Vailaau faʻapitoa

Auala e togafitia ai vao leaga: o le faʻaaogaina o mea aoga i vailaau masani

O le vormwood o se laau faʻalauiloa e oʻo i le maualuga e oo atu i le lua mita. I le tau mafanafana, e fuga mai le mutia ma fugalaau lanu samasama lea e faʻaalu se manogi manogi. E latalata atu i le tautoulu o fua na fua mai i foliga o fatu. O le tele o taimi e manatu i ai o se vao, lea e mafai ona maua i laufanua, togalaau fualaau, vao fiafia. O nisi taimi e totō uma ai vao. Mafaufau i mea aoga o lenei vaovao, lea e le o iloa e tagata, ma saili po o le a le mea e togafitia ai le wormwood, pe faapefea ona ave lelei mo le togafitiga o faamaʻi eseese.

Faʻatauina o fualaau oona

O laʻau ma mutia e aofia ai le tele o ituaiga mea aoga, e pei o le absentine, flavonoids, ovafein, capillin, phytoncides, vitamini ma mea oona, suauu ma tannine ma isi.

E te iloa? I nisi o atunuu, o le falaoa o loo taoina pea ma le faaopoopoina o le wormwood ma vine vine.

Faʻaaogaina o mea tau vailaʻau faʻaleagaina o meaʻai maloloina

O uiga tau vailaʻau faʻapitoa e faʻalagolago lava i le vailaʻau o le laau. Mafaufau i le aoga o le wormwood ma le a fesoasoani:

  1. I le maualuga o le faʻaleleia, o le gehlen e faʻaolaina ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻaleleia le tafe o talo ma faʻaleleia ai le faʻalaumalie.
  2. O gaʻo kulūlū suamalie, lea e faʻasaʻolotoina mai suauu taua o le wormwood, ei ai le aʻafiaga o aʻafiaga ona o le gaioioga o meaola.
  3. O le eletise o le hydrocarbon ua maua i uiga malie, ona o lenei mea, e aoga tele i faʻamaʻi e mafua mai i patipatogigi. I Iapani, o lenei vailaau ua avea o se vailaʻau. Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o le wormwood, e taua tele le malamalama i faʻamanuiaga uma ma ono afaina ai ma ia iloa tonu pe faapefea ona ave.
  4. O le arumin ma le absentin o loʻo i ai se aʻafiaga faʻamaʻi, faʻatasi ma le lactone - anti-ulcer. Latou te fesoasoani foi e faʻamautuina tali a le tino.
  5. O le Polysaccharides i le taimi o le togafitiga o le mumu o le tino e maua ai le aʻafiaga o le ita.
  6. O le Terpenoid faʻamalosia le faʻatinoga o galuega o le reticuloendothelial system ma maua mai ai se aafiaga e tetee i ai.
  7. E tusa ai ma togafitiga faafomaʻi, o le suauʻu taua e pei o camphor, ma ona o lenei mea e iai sona aʻafiaga i le cardiostimulation ma faʻaosofia ai le faʻaogaina o le tino.

O se vaega o mea tau togafitiga o le wormwood o le gafatia e faateleina ai le fiaʻai, e mafua ai se lagona o le fiaaai. E lauiloa ma i le taimi e tasi e saogalemu atoatoa. mea faʻapitoa. E le gata i lea, ua faailoaina meatotino a lethelmintic, lea e faigofie ai ona fausia se siosiomaga i totonu o le tino e le talafeagai mo le ola o le parasite. O le vormwood o loʻo faʻamalolo ai meatotino i le tau faasaga i faʻamaʻi, maua ai le faʻamoemoega, faʻaleleia le gaosiga o le tale ma faʻateleina le faʻaogaina o le pipisi. Ona o le aafiaga o le antispasmodic, ua afaina ai vaa, ma o se taunuuga, ua faaitiitia le toto toto.

E i ai tulaga o le faʻateleina o le faʻamalolo o manuʻa ma le taofia o le toto toto, ma le faʻaleagaina o le tino. Wormwood ei ai isi mea aoga, o le mafuaʻaga lea e sili ona lauiloa i vailaau faʻaonapōnei ma i vailaʻau faʻasoifua.

Le faʻaogaina o laau i togafitiga faʻaonapo nei

O le laau e masani ona faʻaaoga e fai ma faavae mo le gaosia o mea eseese fualaau faasaina. Tincture o le wormwood, decoction ma le siʻosiʻomaga e faʻaaogaina mo le faʻaosofia atili o le fia 'ai, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le gaioiga o totoga o meaʻai. I aso nei, o lenei herb e aofia i le tuufaatasiga o mataʻu ma meaʻai mo le manava, faʻapea foʻi ma fualaau oona, lea e masani ona faʻaaogaina i le masani o teas. O ia ituaiga o musika ua faʻataʻitaʻiina mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi masani o le manava. Ua faʻamaonia e faʻapea, pe a saʻo le faʻaaogaina o le tiga, o le tiga e toetoe lava a mou ese atu, faʻalelei le manaʻo, ma toe foʻi le nofoa masani.

O le tele o laau totő e manatu i ai o laʻau ma e masani lava ona ave i ai le vaʻaia, ia maua ni faʻamalologa. E mafai ona e faʻatumu lau pusa fesoasoani muamua i mea e gaosia mai le gaosi, togafiti, quinoa, yarrow, anufe, meaola, tuli.

E faʻafefea ma mo le a le mea e ave ai le wormwood

Manua vevela - o se vaega tele o lanu uliuli enaena na maua mai le mutia ma se manogi susulu ma le vevela. Pe a faʻafefe i le vai, faʻafefe le fofo. Taʻuina e suʻe se vasega i le tolu taimi i le aso, 20 pa'ū mo le afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga. Vaovao wormwood, e taʻua o lona siʻosiʻomaga, e tutusa lava le faʻaaogaina o le tincture.

Le faaaogaina o aoga aoga o le tincture

O le fuga o le Wormwood o se failautusi secretory lea ei ai le tele o meatotino, e pei o: antihelminthic, sedative, antispasmodic, antitumor, anti-inflammatory, analgesic ma e oo lava i le vailaau.

E taua! E faʻaaogaina foi le wormwood i le foliga malogo. E pei ona faʻaalia e le fomaʻi, i le taimi o togafitiga o nisi faʻamaʻi, e televave le taunuʻuga.

O fomaʻi e masani ona faʻasolo mai le fuaitau o le vailaau faʻasaina: 20 faʻafefe tolu taimi i le aso. E fautuaina e ave le vailaau togafitiga i le 20 minute ao leʻi faia taumafataga. O le tele o togafitiga e 20 aso. Ae ui i lea, o le fomaʻi aoga o le a fuafua le atunuʻu ma le numera o aso o le faʻatulagaga faʻavae i luga o faʻamaumauga taʻitasi. O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le tincture e pei ona taua i lalo:

  1. Afai e te mauaina pusa i lenei laau, e mafai ona e faʻaumatia i latou mo se taimi puupuu.
  2. Faʻaaogaina e pei o se choleretic faʻatasi ai ma faʻafitauli i le ate ma le vevela. Faʻamālō le fatuburn ma le manava. Aveese toxins mai le tino pe a uma ona faʻaʻona.
  3. O le faʻamaloloina o vailaau o vailaau o le tagofia o le ava e faʻaaogaina i le mamanu poʻo isi faʻamaʻi. O togafitiga e sili ona lelei ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, talu ai e le na o le faʻamaloloina o mea totino e faʻamalolo ai, ae faʻasaʻo foi.
  4. Faʻamatala le faʻaaogaina o laau afaina mo le solia o le faʻaleleia o le tino, faʻaleagaina o le hormonal ma faafitauli i le faasolosolo malie. E le gata i lea, o le laau ua faatonuina mo le toto o le uterine, le afaina o le tino, ma e oo lava i le mama.
  5. E fautuaina mo le vaivai, neurasthenia, popole ma le le fiafia. O le vao e faʻamaonia le moe ma faʻaleleia le mafaufau.
  6. O le faʻamaina o le ava e faʻaaogaina e togafitia ai maso i le va o pulumu, lea e faʻamalolo ai paʻu faʻatasi. E i ai tulaga pe a oʻo i lenei auala na faʻavaivaia ai le tiga e ala i le faʻaleagaina.
  7. Ua faaopoopo le tuufaatasiga i le vai taele mo le neuralgia ma le gout.

Le faʻaaogaina o togafitiga o gaʻo i togafitiga masani

Soʻo se tasi e masani ona fai ma togafitiga fale e iloa ai o vailaʻau faʻaleagaina ua iai le wormwood e pei o se vaovalaʻau e lelei ona togafitiga, ma o le mea lea o le tele o oloa e faia e faavae i luga. Ina ia maua le manaʻoga e manaʻomia, e taua le mulimuli i tulafono ma tulafono masani o le taliaina.

Ma o lou moega e le gata e fiafia i ai mata, ae fesoasoani foi i togafitiga o maʻi, fugalaau fugalaau i luga ma faʻamalolo. E pei o nasturtium, echinacea, peony, yucca, saxifrage, periwinkle, anemone, gentian, nivyanik, calendula.

Oona

E maua mai le suavai e ala i le faʻauluina o le vai mai laulaau ma laʻau o le laau. E fautuaina e aveeseina seʻia oʻo ina amata ona fuga mai le mutia. Ua talitonu tagata fomaʻi i lena mea iuga lelei, e pei o le faʻamautuina o le gastrointestinal tract, o le faʻamaʻalogaina o spasms o le ogaoga tele ma le faʻamalosia o le talo, o le a mafai ona maua pe afai e faalua i le aso ma le 1 tbsp. O le sipuni o lona uiga, e faia mai le sua o laau afu ma le meli. E tatau ona faia lenei mea i le taimi lava e te leʻi 'ai.

E taua! E matua faʻasaina le tuʻuina atu o le wormwood i tamaiti laiti. E oʻo lava i ni laʻititi laʻititi e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga ogaoga o le soifua maloloina.

Infusions ma tinctures

O le faʻamalolo o le faʻamalolo, saunia faʻapitoa e tusa ai ma le faʻasologa o loʻo fautuaina atu i lalo, fesoasoani e aveese le tale ma le tele o maʻi pipisi, ae le mafai ona togafitia tamaiti i lenei vailaʻau oona. Ina ia mafai ona amata togafitiga ma le wormwood, e tatau ona e saunia se fusi. O le ae manaomia le 40 kalama o vao ma le 350 ml o vodka. O nei mea e faʻafefiloi i totonu o se fagu tioata, lea e ufiufi i se tapuni ma faʻafefiloi lelei. O le taimi nei ua lafoina le fagu i se vai vaiinu ma faia mo le 20 minute. A maeʻa le taimi, ona faʻamamāina lea ma tuʻu ai i le mea e tuʻuina atu mo le 6 itula. A uma ona faʻamamāina le tuufaatasiga ma sasaa i totonu o se koneteina lea e teuina mulimuli ane ma faʻaaoga mo lona faʻamoemoega.

E le pei o le mea muamua, e le mafai ona teuina mo se taimi umi. Mo le tele o taunuuga, e sili atu le inu i le taimi lava e uma ai sauniuniga. O le ae manaomia le 20 g o le paʻu mai laulaau muamua o moa vao, lea e sasaa atu 300 ml o vai inu. Malosiaga mafai ona ufiufi ma se tapuni ma tumau 25 minute. Ona faʻaaogaina lea ma faʻaaoga mo lona faʻamoemoe faamoemoeina.

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o faʻamalologa o mea totino e pei o foxglove, stonecrop, lycra, rosemary vine, suti, ma patacups ua maua le faʻaaogaina.

Faaaogaina o suauu

O lenei ituaiga o fomaʻi togafitiga e faʻaaogaina mo le faʻamalolo vave o manuʻa, ulupala i luga o le paʻu, faʻapea foi ma le toe faʻaleleia o le epithelium i le maeʻa ai o le malulu ma le mu. O le suauu vailaau e saunia e pei ona taua i lalo: i totonu o se fale talavai e maua mai ai se vaega o le wormwood ma faʻafefiloi 10 g o lenei oloa ma le 100 ml o le suauʻu manogi poʻo le paila. E le fautuaina e teuina lenei sauniuniga, o le mea lea e fautuaina e faʻaaogaina mo se taimi puupuu pe a maeʻa sauni.

Paʻu wormwood: faʻamaʻi

E ui lava i le numera tele o uiga lelei o le oloa e faʻavae i luga o le wormwood, faʻapea foʻi ma le vaovao ei ai nisi faʻasolega e taua le mafaufau pe a filifili e amata togafitiga ma nei vailaʻau. E aofia ai taimi:

  • tasi le le faapalepale;
  • maualalo o le gasegase gasegase poo le maʻi o le peptic;
  • maʻitaga ma lactation;
  • totoga i totonu poʻo le anemia;
  • afaina o le tino.

E te iloa? Suauu o le wormwood, e ui lava i ana meatotino lelei, e faasaina mo le faʻaaoga i le taimi o le maitaga. E i ai mataupu pe a uma ona faʻaaogaina na i ai ni mea le lelei.

O le iloa o le mea e lelei ai le oona mo le tino, e taua le manatua o le faʻaaoga sese po o le solia o le tui e mafai foi ona i ai ni taunuuga le lelei, mo se faataitaiga: o foliga mai o le osofaia o le tino, hallucinations poʻo le faʻasalaga.

Faʻafefea ona maua ma teuina mea tau vailaʻau

Ua maua le wormwood faaletausaga i falemaʻi, ae o se tasi e faigofie lava ona ia saunia na oi latou lava.

Ina ia faʻaauau pea ona maua le maualuga o le tele o mea lelei mai le laau, e taua le saunia tatau ma teuina. O lau e seleseleina aʻo leʻi oʻo i le vaitau fuga, o le taimi aupito sili ona lelei Iuni-Iulai. Ua gau e aunoa ma le tipi ma saunia mo le faʻamago.

E vavae ese laʻau i le afa lona lua o le taumafanafana, naʻo le tipitimu e faʻaaoga mo togafitiga. Na o le tausisia o tulafono mo le tapenaga o vao muti vao o le a mafai ai ona tausia uma ana mea tau togafitiga.

Fufulu le mea faigaluega i le paolo, ma e tatau ona lelei le potu. E le sili atu i le 5 cm le laulau. E fautuaina e faia lenei mea i luga o le ie poʻo le pepa. O vao mutia o loʻo teuina i taga poʻo falesa. E le mafai ona e teuina mo le silia ma le lua tausaga. O le potu e tatau ona matutu ma faʻalelei.

O lenei ua e iloa o le vao vao e le gata ina faʻamalolo ai meatotino, ae faʻamaʻi foi. O le mea lea, e mafai ona e amata togafitiga pe a uma ona e iloa uma faamatalaga ma pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.