Tupe teu

E faʻapefea ona fai se sulufaʻi multinase i ou lava lima

I le taimi nei, e le faigata le maua o se vaʻaiga vavalalata vavalalata. O sea mamanu e mafai ona faʻatauina i le toetoe o soʻo se faleoloa e faʻapitoa i le faʻatau atu o masini mo le tausiga o le beekeeping. Ae afai e te manaʻo e teu se tupe ma i le taimi lava e tasi e iloa ai ou tomai fatufatuaʻi, ona e faia lea o se asiasiga tutusa ma ou lava lima.

O le a le mea e manaʻomia?

Naʻo ia lava, o le mamanu o se faʻalupega tele-tino e faigofie lava, ina ia mafai ona faʻapotopotoina e se tagata e toetoe lava a leai sona manatu i le vaʻavaʻa. O le totonugalemu o le fausaga e aofia ai elemene.:

  • aluga;
  • se vae;
  • manoa i le fusi;
  • pito i lalo ma luga o le faitotoa ulufale;
  • honeycombs lea e faʻamaonia ai meaai, faʻapea foʻi ma sela avanoa;
  • semi-fale e leai se avanoa.
Pe a faʻapotopotoina le tino o se faʻalupega tele, faʻalogo i le filifiliga o mea e gaosia mo le gaosiga.

O ituaiga sili ona lelei o laupapa o pine, cedar ma le larch. O le mafiafia o laupapa e tatau ona le itiiti ifo ma le 35 mm.

E taua! Pe a fatuina se sulu e le faʻaaogaina fausaga uʻamea. O mea e pei o le uamea e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le tulaga lautele ma le atinae o le aiga bee.
O le tele o le faʻausaga o le tele-hive o le 435x230 mm. E sili ona lelei le maualuga o le apiary e faʻataʻitaʻi i nofoaga masani o pi.

E masani lava i le vaomatua, le ogaoga o se laau, lea e fai ai iniseti leleina se sulu, e tusa ma le 300 mm le tele. O le ufiufi e mafai ona faia i ni papatusi laiti. Ina ia mautinoa le faʻalagolago i le faʻapipiʻiina, o elemene e tatau ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete i le kelu.

E lelei le aloese mai le faʻaaogaina o fao fagu. Mo le faʻasologa o le inisiua, e mafai ona e faʻaaogaina tamai pads e faʻatau atu i totonu o le faleoloa ma oloa mo le tausiga o laʻau.

O le ae fiafia e aʻoaʻo auala e faia ai se faimalaga Dadan.

Faatonuga i lea laasaga taʻitasi ma ata ma lapoa

O le usitai lelei i nei tulaga ma le faʻaaogaina o mea lelei mo le gaosiga o le a avea ma ki i le fatuina o se mamanu malosi ma le faʻalagolago. O le tekonolosi o le fausiaina o se pulou manogi, faapea foi ma isi ituaiga o sulu, ei ai lona lava uiga. Ma e tatau ona latou iloiloina auiliiliga.

E te iloa? O le tupuaga o le lapoʻa multicase faʻaonaponei o se atigi faʻavaa, na faia i le ogatotonu o le seneturi sefuluiva e le tagata tausi Amerika o LL Langstrot. Ina ua maeʻa le faufale A. A. Ruth na toe faaleleia lenei fausaga, o le sulu na toetoe lava a leai ni suiga matuia ma ua faʻaaogaina lautele e le au tausi fale.

Taualuga

O le pito i luga o le taualuga e faia i papa laupapa umi lea e tuʻuina atu ai le malosi i le fausaga atoa. O le taualuga na o le pau lea o le vaega e mafai ai ona faʻaaoga le uʻamea. I le avea ai o se tulafono, o le taualuga o loʻo afifiina i le laupepa. O le mafiafia o laupapa pito i luga e tatau ona 25 mm. O le vaʻaiga pito sili lea ona lelei, lea, afai e talafeagai ai, o le a faʻatagaina ai le faʻaogaina o se paʻu vevela.

Ua faʻapipiʻi le taualuga ina ia leai ni va i le va o le puipui ma puipui.

Faafetai i pi, o se tagata e ese mai i le meli e maua foi le pollen, veni, ova, propolis, lali.
Ma i luga o taualuga e tatau ai ona faia ni pu mo le ea. Le numera sili ona lelei o ia ituaiga - 4 vaega.

Fale

Mo le fausiaina o le tino na faʻaaogaina ai laupapa papaʻa. I le vavaeina o le mea faigaluega, e tatau ona e aveina se alauni o le 2.5-3 mm i itu taʻitasi. Mo le feagai ai, e mafai ona e tuua se alauni 10 mm. O le telē o lenei vaega o le vailaʻau multicase e tatau ona faapenei:

  • O tua ma tua o puipui - umi-465 mm, lautele-245 mm.
  • Paʻu itu - umi-540 mm, lautele 245 mm.
O vao tuitui e tatau ona matua faaeteete, tausia saʻo. Afai e solia le saʻo i le taimi o le faʻasalalauga o le mataupu, e mafai ona aliaʻe se skew.
Aoao pe faapefea ona faʻaaogaina se mea faʻamaina o le gaʻo i le tausiga o beekeeping e mafai ona e faia oe lava.
I le itu, e mafai ona tupu i le vaʻaia o alalaʻau. E tatau ona vavae ese se mea matuitui mai fafo, ma i le mea o loʻo i ai le mata, mai totonu. A maeʻa lena mea, o gaʻo uma i le va o vaʻai o loʻo faʻagasoloina ma se solo e puipui ai le vaeluaina o laupapa.

E te iloa? I faʻamaumauga a Roma anamua o loʻo faamatalaina ai e naʻo mea masani na faʻaaoga mo le gaosia o sulu. O mea nei: omea uamea, lalagaina o vao, tui, ma maa.
Ona faataatia lea o le puipui o le itu i luga o le fale o loo i lalo, ma o se puipui ua i ai ni pine mo le makaina o mata o loo tu i le tulaga i luga mai le luga. O pito i luma e tatau ona vevela. O pulou taʻitasi o loʻo faʻamatala atu i penitala, ma ua tuʻuina atu laina i le laupapa o taʻoto faʻataʻatia.

E fautuaina e faailoga tulimanu taʻitasi i fuainumera ina ia le faʻafememeaʻi ai i latou i le faagasologa o le fonotaga. A maeʻa ona maka mata, ona aveese loa lea e le tamaʻi mea uma mai itu uma e lua.

I le pito i luma ma le pito i tua o le mataupu, e faia ai se laupepa mo le faʻapipiʻiina mulimuli o laupepa. I luga o le pito i luga o le pito i totonu o le puipui, o pepa e aveeseina ma le lautele o le 11 ma le loloto o le 17 mm. Ua faʻatulagaina le faʻatulagaga ina ia oʻo i lona pito i luga le 7 mm i lalo o le pito i luga o le faamasinoga - o lenei mea o le a mafai ai e oe ona faigofie ona faʻaopoopoina se isi mataupu i luga. I totonu, o pa puipui e oneone ma oneone.

Alu i le faamasinoga: o se puipui ma luʻu o loʻo tuʻuina i luga o le fale faigaluega, ma o se puipui o loʻo i ai ni pine e tuu i luga. O le moli o le moli o le samala ua tulia i mata. Ina ia puipuia le faaleagaina o meaʻai, e mafai ona latou tuʻuina se laupapa laau ma taia i totonu.

E taua! Pe a faʻapotopotoina le mataupu, e sili ona lelei le faʻaaoga o se samala laupapa e faia i laupapa.
Mo le faʻaogaina o le felauaiga o le tino i luga o puipui taitasi o le sulufaʻi e te manaʻomia e fai ai lauulu (faʻaaogaina i le foliga o se malologa). E sili ona lelei le tuu o sulu 70 mm i lalo ifo o le pito i luga o le tino, latalata i le ogatotonu o le puipui.

Lalo

O le pito i lalo e tatau ona faalua tafatafa ma aveese. Mo le faʻaogaina o le fatuina o lenei vaega o se siva tino tele, e mafai ona e tusia ata tusi.

O lea, ia fatuina se faʻavaa pito i lalo e tatau ona e ave 3 pa:

  • Lua laupepa itu. Faʻasologa - 570x65x35 mm.
  • Putu mamao. Faʻamatalaga - 445x65x35 mm.
Mai totonu o le faʻavaa pito i lalo i totonu o faʻamau e te manaʻomia e faia ai se togalaau. Toe foʻi i tua mai le pito i luga e 20 mm, e tatau ona e togiina se togalaau e loloto lona 10 ma le lautele o le 35 mm. O le a faʻapipiʻiina le fusi i le pito i lalo o se faʻalupega tele.
Ina ia faia ni tulaga lelei mo pepe e fafaga ai ma faia ni meli suamalie, faitau ile auala e fai ai se toagapi i ou lava lima.
O le pito i lalo ma le faʻavaa o loʻo faʻapipiʻiina i le faiga o le "togavao - tauvaga". O lenei mamanu ei ai se faʻavaa i luga o itu e tolu, ma o le itu lona fa o loʻo i ai se sulu 20 mm maualuga. O le faʻamoemoe o lenei avanoa o le tuʻuina atu lea o fesuiaiga o le ea. E tatau foi ona fai se tulaga mo le sulufaiga, lea o le a faafaigofieina ai le felauaiga o le fale paluga i totonu o le fale apiary. I le faʻaopoopoga, o lenei mamanu e fesoasoani e aloese ai mai le faʻasaga saʻo o le siva i luga o le eleele.

E taua! E le fautuaina e le teu beekeepers le tuʻu saʻo o le sulu i luga o le eleele, e pei ona i ai i lenei tulaga, o le vevela vevela ma le vevela malulu i le taumalulu o le ai ai se aafiaga le lelei i luga o le pi.

Fautuaga ma togafiti mo le faia

A e fausiaina se fale mo bees, mulimuli i nei taʻiala:

  • Faʻaeteete i le mafanafana aʻo lei oʻo i luma. I aso ua mavae, o tagata tausi pipi ua afifi asoa i fulufulu mamoe, ae o le taimi nei o loo i ai nisi mea e sili ona fetuunai mo lenei mea, mo se faataitaiga, fofo polystyrene.
  • Faʻatau oloa e tipi ai vaega ma isi galuega.. O le a e manaʻomia se hama, silasila, naifi ma le pito i lalo mo le teuteuina o totonu.
  • E tatau ona fuafua lelei vaega taʻitasi., i luga o latou luga e le tatau ona avea ma ni maaleale, meataalo ma le vevesi.
  • Ole sulu e le tatau ona i ai i se nofoaga avanoa.. Ae afai e leai se isi nofoaga mo lena mea, ona tatau ai lea ona tuʻuina lelei le ufiufi lelei e ala i le fesoasoani a talita poʻo togitogi laupapa. O le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le mafai ona faʻafefeteina mo iniseti lele.

Faʻamanuiaga o se Hive Tele

Tagata tomai i le togafiti o le tausia o le beekeeper Mannapov AG ma le L. Khoruzhiy i la latou tusi "Tekonolosi o le gaosiga o oloa o le beekeeping e tusa ai ma tulafono o le tulaga masani" o loo faailoa mai ai se mea manaia e tasi.

O suʻesuʻega uumi ua iloa ai o nuʻu o pusi o loʻo nonofo i le tele-hives e maua ai le 30% o tamaiti e faʻatusatusa i pi mai se lua-fagaloa e 12 laupepa. E ese mai i le mea moni o le mamanu e tele-iunite e faaluaina ona sili atu le tele o pi, o loʻo i ai tulaga lelei nei:

  • E mafai ai e oe ona tumau i le pito i luga o le vevela, o le mea e sili ona lelei mo le brood.
  • O le pusi o le masiofo ua maua i le tele o siaki ina ia mafai ai ona tuu fuamoa i vaega pito sili ona talafeagai o le ofaga.
  • E mafai ona fausiaina le tele o fusi.
  • E mafai ona faʻaaogaina se tamaʻi mea itiiti e maua mai le meli lea e le motusia ai le honeycomb.
  • Televave ma le faigofie o le tausiga o le sulu, pulea o le tumama;
E te iloa? E leai se pipi e mafai ona ulu atu i totonu o se isi. E faʻamatalaina lenei mea i le mea moni o sulu taitasi ua i ai se manogi faapitoa e le maua e le tagata. O pusi taitasi o loʻo i ai le manogi i se faʻapitoa loloto o le tino. I le taulaʻi atu i le vaʻalele, o le pipi e tatalaina lenei atuatuvale, ma avatu le manogi i leoleo o se ituaiga o pasese.
Televave faʻalilolilo - o se isi suiga lelei i le fale masani masani. Faʻafetai i lona tele faʻatusatusaga, e mafai ona e ausia le maualuga o le aoga i se tau maualalo.