Fualaau aina

Maualuga 6 pasene sili ona lelei mo le mamafa o le mamafa. Tuʻuina o vailaʻau faʻamaʻi, manuia ma faʻaleagaina lanu meamata

I le tau mafanafana, o laulau e tumu i lauusiusi, aemaise lava le pasili. E toetoe lava o se ipu, e le gata o se mea manogi ma o se teuteuga.

E toaitiiti ni tagata e mafaufau, taumafaina, oa aoga e aumaia io latou tino. E lata i le taimi, e fesoasoani le pasesa e aveesea le mamafa!

O le mea moni o le toatele e mananao pe a vevela le ea i se maualuga, ma o le tele o lavalava i luga o le tino e faʻaititia i se mea maualalo. O le a taʻuina atu i le tusiga pe faapefea ona faʻaalu le mamafa ma le pasesa, ma tatala mea lilo o mea sili ona lelei mo tagata.

O le aveesea o le mamafa ma faʻapefea?

E le aoga le manatu e na o fasi pasili e mafai ona taumafa.. I le faagasologa o le leiloa o le mamafa, o vaega uma o nei lanu e le gata ina mafai ae e tatau ona faʻaaogaina. E oo lava i ona aʻa ma fatu. Faatasi ai ma le faʻaaogaina i aso taitasi o lenei laau e mafai ona aveesea le mamafa mo le tele o mafuaaga. O le:

  • Greens e faʻaleleia le faagasologa o le gaʻo gaʻo i totonu o masini subcutaneous. O mea aoga o loʻo i totonu o le pasili e paʻu i lalo ma aveese le gaʻo sili atu mai le tino.
  • O le aʻafiaga o le taumafataga o le pasili e faʻaleagaina ai le fula.
  • Mai soʻo se taumafataga o loʻo i ai le pasili, o le metabolism faʻavave. E mafua ona o faʻamaʻaloga, toxini ma isi mea leaga e faʻaaogaina mai le tino. Ma i lenei tulaga, o na faaopoopo pauna o le a le toe faalavelaveina.
  • O le faʻaaogaina o laʻau manogi e pulea ai le manaʻo ma faʻanoanoa le lagona o le fiaaai.

O le a le mea e tupu i le gaʻo?

E pei ona taʻua i luga, pasili e faʻaaogaina le faʻaaogaina o le gaʻo gaʻo i totonu o masini subcutaneous.

O le susunuina o le tino i le tino faafetai i lenei mea manogi e faia e aunoa ma ni meaʻai fiaai, ae ia mafaufau i meaai maloloina.

O pasi e mafai ona avea ma se meaʻai, pe a faʻafuaseʻi ona e manaʻo e faʻatau se mea, e masani ona tupu. Ma o ia meaʻai e le gata ina aumaia ai ni nai inisi faaopoopo o gaʻo i luga o le puimanava, ae faʻamalolo foi i latou, e le pei kuki. Ioe, o lenei lanu meamata e fesoasoani e susunuina ai gaʻo, ae o meaʻai lelei ma faamalositino i le ituaiga olaga o le leiloa o le mamafa.

Vailaau faʻamaʻi

Atonu e foliga mai o le pasesa o galari maualuga-calorie - 49 kcal mo le 100 g. O lenei foliga e maualuga atu nai lo, mo se faataitaiga, o se kukama, ae e le tatau ona mafua ai masalosaloga e uiga i aoga o lenei oloa. O lona tau aoga e faapenei:

  • proteins - 3.7 g;
  • gaʻo - 0.4 g;
  • carbohydrates - 7.6 g

O le kalori mea o le pasesa mago e maualuga atu - 292 kcal mo le 100 g. I lenei tulaga, o meaʻai e tufatufaina atu e pei ona taua i lalo:

  • proteins - 26.63 g;
  • gaʻo - 5.48 g;
  • carbohydrates - 50.64 g.

E taua le matauina o laau mamago ua faʻaaogaina e avea o se mea manogi, ma e le manaʻomia tele. Aua o le kalori maualuga e le matautia. O le tele o meaʻai ma minerale e mataʻutia lona taua.

E faigata ona talitonu, ae o le 100 g o lenei lanumeamata e aofia ai le 2 i aso taitasi o vitamini C. I le auala, o le afa sili lea i lau lapisi samasama sili ona e fiafia i ai. O le tamaoaiga o lenei vitamini e talafeagai e tausisia ai le puipuiga, lea e mafai ona faʻavaivaia ona o le le lelei o le gau.

O le laau e lauiloa mo le maualuga o lona uʻamea.lea e iloa e tatau ona faʻamaonia mo le anemia. O le aʻafiaga o lenei faʻamaʻi e ono mafai pe afai o le meaai e matua mamafa, o lea e tatau ona e aofia ai pasili i le taumafataga. E le gata i lea, o loʻo i ai le inulin o loʻo faʻasalaina ai le suka toto. E le gata i lea, o le laau e tele naua vitamini e pei o B1, B2, gaʻo siama, faaitiitia ai le tele o microflora pathogenic i totonu o le vaega o meaʻai i le taimi o taumafa ma le manava.

O faʻamanuiaga

O le faʻaitiitia o le mamafa ma le pasesa e mafai ona lelei mo le tino atoa. O lona faʻaaogaina o loʻo faʻaalia i tagata e le na o le manaʻo e aveesea le mamafa, ae ia faia foi se faʻamalosiga o le tino i le lalolagi ma faʻamaonia le galuega a le tele o gaioiga i totonu.

Greens e feagai ma ia faiga i le tino e pei o:

  1. Faʻasalalauga o le vevela, lea e faʻasalalau ai le maualuga o nisi o hormones e aʻafia ai le mamafa.
  2. Faamamaina o toto toto ma faʻamalosia le muso o le fatu. Pasili i meaai i aso uma o le a fesoasoani i le loto e faʻafetaia le malosi o le tino ao leiloa le mamafa.
  3. Le aveesea o toxins ma toxins. O le mea lea, o le mu o calories e maua, ma le tele o meaʻai e le toe tolopo i itu ma le puimanava.
  4. Faamamaina o le manaʻoga mai le faaleagaina o oloa. Pasili ei ai sona aafiaga lelei i luga o le tui o le intestinal, o lana galuega lelei e tatau mo le gau o le mamafa.
  5. Sedative E pei ona e iloa, o le aveesea o le mamafa o se faʻalavelave mo le faʻalavelave popole. Greenery o le a fesoasoani ia te ia e taulima ai.
  6. Faʻaitiitia le cholesterol leaga.
  7. E faʻaleleia ai faiga faʻafefete ma fesoasoani e talepe manu ma meaola fualaau faisua.

Aemaise lava le faʻaaogaina o le pasili ua faʻaalia mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, aua o loʻo aofia ai inulin. E le o se mea faalilolilo e iai se mea taua tele o lenei meaola - e taofia ai le maualuga o le suka i le toto.

Faʻaleagaina

E ui i le faʻamalolo ma le faʻaaogaina o meatotino e le o taimi uma e afaina ai le tino i le pasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona mafua ai le vevela o le potassium ma le magnesium. O le mea lea, o lona aofaiga i le taumafataga e tatau ona faʻaititia i latou na faʻalauiloaina faʻaalia o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

E fautuaina malosi e le au atamamai tina o le lumanai e aloese mai a latou laʻau fiafia. Ae maise lava ile amataga o le avega. E i ai se tulaga lamatia o le faʻaauau pea ma le le faʻapulaaina o le taumafaina o lenei manogi manogi e mafai ona mafua ai le gasegase ogaoga pe oʻo foi i le le mautonu o le maʻitaga. Ma i tagata o loʻo aʻafia ai, o lenei laau i meaai e mafai ona mafua ai le dermatitis.

Faʻafefea ona faʻaaoga e leiloa le mamafa?

Ona o le tele o ona fualaau oona pasili o loʻo faʻaaoga i le faagasologa o le leiloa o le mamafa i auala eseese o le kukaina. O nei au ma le lauti, soupeti o meaʻai ma sili ona fiafia i ai le tele o lanu, o mea manogi e maua ai se faʻailoga faapitoa. Ma o le a le tala e uiga i salalaʻau fualaau, o fea e sili atu ai lauulu, o le sili atu ona lelei? Ae ui i lea, muamua mea muamua.

Totogi sili ona lelei

O le mea moni, o le faʻaaogaina o le teuteu faapitoa mo le paʻu o le mamafa atonu e le o toe mamao. O fua o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani i le faʻaogaina o le pasili i le faʻaaogaina o le paʻu o le mamafa.

Inu i le kefir ma kukumba

Meaʻai:

  • pasili - 1 tbsp. l;
  • kukama - 1 pc;
  • kefir 2.5% (e le fautuaina le gaʻo) - 300 g

Kuka: Kefi sasaa i totonu o le pesini o le paluga, faaopoopo i ai le kukama ma faaopoopo i ai le pasili. Pau uma seia oʻo lava ina tutusa.

E tatau ona faʻaalu 2 taimi ile aso ile vaiaso. Mo faʻamanuiaga sili atu, e mafai ona sui le taumafataga o le afiafi i lenei kefe cockpit ma inu i le po 3 itula ao le i momoe.

E tele mea e iloa e uiga i aoga o sea meainu, faapea foi ma le aoga o oloa gaosi susu uma:

  1. E faaosofia ai le manava.
  2. Na te tuʻuina atu le tino i le calcium.
  3. E faʻateleina ai le metabolism, lea e oʻo atu ai i le mamafa o le mamafa o le mamafa.

Aua neʻi galo o kefir i le kukama e le aoga i tagata uma. O lenei vaiinu e le fautuaina mo gastritis poo mo isi lava faʻamaʻi pipisi o le gastrointestinal tract.

Tea

Meaʻai:

  • vai - 200 ml;
  • pasili leaves - 1 tbsp. l

Faʻafefea ona faʻaipoipo:

  1. Aumai le vai i se mea vevela, faʻaopopo se laulaʻau gaosia lelei o le pasili ma le kuka mo le 10 minute.
  2. Ona vevela ma malu ai.

Inu i le 20 minute ao lei faia se taumafataga, ia faaopoopo se fasi keke o le lemon ma le 1 tsp. sipuni o le meli. Le vasega o le taliaina - 10 aso.

Ginger ma Cucumber Smoothies

Meaʻai:

  • vai - 0.5 st;
  • aʻa faʻamau - 1 tsp;
  • kukama - 1 pc;
  • pasili - 1 pai;
  • lemoni - ½ pcs.

Kuka:

  1. I totonu o se pesini paluga, faʻafefiloi le sua ma le pulupulu o lapisi, kukama, pasisa ma le fatuina o aʻa.
  2. Ona faʻaopopo lea o vai ma faʻafefiloi seia oʻo ina lamolemole

Se ipu inu o se meainu e inu ae leʻi alu i le moega mo le 2 vaiaso.

Fua o fualaau lanumeamata

Meaʻai:

  • vai - 200 ml;
  • pasili fatu - ½ tsp.

Kuka:

Salu vai ma sasaa pasili fatu. E inu le vai pe a susulu.

Auala e inu ai:

E tatau ona ave le 0.5 tbsp. 2 taimi i le aso i luga o se manava gaogao e le silia le 3 aso.

Lemoni suamalie ma le suavai

Meaʻai:

  1. vai - 300 ml;
  2. pasili (laʻau paʻu) - 1 tbsp. l;
  3. lemonati - 1 tbsp. l

Kuka: Faʻapipiʻi le vai i totonu o se fagu, aveese mai le vevela, faaopoopo le pasesa ma alu mo le 10 minute. Ona togi lea ma sasaa le sua suamalie.

Inu i luma o le meaai 3 taimi i le aso, ia faaopoopo le 1 tsp. meli Le auala atoa o le taliaina - 10 aso.

Tina a Tinamatua mo fua o le suka ma lemoni ma iodine

Meaʻai:

  • vai - 2 l;
  • pasili fou - 100 g;
  • lemoni - 1 pc;
  • iodine - 1 paʻu.

Kuka:

  1. Suafa vai ma sasaa greens.
  2. Ona lafo lea o le pani ile vai i le ogaumu ma kuka mo le 10 minute.
  3. Laʻau, faaopoopo le sua o lemoni atoa ma se mataua o le iodine.

E tatau ona inu le susu i le ao, i le taimi lava e galala ai le fia inu, ae le silia le 2 sipili i le taimi. Ave mo le 10 aso.

O nei fautuaga ma fualaʻau e mafua ai le paʻu o le mamafa, ae ia mafaufau i se olaga ola maloloina. Taʻaloga, o meaai lelei ma le pasili i meaai i aso uma o le a faasaoina mai le 3 i le 5 kilokalama i le vaiaso. E le gata i lea, o le faaaogaina o pasili e le gata ina aveesea le mamafa, ae faaleleia ai foi le tulaga o le paʻu ma nifo. Faʻaopoopoga lelei i le aotelega o le taunuʻuga.