Laʻau

E faʻapefea ona tausia togatogo tomato e faʻalua ai fua

I le ogatotonu o le taimi muamua o le luluina o mafatiaga, pe a nofoia e tagata o le taumafanafana le fatu o togalaau aina ma le faamoemoe faapelepele mo se seleselega tele. Faʻalogo i la matou fautuaga - ma o ou tuaoi o le a faʻasoa i lau seleselega totogo.

Faʻaauau pea le maualuga o le vevela

O se mea tāua i le taimi atoa o le totoina o totogo pepe o le vevela vevela. Mo le laasaga muamua, mai le taimi o le lūlūina i le mama muamua, tausia le 26-28 tikeri. O le taimi lava e aliaʻe ai pupu, e tatau ona faaitiitia le vevela. O le maualuga o le a 17-20 tikeri, i luga o le taimi, faʻaititia i le 16 ° C. I lalo o ia tuutuuga, o le a ola malosi ai laau toto, sikuea ma faamaʻa.

O le vevelaina o fualaau, i le isi itu, o le a taʻitaʻia ai le tuputupu ae vave. E televave vave ona aʻa, e le maua se taimi e maua ai le malosi saʻo.

Mātauina le faʻamalama o le auala

Ia Fepuari ma Mati, o le la e le o se faʻaaloalogia masani i luga oa matou windowsills. Afai e agi mai le timu, o le a tupu aʻe le totogo, e taumafai e maua atili le malamalama. O se taunuuga, latou te umi ma vaivai, mulimuli ane ona pau loa lea o fualaau uma.

A o faagasolo lenei vaitau, e taua tele le faʻatulagaina o le malamalama o laau: o aso o le ao mo tamato e tatau ona 16 itula. E mafai ona e faʻaaogaina moli felafolafoaʻi ma masini faapitoa, o se moli "fuga". Suia i le taeao ma le afiafi pe a oso le la. I luga o aso timuga, tuʻu le tua i luga mo le aso atoa. O le muamua 5-6 aso i le maeʻa o le totoina o laau toto, ua fautuaina ina ia toe faʻamalamalamaina le uati.

A o tuputupu ae le laau, ia mautinoa e le o totoina le totogo. Afai ua ola ae le laumei ma ua paʻi le tasi i le isi ma la latou laupepa - aveese ia atigi pusa o uta ina ia leai se mea e pupuʻu ai, pe o le a le lava le susulu o le la, lea o le a taitai atu ai. Sprouts e totōina i totonu o se pusa masani, pe a faʻamafanafanaina le totoina o laau toto e tatau ona sua i totonu o potopotoga sili atu.

Aloese mai le faʻaleleia o vai

O le mea moni, tamato "e pei o se aau", ae naʻo le taimi e totō ai ile eleele. I totonu o fualaau aina e le faʻafefe ai le palapala. Soʻo se faʻaleagaina o le vai e tumu i le pala o aʻa. O le lolovaia e maua ai tulaga lelei mo le foliga mai o se vae uliuli - ona i ai lea o se tulaga lamatia o le leiloa o fualaau uma.

Vai le masini pe a maeʻa ona uma le peleue pito i luga. E tatau ona fofo le vai i le vevela o le potu.

Afai e te faʻaaogaina le eleele lelei mo le luluina, ona faʻaalu lea o le suavai muamua e mafai ona sosolo vai-vai i le vaiaso aʻo lei totoina tomato ile laufanua.

Faigata

Afai e te ola totō i totonu o le taulaga, ma o le ea vevela e sili atu ile 21 tikeri - 2 vaiaso aʻo lumanaʻi le toe totoina, amata le faʻamalosi o laau. Ina ia faia lenei mea, ave i latou i se faapaologa matala, loggia poʻo le terrace, pe afai o le vevela e 16-17 tikeri.

Amata i le 1-2 itula i le aso, faasolosolo malie le faʻatupulaia o le taimi e mama ai fua. Ona tuu lea i le po atoa, ma i le taeao e toe foi atu i le windowsill. 5 aso ao leʻi oʻo i le vaʻa, faʻafeiloaʻi saʻo i le faapaologa. O le ae matauina le tuputupu ae malosi o lau totogo - o le a faʻaitiitia le alualu i luma, o le aʻa o le a faʻamalosia, o le a avea le mafiafia e mafiafia. O le faʻamaʻaloga faʻapitoa e faʻamalosia ai le puipuiga o fualaau, ma o le a fesoasoani lea e puipuia ai mai faʻamaʻi eseese ma toe foʻi mai ai lauulu pe a uma ona totoina.

Massage i laau

O le isi mea faalilolilo o le a faʻamalosia ai mea totō o le totoina o le paʻu. Atonu na e matauina o le taimi lava e te paʻi atu ai i le tomato ua totogo, ua salalau ai le manogi o le tumato.

E fesuisuiai e faʻafeiloaʻi e le laau mea vailaʻau e faʻamalosi ai, ma mafua ai ona atiaʻe vave. O le mea lea, ave le mausa o le "ironing" i aso uma o tomato o le lumanai. Faʻasaga lima i luga o tipu, muamua i le tasi, ona i le isi itu mo 2-3 minute i aso uma.

O lenei ua e iloa nisi mea faalilolilo o le a fesoasoani i le totoina o laau toto tumato. O na taga faigofie o le a vave ona liua ni laau laiti i ni vao malolosi o le a fiafia i se seleselega tele.