Laʻau

Chrysanthemum Bush - ituaiga, totoina ma le tausiga

O le pulupulu chrysanthemum o se mea teuteu sili lea o le tele o poloka fale. E ese le eseʻese: ese, peony, i le foliga o se polo po o foliga o se laau umi, vavao pe fetolofi, lanu viole, lanu piniki ma le lanumeamata - o nei mea uma e faatatau i le tupu tamaʻitaʻi o le toga o le togalaau ma le tamaʻitaʻi o bouquets. A e ui i lea, ina ia faatumauina le matagofie o le aganuu, e tatau ona filifili lelei ia ituaiga, ia amanaʻia le tau ma le nofoaga o le galueaina, ia tausisia tulafono mo le totoina ma le tausia o fugalaau i luga o le eleele poo totonu o se ulo.

Amataga ma foliga vaaia

I Iapani, o le aso 9 Setema ua taʻua o le chrysanthemum aso. O le talafaasolopito o le laau ua tasi ma le afa afe tausaga. Iva i le tu masani i sasaʻe o se tagata laki. Chrysanthemum o se faailoga o le umi o le ola, o lea e tauamiotonu ai le aso malolo.

O le amataga o le aganuu ua sosolo i talatuu ma aga masani. O le taimi lava na manao se tiapolo leaga e gaoi le la, ae na le manuia le taumafaiga - na ia susunuina ona vae. O aloiafi mai le vevela o le manufeʻai, taumafai e vavae le pulou o le afi, pau i le palapala ma liua i fugalaau paʻepaʻe mama.

Stellini - sosolo chrysanthemum

O le nofoaga na fanau mai ai le aganuʻu ua taʻua o East - Iapani. O iina e taua ai le la "kiku", pei o se fuga lanu.

I fafo, o nei mea lalelei, matagofie ma susulu fugalaau. O nisi ituaiga o meaola e latalata i taisies, tele i asters ma peonies. I luga o ni puʻupuʻu pupuu pe umi, latou te lafoaʻi laulaʻau tetele ma ufitia ai le teritori ma se manogi manogi lelei.

Fugalaau o aganuu e maua ai manatu eseese e uiga ia oe lava. Muamua na taʻua i latou aso na toe foʻi i le 551 TLM. pe a faʻamatalaina le faʻatoʻaga o le malo.

Faiga faʻapitoa:

  • Mitiiti (ituaiga o chamomile),
  • Goa
  • Faʻaalu
  • Faʻasalaga.

O nisi o tagata fai togalaau o loo finau po o fea le aiga o le aganuu. O fugalaau matagofie o loʻo mafua mai i le feeseeseaiga. O nisi tagata e taua o le chrysanthemums i le aiga o le aiga, o isi e tutusa lava le yarrow.

I nisi o ituaiga, o fugalaau e faigofie, lua-lua "daisies", i isi - mafiafia, "nila", o galala lautele o inflorescences. O le taimita e amata mai i le 3 i le 7 cm.

Faamatalaga o ituaiga ma ituaiga

Chrysanthemums o ituaiga o togavao o loʻo faʻatusalia e le tele o ituaiga o ituaiga. O i latou taʻitoʻatasi e iloga i ona vaitau o le ola, o le maualuga ma le lautele o le vao. O fugalaau faapena e fiafia tele i le faʻaaogaina i le mamanu o le laufanua, ona o le aganuu e fuga mai mo se taimi umi, o loʻo i ai se uʻamea tele ma le lanu o mea e tutupu. E mafai foi ona totoina i luga o le faapaologa ma le terrace.

Laʻau o le Lassock - fugalaau fugalaau, totoina ma tausi

O togafitiga faʻapitoa e faigofie: lelei ma mausali faʻamafanafana, le i ai o se lanu lanu. O le ola o fugalaau e sao lava i le tele o le la, o le mea lea, filifili se nofoaga mo le totoina, e le tatau ona e faʻagaloina lenei uiga.

O ituaiga lanu eseese na fafagaina e Saina, Korean, Initia, Dutch ma tagata tomai Iapani. Igoa i ituaiga e tele lava ina tutusa ma foliga o le fugalaau, lanu ma foliga o le olaga.

Taua! I totonu o le Urals, ua amata ona fuga mai le chrysanthemums le mulimuli o aganuu uma. O le mea o le Urals o se vāega o le vevela o le tau ma le faʻatoaga, lea o loʻo i ai le tulaga lamatia ma le mafatia. O le taimi lava e amata ai ona totogo, e vave oʻo mai le taumalulu i le kiona. O le mea lea, e masani lava ona filifilia e le Urals ia ituaiga taumalulu-malosi e fiafia i le matagofie o fugalaau i le isi vaitau.

Ituaiga ituaiga o chrysanthemums:

  • Multiflora. Faʻafeiloaʻi i fualaau oona,
  • O se tasi o ituaiga pito sili ona vaivai o le chrysanthemum o le vaomatua lanumeamata,
  • Zembla (Baltic) o se lanu paepae,
  • Mona Lisa. E talitutusa lava foliga i foliga eseese o teine. E i ai ni fugalaau laiti ae matagofie,
  • O Alice o se ituaiga o chrysanthemum ua pala,
  • Saba
  • Bacardi

Mo faʻamatalaga! Eseese o chrysanthemums e vaevaeina foi i le le faaluaina, lua-faalua, faalua ma le fiafia. O ia faauuga e iloga i le foliga o le fugalaau.

Laʻau o le chrysanthemum ua faʻalauteleina, faʻatasi ai ma le anoanoai o laʻau ma lala, faʻaogaina i lalo o ato. E faʻaopoopo lenei mea i lenei aganuʻu - e lava le vavaeina o le lala e tasi, ma e maua ai se fugalaau atoa.

Spherical

O le chrysanthemum spherical i tagata e taua foi o Multiflora. O lenei kulupu na fafagaina lata mai talu ai nei, o le valaʻauina o le fomu "faʻapitoa" ona o le uiga ese o le aganuu.

O se laʻau faʻapena e olaola umi ona o se laau toto e oʻo i le 50 cm le maualuga.

O se mea manaia o le tuuina atu o se foliga tulagaese, e te le tau tipiina le fugalaau. E tupu uma mea uma pe a uma le amataina o le amata.

Spherical Multiflora

O le totōina ma le tausia o se chrysanthemum o le a le faigata e tusa lava pe amataina. A uma ona totōina, e tatau ona e faʻaogaina le aganuʻu, aveese le tulaga tuputupu aʻe. A maeʻa le 20 aso, fai se pine lona lua. A filifilia le eleele, faʻalogo lelei i ituaiga o meaola ma humus ma le faapalaga, faʻamalosi pea. O se nofoaga mo le totoina e filifili ai se nofoaga e malamalama lelei lava lea o le a fesoasoani i le umi o le fugalaau fugalaau.

White Terry Bush

White chrysanthemum vao e lauiloa i fugalaau. E iloga i le tele o ituaiga ma e tu i le tipi mo se taimi umi.

Eseese laʻau papaʻe paʻepaʻe

Vasega Paʻepaʻe o:

  • Spherical ("White Swan", "White Poodle"),
  • Ogatotonu ("Coconut", "Sky"),
  • Uumi ma le tele-fuga ("Chik", "Himalayas").
  • Faʻasolosolo puipui ("The outfit of the bride", "Bonita").

Maroon

I Holani, latou te mitamita i le fausiaina o chrysanthemums o galu, sa sili ona lauiloa iinei. O le laau e iloga i le tele o inflorescences ma lush leaves i luga o laau malolosi.

A uma le tipi, o le lalelei e fiafia i le mata mo le tusa o le lua vaiaso, ma e mafai ona tu mo le tusa o le masina, pe afai na faia ni tulaga mo lenei.

O le masiofo faapelepele e masani ona faʻaaogaina i falaova e fatu ai ni mea mataʻina.

Vaefaʻailoga, cherry

Tagata sili

O le chrysanthemum Optimist o loʻo i ai ni faʻalavelave tetele i se paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le paʻu lanumoana. O le tagata mafaufau e manatu o se ituaiga o meaola. O le maualuga o le vao e oʻo i le 60-80 cm.

Tagata sili

Laʻau samasama

O le chrysanthemum o le samasama samasama ua iloga i totonu o sui uma o le aiga ma e taua o "auro-mata". O ia lea o le faataitaiga muamua o le ituaiga "chrysanthemum."

Yellowcardcardi

Fugalaau lanu samasama e masani ona aofia ai nofoaga e teu ai fanua. O le tele o ituaiga eseese o le mafiafia o le chrysanthemum samasama i mea lanu felanulanuaʻi: ​​mai le auro auro i le moli-paʻu. Aganuʻu e ola seia oʻo i le tau o le autumn, seia oʻo i le amataga o le kiona.

Eseesega o laʻau faʻapitoa faʻapitoa

O fugalaau o Chrysanthemum o le laʻau faʻasalalau e faʻalauteleina e faʻalelei, matagofie ma matagofie le lalelei. E tele ituaiga o ituaiga. O nisi oi latou, sili ona lauiloa i le olaga i aso faisoo:

  • Le Talisman. E fuga mai vave, e ufiufi i luga o meaʻai.
  • "Snow White". Laʻau vao, fugalaau e oʻo ile 5 cm le lautele, lanu paʻepaʻe.
  • Ausma. O fugalaau ei ai lanu samasama-lanu moli.
  • "Ataata." O le matagofie o laau toto, petals i le tulaga o le tubules, lalac lanu.
  • Barbie O le igoa e tautala mo ia lava: "faʻaogaina o le nila-mea" e le faigofie e pei o le fatu o se pepe taalo malulu. O le lanu piniki mumu o petals e atagia ai le vaivai ma le agalelei.
  • Alexandrite. Fugalaau i foliga o daisies, ae o se lanu samasama-lanu piniki.

Tatala le afifi

O le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o se aganuʻu matagofie taimi umi, e faalagolago lava i le filifiliga sao o se nofoaga talafeagai mo le galueaina ma le eleele.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Potete chrysanthemum - tausiga ile fale

O se nofoaga lelei ma eleele filifilia o ni fesoasoani autu aʻo lei tulaʻi. O le palapala e tatau ona lafoaʻi ma faʻalelei. Aganuʻu e le fiafia i le eleele faʻamalolo, o lea e tatau ai ona filifili sina acidic pe alkaline (faʻaituau). Lulu ma oneone oneone vaivai e mafai foi ona avea ma filifiliga. I eleele oneone, latou teliina i luma aʻo leʻi totoina, faaopoopo le humus ma le faapalaga.

Tulaga sili ona lelei

O le filifiliga sili lava o se nofoaga lea o loʻo i ai le susulu o le la. Aganuʻu e fefefe i pepa, ae o le le mautonu o le ea e faʻafefe ai. O le mea lea, e tatau ona lelei le faʻaleleia o le nofoaga e tulaʻi mai ai.

O nofoaga sili ona lelei e tatau ona:

  • Elevations
  • Hillocks
  • Faʻafefe.

Mo faʻamatalaga! E mafai foi ona e filifilia se nofoaga e teuteu ai e le chrysanthemums le ala pe fatuina se mea matagofie i autafa o le fale.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

Fuafuaga:

  • Saunia se pu mo le totoina ile 40 cm loloto.
  • Fai le alavai pe a tatau ai.
  • Pit o le vao, faasaʻo aʻa.
  • Faʻalelei lelei ina ia faʻafesoʻotaʻi le rhizomes ma le eleele.
  • Toto le tasi vaetolu o le vao mo le aʻafia.
  • Suavai lelei.
  • Mulch ma peat or humus.

Totoina laau

Tofiga

O le togalaau o le chrysanthemum i tulaga o le Moscow Region e mafai ona tupu:

  • Faatasi ai ma le fesoasoani a fatu,
  • Vaeluaina o le vao
  • Laʻau.
Faʻataʻitaʻiga o chrysanthemums - totō ma tausi ile fanua

Faamatalaga faaopoopo. O ituaiga laau lauiloa e masani lava ona tupu mai i le vaevaeina o le vao. Ona e manaʻomia ai lea e vaʻai le pepe mai le tina. E sili atu ona lelei le gaioiga o loʻo faʻaaogāina i le pito o le kiona i le tautotogo. O le togavao ua eliina, ua vavae ese le talavou ma ua vave ona taunuu i le eleele ua saunia.

Laʻau

O le taimi sili mo le faapipiiina o le autumn, pe a uma ona teuteu. Oti tipi 5-8-centimeter. E mauaʻa i totonu o se ipu vai poʻo totonu o se atigipusa ua saunia e iai se mea.

Faʻalogo lelei! A uma ona tipi le tipu, ona aveese lea o fugalaau, e le sili atu ma le lua pe tolu laulaau e tumau pea i luga o le ala.

Cherenkovka faagasologa

O le ufiufi e ufiufi i le polyethylene e fatu ai se aʻafiaga ile aulama. A maeʻa le 2-3 vaiaso, e tatau ona iai ni aʻa laiti, ona mafai lea ona faʻapipiʻiina aʻa laau i ni koneteina eseese. A maeʻa ona tulaʻi, e tatau ona ufiufi le tuputupu ae talavou mo se taimi, mo se faataitaiga, faʻaaoga se pusa mo lenei mea.

Fatuina o fatu

O le tuputupu ae mai fatu e faigofie lava. Muamua, ua totoina mo laau (ia Fepuari), i le taimi o le laasaga o petale e lua latou te galu. A maeʻa le malulu, e mafai ona e totoina i le lauʻeleʻele poʻo se ipu. I le tautoulu, o laau laiti e tatau ona ola.

Tausiga

Chrysanthemum e manaʻomia le gauai ma le tausiga faifai pea. E manaʻomia ona fafagaina, faʻafeinu, faʻapipiʻi lala (teuteuina pe'ā tatau), faʻaliliu ma ufiufi mo le taumalulu.

Tulaga faʻatau

E fiafia le laau i le vai, ae e le tatau ona i ai le susu tele. I le tau mafanafana, pe a faʻapipiʻi mata, e tatau ona e faʻafeinu i aso uma. A maeʻa ona amata, e faʻaitiitia le faʻainu.

Mo faʻamatalaga! Afai e le lava le vai, e amata ona amata mai i luga o pu.

Laʻei pito sili

Fafagaina le mea e fai e tusa ai ma le faatulagaga masani:

  • I le amataga o le tau toto - nitric,
  • I le tau mafanafana, i le vaitau o pipi - phosphorus-potash,
  • I le tautoulu - phosphoric.

E mafai ona faatauina fugalaau i faleoloa faapitoa.

Fafagaina "Pepa lanu"

<

Vaitaimi

I le taimi o le fuga, e manaʻomia e le chrysanthemum se lanu lanu mo le umi o le taofiga o fugalaau. O le faʻasalaga e le masani ona masani ai i le taimi o le faʻavaeina o pua.

Taimi e malolo ai

Pe a māgogo, e tatau ona aveʻesea, ma e tatau ona vavaeina lala uma. Ona faasolosolo malie lea ona faaitiitia le susu, ma ua saunia le fugalaau mo le taumalulu. E tatau ona faia uma tuutuuga mo le aganuu ia maua ai le malosi mo le vaitau e sosoo ai.

Sauniga o le taumalulu

Ia Oketopa, e tatau ona mulimulu le palapala ile paʻu o le 10 cm, i le taufaʻaiuiuga o le autumn - ia ufiufi le laau i laʻau mamago, totogo poʻo le totoina o lala. O nisi o vailaʻau e faʻapipiʻiina i totonu o fagu ma ave i le fogafale lalo mo le taumalulu atoa.

I le autumn, i totonu o le togalaau, i le faaopoopoga i chrysanthemums, o se tulafono, o le ae le toe vaai i isi fugalaau lanu. O le laau e lalelei, e peiseai, e sili atu ona fuga mai ona lala ma fugalaau ma e le o se taumalulu. Leitioa a taʻua le matagofie o le lauiloa o le masiofo o fugalaau.