Laʻau

Zygocactus - se teuteuga fou o le Tausaga Fou

Zygocactus o se laufanua matagofie matagofie. E iloa foi e igoa "Decembrist", "Schlumberger" po o "Christmas cactus." O lenei sui o le aiga o Cactus e leai se pine e tasi ma ua ufitia tele i fugalaau. O le toʻatele o faifaatoaga fugalaau e fiafia e totō lenei laau e le lelei, o se tasi o fugalaau e fuga i le taumalulu. I le natura natura, e nofo i vaomatua Pasila, i luga o ogalaau ma ogalaau. I le fale, o le tausiga o le zigocactus e faigofie lava, ae o le mulimulitai i tulafono faigofie o le a sili atu ona manaia ai le fale.

Faamatalaga o le Botanical

Zigocactus e nonofo i le vaomatua ma vaomatua i sasaʻe Pasila. O i latou o laau epiphytic, o lea o la latou aʻa e faigofie ma faʻapitoa. I totonu o le eleele, o loʻo i luga o le pito i luga. O le pale o le fugalaau e aofia ai laulau papa, mago vaivai. I le maualuga maualuga o le 1-1.2 m, o le umi o pine e fetolofi e mafai ona oʻo i le 2 m. I le gasologa o tausaga, o le faʻavae o le aʻa e lignified ma maua ai se lanu uliuli.

O lanu e aofia ai laupepa laugatasi, lanu e fesootaʻi. E feteenai ma le igoa, e leai ni nila poʻo isi mea taua i le zygocactus. O le umi o le laupepa e tusa ma le 5 cm ma le lautele e tusa ma le 2.5 cm. O pito o le laupepa laulau o loʻo gaosia pe fusi. E ono i ai ni a latou manulele laiti ma ni vailaau mataʻutia ma puupuu.







I le taimi o le fugalaau, susulu fugalaau 6-8 cm le umi o fugalaau i pito o pupu. E aofia ai le tele o vaega o peti vavalalata. Le lanu o fugalaau o le kulimi, fugani, piniki, paʻepaʻe poʻo le mumu mumu. O le fugalaau e amata i le ogatotonu o Oketopa ma tumau seia oo ia Ianuari. Fugalaau taitasi e naʻo le 3-5 aso e ola ai.

O se taunuuga o le palotaina, lapotopoto o vine ma le lapoa e tusa ma le 1 cm foliga i luga o le zygocactus. Lanu lanu mumu pe lanumeamata-lanu samasama ma e aofia ai sina aofaiga itiiti o fatu.

Ituaiga o le Zygocactus

I le natura, e na o le 6 ituaiga o zygocactus. O i latou uma e talafeagai mo le ola i le fale.

Zygocactus faanumeraina. O lanu e aofia ai ni vaega laiti ma pito faʻamalosi. O le pito i luga o le pepa e peiseai ua vavae ese. O le uumi o le laulau laulau e 4-6 cm, ma le lautele e 1.5-3.5 cm. I le faaiuga o le tautoulu, piniki, fugalaau po o fugalaau fugalaau fugalaau i luga o laau. O le umi o le 6.5-8 cm, ma o le lautele o le 4-6 cm. O le fua o se pine mumu e pei o le mumu 1.5 cm le umi.

Zygocactus faanumeraina

Zygocactus Kautsky. O lau o le laau e foliga foliga tutusa i ituaiga muamua, ae ese i le sili atu ona taua. O le umi o le umi e naʻo le 2-3.5 cm, ma le lautele e 14-18 mm. Fuʻu fugalaau e oʻo i le 5 cm e aofia ai vaʻaiti, ma faʻafefete.

Zigocactus Kautsky

Zygocactus Russeliana. O le flat stems e aofia ai lobes serrated 1-4 cm le umi. Talu mai Novema o fugalaau toto e oʻo i le 5 cm foliga i luga o fuʻa. O vailaʻau paʻepaʻe e mafai ona iloa mai le faʻaoloa o peti piniki. O le fua o le lanumeamata lanu samasama-lanumeamata.

Zigocactus Russeliana

Zygocactus orssichiana.O uʻu e aofia ai vaega tetele e oo i le 7 cm le umi. O nifo tetele e mafai ona iloa i luga. Lulu mumu po o fugalaau fugalaau e oo i le 9 cm le umi o le puaʻa i le ogatotonu o Novema. I tulaga lelei, o le fugalaau e toe faia foi ia Mati ma Aokuso.

Zygocactus orssichiana

Zygocactus opuntia. O lobes talavou o loʻo faʻamalamalamaina i foliga laugatasi ma pito faʻamafa. I le gasologa o tausaga, o laulaau e lapotopoto ma ave foliga faʻalanulaula. Lanu violē ma le lanu violē e oʻo i le 6 cm le uumi. I se fua lanu meamata lanu meamata, 4-5 vaʻavaʻai faʻamataʻu vaivai e mafai ona iloa.

Zygocactus opuntia

Zygocactus microsphaerica. I lenei ituaiga, e oʻo lava i vaega laiti e paʻu. O le umi o le 1.5-4 cm ma le lautele o le 2-5 mm. I le faaiuga o Mati, e fuga mai fugalaau paʻepaʻe i luga o pou. A maeʻa le palota, o fualaau aina uma e tumu i le 5 ripa.

Zygocactus microsphaerica

Faʻatauga auala

Faʻafouina o le fale o le zygocactus e gaosia e ala i le vevelaina o mea. I le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana, e vavaeina vaega o 'apa ma 2-3 lau. O le nofoaga e tipi e fautuaina ia togi i totonu o le malala. E faʻamagoina 'afu i le ea mo 1-3 aso. A vaʻaia le tipi i se ata vevela, e mafai ona totō le zigocactus i le palapala. Faʻaaogā pusa i oneone poʻo le faʻafefiloi oneone. E le tatau ona eli i totonu. Ua lava le faʻapipiʻi i luga o le laina ma faia se lagolago. Pe a oʻo mai aʻa, e mafai ona totoina ma le totoa ia laau toto i ni ipu laiti se tasi ma le eleele mo le tagata matua zigocactus.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

E le manaʻomia tele se faʻapipiʻi zigocactus i taimi uma. O laau laiti e totoina i le 1-2 tausaga, ma e manaʻomia e tagata matutua le na o le tasi le gafa i le 4-5 tausaga. O le ipu o le zigocactus e tatau ona lautele ma e le loloto. I faʻamatalaga, o loʻo aʻafia le aʻa i luga.

O le eleele mo le zygocactus e aofia ai vaega nei:

  • lauʻeleʻele maulalo;
  • laʻau oneone;
  • fasi fasi pine pine;
  • malala;
  • turf land;
  • laupepa palapala.

E tatau ona faataatia ile pito i lalo ole mea ole vaʻa pe tusa ma le tolu o le maualuga o le ulo. O le palapala e tatau ona fai siʻosiʻomaga, ma o le fugalaau pe a uma le suʻeina e le faʻafefeina mo ni nai aso.

Tausiga Tausi

O le tausiga o le zigocactus i le fale e faigofie, o le mea autu o le fatuina o tulaga vavalalata ma mea masani mo ia. E fiafia Decembrist i potu susulu ma itula uumi. Mai i ave saʻo o le aoauli, aemaise lava i le taumafanafana, e lelei tele le tipiina o pupu. O le fugalaau e tupu lelei i luga o windowsills i sasaʻe ma sisifo, faʻapea foi i potu i saute. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o le zigocactus e le totogo pe gaosia se numera tele o mata.

I le faaiuga o le fugalaau, e manaʻomia e le Decembrist se taimi malolo. Ua tuu le laau i totonu o se potu malulu, tuu ai ni nai aso pumoomoo ma faasusu vai. I lenei setete, o le fugalaau e mafai ona tulaʻi i le 1-2 masina.

O le maualuga o le vevela o le ea + 18 ... + 22 ° C. E fautuaina e tausia i le gasologa o le tausaga. I le taumalulu, e maualalo le malulu, ae le o lalo ifo o le 13 ° C. Ina ia aloese mai le vevela vevela i le taumafanafana, e mafai ona e aveina le fugalaau ile faapaologa po o le togalaau. E taua tele le puipuia o le zigocactus mai faʻataʻitaʻiga ma le po faʻafuaseʻi o le po.

O le suavai i totonu o le potu e tupu ai le zigocactus e tatau ona sili atu i le averesi. O le laau e maua mai le susu mai le ea, o lea e tatau ai ona pipiʻi pine i pine pe tuu ai fata i ni susu susulu lata ane.

O le Zigocactus e tatau ona faʻafeinu lelei. A mūmū le eleele i le 2-4 cm, o le palapala e faʻafefeteina tele i le faʻamamaina ma le mafanafana. O aʻa e matua maʻaleʻale i faʻamaʻi pipisi, o lea e taua ai le tuʻuina atu o le alavai lelei e faʻaitiitia ai le suavai.

E manaomia e Zygocactus ni togi laʻititi o laʻei pito i luga. I le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae ma le fugalaau, o le fugalaau mo laau totogo e masani ona faʻaaoga i le palapala.

E fautuaina le Zigocactus ina ia vavae vave pe a uma ona tupu. E tatau ona aveʻesea se vaega o pine i le sooga o lobes. O lenei mea e saofaga i le faʻamalo ma le tele o fugalaau, aua o aʻafiaga e faia i na o pito o lala.

Maʻi ma meaʻai

Zygocactus e mafai ona aʻafia mai le aʻa ona o le inu tele ma le maualalo o le vevela. E seasea lava ona faʻapuʻupuʻu palu i luga o lona pale. E na o taimi lava e mafai ona maua ai se apogaleveleve i luga. O le mafuaʻaga o osofaiga o loʻo taoto i le ea malulu. Insecticides (Aktara, Aktellik ma isi) fesoasoani e aveesea le parasite.