Laʻau

9 taumalulu laufanua lanumeamata e teuteuina lau togalaau i le taumalulu

Mafaufau pe o le a le ituaiga o togalaau e teuteu ai le togalaau, e aoga le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai i taimi o le vaitau. O le a latou fiafia i ou mata e le gata i le taimi mafanafana, ae o le amataga o le malulu o le tau o le a tumau i le lanumeamata.

Badan

O Badan o se laʻau faʻamaina, lea e masani ona taʻua o le saxifrage mafiafia. I le vaomatua, ola i le teritori o le Territory Krasnodar ma Primorye. E lauiloa i le susulu o le fugalaau, fugalaau, pei o se ipu tioata, ma nisi o vaega laiti o le logo.

O lau lapopoa e fausia ai le basal rosette e foliga tutusa ma taliga o se elefane. Badan e amata ona fuga mai ia Me, ma faaiuina i le amataga o Iuni. I le taumalulu, o laulaau e le maumau la latou lanu meamata.

Fortune uonymus

O le Fortune o se ituaiga suiga eseese o le musika. O lona lauʻeleʻele o Saina. O se laau pupuu e mafai ona oʻo i le 2 mita le umi ma 50 cm le maualuga.

O aʻa o le laau e faʻafesoʻotaʻi ma le eleele, e fai ma aʻa i lalo o laina, ona o le aʻafia ma aʻafia ai. E i ai ni fugalaau laiti, o lanu uliuli-paʻepaʻe, o fua e mama lanu samasama, ae le mafai ona taumafa, e pei o isi uma. O laulaau e laiti, e uumi le umi mai le 2 i le 6 senitimita, e foliga foliga o se ellipse, paʻu pe lanu.

Heather

O Heather o se laau faʻamalosi faʻatasi ma se mea faʻapipiʻi. Lea laititi, laiti, petiole e toesea. O fugalaau laiti e faʻapipiʻiina i ni faʻaogaina o se ituaiga racemose poʻo se faamalu. I se tasi tulaga e le mafai ona sau mai le lima i le tele o fugalaau e iai le lanu piniki-piniki.

E le manaʻomia e Heather le faʻaauau ona tausia, maua le faapalepale ma e mafai ona fuga i le paolo. I le taimi atoa o le taumalulu, o laulaau e taofi lanu lanu meamata.

Heichera

O le fugalaau a Geicher o se faʻailoga mataga lelei. O vaega papaʻe o Amerika i Matu o loʻo taʻua o lona atunuʻu. E fuga mai i fugalaau laiti, i foliga vaaia e pei o logo e maua i nai mea laiti laiti. O le faʻaaogaina o le ituaiga racemose, ao le mea e gaogao.

O se paolo masani o fugalaau o le kulimi, paʻepaʻe paepae ma le moli. Mo le totoina i totonu o le togalaau, e tatau ona e filifili i le Western-style helichers, oi latou ia e tumau i le malulu.

Saxifrage

Saxifrage o se laau laʻau. Lea lanu eseese, ituaiga ma foliga. Ae maise lava, o mea manogi ma le tino, e lapotopoto ma fai sina umi, e fai ma sui o teuteu teuteu. Umi le umi e oʻo i le ono inisi ma e iai ni fesuiaiga o lanu: mai le lanumeamata lanumeamata ma le lanumeamata.

O fugalaau e laiti, o loʻo i ai i le paniculate poʻo le racemose inflorescences. E le faʻaosoina le aʻa i le sili atu ma le 50 cm. Mo le togalaau malulu, e filifilia ai le saxifrager wattle. E sili atu ona puipuia i le malulu ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela.

Cotoneaster Dummer

Cotoneaster Drammer - o se laau mai le genus Cotoneaster, family Pink. O ona lauʻau e tulaʻi i luga aʻe o le eleele e leai se maualuga e sili atu nai lo le 30 cm. E tasi le vaomatua e ola i itu eseese e oo atu i le tasi ma le afa mita. O le laulau laititi e laʻititi i le lapoa, e iai lona faʻalanuga ma le oval, e le silia ma le lua senetimita le umi.

O lau o le paʻu, ona o le lanu uliuli lanu meamata ma le mafai ona faʻaliliu, latou te faʻapupulaina le laau e pei o fugalaau. O fugalaau o le laau e laiti, paʻepaʻe poʻo le lanumumu lanumumu i lanu.

Talavou

O le laau ua gaogao mama ma pupuʻu, laulaʻau uumi ma se pito iloga. E masani lava o fugalaau lanu piniki, paʻepaʻe ma samasama. Latou te faʻaputuina i luga o ni meaʻai laiti o loʻo i luga o paʻu nofofua e maualuga lona 15-20 cm.

E le lelei le atiaʻeina o aʻa. O le saogalemu o le laau e mafua mai i laulaau e mafai ona faaputuputuina vai ma le malo. I le ogatotonu o laina, o le tele o ituaiga o ituaiga e laiti - ituaiga o le taumalulu-faigata.

Moroznik

O Hellebore o se laau laʻau faʻamalosi e ola i le 20-50 cm le maualuga. O le aʻa o le laau e leai ni laulaau. O le laʻau o loʻo i totonu o se soʻo latalata i le eleele, ma faia ai se pupu vao. I luga o le petiole ei ai vaega e lima, lea e feoloolo e pei o ave. O le paʻu paʻu paʻu uma o loʻo i ai se lanu uliuli lanu meamata, o loʻo faʻamalo ma se togavao i luga o le veto tutotonu.

I le taimi o le fugalaau, o fugalaau po o foliga laiti laiti i luga o le au. E le fefefe le laau i le malulu, ma o fugalaau latou te atiina ae i lalo o le kiona, e alu ese pe a vaivai le faʻasalaga.

Faʻasolo mai Gray

Laveʻaina Gray - o se vao vavalalata. Faigata ma faʻafeiloaʻi uma laufanua malulu malulu ma vevela vevela. E i ai le lanu-lanu uliuli (lanu) o laulaau.

I le amataga o le malulu o le tau, o le paolo o laulaau ua paʻu, ae o le foliga teuteu e faaauau pea. O le vao o le lanu uliuli e fulafula ma se fua saʻo, e oʻo atu i le 20-60 cm le umi. Laʻau uʻamea i totonu o se puʻu e mafai ai e le laau ona teu le vai.

O laulaau Linear evergreen o loʻo i ai se foliga lautele. O le suamalie o le laau e laʻititi i le telē, ae matua mafiafia.

O togalaau fugalaau o le taumalulu e sili ona manaia i le taumalulu, e ui i isi taimi latou te faʻaalia mea e mafai ona e vaʻaia. E ala i le totoina o laufanua i luga o lau 'upega tafaʻilagi, o le a e faʻaumatia ai le togalaau "leai" i le tau malulu.