Laʻau

Levy

O le pasia e le faifeau fugalaau e faigata tele ona tumau le le fiafia. O nei faʻavaʻavaʻa laiti ma faʻalavelave faʻapitoa lautele e faigofie lava. O laʻasaga taʻitasi, e taamilo i le tele o fugalaau o lanu uma, e pei o se eseʻese ese ma lelei.

Faʻamatalaga

E mafai e le tasi ona feiloai i le aufaʻasalalau i le siosiomaga masani i nofoaga laugatasi i sisifo o Amerika. O le tele o ituaiga e sili atu le fiafia mai Kanata i Mekisiko. Latou te feʻaʻei luga o mauga i le maualuga 800 mita i le 4 km. O le aofaiga atoa e sili atu ma le 20 ituaiga, o le tele o nei mea ua totoina nei i togalaau ma greenhouses.

O le Levia o se faʻasalaga faʻapitoa o le aiga tausi. E i ai aʻa malolosi i ni nai nodules laiti e faʻaloloto loloto i le palapala. O le laau e vevela ma e tumau. Mai ia Oketopa e oo i le faaiuga o Mati, e tosina atu i laʻau matagofie, ma mai ia Aperila e oo i le faaiuga o Setema, e fuga mai fugalaau.








O le vaega pito i luga o le laau e laʻititi, o le maualuga le maualuga e 10-35 cm. I le eleele, o le oval po o le lafoaʻi laʻau e aoina i se lapisi lapotopoto, o le maualuga e oʻo atu i le 40 cm. O le pito o laʻau e lamolemole, lanu meamata i lanu. E pei o meaola uma, gaʻo ma laʻau maketi susu, o le mea lea, e sili atu le mafiafia.

O le tasi fugalaau fugalaau saʻo e maualuga i luga o laulaau, e oʻo i le 20 cm le maualuga, ma le tele o pulupulu. O le tele o le fuga e tasi e tusa ma le 5 cm. O petals e umi ma vaapiapi, e oo i le 2 cm le umi ma e oo i le 5 mm le lautele. O le pito o le petal e faʻailoa pe faʻapipii. O le pito i lalo e laʻititi, e ufiufi ile luasefulu sima i luga o vae umi umi, e tasi foi le pestle o loʻo i ai iina. Faʻalagolago i le ituaiga, o laʻau ma lanu paʻepaʻe, samasama, piniki, mumu, lilac, violet ma isi lanu mafanafana ua iloga.

A maeʻa ona mamae i le mea o le pupu i totonu o sepals, ona tupu lea o le fatu. O loʻo i ai se foliga lapotopoto ma se pu i le ogatotonu, e pei o se atigi fagu. O le fua o le fatu e tutusa le 2-4 mm.

Faamatalaga o ituaiga taʻutaʻua

O nisi uiga o le levisia e eseese tele i ituaiga eseese, o le mea lea, e manaʻomia ai se faʻamatalaga auiliili. O le tele o taimi e vaevaeina i ni vaega se lua:

  • faʻaaloalo;
  • toso.

E i ai eseesega i le fausaga o inflorescences ma lau laulaau, lapoa ma lanu.

Leviza Cotyledon (faalua). Faʻasalalauga faʻalelei ma le lautele o laulaʻau. O pito o laulaʻau ua maeʻa faʻamalosi, e aoina i se pusa basal rosette. I le taimi o le tautotogo, o le tele o peduncles (mai le 8 i le 15 fasi vaega) e tulaʻi mai le laʻau, lea e liua ai se laau e le mafaamatalaina i totonu o se vao. O fugalaau lanumoana e faasolosolo malie, i le taimi e tasi i luga o le tasi mea e le sili atu ma le 3-4 fugalaau. O le vailaʻau o loʻo i ai le tele o vailaʻau e eseese i le lanu o petals:

  • Alba ua paʻepaʻe;
  • Comets - le laina atoa o le samasama;
  • SunsetStrain - lanu samasama ma le moli;
  • Red - Red
  • RoseSplendor - lanu piniki mumu;
  • Constellation - paʻu moli-lanu piniki ma se moli malamalama.
Leviza Cotyledon

Le Tweed Toe Iloilo. O se fugalaau itiiti e maualuga lona maualuga i le 15 cm. Valivali lanu piniki piniki po o le lanumoana. O le laau e sili ona fiafia i le paolo, i le natura o loo ola i tamai gorges ma potholes i le va o maa.

Tweed Toe Iloilo

Long-petal revision. E foliga mai o lanu lanu o lanu paʻu, o le lanu e piniki pe lanu viole. O le rosette laʻau i le maualuga e na o le 7 cm, ma e oʻo le maualuga o le 15-20 cm. O le fuga e tele, umi.

Long-petal revision

Ua toe faafou le toe iloiloga. O le laʻititi pito i luga e na o le 4-5 cm le maualuga. O popo foi e pupuu, lanu piniki poʻo le lilac. O petals e vavalalata, e faʻaloloa. E iloga i aʻa e maua mai e tagata Initia o Amerika.

Faʻamanatuga fou

Nevada revision. O laau laʻau, lea i le taimi o le lāmala ma le amataga o le malulu o le tau e alu i totonu o se malo malolo ma taofi le atinaʻeina o le vaega terrestrial. O aʻa e le mafai ona faapaleni le kiona, ae o le laau e gaosia lelei fatu. E amio leaga tele, i le tautotogo o loʻo i ai le tele o fatuga a le tagata lava ia lea e suia ai tuaoi i le togalaau. E laʻititi le laau, fuga lanumoana poʻo le lilac.

Nevada revision

Faʻamatalaga puupuu pupuu. O le foliga o le laʻau ma le umi o le laʻau na o le 8-10 cm. E maua mai ai se pupuʻu puupuu i le tele o lanu faʻalanu. O le lanu o le petals e faasolosolo malie mai se lanu paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe ile lanu piniki māmā. E i ai laau e maua ai vela piniki.

Faʻamatalaga puupuu pupuu

Toe iloiloina o Cantelou. O loʻo faʻamatalaina i ni pito faʻamalosi o laʻau lanumeamata lanumeamata. O ogalaau e uumi (e oʻo i le 30 cm), o fugalaau e mama mālū.

Toe iloiloga a Cantelou

Toe Iloilo Kolumipia. O loʻo i ai se laulaʻau basal o laulaʻau lanu meamata ma laʻau 30 cm le maualuga. Fugalaau 3-4 cm i le lapopoa eseese i paʻepaʻe paʻepaʻe po o le piniki ma vela ua sili ona pogisa. O le eseesega e tumau pea.

Colombian Levisia

Tofiga

O le auala sili ona faigofie ma sili ona faigofie e faʻalautele ai le levisia o le fatu. E le gata i lea, o fatu e totoina i le taimi lava e tatala ai eleele i se nofoaga tumau. O le faʻatinoga o loʻo faia i le tautoulu aʻo leʻi amataina le tau malulu poʻo Ianuari. Mo le faʻavaeina o fatuga vaʻai, e tatau ai pe a uma ona lūlūina a itiiti mai o le masina e tumau le malulu. Afai ei ai le kiona, latou te natia moega mo puipuiga faaopoopo.

Ina ia totoina vine ia Ianuari, o fatu e vave ona totoina i pusa i le susu. E sili ona lelei mo fatuga o se faʻafefiloi o le tasi vaega o le faapalaga ma vaega e lua o le oneone. O le pusa e teu i le vevela vevela mo le lua vaiaso, ona tuu lea i totonu o le pusaaisa, pe afai e tatau ona i ai le vevela i le lautele 0 ... + 5 ° C. Siaki taimi uma siaki pusa mo le totoina. Faʻatasi ma le tupu muamua, ua toe foʻi mai i le windowsill. O le a tupu le totogo pe a mavae le 12-15 aso. A maea le fausiaina o laʻau moni e lua, ona vavae ese lea o fualaau aina i ni ipu eseese. E mafai ona faʻatinoina le lauʻeleʻele i le amataga o Iuni.

I totonu o se tagata matua, ua faia ai ni itu laau e mafai ona tipi i totonu. I le taimi lava e uma ai le seleseleina, e lokaina i totonu o se ulo ma le malamalama, eleele mago ma tuu i se nofoaga malulu. I le taimi o le aʻafiaga, e le tatau i se tagata ona faʻaeteete i le fomaʻi, latou te puipuia ai le paina mai le atinaʻe lelei.

Totoina ma le tausiga

Levia e le mafai ona taʻua o se agavaʻa faigofie, ma mo le ola umi ma le tuputupu ae lelei o le a manaʻomia ai nisi tomai.

Talu ai e le talia e le faiva le matagi matagi, i luga o matagi malolosi e fautuaina e tupu i fugalaau ma ipu, o fafo i le taumafanafana ma o le a aumai i totonu o le potu i le taumalulu.

Levisia sili ona lagona le lelei i nofoaga paolo, lea e le oʻo i ai le susulu o le aoauli. O nofoaga lafulafu poʻo ni maʻa teuteu e sili ona lelei.

E aʻafia aʻa aʻa i le suavai i totonu o le eleele, ma o nisi o ituaiga e alu i totonu o se nofoaga malolo i le taimi o timuga ua timuga, o lea e fautuaina ai le faʻaputuina o se tamai faʻavaa po o isi fale. Mo le puipuia o aʻa mai le pala, ua fautuaina e ufiufi le palapala i se apa o mulch mai le oneone poʻo le iliili.

Mo le tuputupu ae atoa, e tatau ai ona tupu le leisi i luga o le eleele le lelei po o sina eleele suamalie. Ina ia faʻaleleia le fuaina ma le faʻamaina o fatu i le masina o Iuni ma Iulai, e faalua ona fafaga fafie i se vaivai vaivai o le povi. I Aokuso, e mafai ona faataatia ese pulu superphosphate i tafatafa o se lau laau. Mo le taumalulu, e taua tele le fausia o se malutaga e le susu e puipuia ai aʻa pe a faʻafefe le kiona pe timu.

Faaaoga

Levia o le a avea ma penina moni o papa papa po o mea papa. E mafai ona e faʻaaogaina le tele o vao laʻau mo le totoina i rockeries. Faʻaauau lelei ma isi o loʻo nofo i papa. Mo faʻavae vaega, e mafai ona e faʻaaoga logo, saxifrages, cuffs, buckwheat. E taua le filifilia o se pitonuu e le o faia ai se microclimate, ma o laulaau o isi lanu e le pau i le Levizia.