Apple laau

E faʻapefea ona totoina laau o le apu "Sinap Orlovsky" i lana togalaau

Ituaiga o Apple "Sinap Orlovsky" E matua talisapaia le faatoʻaga o le faatoʻaga, e le gata mo le lelei o le tofo, faʻalauiloaina o fua, ola umi, ae mo le matagofie foi o laau fugalaau.

O le talaaga o ituaiga o faʻatoʻaga faʻatoʻaina "Sinap Orlovsky"

O le ituaiga apu o le "Sinap Orlovsky" na gaosia i le 1955 e le All-Russian Research Institute mo le Fausiaina o Fualaau Fualaau aina. Sa i ai se sopoia o apu o le "Michurin Memory" ma le "Northern Synapse" ituaiga. Galulue i le faia o ituaiga: N. G. Krasova, V. K. Zaets, E. N. Sedov, T. A. Trofimova.

Uiga

O le vasega e taʻutaʻua i togalaau faʻatoʻaga, ma i nofoaga faitele. O fualaau a Apple e lauiloa mo lo latou taua tele o meaola ma mea matagofie matagofie.

E taua foi le faitau e uiga i ituaiga taatele o apu: "Bogatyr", "Orlik", "Welsey", "Spartan", "Dream", "Melba", "White filling", "Candy", "Mantet", "Antonovka and Sunrise "ma" Semerenko ".

Laʻau faʻamatalaga

O laau Apple "Sinap Orlovsky" o loʻo i ai se faʻamatalaga pe faapefea ona iai laau lautele tele ma le tele.

E i ai la latou pale ma pale tetele. O laʻau autu o le pale e seasea lava - o lenei mea e sili ona faafaigofie ai le tausiga o laau ma faamautinoa le aoina o meaʻai e sili ona maualuga. Ae e ui i lenei, e manaʻomia e le apu le teuteu taimi. O lala autu e ola i le taumatau saʻo, o laina e agai i luga. O le paʻu o laau o le apu e lapoa ma lauulu. O laʻau o le laau e lanu enaena i le lanu, ma lautele, lapoa lapopoa, o loʻo faʻaalia e se fuafuaga e seasea ma le lanu uliuli. Faʻafefeteina tetele lanu o lanu piniki mumu.

Fualaau Faʻamatalaga

O fualaau a Apple e lapopoʻa, mamao, ma e malosi, susulu, ma manaia luga. O le lanu o fua o le apu "Sinap Orlovsky" e samasama-lanumeamata i le vaitaimi o le seleselega, ma samasama samasama i le vaitaimi o le taumafa. O fatu o le fua e lanu enaena, laitiiti.

E te iloa? E tusa ai ma le fua o le tofo, o le fua faatatau o le tofo o fualaau aina o lenei ituaiga faapitoa e 4.7 points.
O le tino o le lanu uliuli lanumoana e iloga i le oona, manogi manogi, suamalie-suamalie suamalie.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le vailaʻau o loʻo i ai tulaga lelei nei:

  • mea faigata o le taumalulu;
  • muaʻi alofa;
  • maualuga fua;
  • fua maualuga;
  • ola umi o fua, e aunoa ma le aveesea o le tofo ma foliga.
E te iloa? "Sinap "o se igoa taatele mo le vaega atoa o ituaiga o laau o le Crimean.
Tulaga le lelei:
  • tetele apu aisa Sinap Orlovsky, o se faafitauli pe a tupu aʻe i ni vaega laiti;
  • faigofie i le oona (pe afai e le lava le palasio i le palapala);
  • fualaau aina pe a uma ona totoina i le lona fa tausaga;
  • faʻafeiloaʻi ma le agavaʻa faʻamaʻi, faʻamaʻi ma le paʻu.

Tuutuuga ma vaega mo le tuputupu ae

Tuuina atu, i le gasologa o le taimi, o le fua o le sapling e tupu tele, e tatau ona e maua se nofoaga avanoa talafeagai mo le totoina. O le mamao mai le tasi laau i le isi e tatau ona le itiiti ifo i le 7 mita. O le a lagona le lelei o le Apple i le la, ae e mafai ona totō i se paolo. Afai e leai se malamalama, e mafai ona faʻaitiitia le fua o le laau ma le suka i totonu o le fua.

Mo le atinaʻe masani, e sili atu le totoina o le apu:

  • luga o le chernozem;
  • lanu oneone ma oneone;
  • Faatasi ai ma fefaʻatausaga faaletausaga, e mafai ona totoina le apu i luga o le eleele oneone.
O le elemene o le eleele e tatau ona vaivai - i le pH 5.7 - 6.0, o le palapala - manava ma le susu, e le tatau ona i ai se tulaga o vai. Faatasi ai ma le lamatiaga o lologa i le taimi nei, e tatau ona suavai pe totō i luga o se mauga.

O le taimi talafeagai mo le totoina o le Orlovsky Synaph apple varieties o le ogatotonu o Setema o le ogatotonu o Oketopa. Ae e mafai foi ona e tulaʻi i le tautotogo, ona amata lea o le tau i le afa muamua o Aperila.

Laasaga taʻitasi i le laasaga o le totoina o fatu

O le totoina e tatau ona faia ma le iloiloga e vave ona tupu le fatu. E manaomia e le laau se nofoaga e lava lelei ma se avanoa tele, o lea e tatau ai ona totō ese mai laau uumi.

E taua! I le tautotogo, e tatau ona faia le totoga pe afai e leai se taufaamatau o le kiona, a leai o le a mate le laau toto.
O aiaiga autu mo le totoina o le apu Sinap Orlovsky o:
  1. O le loloto o le lua e tatau ona le itiiti ifo ma le 80 cm. O le lautele ma le uumi o le lua e tatau ona 1 le mita.
  2. E tatau ona faia ni laʻau i le 14 aso ao le i totoina.
  3. E tatala le pito i lalo o le lua ma se fagu.
  4. Tuʻuina vai faʻaleleia faaopoopo i le uamea lautele poʻo piliki. E tatau ona sasaa i le pito i lalo o le lua.
  5. Ua fefiloi le eleele ma le vao ma le vao. O le fua o le eleele ma le faʻalaʻau e tatau ona 4: 1.
  6. I le faʻafefiloi maeʻa e tatau ona faʻaopopo le masima sulfate - 40 g ma le superphosphate - 80 g.
  7. O le faʻafefiloi atoa ua maeʻa fefiloi ma faʻatumu i le vaieli. A maeʻa lenei gaioiga, e tatau ona faʻatumu le pu i le 1/3.
  8. Ona e manaʻomia lea e faʻatumu le eleele i le ogatotonu o le lua, fausia se mauga e 20 cm.
  9. Vaʻai aʻa o le apu "Sinap Orlovsky" aʻo lei totoina. Aveese aʻa ma leaga aʻa. Tuu le fatu i le vai mo le 5 itula - o le a afaina ai le tuputupu ae ma le ola o le laau.
  10. Tuu le fatu i totonu o le lua ina ia maua ai le ua o le malo i le 6 cm mai le eleele.
  11. E tatau ona tuʻu se lagolago i tafatafa o le laau, lea e tatau ona nonoa ai le fua.
  12. Ona faasaʻoina lea o aʻa ma ia ufitia ai le eleele, ae le o se mea e sili ona leaga.
  13. A maeʻa lena, faʻatumu le fatu ile vai. O lenei mea e manaʻomia e oʻo atu i le tolu pakete vai.
O solofanua, lapiti, povi, povi ma mamoe e mafai ona faʻaaogaina e fai ma fugalaau mo apu.

Vaʻaia togafitiga taimi

E ui lava i le mea moni o le "Sinap Orlovsky" o se eseesega o ituaiga o apu, e manaʻomia ai se tausiga faaopoopo. A oʻo mai le tuputupu ae tele o se laau, e tatau ona fai le tipiina o lala.

Faaleleia o le apu

O lenei ituaiga apu o le tagata lava ia. O le maualuga o le gaosiga o le gaosiga e mautinoa e tusa lava pe o le a le tau ma le tau. Afai ei ai ni apu o isi ituaiga faʻatalatalata ane, o le a na o le faateleina o fua o lenei ituaiga.

Spraying faasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le faʻasolosolo i le paʻu ma le paʻu "Sinap Orlovsky" o loʻo i ai tumau tumau.

O le sau o Mealy o se maʻi afaina. E faʻaalia i foliga vaaia o le paʻepaʻe paʻepaʻe (malie) i lau. E fautuaina le puipuia o faʻamaʻi ma le salalau o paʻu palapala, a leai o le a gaogaoina atoatoa le laau. O le colloidal sulfur ma le apa memea e faʻaaogaina e puipuia ai ma faʻaumatia lenei ituaiga o galo. E tatau foi ona faʻaumatia vaega o loʻo aʻafia i le laau. O mea teuteu e ufiufiina i le penisina i laau talavou, lime mortar - i tagata matutua.

Scab - o se ituaiga o galo e aliali mai ona o le maualuga o le maualuga o le timu poʻo le ea i le pale o le laau. O le muai afaina e afaina ai lau, ona sosoo ai lea ma le fua. Faailoga o faʻamaʻi pipisi: o foliga vaaia o lanu lanumeamata-lanu enaena i laulaau, ma e le o toe mamao ona fua i fua. Puipuia le foliga mai o le afu o le sisi - le faʻamaʻiina ma le faʻamaʻiina o le palapala.

O le Orlovsky Synaph apple ituaiga e mafai foi ona aafia i se faamaʻi e taua o le vevela. O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi e mafai ona maua ai le maualuga o le suamalie, faʻaputuina o le seleselega, teuina o fualaau aina, maualalo o le calcium i totonu o le eleele, faapea foi ma le tele o fugalaʻau. O le faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i foliga o le paʻu o le lanu enaena ma e mafai ona aʻafia ai le fatu fatu i luga o le laau ma le taimi e teu ai. Mo le puipuiga, o le laau o le a faʻapipiʻiina i le taimi o le tuputupu ae faʻatasi ma le calcium chloride. Ina ia puipuia faʻamaʻi, e tatau ona selesele i le taimi ma teu lelei le fua.

Faʻasaina tulafono

Ina ia puipuia le fua o le apu o laau, "Sinap Orlovsky" e tatau ona faamautinoa le talafeagai o le faasusu. I le taumafanafana ma le tautotogo, e faʻamamaina vai i le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le vaiaso. Tasi le laau e manaʻomia ai le 3 pakete vai. Mo le tufatufaina atu o le susu e manaʻomia ona malepe i totonu o le palapala pe a uma ona fafaga.

Faʻatauga

O le laau Apple "Sinap Orlovsky" e manaʻomia ai le faʻasosoloina e le gata i le taimi o le totoina, ae faʻapea foʻi i taimi o le tausiga o le laau.

E fa taimi e fafaga ai laau i le tausaga:

  • i le faaiuga o le taumalulu;
  • i le maea ai o le fatuina o fatugao;
  • pe a uma ona fuga;
  • pe a seleseleina.

Tulafono o fuālaʻau Apple:

  1. A maeʻa ona totōina, o le laau e faʻamaʻiina i le tautotogo e sosoo ai ma le faʻafefiloi o le manua ma le eleele i le fua o le 700 g i le 1 pakete.
  2. I le oʻo mai o le pulupulu, o le urea e paʻu i totonu o le laau lata ane i le ogalaau, ma le eleele ua eliina.
  3. A maeʻa le vaitau o le ola, o le laau e faʻamaʻaina ma se vaifofo lelei. E aofia ai (i le 10 lita o le vai): urea - 60 g, superphosphate - 100 g, calcium - 40 g.
  4. Pe a seleseleina le seleselega, o le apu o Sinap Orlovsky ua fausiaina i se vaifofo o le superphosphate: 10 lita o vai ma le 40 g o superphosphate.

Paʻu ma le faapaleina o le pale

A amata le tuputupu aʻe ola, e tatau ona vavaeina lala i laau talavou. I le faaiuga o le tausaga, e na o le tolu o lala e tatau ona vavaeina. O le teuteuina o laau talavou e 20-25 cm. I le faaiuga o le tausaga teuteuina o loʻo faia i se auala e tuua ai lala i le tolu tolu. I le lumanaʻi, ua oti le laau, ma e na o le tasi le taʻitaʻi e tumau. O le teuteuina o laau papaa matutua e faia i le 40-45 cm. Ia mautinoa ia aveese lala ua faaleagaina ma mamago.

Puipuiga mai iumu ma mea leaga

I le vaitau mai ia Novema ia Tesema, e tatau ona tausia e puipuia ai le apu o laau mai iumu ma lapiti. Latou te ufiufi le paʻu o se laau, ma tuu ai le ogalaau toetoe lava a le lavalava, o le mafuaaga lea o le oti o le laau.

Faʻataʻitaʻiga o le Pulea o Pest:

  1. O le pa o le paʻu o se uaea felafolafoaʻi tele. O se upega e maualuga lona 120 cm e talafeagai, e sili atu le tanu i le eleele i le 30 cm. Aʻo leʻi oʻo i le malulu, e mafai ona e afifiina le paʻu ma le faʻaoloa o le fale, faʻavela poʻo le polyethylene. O se auala e tutusa lelei lava o le afifiina lea o le paʻu ma lala paranesi.
  2. O le faʻaaogaina o suauu e mafai ona fesoasoani i le foia o lenei faafitauli. E mafai ona e tautau ni taga palasitika i luga o lala laititi; tipi ia lipine mai le apa, ia fusi i se siosiolio ma tautau i latou i luga o lala laititi ina ia latou pisapisao e ala i le tipi o le tasi i le isi. E mafai foi ona e tautau ni fagu ma ni pu e tuu ai le naphthalene - o le a fefefe ai mai le taʻi.

Seleseleina ma teuina

Apple Tree "Sinap Orlovsky" ei ai fua o se tagata matua e oʻo atu i le 200 kilokalama o fua. O le vaitaimi o le faʻaaogaina o fua o nei ituaiga o apu o le faaiuga o Setema. O fua e fua mai i le faʻasaoina sili atu seia oʻo i le faaiuga o le tautotogo, ona o se ituaiga taumalulu o apu.

E taua! E le fautuaina le seleselega aʻo leʻi oʻo i le vaitaimi, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le ola ola ma le leaga o le tofo.
E tatau ona teuina ni pi i pusa laupapa i se potu malulu malulu. O fua o loʻo afifiina i pepa poʻo le faʻafefeteina i ni meaʻai laupapa.

I le faaputuputuina, e tatau ona faapea o le ituaiga o apple o Sinap Orlovsky e maua mai ai le maualuga ma le tele o faatoaga ma se taumafaiga itiiti. I le mulimuli i fautuaga, e mafai ona e totoina se laau maloloina o le a teuteuina lau togalaau, ma o le a fiafia oe i fualaau lelei ma se vaaiga matagofie.