Laʻau

Pe a faʻapipiʻi i se fale talimalo

E mafai e le fale talimalo ona teuteuina le togalaau. E matua alofagia e le au faifaatoaga ma le aufaʻataʻaga o le laufanua mo laʻau lauolaola, faapea foi le tau maualalo o punaʻoa, taimi ma taumafaiga faaletino e tupu ai. O ona laulaau e mafai ona eseese, lapisi ma lanu. O faʻamalosolo e manaia, e tu i fafo o le laʻau o le lau. O o latou lanu e eseese mai le paʻepaʻe ma le paauli ma le lanumoana. Ina ia oʻo atu i lona gafatia, e manaʻomia e le fale le tausiga lelei, e aofia ai le faʻavasegaga o taimi.

Pe a faʻapipiʻiina i le talimalo: i le tautotogo poʻo le tautotogo

O le fale e masani ona masani ai, o le lanu lanumeamata na mamae i le taumalulu, ma o le laau e ola e ala i le mana malosi o loo i ai meaʻai ma tumutumu mo le atinaeina o lala laiti i le taimi mafanafana.

Ava i le togalaau

Pe a faʻapipiʻiina le fale, e fuafuaina e le tele o le laau ma le faaiuga a le fai togalaau, aua e mafai ona faia i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn. O loʻo faʻatino le faʻatinoga e toe faʻafouina ai le laau ma tuʻuina atu i ai le malosi fou. E le gata i lea, e vave televave le faʻalapotopotoga, e tele naua mea e nonofo ai ma faʻalavelave ai i tu latalata ane. O le mea lea, e manaʻomia ai le vaeluaga o le rhizome.

Taua! O le vaitau e sili ona lelei e vaʻaia ai le tautotogo, ma o le autumn e le lelei ona o le leai o se taimi mo le ola lelei i se nofoaga fou. O le gasegase o le Autumn e mafai ona faia i na o le sefulu tausaga muamua o Setema, o le aʻafiaga e 4-5 vaiaso.

Po o le a lava le taimi o le kalena, e le fautuaina e toe faʻapipiʻi le laau i fua maualalo maualalo (lalo ifo o le 5 ° C).

Faamanuiaga o le Tausiga o Taulaga:

  • vave vave ona tuputupu ae le laau;
  • aʻa tuputupu aʻe vave;
  • fetuunaiga i se nofoaga fou e toetoe lava a leai se tiga;
  • o le eleele ua uma ona mafanafana, ae o loʻo tumau pea le susu;
  • afai e le faia le gafa o le au i le taimi e sili ona lelei, o laulaau o le laau e ono le lelei, e leai se lalelei ma le malosi.

E mafai ona vaʻaia le talimalo i le taumafanafana

Pe a faʻapipiʻi tulips

O nisi o ituaiga o au, mo se faʻataʻitaʻiga, Hosta sieboldiana ma Hosta Tokudama, e ese mai isi laau totō o loʻo latou ola muamua lau ma faʻaleleia se aʻa. A sili atu le lelei o le faʻapipiʻiina o le talimalo, o le fesili e le o - i le taumafanafana poʻo le tautoulu.

Hosta sieboldiana

O isi ituaiga o meaola e mafai foi ona gaosia i le taumafanafana, ae mo i latou o le a le o le vaifofo aupito sili lea. I le taumafanafana, e fuga mai le talimalo. O le fugalaau e le o se faʻalavelave pe a suia. Ae ui i lea, e tatau ona manatua o le laau toto e tele le malosi i le vaitau o le vavao, ma atonu e le lava e aʻa. O le mea lea, e tatau ona aveese ni laʻau i le faagasologa o le faʻatulagaina o le taumafanafana. E vavae saʻo i luga o le 'au eli.

E tatau ona filifili se aso vevela e le vevela mo le gaosiga ina ia faʻaitiitia ai le afaina o le laau. Mai masina o le taumafanafana, o le faaiuga o Aukuso o le taimi sili lea e amata ai ona toe faʻafeiloaʻi i le fale talimalo, ma o Iulai e sili ona leaga.

Tagata talimalo

E mafai ona vaʻaia le talimalo ia Iuni

O le amataga o Iuni e le o se mea lelei, ae o se taimi lelei mo le toe totoina o au, aemaise lava pe a fai o le tautotogo e umi ma e leʻi leva le kiona.

I totonu o vaipanoa o Rusia, o tulaga o le siosiomaga ma le tele o tausaga o le poto masani a le au fai togalaau e fuafua pe a mafai ona faʻafeiloaʻi se 'au i se isi nofoaga i se vaega patino:

  1. I Siberia ma le Urals, o le taumafanafana e pupuu ma i le tautoulu e vave ona malulu, o le mea lea e aʻafia le taʻavale pe a faʻapipiʻi i le faaiuga o Me-amataga o Iuni, pe a oʻo i le vaitau atoa o le tau vevela e faʻamalosi ai le laau;
  2. I le ogatotonu pito i tua o le Europa o le Rusia, e aofia ai i nofoaga e lata ane, e sili atu i le fai togalaau le totoina o le autumn.

O afea ma pe faʻapefea ona nofo ma faʻasoa i le tagata talimalo

Pe a faʻapipiʻi gooseberries i se nofoaga fou

O se tasi o mafuaʻaga o loʻo nofoia e le 'auʻaunaga ona o le aʻafia o le aʻa. E le naʻo le amata ona nofo i se avanoa tele, ae faʻapena foi ona faʻaitiitia le lelei o uiga o le laau. O le mafuaaga lona lua atonu o le totoina o laau, o le fausiaina o fou fou o le eleele.

Taua! E le mafai ona e faʻaauau ma fefaʻasoaaʻi ma le tagata talimalo 1-2 tausaga talu ona totoina. Mo le alualu i luma alualu i luma, e tatau ona lava le malosi o le rhizome. O le gasegase talavou e faʻaalu sina taimi e faʻafetaui ai, naʻo le taimi la e amata ai lo latou tuputupu ae vave.

E masani lava ona oʻo atu le atinaʻe i le pito lima o le atinaʻe i le lima poʻo le ono tausaga. O le mea lea, a mavae le 5 tausaga, e oʻo mai le taimi ua mafai ona tuʻuina le tagata talimalo.

Aʻo leʻi toe faʻapipiʻi i se fale, e tatau ona e faʻatinoina le filifilia o le nofoaga sili mo ia. O nei laau e pei o le paolo pe na o ni vaega e le malamalama. E lelei mo le fausiaina o se ufiufi i lalo o laau.

Faʻailoa i lalo o le laau

O le malamalama faʻamalamalama e sili ona taliaina e ituaiga taʻitasi ma lau lanu lanumeamata, ae e sili atu le tuʻuina atu na o le taeao. O le ata lafoia atoa e toetoe lava a leai se faʻalavelave i le tuputupu aʻe o laau, e ui lava o nisi taimi e mafai ona mafua ai le leai o se fua.

O le Hosta e le o se mea e sili ona manaʻomia ile eleele, ae e fiafia i se mea e sili ona taua i mataupu faʻalapotopotoga. E lelei tele le palapala mama, e mafai ona taofi le susu, ae aunoa ma le faʻavaivai. O nofoaga maualalo e tulaʻi mai lologa e le talafeagai mo le tulaʻi.

Taua! Afai o le eleele e mamafa tele, e fautuaina e faʻaopopo le oneone oneone i ai, pe a mataga tele, ona peʻa.

Laasaga o le suʻeina:

  1. O le au e tosoina se vao matua i se loloto loloto, taumafai e oso i lalo o le polo e aunoa ma le faaleagaina o aʻa;
  2. Ua toesea ma le faaeteete le laau. Afai e fai se mea faʻapipiʻi faigofie, o le eleele faʻatasi ma aʻa e na o sina mea e luluina. Afai e talafeagai, vaevae ma toto le togavao, o aʻa e faʻamamaina mai le palapala e ala i le fufulu ile vai e faʻaalia ai;
  3. O se pu fou ua saunia e fuafua i le tele o le coma. A vaeluaina - e tusa 0.4x0.4 m ma le 0.5 m loloto. Afai e tele ni laau totō ua totoina, aua le tuʻuina vaieli latalata i le tasi. E manaomia e le au avanoa avanoa mo le aʻa e ola ai, i le amanaia o se mea e le masani ai ona gaosia, e tatau ona lava: a itiiti ifo i le 0.5 mita mo laau lapopoa, 0.3 m mo ituaiga laiti;
  4. I le pito i lalo o le lua o loʻo tuʻuina ai mea faʻavaivai (tamaʻi tamai maa, piliki piliki, ma isi mea faapena) ma se laupepa o palatini laupepa po o peat;
  5. O aʻa e siakiina ma le totoa, faaleagaina ma faʻamago ese ua aveesea. Mo le faʻapalapalaina mo le 10-15 minute faʻatofuina i se vaivaiga vaivaiga o le potassium i taimi uma;
  6. Ona faʻamaluluina lea i le ea (pe a ma le 1.5 itula), pe a maeʻa ona vaevaeina lea o le rhizome i ni vaega ma se naifi malosi, ma faʻapipiʻi i lalo ni fasi laupapa. O vaevaega taʻitasi e vaevaeina e tatau ona iai aʻafiaga lelei ma ia le itiiti ifo ma le 2-3 laulaʻau matalaina;
  7. O laau taʻitasi ua tuʻuina i le ogatotonu o le lua, ua ufiufi i le palapala, sina pamu. E tumau pea le ua i luga o le tino.

Vaevaega Vaega

Taua! O le totoina lelei o laau totō ua faʻamaina mo le lua-vaiaso i aso uma.

Faatasi ai ma se totoina o le autumn, e tatau ona e tausia le mafanafana o laau laiti. O loʻo ufiufiina i lālā mamago po o lālā o paranesi, i le afiafi o le amataga o le malulu e mafai ona vaʻaia laulaʻau, ma totoe ai na o le 15 cm le ala.

Tagata faʻafeiloaʻi

Auala e fafagaina ai le talimalo mo le tuputupu ae

Pe a faʻapipiʻi lili mai le tasi nofoaga i le isi

A maeʻa ona totoina i le tautoulu, e le manaʻomia le faʻamaina o le laau, i le tautotogo i le taimi e faʻasolosolo ai ma toe faʻaauau i le taimi atoa o le fale talimalo, e manaʻomia le faʻaofuofu masani. E faʻaaoga foi lenei mea i tagata e leʻi vavaeina.

Ina ia mautinoa le soifua maloloina, o lona uiga o le teuina o foliga vaaia matagofie o le laau, e tatau ona e iloa le auala e fafaga ai le fale talimalo, o le a le taimi ma pe faapefea ona saʻo le faia ma le aofaʻi e faʻaaoga ai le faʻala.

Faʻasalaga faʻaupuʻu

I le amataga o le vaitau tuputupu aʻe, i le faaiuga o Aperila-Me, pe a sauni le fale e ala mai i le taumalulu taumalulu ma tuʻu atu i le tuputupu aʻe, e tuʻuina atu i le fale talimalo faʻatoʻaga faʻapitoa e aofia ai mea faʻalaʻau ma mea teuteu.

E pei ona faia i luga o laʻei meaʻai, laulaʻau laulaʻau, eseesega o meaola (paluga o fatu, lapisi o le laau, ma isi) o loʻo tuʻuina i lalo o le vao e mafai ona faʻaaogaina. O sauniuniga o minerale e tatau ona aofia ai le tele o le vevela e talafeagai mo laau toto e fausia ai le lanu meamata.

Taua! O le faʻagasoloina o faʻamaʻi faʻasusu e faia pe a maeʻa le timu poʻo le timu. Ua faʻasese i le vai ma sasaa i lalo o aʻa, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma lau.

Pe a ma le lua vaiaso e pasia pe a uma le afifi muamua o le tautotogo, e mafai ona toe faia.

Afai e le lelei le atinaʻeina o le laau, ma o loʻo i ai se faʻafitauli, nai lo le fafagaina o le 'auʻaunaga mo le tuputupu aʻe lelei, ona faʻaaogaina ai lea o faʻalavelave mineral e tasi, ae faʻalauiloaina i le taimi e tasi i ni auala se lua:

  1. Tataloina o le palapala i lalo o le vao, ma faʻamaʻape solo ai maʻalaʻau. Pe latou te fagaina ma faʻafefe;
  2. Faatasi ai ma se fofo o fomaʻi e pei o le fugalaau o Aquarin, Agrovitakva, ma isi mea, o le vaega o le eletise o le au e tosoina.

Taua! Mo ituaiga o 'au o loʻo i ai lanu lanumoana ma lanu moana, e le mafai ona faʻaaogaina le totoina ona o le solia o le puipui.

Auala e fafaga ai 'au i Iuni

Afai e manaʻomia le faʻamaʻaina o organics i le taimi o le tautotogo, ona toe foʻi lea aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, ona mafai lea ona fafagaina meaʻai o minerale ia Iuni ma amataga o Iulai. O le auala o le latou talosaga e 15 aso uma lava, ae e le sili atu ma le fa taimi mo le taimi galue atoa.

Aokuso, ae le sili atu nai lo le ogatotonu, e fafagaina le tagata talimalo i fugalatini masini phosphate-potash e tatau ai e fatu ai se sapalai o meaʻai mo le taumalulu. Ua lava le faia o lenei 1-2 taimi.

Taua! A o fafagaina le 'au, e taua le faʻaogaina. E moni lava lenei mea mo le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina ma le tuai o laei. A leai, o le a faʻaalu uma lona malosi i le faʻaauau pea o le tuputupu ae ma o le a le taliaina le taumalulu.

Fertilizer mo au

I le muamua po o le lua o tausaga o le ola o le laau, pe afai o se aofaiga o meaola ninii na folasia i le taimi o le totoina, e le manaomia e le tagata talimalo ona faaosofia atili. O le manaʻoga mo le faʻamafanafanaina e faʻamoemoeina e le setete o le fale. Afai e foliga lelei ma atiina ae, e fautuaina ina ia faʻamalo atoa le faʻaaogaina o fomaʻi. O tagata vaivai ua latou manaomiaina i latou.

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻamaʻi:

  • pepa faapalaga pepa;
  • eleele mago;
  • ponaivi aano;
  • fuga vao;
  • mago mago o conifers.

O le faʻaaogaina o faʻamalaʻau i granules, Bazakot ma Osmokot e talafeagai.

Osmokot fugalaau

<

Mo le taumafataga o Aukuso, faʻaaogaina le vai:

  • superphosphate;
  • kalimagnesia;
  • potassium sulfate.

Lelei ma togafitia e tagata lava ia, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasalalau i le ponaivi, mauoa i le pāma. E maua Ash i le aoina ma le susunuina o lālā paʻu ma lau mama i le autumn. Ona 0.3 kilokalama o le pefu o loʻo tuʻuina i totonu o se pakete vai ma faʻafefiloi mo ni nai aso. Faatasi ai ma lenei meafaigaluega, vai le palapala i lalo o laulaau aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, faʻafefeteina se vaega manifinifi o le eleele i luga.

O le talimalo o se faʻaopoopoga sili lea i soʻo se togalaau, e fetaui lelei i ni avanoa eseese. O le atinaʻeina e faigofie, ma afai e te mulimuli i tulafono faigofie mo le tausiga o le laau, e mafai ona e fatuina se laufanua uiga ese i lau 'upega tafaʻilagi.

Vitio