuli ane nai lo le 42 aso aʻo leʻi faʻauʻu.
  3. "Mastometrin" - O se vailaau faʻapitoa faʻatoʻa fofo mo le togafitiga o gaioiga o le mu, ma mo povi foi mo togafitiga o mastitis. Ina ia taofi le lactation, e faʻaaogaina loa le sooupu i le foliga o se iniseti intramuscularly i se fua o le 5 ml.
E taua! Milu pe a uma ona faʻaaoga fualaau e taofi le lactation, e le mafai ona 'aina mo le 46 aso.

E faʻapefea ona tausi ma pe faapefea ona fafaga se povi i le tamoe

A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona teuina le povi i se mea matutu, mama ma mafanafana. O le paʻu e faʻamamāina e le aunoa, ma fufulu le uʻu i le vai mafanafana. O le savali i le povi e tatau ona le itiiti ifo i le 2-3 itula ile aso. O le taimi lenei e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le taumafataga poʻo le faʻamapulaʻa ile savali i totonu ole laufanua savali.

Nai lo le ufiufi o le forage, e tuʻuina vao i le meaola. Talu ai e le 'aʻai tele ona moa, o le fafagaina i totonu o le tino e otometi ona tapulaa. O le suavai suamalie e faʻaititia i le 1 pakete vai. Fafagaina e faʻatolu 3 aso i le aso.

O le taimi lava e muta ai le lactation process, e toe faʻafoʻiina atu le meaʻai i meaai ma fafagaina le manu i le masani masani. 2 vaiaso aʻo leʻi faʻapipiʻiina, e faʻaititia foi i le 20-30%. I lenei taimi i le taumafataga e tatau ona:

  • fale puipui malosi vao;
  • meaai fafagaina;
  • fualaau faisua;
  • vitamini ma supela faaopoopo;
  • taulaʻi.

O le a le umi e mafai ai e le povi ona toe maua

Ina ia lelei le faatulagaina o le amataga, malogo ma le paʻu, e tatau ona tausia e le faifaatoʻaga se kalena lea e matauina ai le taimi e ufiufi ai le povi. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻatusatusa saʻo ai aso talafeagai.

Afai o le calving muamua muamua pe mulimuli ane nai lo le aso ua faamoemoe, e faalagolago i uiga o le povi ma ua manatu e talia. E masani lava, o le faaiuga o le avega e tupu i le 285 aso. I le amanaia ai o mea e ono tutupu, ua manatu ai e mafai ona tupu le paʻu i le vaitau o le 265-300 aso.

Saili: o le a le filifilia o se povi ao lei amataina ma pe a maeʻa ona faʻapipiʻi; aisea e leai ai se povi; mea e tatau ona fai pe afai o le povi e le alu ese mai le fausiaina; o le a le mea e fai ma le faʻaogaina o le matua i totonu o povi pe a maeʻa; le mea e fai pe a uma le paʻu
Faʻasalaga i lalo e taʻu mai e le o fafaga lelei le manu. Afai e le tupu le paʻu i le 290 aso, ona tatau lea ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, talu ai e ono mafai e le povi fafine ona faʻaipoipo.

E mafai ona gaʻo se leai se povi pe a uma ona amata

Ina ia iloa le maʻitaga o se povi, e sili le valaʻau i se fomaʻi, ina ia oʻo i le taimi o le faʻalauiloa ma le faʻagogo, ia mautinoa lelei le tulaga o le manu. Afai e ave sese le povi i laupapa mate, ona mafai lea ona 2 auala e foia ai le faafitauli:

  • tauaveina le iniseti ma amata le faagasologa ole maitaga;
  • e faʻatau le povi.
O le tufatufaina atu e tusa ma le 2-3 masina ma e aofia ai massage e 20-minute i vaega taitasi o meaai ma meaai faapitoa ma se faʻalauteleina o le tele o felafolafoaiga ma mafaufauga.
E te iloa? O le tuaa o le povi a le aiga o se tafaoga vao - o se povi e tusa ma le ton. Talu mai le taimi o le falemaʻi, e sili atu i le 1080 ituaiga o tagata eseese ua fafaga ai tagata. Na latou mulimuli uma i le auala e faʻaitiitia ai le tele o le manu ma faʻaleleia lona laʻau po o meaʻai.
O le lelei o lana fanau, o lona lava soifua maloloina ma mea aoga e faalagolago i le vave ma le saʻo o sauniuniga mo le paʻu o povi. Afai e mafai, ia tausia se tusi o talaaga o meaola o manu ma aso autu ma vaega o le olaga o loʻo tusia i totonu, talu ai o ni tagata taitoatasi mo manu taitasi.

Le faiga o le taʻavale o povi: vitio

Faʻamatalaga

O le povi e tusa ma le 280 aso. O se povi e tatau ona amata i le 70 aso aʻo leʻi paʻu. O laʻu povi e tamoe malosi lava, ma amata ona ou tamomoe i le tolu masina aʻo leʻi paʻu. Ou te faia se vaiaso i le vaiaso tasi, ona sosoo ai lea ma le lua susu, ma isi mea faapena, ma o le a ou taofia le milking i le tolu lita. Ia Fepuari, pe a maeʻa, e maua le 18-20 lita, e ui lava e tu i luga o vao.
Inessa
//www.ya-fermer.ru/comment/16980#comment-16980

E faʻapefea ona le o tatou i luga o le autu? Ua ou fiafia nei i le fafaga lelei o se povi maʻitaga. O nisi e fai mai e lua vaiaso ao lei aveesea le fafaga, ma e leai se meaʻai e mafai, aua e mafai ona mafua ai le fulafula o le uila mulimuli. Ma i luga o le vao se tasi e pei o le teuina ... aemaise lava talu ai matou te le iloa le taimi tonu e paʻu ai le povi. Vaitaimi, ma e mafai ona latou savavali e oʻo i le tolu vaiaso, ma e foliga mai o le a fiaai le povi mo le 5 vaiaso pe tusa. O nisi e finau faapea o le fafaga i le paʻu e le o se mea e manaʻomia, ae le o le faʻailoga, e oʻo atu i le 2 kilo kalama i le aso. Ou te fefe i luga o se ituaiga o meaai e aluese laʻu povi))). Ua leva le matou faigamalo, o le povi sa fafagaina e toetoe lava o na o le taina ma fale o vaomatua na faataatia, o lea na ia sosolo lelei. Ou te le manaʻo i se fafine maʻitaga ia matelaina i le fiaai)). Tatou faʻauʻuga i le tusa o le 18 aso. O lenei ou te tuuina atu se povi 1.1-1.2 kilokalama o fafaga + 3-4 kilokalama o fualaau faisua (tele zucchini, pumpkins, kapisi) e mo le fafaga tasi. Ma o lea faalua i le aso. Faatasi i le aso o le sipuni pesini ole penisina + 1 tsp. suauu fafaga. Ia, tele vaomago. E maua pea le vai. Faamaoni i aso nei mo nisi mafuaaga na inu le povi.
Laima
//pticedvor-koms.ucoz.ru/forum/104-709-65284-16-1445417012