Laʻau

Apple apple Black Prince - Faʻatonu a Dutch i lau togalaau

E ui i le numera tele o ituaiga apu o le vao, e masani lava ona fiafia le au fai togalaau e ola i laau apu o le filifilia mai fafo. O se tasi o ituaiga lauiloa ma matagofie o le Black Prince (po o Red Johnprinz), e afua mai i Holani ma e masani ona matagofie le matagofie o fualaau mumu lanu moana.

Faamatalaga o le ituaiga Black Prince ma ona uiga

O le ituaiga Black Prince sa faʻaalia lata mai i Lusia, ae e fiafia i le tele o fai togalaau ona o ona uiga.

O fea e sau mai Black apples apples ma o fea e tupu ai

O le tala i le apu O le Black Prince e le o se taimi umi, ae ua tumu tele. E sau mai le ituaiga lauiloa eseese o Jonagold, na totoina i le ogatotonu o le seneturi mulimuli mai tagata Amerika. Ona o le faateleina o le faapaleʻaina o le lamala, o le maualuga o le gaosiga ma le le lelei, na vave ai ona manumalo "Jonagold" i Europa, ma avea foi ma faavae mo le tele o kolisi, lea ua tusa nei ma le 100. O se tasi o fanau pito sili ona faamanuiaina o Jonagold o le ituaiga Wiltons Red Jonaprints (po o Jonagold Red Prince) Ua taʻua Rusia o le Black Black. Na totoina le ituaiga i Netherlands i le 1994.

Eseese le Red Johnprinz na maua le lauiloa ona o le matagofie o le fua ma le lelei o le tofo

I aso nei, o le Black Black apple apple apple ua ola i le toetoe o atunuu uma o Europa, faapea foi Iukureini ma le itu i saute o Rusia. Ua faatupulaia pisinisi i Kanata (Ontario). O le ituaiga e lei tusia i totonu o le resitala a le setete, talu mai le 2015, ua i ai i le suʻega o ituaiga eseese.

Faamatalaga ma uiga autu o le ituaiga

O le Black Prince o le vaeluaga o le amataga o le tautotogo e fua mai fua i le sefulu tausaga mulimuli o Setema - i le amataga o Oketopa.

O laau e masani ona tupu i le tuputupu ae tele i le amataga o le ola, ona pa'ū ifo lea o le tuputupu ae i le mea e masani ai, ma o se taunuuga o nei laau matutua ua mafaufauina i le lautele. E fautuaina e le Faatoaga le ola ae i luga o rootstocks.

Red johnprinz aʻau apple i luga o se fasi fanua - vitio

Fugalaau e tupu i le 2-3 aso muamua nai lo ituaiga eseese Golden Delicious ma Golden Rangers. E tatau ona manatuaina e le maua e le Prince Black Prince le tomai e faʻaleagaina ai le tagata lava ia, o le mea lea, e tatau ona totō laau i luga o le saite. E tatau ona manatua o le Black Prince, pei o tagata uma O Jonagold o se malaga tolu, o lona uiga, o loʻo i ai se tolu seti o chromosomes. O lenei mea e sili atu ona puipuia ai le vailaʻau i le paʻu, fuafua le masani o fua o faatoaga, ae e faigata ai ona filifili filifiliga eletise. O ituaiga sili ona talafeagai mo lenei mea o Brabern, Elstar, Pinova, Gala, Golden, Junami. E le tatau ona sili atu nai lo le 50 mita mai le apple Black apple apple.

Failauga o le apu Le Black Prince i le ata

O fua e foliga tutusa, lapotopoto faataamilosaga, e tele lapisi (mamafa e oo atu i le 200 g, le lautele e oo i le 10 cm) ma le maualuga. O le paʻu e mumu le lanu e tusa lava pe i ai ni lanu, ma o apu o loʻo susulu lelei e le la e avea ma mumu. O fua o loʻo valiina vave - ua oʻo ia Iuni, o le peel e amata ona mumu. O le pulupulu eleʻele ei ai lona fausaga lelei ma ua vali i se lanu samasama-kulimi. Toa, suamalie le suamalie e sili ona talisapaia.

O laʻau e iloga i le lanu paʻepaʻe.

Pe a faatusatusa i isi ituaiga, o fualaau o le Red Johnprinz e tele atu sugars, vitamini ma antioxidants. I totonu foi o nei apu o loo i ai le tele o le calcium, magnesium, iron ma phosphorus. O le mea lea, ua fautuaina ia Black Prince apples e faʻasaʻo le faʻaogaina o le tino, ma ona o le maualalo o le kalori o loʻo aofia ai i mea eseese mo le mamafa o le mamafa.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga Black Prince

Soo se ituaiga e mafai ona sili ona lelei e ala i le mafaufau i ona lelei ma mea le lelei.

O le lelei o le ituaiga e aofia ai:

  • uluaʻi matua (o laau apu e amata ona fua mai i le 3-4 tausaga o le soifuaga, ma fua tele fua mai le 6 tausaga);
  • fua masani ma le tele o seleselega;
  • sili atu le maketi ma le tofo o fua;
  • lelei fesoʻotaʻiga ma le tumau;
  • faʻamaʻi pipisi maʻi.

O le le lelei o le ituaiga:

  • le manaʻoga mo le filifilia ma le faʻaeteete o tagata e faia ni mea e fai ai filifiliga;
  • taugofie le taumalulu
  • fualaau suamalie ona o le leai o se suāvai.

Totoina o le Black Prince laau eseese

Ina ia maua ni fua lelei o le apple Black Black, e tatau ona e gauai mai le taimi o le totoina.

Fautuaga lautele i luga ole sauniuniga

Ina ia tuu le apu, filifili se nofoaga ma eleele lelei. O le mea aupito sili ona talafeagai o loma malamalama. Afai e le lava le meaʻai i le eleele, e tatau ona faʻaleleia - fai ni faʻasalalaʻau i lalo o le loloto o le eliina (3-4 pakete 1 m2 solo ma paluga solo). O lenei taotoga e faia i le 6-7 masina aʻo lei totoina.

E le mafai ona e totoina se apu i nofoaga lata mai o le vai. Afai o le 'upega tafaʻilagi o loʻo i totonu o le maulalo, e tatau ona e totoina se laau i luga o se mauga. E mafai foi ona e faʻasaina le saite.

Suavai faʻalelei - vitio

Pe a filifili se fatuga, e tatau ona totogi lelei ile tulaga o aʻa (e tatau ona lelei ona atiaʻe ma fetuutuunai), nofoaga o le faapipiiina (e le tatau ona i ai ni faailoilo, pala), o vaega uma o le seedling e tatau ona ola, ma o le paʻu e tatau ona taofiofia.

Tulafono faʻavae

E tatau ona saunia muamua le lua e tulaʻi ai, ia le itiiti ifo i le 2-3 vaiaso, ma sili atu i le 2-3 masina aʻo lei totoina se laau. O le tele o le lua e tatau ona lava e faamautinoa ai le atinaʻe masani o le aʻa. E masani lava, o se lua mo le totoina o le apu e faia i le loloto o le 0.8 mita, le lautele o le 0.8-1 m. A e totoina eleele palapala i le pito i lalo o le lua, e tatau ona e taatia se alavai palapala o piliki gau pe iliili, ma faatumu le lua i le 1-2 pakete oneone. Afai o oneone o le oneone, i le pito i lalo o le lua e te manaʻomia e tuʻu ai le 8-10 cm o le eleʻele o le a tumau ai le susu. Ona faʻaogaina lea o le lua i se paluga lelei o le solofanua oneone, lefulefu, faapalaga ma le faʻaopoopoga o se lima o superphosphate. O se laulau o le faʻalaʻau tuʻuina i le palapala mama e puipuia ai aʻa manifinifi o le fatu mai le mu..

Ina ia mautinoa le lelei o le fafagaina o laau, e tatau ona i ai ni apu latalata ane i le mamao e 3.5-4 mita le tasi mai le isi.

Pe a totoina se fatu laau, e tatau ona e mulimulitai i fautuaga - tipi ese pe faaleagaina vaega o le laau, faatumu le fale totō ma fugalaisa ma taia le siteki i totonu ma aua nei galo e nonoa le seedling i le siteki pe a uma ona toto ma toto

Faʻamasinoga faʻalelei:

  1. O le vaʻaia o le 140-150 cm le umi e tuʻuina i le ogatotonu o le lua.
  2. Vaavaaia le fatuina, selesele aʻa ma lala. A o lei totoina, ia togiina aʻa o le apu i totonu o le mash mash (e mafai ona e faaopoopo i ai se mea e faaosofia ai le tupu).
  3. I le pito i luga o le faaputuga e fausia mai i le paluga o meaʻai, o se laau e salalau aʻa ua tuu.
  4. O aʻa o se fatuga e tumu i luga, o loʻo uuina le ogalaau i se tulaga tuusao ma seʻi pisi ai ina ia avanoa uma avanoa i le va o aʻa i le eleele.
  5. Faamau le palapala i luga o le ogalaau ma lou vae (e tatau ona tuu lou vae i luga o le toe i le ogalaau).
  6. Nonoa le pusa i se fasi ie vaivai i le pine.
  7. O le taʻavale o le eleele e fausia i se mamao e 30 cm mai le ogalaau ma faʻamaʻaina le seedling i le 2-3 pakete o vai faʻaputu.

Filifiliina o le laau o le apu ma lona totoina i le vitio

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

O le tekinolosi mo le totoina o laau aisa Red Johnprinz e faigofie ma e eseese lava mai le totoina o isi ituaiga o laau o le apu.

Vaega o le tuputupu ae i le tele o itulagi, e aofia ai i le tuaʻoi

O le Apple-tree le Black prince e talafeagai mo le galueaina i itulagi ma le tau malulu o -23 ... -29 e uiga iC, o lona uiga, e le sili atu nai lo le 5 o le aisa o le teteʻe.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i Ukraine, e mafai ona totō le Prince Black Prince i le teritori mai Transcarpathia i Lugansk.

I Belarus, naʻo le vaega Brest e talafeagai mo lenei apu.

I Rusia, Crimea, Tervropol Territory, Territory Krasnodar, Rostov Region e talafeagai mo le totoina o ituaiga. Mo tuutuuga o le Moscow Region, e le talafeagai le Red Johnprinciple. Afai o iai pea lou manao e totoina lenei apu, e tatau ona e totoina i totonu o se lago po o se togavao, ina ia mafai ai ona e faigofie ona maua le faʻamafanafana mo le taumalulu.

Tausia Tulaga

Tausia o le apu O le Black Prince e aofia ai faiga masani o le tipiina, faʻafeinu, faʻasusuina ma le faʻamaina o le palapala.

Taʻetoʻa - teuteuina ma faʻamalolo - e faia i tausaga taʻitasi, i le tautotogo poʻo le autumn. Amata i le isi tausaga talu ona totoina, e tatau ona amata amata ona e faia se pale. E masani lava ona faia se pale lapotopoto-maualuga o le 2-3 iva o lala e tusa lava pe mamao ese le maualuga o le ogalaau. O le Pasefika o le Pasefika e masani lava ona tumu i fualaau aina, o lea la e tatau ona tosoina le pale i tausaga taʻitasi, ma aveese uma laau mama. I le faagasologa o le faia, e tatau ona mautinoa o lala autu o loʻo i ai se tulaga o le alu ese mai le itiiti ifo ma le 45 tikeri (pe a talafeagai, fetuutuunai le uiga o le malaga ese atu ma le vailaau poʻo le pa puipui). O le mataupu faavae o le tuʻuina atu o paranesi i le taʻitaʻiga tutotonu e tatau foi ona mataituina, e tatau ona vavaeina uma togi faʻatauva.

O le faʻavaeina o se sikuea sikuea e tolu tausaga

Tausiga ma le tausiga ile eleele

Talu ai ona o le tele o apu Red Redprinz e tele lava lona faalagolago i le fausiaina. e manaʻomia lou mataʻituina o le eleele. E mafai ona e faʻafefeina laau i luga o moa mama poʻo se faga o ogalaau. E lelei foʻi le fufuluina. O laau talavou o le tausaga lona 1 o le ola e faʻafeinu i vaiaso uma i le fua o le 1-2 pakete vai i le 1 laau. Faatasi ai ma le matua, o le faaitiitia o le fausua e faaitiitia ma mo tagata matutua, e na o le 1 le suavai e tatau ai i le masina (e masani ona faasusuina i le vevela o le tau). I le tulaga o le faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi, e mafai ona faia ni punctures ma se loloto o le 0.5 mita ma se faʻailoga i se liʻo ile mamao ole 0.6-0.7 cm mai le ogalaau. E mafai ona e faʻapipiʻi le suavai mo le togalaau.

DIY faʻavalea faʻamaua - vitio

A uma ona faʻamaʻa, o le taimi lava e mūmū ai le palapala ile eleele, e manaʻomia ona e tatalaina ma mulch le poloka poloka. O le mulimulitaʻi e le gata o loʻo taofia ai le susu, ae faʻasaina foi le tuputupu ae o vao. O le eleele i fafo atu o le lio faataamilo-e tatau foi ona i ai le mamao e mafai ai ona faamamaina vao ma eli. E mafai ona e lūlūina le vavae ma se paluga o le mutia, ma faʻaaoga le mutia mowed for mulching.

Laʻei pito sili

Ole laei masani ole laei o le a fesoasoani i le apu e atiina ae masani ma totō fua tele. I le tausaga muamua, e aoga le fafagaina o le laau talavou ma le malosi o le eletise e faʻaosoina ai le tuputupu ae. Urea (3 punetini per 1.5 pakete vai) e faʻaaoga i lalo o laau talavou i le amataga o le tautotogo. E mafai ona e faʻamalolo le apu 3-4 taimi i le taimi o le tuputupu ae ma se vaifofo o le sodium humate (20 g i le pakete vai) i le fua e 2 lita i le 1 laau.

Mai le tausaga lona lua, o le apu e faʻaluaina i le tausaga, i le tautotogo ma le autumn, faʻatasi ai ma fomaʻi faʻapitoa (faʻataʻitaʻiga, Nitrofoska) ma organics (compost, humus) mo le loloto o le eliina o palapala.

Fafagaina o le apu - vitio

Sauniga o le taumalulu

Ona o le maualuga o le faigata o le taumalulu, ua fautuaina e vavalo le Black Prince mo le taumalulu. Ina ia mautinoa lelei le taumalulu i le faaiuga o Oketopa, o le suavai-totoina le suavai e faia i le fua faatatau o le 60-80 lita o le vai i le 1 laau.

A o leʻi amataina le tau malulu, o le pusa ma le laau e oo i le maualuga o le 1.5 m ua afifi i mea e vevela ai (agrofabric, pepa, vao), ma puipuia le aʻa o se vaega e mafiafia (20-25 cm) o le mulch mai le sawdust po o le peat e sasaa i totonu o le lio. Pe a pa'ū le kiona, e manaʻomia ona fusi i le ogalaau, faʻapipiʻi ma ufiufi i se ogalaau i le maualuga o le 30-40 cm. I le tautotogo, e tatau ona aveese uma le kiona ma le mulch.

O le tusitala na faʻaaogaina le metotia o le faaputuina o eleele malulu e puipuia ai laau o le apu mai le malulu. E faia lenei mea pe a uma le amataga o muamua malulu malulu. O le faailoga tusi, o le ogalaau ma le pito i lalo o lala skeletal o loʻo afifiina i afifi o soʻo se ie, ma luga - 2 laulau paʻepaʻe papaʻe, lea e fetaui lelei ma le twine. I lenei setete, o le apu e faʻasaina le kiona. O le afu o luga o le tautotogo ma microelements (zinc ma le cobalt sulfates, paluga o le potassium, boric acid) e faʻaleleia atili ai le teteʻe o le kulimi.

Ina ia puipuia mai ai, e mafai ona puipuia le apu e ala i le afifiina o le ogalaau i se uamea po o se siaki.

Saunia o laau mo le taumalulu - vitio

Faamai ma meaola faalafua ma puipuiga mai ia i latou

E ui lava i le mea moni o le masani ai o le applelo apple e masani lava ona tele le tetee atu i faʻamaʻi, e mafai ona aʻafia le Black Prince i faʻamaʻi e pei o le paʻu, paʻu palapala, ma le pala. Aemaise lava le afaina i le vevela oona.

O le paʻu e mafua mai i le pathogen fungal e afaina ai laulaʻau, fualaau aina ma fualaau o apu, aemaise lava i le susu o le tau. O fua afaina e le gata ina le gata ia latou aoaoga, ae faapena foi i lo latou tausia lelei. E le gata i lea, o le tele o le vaitamini C e faaitiitia i totonu ia i latou. Mo le puipuia o le maʻi, e tatau ona e faʻaaogaina laulaau pa'ū i se taimi talafeagai, ia faʻamama le palapala i lalo o le laau ma mulimuli i tulafono o le tausiga. Afai o susu o le tautotogo, i le taimi o le tatalaina o tumutumu, o le a lueina laau i le paluga Bordeaux o le 3% (pulumu "lanumoana"). I nofoaga laugatasi, 1% Bordeaux e mafai ona faʻaaogaina. I le faʻaopoopoga o pupufana, e mafai ona faia se togafiti puipuia i se fofo o HOM, Cuprosil, Strobi. A maeʻa ona toto, e manaʻomia ona togafitia laau i sauniuniga a Skor, Rubigan, Horus.

Scab tele e aafia ai foliga vaaia o apu

O le paʻu o le lili e foliga mai o se paʻu lanu sinasina-paʻepaʻe i luga o laulaau ma totō. Faʻasalaga tele, e mafai ona oʻo atu i le faʻaitiitia o le gaosiga o le 40-60%, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le faigata o le taumalulu. I le avea ai ma se puipuiga ma le puipuiga, o le pulupuluina o le suavai Bordeaux po o isi sauniuniga tau fungicidal e faʻaaogaina 3 taimi i le vaitau.

E faapena foi fesoasoani e fesoasoani i le pala.

Le togafitiga o laau o le apu mai faamaʻi afaina - ata vitio

O le paʻu vaivai e masani lava ona tupu i le leai o se konupini. I lenei tulaga, o le sili atu o le pasela po o isi fomaʻi e mafai foi ona saofagā i le tupu o le vevela oona. O le mea lea, ina ia puipuia le faʻamaʻi, e tatau ona matua mataʻituina le fualaau o le faʻamalosia, faʻapea foi ma togafitiga o laau ma tapenaga o chloride.

Pests

O meaola faalafua e sili ona taatele o le apu o le codling moth, moa, pusi fuʻa apu, moli apu. Ina ia puipuia laau mai nei meaola faalavela, na ia fautuaina le tautau o manu manu i lala o le apu. E mafai foi ona faia togafitiga faʻasaina o laau faʻatasi ai ma iniseti vailaʻau lautele (Decis, Confidor).

Seleseleina, teuina ma le faʻaaogaina o fua o faatoaga

Aʻau na amata faʻatasi i le faaiuga o Setema (masani 6-7 aso muamua nai lo le Golden Delicious). E mafai ona e aoina i latou i le laasaga e tasi. Afai e te aoina muamua, o le fua o le fua o le fua o le a sili atu le leaga, ma o le tofo e leai se taimi e oʻo ai i le tulaga saʻo. E oʻo mai le matua faʻatau mai ia Novema.

E faʻamalieina lelei ia pi ona o le manogi ma le paʻu malosi. E mafai ona e teuina le seleselega mo le 2-3 masina i le vevela o le potu, 5-6 masina - i totonu o se pusaaisa ma 9-10 masina i se faleteuoloa faapitoa. Mo le teuina o fale, fautuaina e piilima fua i pusa papaʻu, i le 2-3 laulau (faʻapipiʻi tuʻuina i ni pepa poʻo ni vaovao susu).

E fautuaina e teuina ia apu i pusa papaʻu

O le mea masani, o le Black Prince apples o loʻo faʻatagaina fou poʻo se vaega o fuamoa fualaʻau, ae mafai ona e faʻaaogaina mo le tao, jam, ma meainu suamalie.

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

Red Johnprinz ... Talu ai nei, o le toatele o au uo e le fiafia i lenei ituaiga - aemaise lava ona o le sili atu ona paʻu nai lo le matua o Jonagold, o sina malulu po o le faigata o le taumalulu. Ua ou faanoanoa lava ona o lona tele o le faʻamaonia o tui o Jonagold, o le vaivai vaivai. Lua tausaga i le laina ma se uo i le itu o Lisyansky, o le eria Cherkasy.matua ma Gala Mast. Ina ua matua, e le tumau i luga o le laau mo se taimi umi, sa matauina vave le oti, o le atiina ae o faamaʻi tino, e aofia ai faʻasolosolo ...

Yavorsky Oleksandr

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=10817

Na ou le fiafia foi, Jonagored, Decosta, Jonaprint Red mo nisi mafuaaga, laitiiti, 50 mm. Sa toto laau i le tautoulu o le 2013. O isi ituaiga e fiafia, faatasi ma le tele mea uma e lelei.

nechivladimir

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=10817

Red John Prince o se tasi o kolisi fou a Jonagold, o loʻo ia te au, o le ufiufi e pei o se ufiufi. E pei o oloa fou uma, latou te mananao nei e maua nisi tupe i luga.

Shoni

//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?p=434827

Eseese alii Black Prince i le tele o itu sili atu nai lo isi ituaiga ma e le manaomia ai se tausiga faigata. Talu ai ona o lo latou maualalo o le taumalulu, e manaʻomia le totoina o nei laau i totonu o vaipanoa mafanafana, o se mea mafanafana mo le taumalulu o le a manaʻomia.