Laʻau

13 laau aina e mafai ona ola i le fale mai se fatu masani

I totonu o lenei tusiga, o le a tatou iloiloina po o le a le fua o laau aina e mafai ona tupu mai fatu i le fale ma pe faapefea ona faia lenei mea.

Apricot

E totō le fatu apricot i le taimi nei pe a uma ona tosoina mai le fusi. E na o le afa o fualaau toto e totogo, ma o le kuata o le laau e mate i le tausaga muamua. O le mea lea, e tele fatu e manaʻomia.

Ua totoina i se mamao e 10 cm mai le tasi i le isi i le loloto o le 5-6 cm. Mai luga, o le eleele e ufiufi i vaovao, ina ia sili atu ona faigofie mo laau e ola ai i le taumalulu.

O le taimi sili mo le tulaueleele o Oketopa. Ia Aperila, ua amata ona faʻafeinu le eleele ina ia mafai ai ona tupu mai pine i Me.

E amata ona fua mai le laau i le 3-5 tausaga talu ona toto se fatu.

Avaka

O le fua e aumai ai le ponaivi e tatau ona matua. O le faʻafefiloi o le eleele e aofia ai le tutusa o sea, eleele ma peʻa. O le totoina o se laau e sili atu ia Fepuari. Tuʻu le maa i le palapala ina ia tumau pea le pito i luga. A maeʻa le 3-4 vaiaso, o le a aliali mai fatu.

Avocados e fiafia i le malamalama ma le faʻamafanafana. E faʻamalūlū ao magoto, ma o le ea o loʻo siomia ai e masani ona lueina, taumafai e taofia vai mai le pau i luga o lau.

E masani lava e le fua mai le laau ma e faʻaaogaina mo ni mea teuteu.

Cherry plum

O le ponaivi o le fetai e tupu mo se taimi umi - mai le 6 masina i le tausaga.

O le fualaau aina e tatau ona lapoa ma matua. E tele ni fatu e tuu i totonu o le tasi le pu i le taimi e tasi, talu ai o le tele oi latou e le totoina. Latou te totoina le laau i le faaiuga o le tautotogo i eleele mataga i le loloto o le 4 cm. E tumau pea e faʻafefe vai ma faʻamalo le eleele. E fautuaina le ufiufi o fualaau mai le la i le taimi muamua.

O le laau e amata ona fua mai mo le 2-3 tausaga.

Cherries

O le mea sili ona lelei mo le totoina o ituaiga ituaiga o cherries e pei o le laau, masani ma lagona.

O le Cherry e filifilia le matua ma e le 'aina e anufe. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina vine ua pauu mai se laau. Ae e le tatau ona ave fua o le faleoloa. O le mea e fai mo le laau o se tuufaatasiga o laumei, eleele laʻau, peʻa ma sina vaega o oneone. O se fatu e totoina i le amataga o le tautoulu i le loloto e 2 i le 3 cm.

E fiafia tele Cherry i le mafanafana ma le malamalama. O le mafanafana o le mafanafana mo ia e le itiiti ifo i le +15 º.

O le laau e maua ai fua muamua mo le 3-4 tausaga talu ona totoina.

Orange

O le ponaivi ponaivi ua teuina mo le tusa o le itula i le vevela (ae le sili atu i luga atu o le +50 ° C) vai. O se ipu e tusa ma le lua lita ua saunia ma ua tumu i le eleele lelei. E totō fatu i le loloto o le 2.5 cm, faʻafeinu ma ufiufi le ulo i le ata. E foliga mai e ono vaiaso. I lenei taimi uma, e le aveeseina le ata tifaga, ae o nisi taimi e siitia ai i luga i sina ea. O totogo sili ona malolosi e totoina i totonu o se ipu tele.

O le laau e amata ona fiafia i fualaau aina 5-10 tausaga talu ona totoina.

Lemon

Totoina i le ala e tasi e pei o se moli. Manaomia le teuteuina o tausaga. Ina ia faʻatali mo fua mai lenei laau, e tatau ona e onosaʻi: o laasaga muamua e na o le 12-14 tausaga talu ona totoina.

Pamekaisa

Mo le laau e fua mai, e sili atu ona lelei le faatauina o fatu i le faleoloa. Ua fufulu ponaivi i le malulu ma malulu. O le eleele mo le luluina e tatau ona aofia ai eleele turf, peʻa ma oneone (i tutusa tutusa). I totonu o le ulo, ua faʻaleleia alavai, faʻamamaina le eleele ma tuʻu fatu i le loloto o le 1 cm. Ona ufiufi lea o le ulo i se ata tifaga ma tuʻu i luga o le windowsill o le itu i sasae o le fale. E pe a maeʻa aso e fitu. O ē sili ona vaivai oi latou ua aveesea.

O pikiaka e ola mai fatu i le fale, ma le tausiga lelei, tuu atu fua muamua pe a uma le fitu tausaga. Ma o laau e ola mai fatu o le rimoni - i le 2-3 2-3 tausaga.

Fualaʻau

E mafai ona totō ni ponaivi vave pe a uma ona faʻaaogaina mai le fua. E tofu i latou ma ona lava gafatia. E sili atu le toto i le tautotogo. O se maa e tuʻuina i le palapala mai le peat ma le oneone i le loloto e tusa ma le 2 cm. Ona ufiufi lea i se ata tifaga ma tuʻu i luga o se faamalama vevela faamalama.

O tupu muamua e tupu mai i le 2-3 vaiaso. A maeʻa le fana e tusa ma le 10 cm, faʻapipiʻiina i totonu o se ipu tele.

Fua o laau ua tupu i le fale, ma le faigata, leai muamua nai lo le 6-7 tausaga talu ona totoina.

Medlar

Laʻau faʻamalosi ma laʻau matagofie.

O ponaivi taʻitoʻatasi e totōina i totonu o le faʻafefiloi o le paʻu mama mo le totoina. Laʻau toto - e oo i le 2 cm. Mai i luga o le ulo e ufiufi i se ata tifaga. O tupu muamua o le a aliali mai pe a ma le masina. A maeʻa le 1.5 cm le maualuga, ona aveese lea o le ata. E tatau ona mataituina le vevela: e taua e le pa'ū i lalo +18 ° C. O le masini e faʻamalūlūina ao faʻamalulu le pito i lalo.

O le Medlar i lalo o tulaga lelei e amata ona fua mai i le 4-6 tausaga talu ona totoina.

Dogwood

Laʻau e oo atu i le 4 mita le maualuga ma fualaau manaia faamalolo.

O fua e maua mai fualaau lanumeamata. Totoina i le faaiuga o Aokuso - amataga o le tautoulu. Latou te faʻalanua le ponaivi i le 3 cm, ae le sili atu. E masani ona faasusuina ma faapaleni le lanu mai le la.

E amata ona fua mai le togavao pe a mavae le 7-10 tausaga.

Peach

E fufulu le maa ma faʻagogo, ma aʻo lei totoina, e susu i le vai mo ni nai aso. Toto latalata i le faaiuga o le tautoulu. O le ponaivi ua totō i le loloto o le 8 cm, faʻafeinu ma ufiufi i le vao. E foliga mai na o le amataga o le tautotogo. O se laau talavou e masani ona faasūsūina ma suʻe.

Ma a mavae le 3-4 tausaga, o fua muamua e aliali i luga o lenei laau.

Aso

E tuʻuina ponaivi i le vai mo le 1-2 aso. Ona aveeseina lea o le pipi o totoe, totō i le loloto o le 3-4 cm ma le pito i luga ma ufiufi i se ata tifaga. O le a foliga mai i le tusa ma le 2 vaiaso. O le eleele mo aso e faʻatau i totonu o se faleoloa faʻatoʻaga. E sili le tuʻuina o le fagu i luga o le mataʻe sasaʻe poʻo sisifo.

I le fale, o le aso e le fua mai, ae e manaia lelei le galuega teuteu.

Persimone

E fufulu ponaivi ma faʻafefete i se vaivaiga vaivai o le pasela. Ua aveese le pop-up, o isi o totoe ua faataatia i luga o le susu susu ma ufiufi i se ata tifaga. Ia mautinoa o loʻo tumau pea le susu. O ponaivi e taʻe pe a mavae ni nai vaiaso. E tuʻuina atu i le loloto o le 2 cm i le faʻafefiloi o peat ma le oneone, faʻafeinu ma faʻafeinu i taimi uma.

A maeʻa le 2-3 tausaga, faʻapipiʻiina le laau, ma a maeʻa le 4-5 tausaga, o loʻo i ai fua muamua.