Faatoaga faatoaga

E faʻapefea ona faia le moa ma le moa

O le ituaiga masani o manulele i mea taufaatoaga o moa. Ua latou ola i faatoaga tumaoti, o faatoaga laiti ma faatoaga lafumanu tetele. O le faʻasologa o togafitiga e aofia ai fuafuaga mo tausiga, tausiga, fafaga, ma faʻamaʻi faʻamaʻi. E leai se taua o le fausiaina o moa, aemaise lava pe afai o loʻo e tausia ni sui o ni ituaiga e le masani ai. I luga o faigata o le fausiaina ma o le a talanoaina atili.

Auala e filifili ai se moa

Muamua lava, e tatau ona e pikiina le moa talafeagai.

Tulafono lautele o filifiliga:

  1. Mo moa matutua, e pikiina se tamaititi, ma mo le tamaititi Klush, o se tagata e sili atu le poto masani, e lua tausaga le matua e manaʻomia.
  2. Afai e te filifilia se tamaloa mai lau tama talavou, ona tuʻu lea o le taʻitaʻi. O le a faʻamoemoe ia iʻuga o tauvaga moa.
  3. Faʻatau i luga o le maketi, faʻalogo lelei i foliga o le manulele. Mata e tatau ona manino ma mamā, o fulufulu e susulu, matagofie. O le selu e tatau ona susulu ma tino, i le paʻi - mafanafana.
  4. O le tausaga e fuafuaina e spurs - latou te laiti i le tauvaga talavou.
  5. Mo le fausiaina o manulele mama ua tuua le tama ma uiga lelei o fatuga.
  6. Mo moa o fuamoa ma fuamoa-fuamoa (mamafa - e oo i le 2.5 kilokalama) matou te manaʻomia se tane e le sili atu i le 3.5 kilokalama.
  7. Mo laumei o aano o aano o manufasi, o le mea e sili ona talafeagai ma fafo o moa ua filifilia.

E taua! Aua le faʻatau manu felelei - e mafai ona avea ma faailoga o maʻi faʻamaʻi ma beriberi.

Le fua o le moa i le numera o moa

O le fuainumera fuainumera fautuaina o le moa i moa o le 1:10. E taua le amanaʻiaina le mafuaʻaga e maua ai le tane. Ina ia mafai ona ave se fuamoa, e le manaomia se moa. O mea e gaosia ai le hen o le a tuu ai fuamoa i le masani masani. O le tama e naʻo le faʻamaʻiina o nei fuamoa e faʻaalia. Afai e te fuafua e toesea moa mai fuamoa e maua, ona manaʻomia lea o le moa mo 8 moa. O le fua tutusa e manaʻomia mo sui o le tauivi ma aano o manufasi. I lenei tulaga, atonu foi e te manaʻomia se tasi faʻamaumauga. O se tauvaga talavou e mafai ona ufiufi i le 16 hens. A o faasolosolo ina vaivai le malosi o lona malosi, o le au taʻavale e tolu-tausaga ua manatu ua matua tele mo le toe gaosia o le lafu.

Ole fua faatatau maualalo o roosters i moa o le 1: 3. Manatua ma se tamai numera o moa, e faʻamalosi le tama ma atonu e ono faaleagaina i le taimi o le faatupulaia o le tane.

Suʻe pe faʻafefea ona faʻasaina e se moa (faʻamaga) se moa, pe fia tausaga o nofo ai le moa ma le moa i le fale, pe manaʻomia se moa mo fuamoa e ave fuamoa, pe fia moa e tatau ona i ai mo le tasi moa, ma le auala e mafai ona valaʻau ai se moa.

O le faiga o le faiga e fetaui lelei

O le faagasologa o le faʻamaʻiina o le hens e faʻalagolago i foliga vaaia o latou tino. O le mea moni, i moa, o tino gaosia o tane ma fafine e talitutusa lava. O moa uma ma moa ua i ai se mea e taʻua o le fagaloa, lea e alu ai le gaioiga masani o le faiga o meaʻai. O le spermatozoa, na faia i le suega o le moa, e alu ifo i luga o alalaʻau i totonu o le fagaloa. I le taimi o le faʻataʻitaʻiga, e tatau ai i le aloaʻia ona paʻi ma sperm e ulufale i le fale o le moa. Ina ia mafai e le seminale ona taunuu atu i lona taunuuga, e tatau ona uu e le pulu le tua o lana uo i ona vae ma le pi e pipii i lona ua. Spermatozoa o loʻo faʻaauau pea i le gaogao o moa mo le 20 aso. I lenei taimi uma, e mafai ona latou fufuluina fuamoa ia e ese mai fafo o le ovary.

E taua! Afai e masani ona solia e le moa vao moa, e faʻaitiitia le lelei o le fatu. Ona o lenei mea, o le fua o le fua o fuamoa atonu e faaitiitia.

E faʻapefea ona faʻaalia le faagasologa

Mo se faʻataʻitaʻiga manuia o le matua, e tatau i le tama ona:

  1. Alu i tua o le moa.
  2. Saili pusa ulufale ile faletupe.
  3. Faʻatasia faʻamaʻi.
O le faagasologa e le tele se taimi, ae e tupu tele lava.

Faʻataʻotoga faʻafeiloaʻiga:

  1. O le gaʻo sili atu i le moa moa faʻamalosi i le faletupe. A e faʻatau se manuʻa faatau, ona i ai lea i le vaega o le siʻusiʻu e mafai ona e iloa le maualuga o le faʻaputuina o tupe mama. I fuamoa suamalie, o le fausiaina e sili atu le maualalo nai lo le mea itiiti ma fetaui, ona o le mea moni o le moa e le mafai ona alu i le fale. Ina ia fesoasoani i le faagasologa, o le tele o le fofo e vaeluaina ai le faletalimalo.
  2. O le tua o le moa e le mafai ona tu i luga o le au fitafita malosi ma ua faaleagaina.

E te iloa? E mafai e se tagata ona faalogo i se moa ole gaioiga i se mamao e lua kilomita.

O le moa na tosoina tua ma itu o le moa.

Afai o le tua o le moa ua solo, ona ono toʻalua lava lea mafuaaga:

  • tane mamafa;
  • telefoni taimi.
Afai o le moa e telē tele mo moa o loʻo i ai nei, e tatau ona suia e se mea laʻititi. O le tele o mea e tutupu e tupu pe a malosi tele le taitai, pe e tele naua le malosi o le roosters e tusa ma le 1 moa. I lenei tulaga, e tatau foi ona faaitiitia le faitau aofai o alii.

Fesoasoani Muamua:

  1. O le hen e tatau ona vave teuina mai le lafu.
  2. Mo faʻamaʻi laiti, faʻamalo le tua i se vai fofo, mo se faʻataʻitaʻiga, Chlorgenxidine, ma faʻamaʻi manua i se suauu sima.
I le tulaga o le tele o mea leaga ma i le tulaga e le tu i luga le moa, e lelei tele ona tipi. I mataupu pe a faaleagaina e le moa itu, e le o se taunuuga lea o gaoioiga a le moa. E ono mafai ona afaina le moa ile tamoe poʻo le fale olemoa pe a le lava le avanoa. Siaki ma faʻaaoga punavai faʻaleagaina, ma fatu le moa ma togafiti manuʻa.

E te iloa? Afai o le moa e iai sana "gaʻo sili ona fiafia i ai," e tatau ona vavae ese mai le lafu mo 3-4 aso i le vaiaso e maua ai se avanoa e malolo ai. E faigofie ona e iloa se moa i fulu palapalā, paʻu paʻu ma manua ile tua.

E le manaʻomia ona tuʻuina atu i totonu o le moa seʻia oʻo ina faʻamalolo. Fautuaina foi le lafoina o ni fao sikuea. Ae afai e te le iloa le auala e faia ai lenei mea, ma e leai sau tama tane, e le lamatia le ola maloloina o le manulele. I le tulaga o le faʻaogaina lelei, e mafai e le moa ona galo le malosi e taofi ai i tua o le moa.

E faʻapefea ona iloa se fuamoa fuamoa

O le toto o le semina i totonu o le oviduct chicken o le a faʻafefeina ai le fua mo le 3 vaiaso. E mafai ona e siakiina le faʻamaʻi faʻatasi ma se vaʻavaʻa - o se masini e fuafua ai le lelei o fuamoa ma le fesoasoani o la latou x-raying:

  • i fuamoa felafoaʻi sina mea laititi pogisa e iloagofie i le vaega o le porotini;
  • i luga o le lumanaʻi o le ovoscope, e mafai ona e suʻesuʻeina le i ai o se tui toto ma toto laiti toto

O le faʻaleleia o hens o se galuega sili ona faigofie. E leai ni tulaga faigata i totonu ma o lona fofo o le a le taugata tele ia te oe. Ua lava le mulimuli i tulafono ma matau ma le faaeteete o tagata uma e auai i le faagasologa e maloloina.