Laʻau

Pedilanthus - o se laau vao mai laau oona

Pedilanthus o se laʻau matagofie i le fale ma pupu vine ma lau lanu susulu. E aʻafia i le aiga o Euphorbia ma e maua i vaomatua ma vaomatua o le United States, faʻapea foi i nisi eria o Mekisiko. Aumai ni mea uumi, uʻamea ai faʻamaʻi ma le teteʻi o lau laulaau ma fugalaau pupula. Folatila e mafai ona faʻatau pedilanthus i faleoloa tetele poʻo le faʻatonuina o se fatuga i luga o le initaneti. O le tausia o lea mea e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga.

Pedilanthus

Faamatalaga faʻatau

O Pedilanthus o se tausaafia matagofie i le vevela ma laʻau mago ma teuteu teuteu. O le laau ei ai le laʻau eleeʻa, ma le laʻau e fafagaina ai pine tetele. O laʻau o le laau e ufiufi i le paʻu lanumeamata lanumoana ma faasolosolo malie ona faʻapipiʻi. O ona lala e oʻo atu i le maualuga o le 2 mita, ma e tusa ma le 1-1.5 cm i le mafiafia.

O laʻau Petiole o loʻo iai i le pito i luga o le aʻa i luga o laʻau laiti. O le pau i lalo o le ala, latou te tuuina atu i ai se foliga o le laa, lea e taʻua ai le pedilanthus o le "apefai o Iakopo" po o le "lafitaga a le tiapolo." O laulaau e vaʻavaʻai pe ovalu ma se lamolemole lamolemole ma se pito mataga. O le pito i luga o le laupepa lafoaʻi, e peiseai o loʻo ufiufi i luga o le apa. I le malamalama, e faigofie ona e iloa le toomaga o vevela tutotonu. Le lanu o laulaau e lanu meamata, lanu piniki pe motusia (faatasi ma se tuaoi paepae).

O le taimi vavalalata e pau ia Tesema-Ianuari. I le taimi nei, o loʻo iai i lalo pito o faʻamau. O faʻamaoni e sili ona mataʻina, ae le o fugalaau. Latou lanu mumu ma pei o foliga o se seevae tamaʻitaʻi. E oʻo atu i le 2 cm le aofaʻi o pupu taʻitasi.







Ituaiga o pedilanthus

E 15 ituaiga i le ituaiga. O ona sui e mafai ona ese tele mai le tasi ma le isi. Sei o tatou nonofo i ituaiga e sili ona lauiloa o loʻo faʻaaogaina i aganuu.

Pedelanthus e tele-fua. O se laau e iai ni meaʻai, e leai ni meaʻai. O le fuʻa lauulu lanumeamata e faʻamalosi ma teu malu. E mafai e le lanu ona faia se taamilosaga lapotopoto poʻo le oti. E toetoe lava o lapisi laʻau o loʻo i lalo o ni laʻau laiti, lapotopoto. I luga o tumutumu o pupuu o fugalaau lanumumu ma paʻu lanu moli ma papa.

Laʻau tele-fruited pedilanthus

Pedilanthus titimaloid. O le laau e fai ai se laau toto, e ufiufi i le ovoid, laʻau petiolate. O le uumi o le paʻu pepa mafolafola e 10 cm ma le lautele e 5 cm. O pepa e mafai ona valiina i lanu lanumumu, lanumoana, paʻepaʻe mafiafia. O le valivali o le ituaiga lava e tasi e faalagolago lea ile malamalama ma isi tulaga ola. I le oʻo mai o fuāʻau fou ma laʻau, o le mea faʻapipiʻi e faʻafefeteina tele ma faʻapipiʻi foliga. I pito i luga o paranesi o le palaupapa inflorescences o le 5-7 buds ua faia. Fugalaau e vali mumu pe moli.

Pedilanthus titimaloid
Variegate ituaiga o pedilanthus e maua i se lautele lanu papaʻe pe vaapiapi i itu o lau.

Pedilanthus Finca. O le laau e fai ai se laau uumi po o se laau laitiiti. O le lala lala i se mamao mamao mai le eleele ma fai ai se ogalaau ma se palealii lautele. O lau oval o loʻo i ai se lanu matagofie ma e vali lanu meamata. E faʻapotopotoina i le pito i luga o lālā, aʻo le pulupulu o loʻo iai se foliga zigzag.

Pedilanthus Finca

Pedilanthus koalkomanensky. O le laau e pei o se laau talatala po o se laau laititi. O loʻo nofo i vaega maugā o Mekisiko ma taimi o timuga ma lāmala, o le mea lea e faʻaleagaina. Fugalaau e sili ona matagofie ma lapopoa i le tele. O paʻu e vali mūmū, lanu piniki po o le pi.

Pedilanthus Coalkomanian

Pedilanthus spur. E foliga mai i se umi (e oʻo i le 3 m), o le lauulu e iai se pale lautele. Ae ui i lea, i le taimi o le malulu poʻo le le lava o le susu, e mafai ona pauu se vaega o lau lau. O laʻau o le Shirokooovalny e faʻapipiʻi i petioles toetoe lava o le umi o le mama. O lapisi lapisi lanu meamata lanu meamata lanu meamata. O le uumi o laulaau e 5-6 cm, o latou pito i ai sina mea e sili ona leaga.

Pedilanthus spur

Tofiga

Pedilanthus e faʻalautele e fatu ma fualaau vegetative. O le faʻaleleia o fatu e faʻafefeteina e le mea moni e faapea o fatu e toetoe lava a le mafai ona faapipiiina i le fale ma vave vave ona leai o latou germination. Afai e mafai ona e faatauina mai ni fatu pedilanthus maualuga, ua totoina i totonu o fagu tuʻufaʻatasi ma se fasi oneone oneone i le loloto 1-1.5 cm. Ua faʻamalulu le palapala, ufiufi i se ata ma teu i se nofoaga mafanafana (+ 22 ... + 25 ° C). O aso uma e te manaʻomia e faʻamaʻalo ai le falemalama ma faʻamalulu le eleele. E foliga mai i totonu 2-3 vaiaso. E faʻasaʻoloto mai le malutaga ma ola aʻei totonu o se susu, mafanafana siosiomaga. Pe a aliali mai lau laʻau moni 4, o le a totogo i totonu o ipu eseese ma le eleele mo se tagata matua.

O le taina o gauga o pedilanthus o se auala vave ma sili atu ona faigofie. Mo lenei mea, o le seleselega apical 8-10 cm le umi e vaeluaina. O le galuega e faia i totigilima, talu ai o le sua suamalie, o le paʻu i luga o le paʻu, e mafua ai le ita. E tatau ona faʻamago ile tipi mo le 1-2 aso, ona totoina lea ile oneone. O le maualuga o le vevela o le eleele + 22 ... + 25 ° C. E ufiufi le ufi i se pulou, o taimi uma, e tatau ona faʻamamaina le eleele ma faʻamaʻalo le laau e puipuia ai le faʻaogaina o le pala.

E mafai ona aʻafia le tafe i le vai. I lenei tulaga, a uma ona tipi, ona tuu lea i totonu o se ipu malamalama vai ma tuu i se nofoaga susulu. E suia le vai i aso uma; pe a oʻo mai aʻa, e totō le totogo i totonu o le eleele ma ola ae o se tagata matua.

Tuputupu ae

O le tausia o se pedilanthus e matua faigofie lava lea e manatu ai le au faifaatoʻaga e tupu aʻe na o ia. Mo le totoina, faʻapipiʻi, e sili ai le faʻaaogaina o masini eleʻele ma pupu tetele faʻaleleia. O le pito i lalo o le tane e ufiufi i se vaega o le uamea lautele. Laufanua mo le totoina o pedilanthus e tatau ona manaia ma manava. E aoga le vaʻaia o le pito i luga o le eleele, i taimi taʻitasi, mo le aration ma le puipuia o le pala. E faigofie ona faʻatau le eleele ua saunia mo le cacti. O le sui e tutoatasi e aofia ai vaega nei:

  • fanua laupepa:
  • eleele suamalie;
  • vaitafe o le vaitafe.

E seasea tupu le gaosia, aʻo tuputupu aʻe le rhizome. O aʻa o loʻo taumafai e faʻamaʻoloto atoa mai le mea tuai. Ua vaʻaia foi nofoaga ua faaleagaina. A maeʻa le gafa, e fautuaina mo le 1-2 aso e tuʻu ai le pedilanthus i se nofoaga pogisa.

O le fugalaau e teuina i totonu o potu pupula ma malamalama ai. Mai avega saʻo i le vevela o le taumafanafana, e tatau ona ufiufi laʻau. E fautuaina e ave le pedilanthus i le ea fou i le taumafanafana, ae o le a manaʻomia le puipuia mai timuga ma faʻataʻitaʻiga. I le taumalulu, e teuina pusa i luga o le faamalama o le itu i saute pe faʻaopopo atili foi le laau i se moli.

O le maualuga o le taumafanafana mo le pedilanthus e + 25 ° C. I le taumalulu, e mafai ona faʻamafanafanaina e oʻo i le 14 ... + 18 ° C. Faatasi ai ma le mafanafana, o se vaega o le laʻau e mafai ona paʻu, e le o se togafitiga.

O le laau e faʻafeinuina i ni vaega laiti o vai malulu, faʻafoe pei o le pito i luga o le eleele e magoto. O le faailo e faʻafefeteina e mafai foi ona paʻu lau. E le tatau ona faʻatagaina le faʻaleleia o le palapala ile palapala ina ia le tupu ai faʻamaʻi faʻamaʻi. Faatasi ai ma se faaitiitia o le vevela, o le suavai ua faaitiitia.

I le tautotogo ma le taumafanafana, faʻapipiʻiina le faʻalaʻau mo le suavai i masina taʻitasi i le vai mo le fausiaina. E tāua tele le tausia o vaega faʻatasi ma le nitrogen.

Ina ia mautinoa lelei le malie o le ea, e fautuaina e sulu le laulaau i lea taimi ma lea taimi, ma tuu palu i susu susu ile latalata ile ulo. Aua nei tuʻuina se fugalaau lata i se vevela vevela.

O aʻafiaga ono tutupu

Faatasi ai ma le faateleina o le manava ma le inu tele, e mafai ona atinaeina faamaʻi afaina. O loʻo faʻaalia i le faʻaʻopiʻoina o aʻa ma lanu enaena i lau. E tatau ona sui le eleele, togafitia le palapala i le filogides (Topaz, Fitosporin) ma suia tulaga o le fugalaau.

O nisi taimi o le pedilanthus e aafia i aphids, spider mites, mealybugs poo whiteflies. O laʻau ma aʻa e tatau ona togafitiga ma se iniseti i le faailoga muamua ole pala.