Laʻau

Lakonos - togafiti togafitiga faafomaʻi

O Lakonosov o se ituaiga o fualaau aina mai le aiga o Lakonosov. E aofia ai le tusa ma le 30 ituaiga laau toto, ae i totonu o lo tatou atunuu, na o le pau lea o meaola e sili ona taatele - o lakonos Amerika, e lauiloa foi o le "phytolacchus." E masani ona taatele le mamalu o Amerika i Matu ma ua lelei ona faʻavaeina i le tau o Europa ma Asia. O loʻo iai ni vao tetele ma ni laʻau ma ni lau lapopoa. Inflorescences ma fualaau 'aina e foliga mai o pupuʻu i luga o tipu. O Lakonos e lauiloa mo ona uiga maualuga teuteu, malosi, ma faʻaleagaina foi meatotino. E mafai ona e feiloai i paka ma togalaau.

Faamatalaga faʻatau

O Lakonos o se vaovao laʻau faʻatasi ma le faʻavavevave, o loʻo oʻo i le 3 mita le maualuga. O loʻo i ai se aʻa mafiafia o le ituaiga uamea. O aʻa e ufiufi i se paʻu lanu enaena lanu enaena. Lagolago lala mai le pito i lalo. O lanu vavalalata vavalalata e ufiufi i paʻu lanumeamata lanumeamata ma le mumu. Faatasi ai ma le umi o le mama, o le tele o laʻau o le ovoid poʻo le faʻalelei o foliga o loʻo faʻafeagai. O le umi o le paʻu pepa paʻu e 5-40 cm, ma le lautele e 2-10 cm.

Mai Iuni e oʻo atu i Setema, o le tele o racemose inflorescences 10-30 cm le umi o le fugalaau i luga o tumutumu ma auala masani. O loʻo faʻasaga i luga ma aofia ai fugalaau fugalaau. Fugalaau e vali paʻepaʻe pe piniki. Ole maualuga o le corolla e 5 mm. E i ai se foliga faigofie ma e aofia ai fugalaʻau, o fusi faʻamaʻi ma le ovary.








Ia Aokuso, o fua o le a amata ona vevela - vine paauli paauli mafiafia i luga o le ulu. Totonu o totonu taʻitasi o fatu fatu-fatu e oʻo i le 3 mm le umi. E ufiufi i le paʻu paʻepaʻe uliuli.

Faʻalogo! O aʻa, o le vaega atoa o le lacunosa ma le leʻoina o vine e matua matautia lava. O le suamalie fou e mafua ai le ita i luga o le paʻu, ma o le iniseti e tau atu i le oona ma le gaoi. O le mea lea, o le galue i totonu o le togalaau ma se laconia e talafeagai ma totigilima i luga. E manaʻomia foi ona e faʻasaʻo le faʻaogaina o manu ma tamaiti. O le suatiaina o vine e itiiti le vevela, ae o le 'ai ia mea e le manaomia.

Tuputupulaia laʻau

Faʻapipiʻi fatu mama. E mafai ona vave totoina i luga o le eleele, e aunoa ma le faʻamaloina o le pipi. Faʻasalaga tufatufa fua o fualaau 'aina i le tautoulu i luga o le eleele ma fufuluina i se vaega laiti o palapala. I le tautotogo, o le laau toto ua totogo. O laau talavou e totoina vave, ae na o nisi e fuga mai i le tausaga muamua. O le tele ma le faauo vaʻalele e faʻamoemoeina i le 2-3 tausaga.

I le tausaga lona lua o le olaga, e mafai ona gaosia ni laau laconi talavou i se nofoaga fou. O le aʻa o le laau e matua loloto ma e mafai ona faigofie ona faaleagaina, o lea e tatau ai ona toe totoina i se faaputuga lapoa o le eleele mo le 2-3 tausaga muamua.

Totoina ma tausi vaovao

O Lakonos e sili ona totoina i se paolo malulu, i se nofoaga malulu e aunoa ma ni malosi malolosi ma ni matagi malolosi. I le vevela o le taumafanafana, i le susulu lelei o le la, e vave lava ona le toe alu le tafaoga ma mumu. I le paolo loloto, o le maualuga o le vao e le tele. O le nofoaga sili e totō ai o le nofoaga lea e faʻaalia ai le la i le taeao ma le afiafi.

O le eleele mo le totōina e tatau ona mama, faʻaleleia ma mauoa i le humus. Neutral poʻo vaivai vaivai o le mea sili ona lelei. E mafai e le laau ona lafoina le tele o lau o le basal, o lea e le faigofie tele ona aveese mai le togalaau. E tatau ona amanaia lenei mea pe a filifilia se nofoaga ma tuʻuina latalata i isi laau.

O le veleina o vao e na o le talafeagai mo le phytoluca i le 2-3 tausaga muamua. Ona oʻo ai lea i le vevela e le tupu ai vao i lalo o ona lala.

E fiafia tele Lakonos i vai. E tatau ona faʻafeinu soo ma tele, aemaise lava i taimi o se lāmala. Ae ui i lea, o vai uma e tatau ona i ai le taimi e sosolo ai i le eleele, ma e le faʻaputu i luga o le eleele. Talu ai i le naʻo se vaitau, o le lakonos e faʻalauteleina le tele o vaomatua, e manaʻomia ai faʻasusu. I le tautoulu, o le laʻei pito i luga e faia i se faʻalavelave faʻalavelave minerale. I le taumalulu, o le eleele e mulimulitaʻi ma laʻau pau, lea e lofituina ma faʻamalosia ai le lalolagi. I le vaitau o le vavalaʻau, e tasi le isi faʻamafanafanaina ma le faʻalaʻau faʻamalosia e talafeagai.

A o leʻi oʻo i le taumalulu, o le a vavaeina uma laufanua vao. O le palapala i luga atu o aʻa o loʻo ufiufiina i fasi fasi paʻu, faʻamalosi lala ma laʻau paʻu i le maualuga pe a ma le 10 cm. E mafai e le laau ona tatalia le malulu ile -15 ° C.

Faamalologa meatotino

O vaega uma o le laau o loʻo i ai mea faʻalauiloa e faʻaaogaina i meaola e faʻaaogaina i vailaau ma faleopathy. Rhizomes e sili atu ona tele i alkaloids, e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai maʻi paʻu. O aʻa ma laʻau e iai foʻi saponini. O fua ma fatu e tumu i le acid ascorbic, vitamin PP ma le vaega B.

O sauniuniga e faʻavae i luga o laconic e tele mea aoga. O loʻo ave i le toto maualuga, o le ulu, ma le fatu fatu fatu ma le radiculitis. O le inu o le ava malosi ma le teuteuga e iai le faʻamoemoega, o le gasegase o le gasegase, o le gasegase ma le diuretic. A oʻo mai se vevela pe faʻaleagaina i luga o le paʻu, o faʻamalosi mai lau e fesoasoani e faʻamalo vave. O le faʻamaʻapeʻaina o le ava malosi o le vaovao e faʻasaʻo ai le tiga ma le mumu i le gasegase.

Latou te faʻaaoga foi le taumafaina o le ava malosi o le rhizomes. O le togafitiga o le otitis media, laryngitis ma le tonsillitis. E tatau ona inu le 5-15 drops o tincture i aso uma.

E taua le manatuaina o mea maualuga o laconia ma fualaau oona mai ai e matua matautia tele. O le laau e mafua ai le afaina o le intininal, gasegase, ulu o le ulu ma le vevela, faapea foi le puʻeina ma le manava o le tino. Amata amata togafitiga pe a uma ona e talanoa i se fomaʻi.

Faaaogaina o le laconic

I le faaopoopo atu i mea tau vailaau, o lakonos e masani ona faʻaaogaina i isi vaega o le olaga o tagata. O ona fua ua leva ona faʻaaogaina o se vali masani mo le fulufulu mamoe ma isi ituaiga o ie. Mai le gagana Eleni o le igoa ua faaliliuina o le "varnish", "vali".

E tele ni vine e faaopoopo i fagu faʻasa e tuʻu ai se tofo ma se lanu piniki. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, ua faaopoopoina vine i le uaina. O togafitiga faʻamalolo e faʻaitiitia ai le vevela o le laau, o lea la e 'ai e nisi tagata laʻau laititi ma togi pe a uma le kuka. I le taimi o le fugalaau, lakonos o se fale lelei o le meli. Meli mai lea mea e lauiloa mo ona faʻamalologa. E aoga tele ma faʻaaogaina e faʻamalosia ai le puipuiga, ma le togafitiga o malulu.

O Lakonos e manaia i le mamanu. O lapisi e osofaʻi ai faʻamalosi e ufiufi i laʻau lapopoa e le iloa. E sili atu le maofa o le laau o le mutia. O le tele o mea leaga ma fua o vine o loʻo matuā teuteuina. O taʻavale e totoina taʻitasi i vaega eseese o le togalaau, lata ane i auala poʻo arbors.