Laʻau

Brainia - o se vao laʻau e iai lau lanu felanulanuaʻi

O le Brainia o se laau manaia tele e fiafia i laʻau lanu meamata ma lanu lanu. O Brainia o le fale i le vevela vevela o itu uma e lua, o loʻo i ai vaega tele ma ola lelei e aunoa ma le faʻaeteete. I se tau le lelei, e na o le fatu o le kiona e totoina, lea e tupu aʻe e pei o se fale. Mo le faʻaleleia o mea teuteu, na fafaga e faifaʻailoga ituaiga eseese i lanu paʻepaʻe, piniki ma le mumu i laulaau.

Faamatalaga o le Botanical

O le Brainia o se laʻau faʻamafanafana poʻo se vaega o le aiga o Euphorbia. O loʻo faʻatuina, faʻapitoa. E faasolosolo malie lava, o le ogalaau e malolo ma maua ai se lanu mumu-enaena. I le siosiomaga masani, o le laau e mafai ona ausia le maualuga o le 2 mita, ae o le teuteuina lelei o le brazinia i totonu e mafai ai ona e faia se pupuvao po o se tamai laau, o lona uiga, fausia se bonsai mai le brainia.

O le teuteuga sili o le faileleia o ona lau. E i ai o latou foliga lapotopoto pe leai. O le pito i luga o le laupepa lafola e manaia, faʻafefete lemu i le ogatotonu mai le vevela tutotonu. O fualaau e ola umi e le sili atu ma le 5 cm, ma e 2.5 cm le lautele. O le autu o laupepa lanu e lanumeamata lanumeamata. O lanu lanu ma togitogi o loʻo i ai i luga o le fogaeleele, latou te faia se mamanu mamanu. O laupepa e sili ona eseese o loʻo i le pito i luga o le pale. Latou te faia se ituaiga pulou i luga o le laau.







I le vaitau o le vavao (mai ia Iulai ia Aokuso) ua aliali mai i luga o le faiʻai ni mea e tutupu mai i le laumei. Faʻasaga i tua o laʻau, latou te le o tosina atu i ai. Ae o fugalaau e sili ona manaia, matagofie le manogi. E mafai ona faʻatusatusa i le manogi o fugalaau jasmine.

Eseesega

O le fomaʻi o le failaia e le eseese tele, e masani ona maua kionalea tausiga e faigofie lava. O le mea lea, ua faʻamautu lelei i luga o windowsills o fale o le taulaga. O le ituaiga na maua lona igoa mo lanu paʻepaʻe i laulaau, lea e mamao mai pei o se pulou kiona. O laʻau pito sili ona maualuga o nisi taimi e matua paʻepaʻe pe i ai ni nai lanu lanumeamata.

Mauaina o le lauiloa lanu piniki, e iai ona lanu piniki i le lanu o le pito i luga. O le lanu piniki e felafolafoaʻi ma sui ai le lanumeamata lanumeamata o laupepa lau.

Pink Brainia

E sili atu le matagofie o foliga vaaia. Brainia Atropurpurea, o laulaau e ufiufi i lanu violē ma paʻu.

Brainia atropurpurea

Faʻatauga auala

I totonu o la tatou latitudes, o le patrania e faʻalauteleina le vegetatively, talu ai e le mafai e le laau ona fausia se mea lelei atoatoa. O vailaʻau faʻamalosi i lanu lanu e masani lava e le mafai ona faʻasalalau uiga lelei i tupulaga i le lumanaʻi.

E sili atu ona faigofie le faʻailoaina o le brerenia e ala i tipi. O le puilo apical i se mulivae (o se fasi laau ma le fafie o le tina) ma le 2-3 inisiua ua tipi ma totō i totonu o se ulo ma se mea susu. Mo aʻafiaga lelei, e tatau ona tuʻuina atu le seedling i le vevela o le itiiti ifo ma le 25 ° C ma le maualuga o le suavai. E sili atu le ufiufi o le fagu i se pusa paʻu poʻo se fagu ma faʻainu i ai e le aunoa.

E mafai ona fevaevaeaʻi vao tetele, ona tofu ai lea o le delenka ma meaʻai ma ua vave ona tupu. E faʻatino le faʻatinoga i le amataga o le tautotogo. Latou te eliina le fatu ma vavae le aʻa i ni vaega. E tatau ona e tuua le 2-3 tumutumu o le tuputupu ae i laau taʻitasi ma toto vave i le eleele. O le vevela e matua afaina ai le rhizome, o lea afai e te manaʻomia le felauaiga o le seedling i se nofoaga fou, o le mea lea, faʻatasi ai ma se paluga o le susu, e matua afifi lava i se ata.

Breinia Care

E manaʻomia e Brainia se tausiga faʻaeteete i le fale, o le a tuputupu ae ma fiafia i laʻau e fesuiaʻi. E manaomia e le laau se malamalama lelei mo le itiiti ifo ma le 12 itula. O le la e maua mai ai lau lanu paʻepaʻe ma lanu paʻepaʻe ma piniki. I le taumalulu, e aoga le faʻamalamalamaina o vao ma se moli, a leai o laulaau laititi o le a matua lanu meamata. Ae o le aoauli o le aoauli e afaina, e mafai ona susunuina lau. Ina ia aloese mai se mea leaga, e tatau ona e faia se puipuiga itiiti.

Ina ia totoina se laau, ia faʻaaoga le faʻafefiloi o eleele nei:

  • 25% oneone;
  • 25% o vaalele;
  • 50% o fanua laupepa.

O le palapala e tatau ona i ai se mea e le faaituau poo le malie. O le pito i lalo o loʻo faʻapipiʻiina i se faʻavaa o le alavai ma ua faʻamamaina pupuni. O toto laau e totoina pe a manaʻomia. Talu ai o aʻa e tutupu lemu, o le gaosiga e faia ile 3-5 tausaga. O le faʻatulagaga ua fuafuaina mo le amataga o le tautotogo.

Mo le malosi, e tatau ona e fatuina se siosiomaga mafanafana ma agamalu. O le maualuga o le vevela e taamilo + 25 ° C. I le taumalulu, e mafai ona faatagaina sina manava, ae le itiiti ifo nai lo le 15 ° C. Ina ia faatumauina le tulaga manaomia o le susu, e masani lava ona lafoaia laulaau mai le fana fana. E mafai foi ona e tuu ni fata i vai poo le susu susu lautele i le nofoaga. E taua le le faʻafefeteina o pusa vai i le eleele, a leai o aʻa o le a amata ona pala ma o le a mate le fatu.

E masani ona latou fafagaina le faiʻai, e le taliaina le faʻamago atoatoa o le eleele, ae o le le mautonu o le susu e mafai ona afaina ai. O se alavai o le alavai i le pito i lalo o le ulo (faʻalauteleina le omea, piliki piliki, pebbles) o le a fesoasoani e foʻia le faafitauli. I le tautotogo ma le taumafanafana, faalua i le masina, e manaʻomia le fafagaina o le laau. E faigofie ona faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa mo fugalaau i totonu. O se taunuuga lelei o le faʻaofiina lea o le faʻamaʻiina o meaola, mo se faʻataʻitaʻiga, mullein. Mai lenei mea, o lau o le a sili atu ona lanu.

O le tausiga o le failaina e aofia ai le teuteuina e fausia ai se pale. E fesoasoani foi i le faʻaumatia o lālā matutu na pauu ai lau. E masani lava ona iloa e le laau lenei auala ma pe a maeʻa le 1-2 vaiaso e maua ai ni vaʻai fou. O le teuteuina ma le faaeteete o lala laau i le pito i lalo o le ogalaau e fesoasoani e fausia ai se laau paʻu ma se pulou pupula.

O aʻafiaga ono tutupu

Mai lea taimi i lea taimi, o aphids, scutes, poʻo pusi vaʻaveʻa e osofaia le faiʻai. O le faʻaosoosoina o lenei mea e mafai ona vevela tele i le potu. Afai e mauaina pusa, fufulu le pale i le vai mafanafana pe faia se togafitiga faʻamaʻi. Mo le puipuiga, e toe faalua ona faia le faʻataʻitaʻiga i se vaitaimi o le vaiaso.

Afai o le faiʻai e faʻafefe laulaau, e tatau ona e mautinoa o loʻo maua e le fale le suālaʻau lelei ma lelei le susu o le ea. E pei o le euphorbiaceae, e vave ona tali atu i le lamala. I le avea ai o se togafitiga, e mafai ona e ufiufi mo sina taimi le laau i se ata tifaga ma faʻafeinu i ai le tele o taimi. A maeʻa foliga o lau laititi, ona aveese lea o le fale.

Faaaoga

O le Brainia e faʻaaogaina e avea o se faʻatoʻaga fale. O se tamai vao e foliga lelei i luga o le windowsill, ma o se laau maualuga e talafeagai mo le ola i luga o le fola. Afai e te totoina le brainia i ogalaau lapoa, e mafai ona ave i fafo i le taumafanafana i luga o le faapaologa po o le terrace. I le tautoulu, pe a amata ona faʻavaivaia, e aumai i totonu o le potu poʻo totonu o se lauʻeleʻele, lea o le a faʻaauau pea ona fiafia ai le faiʻai i vao vao.

I le itu i saute, e mafai ona e totoina se laau e pei o se togalaau aina. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le fale e faʻaaogaina e fausia ai se pa puipui.