Laʻau

Krymchanka ma foliga: iloa lelei le eseese ma le totoina vine Zest

Mo le faitau afe o tausaga, o loʻo taumafai le tagata e faʻaleleia lenei vavega o le natura - o vine, ituaiga ma hybrids ua sili nei, ae o loʻo iai pea fou fou. Eseese Zest - o se tasi o tagata e leʻi leva ona iloa i totonu o togalaau a le au faifaatoʻaga ma faifaatoʻaga. O manatu e uiga i lenei vine o se pola moni lava. E tele taimi latou te faalagolago ai pe na ausia sini na faia e le tagata na totōina lenei vine. A uma mea uma, o le taunuuga oa tatou mea e fai e le ogatasi ma mea na fuafuaina.

Krymchanka ma foliga

Mai vine aoga uma e totoina, o le vine e nofoia le nofoaga sili ona lauiloa. Ua maeʻa lenei mea mai le tele o suʻesuʻega ma popolega ua faʻaaogaina e le tagata i le aganuu vine.

I.V. Michurin

//vinograd.info/info/grozdya-zdorovya/istoriya-vinogradarstva.html

O lenei ituaiga vine lelei na soifua mai i taumafaiga a tagata tomai faapitoa mai le matagaluega o le filifilia o fuavine vine NIViV "Magarach". O "matua" o lenei tamaitai amiolelei o le Crimean o le Cardinal ma Chaush ituaiga e iloa ma alofagia e le toatele. O le igoa aloaia o le ituaiga o le XVII-241. A e feiloaʻi ma ia i tusi faʻapitoa, ia e iloa o se mea sili lea.

Taʻu vine vine o se vasega o se mea taua

E le o se mea na tupu ai le igoa o le ituaiga. O se tasi o ona foliga e faapea, mo se taimi umi, o fualaau e leʻi aveeseina mai le vao e le pala, aua le taʻe, ae faifai malie le susu, ma mamae ma aua nei amata ona liu vine i luga o le vine.

O le taimi nei e mafai ona maua le tulaga taua i tovine o Ukraine, Moldova ma le itu i saute o Rusia.

Matagofie i totonu ma fafo

E tupu tele Zest i luga o vao. E manaia le foliga mai ma ona paʻu mamafa o foliga e foliga tutusa ma le lapopoa o vine ua teuteuina, ua valiina i ata uma o lanu mumu-paʻu. E le itiiti ifo le faaosoosoina o le suamalie matagofie o le suamalie o fualaau suamalie ma pene suamalie suamalie, e lua uma o le palamalade ma le vevela.

Vaavaaiga lautele o le vine vine fua tele Zest

Ia, le amio!

Vine vine Zest. O ona vine umi na matua lelei atoatoa lelei i le taimi atoa. O le faʻaaogaina o fualaau oona, o le uiga o le fua o le vine e fai si laʻititi. O le togalaau na tupu i le 105-110 aso, e masani lava i le amataga o Aukuso. O le gaosiga e maualalo.

O faʻamatalaga e uiga i le tele o fuifui e eseese: o nisi o fai vine e taua le mamafa o le 500 kalama, o isi latou te lipotia palasi e mamafa le kilokalama pe sili atu. Se tulaga talitutusa ma faʻamatalaga e uiga i le tele o vine. Latou te valaʻau numera 9-10, 10-15 ma oʻo lava i le 18-22 kalama.

O fua o le vine e mafai ona talia ai taimi uumi. E i ai a latou meaola malosi ma vitamini. O le suamalie i vine o le 16-18%, ma o nisi o fai vine e faailoa mai ai le suka i le 22%. O le pulu e afu, ae a 'ai e toetoe lava a le lagonaina.

Eseese Zest maualalo le malulu, teteʻe maualuga i faʻamaʻi o le pala, gutu pala, anthracnose, oidium, kanesa siama, ma escoriosis. Pests e mafai ona osofaʻia le vine - miti vavave ma mili vine, phylloxera.

E leai se tasi e saogalemu mai mea leaga

Growing Zest

Pe a filifili i le totoina o vine i la latou lava fualaau vine, e tatau i se tasi ona vaʻaia ma le faaeteete uma uiga lelei ma le leaga o lenei ituaiga, ia amanaʻitauina uma itu o lona totoina.

Filifilia se nofoaga e totō ai Zest, e le mafai ona e misia lona faʻaitiitia o le toʻa. E mafai ona ola i le vevela o--12-18 º, i nisi o faʻalauiloa e faʻaalia e oʻo atu i -20º. O lona uiga e tatau ona tuʻuina i totonu o le nofoaga aupito sili ona mafanafana ma le la - i le itu i saute o le fale poʻo le fausaga ma i se mamao o le itiiti ifo i le afa mita ina ia le aʻafia aʻa o aʻa. Mo le taumalulu Zest, o le malutaga mai gutu malulu ma le vevela o aʻa e talafeagai.

I luga o vine o vine, na o tamaitai fugalaau e foliga mai. Mo le faʻasalaga lata ane, e mautinoa lava e manaʻomia se fuga vine ma fugalaau tane. E masani ona eleelea lelei.

E ui o le Zest o se vine matua, o le lua tausaga muamua e fautuaina ai e aua nei tipiina. I le lumanaʻi, teuteu nei vine i le tautoulu, e sili atu ona alu le 10-11 mata i luga o taʻitasi, ma le 40-45 faʻaulu i le vao atoa.

O fua muamua e mafai ona faʻamoemoe i le lona tolu po o le fa tausaga talu ona totoina. O nai tausaga e sosoo ai o le a laʻititi - 2-3 kilokalama mai laau taʻitasi. E faasolosolo lava, e mafai ona faateleina i le 7-8 kilokalama.

Ona o le maualalo o le tetee o le Zest i le tele o faamaʻi, faʻapea foi le le faʻaalia i le lamatiaga o meaola faalafua, e tatau lava ona faʻamautinoa ma le maitauina tuutuuga mo le gaosia o vine ma tapenaga o vailaʻau, mea faʻamaʻi ma mea iniseti. Ia faia ma le faʻaeteete ma le taimi faʻatino mea uma e tatau ai faʻatoaga.

Faʻamatalaga

Talofa O le mea taua, e pei o se mamanu mamā o Vitis Vinifera, e aafia i le paʻu (pe a tupu aʻe e aunoa ma togafitiga ma vailaʻau) i le 4-4.5 points. O le tuputupu ae o le vao e tele, o le fua o le gaosiga e maualalo ifo i le averesi. O le tofo, i loʻu manatu, e lelei, o le aano e manaia tele, o vine umi e sili atu i le 9-10 g le maualuga, o vine (faatasi ma i tatou, ma le totoina o le 3 x 0.75 m) e lautele, 400 g maualuga, ituaiga fugalaau VF, , ae e seasea lava, o lenei tausaga e matua lelei lava le eleelea ma ua uma ona pisia. E tusa ai, Svetlana.

Krasokhina

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=594

I oʻu tulaga. E maualuga le malosi o le tuputupu aʻe, e maualalo le gaosiga)). O le tasi o le muamua na taia e le paʻu, e oo lava i le oidium na i ai i le tausaga na teʻa nei, ae na i ai sina mea taula (na o le togavao i le tovine atoa lea o le oidium i le tausaga ua tuanaʻi). E tusa ai ma taunuʻuga o le tausaga talu ai, o le seleselega e oʻo ile 150-200 g mai le vaomatua atoa, o lona uiga, o le faʻamaligiina ae lei oʻo i le fugalaau e tusa ma le 100%. O le tausaga lenei ou te faʻamoemoe mo se seleselega, e tusa ma le afa o le tipu e tasi, mo le falaologa e totoe, e lelei le pulumu. O le tofo, foliga ma le faifai pea o vine o se mea ofoofogia!

Andrey Shevelev

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=14316

O le pito sili ona maualuga o le Magarach, na ou tilotilo i ona uiga faaalia na totōina ai ni togavao. ae matou te le i ai ni faʻailoga masani i luga o fualaau aina autu (mo vaitau e fa) - o le peas. Fusi i luga o laasaga e faʻalelei ma tutusa. O le malosi o le tuputupu aʻe e telē - e ola pea ona o le sologa lelei, e le o le laasaga mo le taimi lona lua. Na mafai ona ou totoina 17-241 (Kembel), Novocherkasskaya Rose, Aristocrat A1-1 - i oʻu tulaga ou te le iloa ai se eseesega vagana ai igoa. O le taimi nei o Rizaush ua foliga mai-o se ituaiga o Kapelushny, o le a ese mai le Zest e le gata i le igoa, ae faapena foi i tau taugata mo le totoina o mea, e pei o soo se oloa fou.

O le ituaiga lelei Zest e tele auala lelei. Ae ui i lea, o tagata e le malamalama i viticulture, oe na filifili e amata le puleaina o lenei saienisi faigata, e le tatau ona latou faia le togafitia o lenei tamaitai Crimean matagofie. Tele naua nuances ma foliga o le tausia o ia. Ina ia maua se fua o le Loto, e tatau ona faia le tele o taumafaiga, galuega ma le onosaʻi.