Propolis

O le faʻaaogaina o le propolis tincture i faʻamaʻi eseese

O fatu o fatu e maua ai le na o le meli, ae o se mea aoga foi e avea ma propolis. O le Propolis o se mea sili ona malosi o le lanu samasama-enaena. Faʻatasi ai, o meaʻai e faʻamalama ai mea ola ola, faʻamaʻi le honeycombs, faʻatumu ni pu le tatau ai i totonu o sulu.

Faatasi ai ma le fesoasoani a meafaigaluega faapitoa, e aoina ai e tagata tausi pusi le propolis mai luga o honeycombs ma puipui o sulu. Ua maitauina e tagata o le faʻaaogaina o lenei vailaau e aoga tele i le soifua maloloina, o lea latou te faia ai vailaau i ituaiga eseese. O le foliga sili ona lauiloa o le faʻasologa o propolis, e maua mai i le faʻamalosia o le ava malosi.

E pei o le tele o fualaau oona, o le propolis tincture o loʻo i ai le faʻasalaga:

  • tasi le le faapalepale i le propolis;
  • pancreatitis;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi;
  • maʻi o le ate;
  • fatu fatu.

E taua! E le o fautuaina le tinomoli Propolis mo tagata ua oʻo i le faʻaleagaina o gaioiga i oloa gaosi. Afai a maeʻa ona inu le ava ava malosi o ia faailoga e pei o le mumuina o le paʻu, paʻu, fulafula, muʻu o le isu, ma le tale, taofi le ave ma fesili vave i se fomaʻi.

Mo le a le mafuaʻaga ma pe faʻapefea ona faʻaaoga le propolis tincture i luga o le ava, e tatau ona e malamalama aʻo le i amata togafitiga. A maeʻa, o le faʻamaonia saʻo e mafai ona faʻamalolo, ma o le valea - i se isi itu, e mafai ona faʻaleagaina le tulaga o le soifua maloloina.

Pe a fai se tui

Ona o le mea moni o le tincture ei ai sona tikeri, na o tagata matutua e mafai ona ave i totonu. Mo tamaiti ei lalo o le 12 tausaga le matua, faʻaaogaina fafo e fautuaina pe a manaʻomia. Tamaiti mai le 12 tausaga le matutua e mafai ona faia ni meaʻai i le susu susu, faaopoopo le meli ma se fasi pata. O lenei fua e tuʻuina atu i le tamaititi mo le po.

Paʻu ma le bronchitis

O le propolis tincture e togafitia ai faʻamaʻi eseese, mai le a ma le auala e faʻaaoga ai - mo mataupu eseese o lana lava fuafuaga faʻaleaoga.

O le maʻi ma le bronchitis e sili atu ona lelei le togafitia i le ava malosi. I le mea lea, inuina le meaola 2-3 taimi i le aso.

Tosaga: 10 pata o le tincture ua faʻafefe i le afa o vai vai. E manaʻomia lou faʻaaogaina o lenei vailaʻau mo le afa itula ao lei faia se taumafataga, pe afa ile lua itula i le maeʻa ai o se taumafataga.

E faʻapea foʻi i le tulaga o le bronchitis inhalation ma le propolis tincture e lelei tele.. I totonu o lenei pepa i se tulaga vavalalata solo, o suauu taua ma mea inu o le propolis e loloto atu i totonu o le foo o le mumū. O se pipiʻi lelei e faia i le po e tasi ma le propolis tincture o le a fesoasoani ia te oe i le bronchitis. Mo lenei faʻamalosia o le ava malosi-vai.

E te iloa? Afai e le maua e se tagata ni faʻamaʻi i le meli, o le mea lea o le a le afaina ai le afaina. Ae ina ia aua le afaina, e sili atu le amata o le talosaga i se fua maualalo.

Fia ma malulu

Faʻatasi ma le malulu ma le malulu, o se aganuu le faʻaopopo o le propolis tincture i le susu ma ave ai. 20-30 drops o le tinomi tincture ua tui i totonu o le susu, ma e mafai ona faʻaalu 3 taimi i le aso i le tasi itula aʻo leʻi 'ai.

E mafai foi ona e faʻaaogaina ile inhalation ma le propolis. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faia se fusi i le suāsusu, manava faʻalua i ona luga, ona inu lea ma afifi lelei.

Afai e aliali mai le isu, e mafai ona e fusi le isu. Mo lenei mea, o le sipuni tele o le tincture ua faʻafefeteina i totonu o se ipu vai.

Angina

Mo le tiga i le faʻaʻa, e aoga tele le faʻamalosi i le propolis i le fua o le tasi sipuni sipuni i le ipu o le vai mafanafana 2-3 taimi i le aso.

A lelei le fesoasoani a quinsy e taofiofi propolis. I le po e mafai ona e uuina o ia i le alafau. Ole fua ole aso e le sili atu i le 5 g.

  • Mo sina angina E mafai ona e lubricate le larynx 20% tincture o propolis, lea e faʻafefeteina ma le meli ma le vai.
  • Mai le faʻaleagaina tele sili le fesoasoani i le ava malosi o le propolis. Faʻaaoga e tusa ai ma le polokalame: 1 sipunipuni 3 taimi i le aso mo le 5 aso.
  • Totollitis tonsillitis togafitia i le suavai suamalie o le propolis, lea e aoina i le gutu ma tausia i tafatafa o tonesils mo sina taimi. O lenei mea e saofaga i le faʻaaogaina o pulou purulenti. O lenei faiga e mafai ona toe faia i le 2 itula, ma a maeʻa aso e lua, e tatau ona i ai se fesoasoani taua.

O le faʻamalosi i le propolis tincture o loʻo faʻaaogaina foi ile togafitiga o angina.

E te iloa? E mafai ona faʻaaogaina le pipiʻi ile propolis i se pepa malogo. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga le propolis tika, faʻafeiloaʻi i totonu o se keke. I totonu o lenei pepa e vevela ma faʻaaogaina e avea o se pusa.

Otitis

Propolis tincture faʻateleina mea aoga aoga lelei fesoasoani mai otitis. O le ava malosi e mafai ona fefiloi ma le meli i le afa ma totoina i se taliga tiga ma ni nai mataua 1 taimi i le aso.

Pe a tulei le tulei ona o le mumu o le taliga ogatotonu, e mafai ona tuu i totonu o le taliga talima le 20% propolis tincture.

I totonu foi o le taliga tiga, e mafai ona e tuʻuina se karama kulimi, faʻafeiloaʻi i le faʻamalosia o le 10% ava malosi o le propolis ma le suauʻu olive. O lenei faiga e mafai ona faia i totonu o le 15-20 aso, ma tuʻuina togafitiga mo le 3 itula.

O le isu ma le sinusitis

Mo le togafitiga o le rhinitis, e mafai ona e saunia se faʻafefiloi o propolis, pata ma le suāuu. O le fua faʻatatau o le 1: 2: 2. O le vailaʻau vailaʻau ua maua e mafai ona lūlū ai mataʻitusi ile i totonu, taoto faʻamafana i totonu o le isu.

E le gata i lea, pe a mafai ona totoina le ulu ma le sinusitis i totonu o le isu ma le 20% o le faʻafefete o le propolis 5 mataʻu. O le faʻasolosolo o le faʻapolis e faʻaaoga foi i le togafitiga o le sinusitis.

Ae o le ava malosi o le alcohol alcohol mo le faʻamaina i totonu o le isu e faʻasaina. E mafai ona faʻaleagaina le membrane mucous o le nasopharynx. O le mucosa i lenei tulaga ua maeʻa, o loʻo i ai le faʻavauvau, o le paʻu i totonu o le isu e ono amata ona faʻamalosi.

Tusa

O uiga faʻamalolo o propolis o loʻo faʻaaogaina i le gynnecology mo faʻamaʻi pipisi ma isi faʻamaʻi. O elemene antibacterial anti-inflammatory e fesoasoani i togafitiga lelei o faʻamaʻi i totonu o se fafine.

Mo le togafitiga o le manava e tatau ona saunia le mea nei: 15 g o propolis ua tuufaatasia ma le 500 ml o vodka. O le mea na mafua ai ona gatete ma tumau ai le 2 aso, mulimuli ane e mafai ona e faʻaaogaina.

Propolis tincture with thrush e taofia ai le tuputupu ae ma le toe gaosia o mea malie. E mafai ona e faʻaaogaina i le faiga o le lua - 3 punetimeta o le faʻasologa o loʻo i luga ile ipu o vai ua tunu. O le faʻaaogaina o sea faʻaiʻu i ni nai aso o le a faʻamaloloina ai le galo lea e mafua ai le vevela.

Ulcer

Faʻaaogā le faʻasaina o le faʻamalosi o le ava mo togafitiga o maʻi gastric ma duodenal. Ina ia faia lenei mea, ia saunia le fusi: 40 g o le propolis faʻamaʻaina atoatoa, sasaa 100 ml o le 70% ava malosi. Ua faʻafefiloi le paluga mo le 3 aso, o le afa muamua lea o le fagu ma le paluga e tatau ona lūlū lelei.

O le Propolis tincture mo se ulutala o loʻo i ai ni faatonuga faʻapitoa mo le tautala tautala: Faʻaaoga 20 aso ole tautalaga mo le 20 fuga o le tincture 3 taimi i le aso i le tasi itula aʻo leʻi 'ai.

Faʻamālōlō ma faʻamaʻapeʻa

O le polotini o Propolis i luga o le ava malosi ei ai mea e faʻaleagaina ai le tino, pe a faʻaaogaina i fafo, e fesoasoani e aveese le siama ma faʻamalosia le faʻamaloloina o manuʻa.

Mo le togafitiga o le tino e faʻaaogaina le 15% o le suauu palu, e fesoasoani foi i le faʻamalolo o manua, mai le pruritus, faʻatasi ai ma le mumū o laumei.

30% propolis tincture o le a faamamaina ai le siama e ala i le olopalaina i vaega o faafitauli e oʻo atu i le 3 taimi i le aso.

Mo lauulu

I le faaopoopo atu i togafitiga faafomaʻi, o le propolis o loʻo faʻaaoga i le cosmetology. Ua faʻaaoga le Propolis e taofi ai le paʻu o lauulu ma toe faʻaauau lo latou tuputupu aʻe.

Mo fulufulu ulu, e mafai ona e faʻaaogaina le tincture i lona mamanu mamā. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻamautuina o se fatu. E mafai ona faʻatino le vasega mo le masina, a maeʻa le malologa mo le 2-3 vaiaso ma toe faia le togafitiga (pe'ā manaʻomia).

Mo le faamaloloina ma le faʻamalosia o lauulu, e mafai ona e faia ni fofo vaivai - 2 ipu vai ma 2 teaspoons o le propolis tincture. O lenei tuufaatasiga e fufulu ile lauulu pe a uma ona fufulu. E le gata i lea, e mafai ona faʻaopoopoina le tincture i le maso mai le fuamoa ma le suauu.

Fuga

O le Propolis o se vailaau lautele e fesoasoani foi i le afu fao. O le uluai talosaga i totonu o se nofoaga le lelei ua uma ona fesoasoani i le faamamaina o le vevela ma le afaina. O le salalau solo o le galo i nofoaga maloloina e poloka.

O le taʻiala o le gaioiga i luga o le galo o le gafatia lea e faʻaleagaina le fausaga faʻamaʻi mai totonu. 20% le faʻaauau o le ava malosi e faʻaaogaina i se cotton pad ma faʻaaogaina i le afu afaina. Faʻamalosi le pusa ma faʻalava mo le 24 itula poʻo seʻia maeʻa, ona toe fai lea o le faʻatulagaga.

Talosaga mo le puipuia

Propolis tincture e tele mea aoga ma e mafai ona fesoasoani e taulimaina le tele o faafitauli tau le soifua maloloina. O lona mauaina ma le faʻaaogaina e mafai e pei o le i ai o le faʻamaʻi, ma le puipuia o faafitauli. Mo le puipuia o le propolis tincture ua faʻaaogaina i mataupu nei:

  • e avea o se mea e pala;
  • moe lelei;
  • faateleina le leo atoa o le tino;
  • faateleina le 'ai;
  • puipuiga malosi.

Alcohol tincture of propolis e mafai ona taofia le toe gaosia o siama eseese, o loʻo i ai le antiviral activity ma o se vailaau masani. I le taimi o pupuʻu o malulu ma le puipuia o le poma i le propolis e mafai ona laveaʻi le tino mai le faʻamaʻi.

E mafai ona ou faʻaaogaina le taotoga i le taimi o maitaga

I le taimi o le maʻitaga, e manaʻomia e le tino fafine vitamini ma minerale i ni aofaiga tele. E ono fesoasoani lea i le mauaina o le propolis. Ae ui i lea, e taua tele lou feutagai ma lau fomaʻi e uiga i lenei mea.. E aoga foi le manatua e uiga i le le faʻalogo ma le faʻafitauli o le maʻi.

E le o fomaʻi uma o le a tuʻuina le ulu i le mauaina o le propolis i le taimi o le maitaga. E afua ona o le le lava o le malamalama o aafiaga i le tino o le pepe. E i ai foi se lamatiaga o allergies, lea e sili ona matautia mo le tina ma le tamaitiiti. Afai e le iloa e le fomai se mafuaaga e taofia ai le faʻaaogaina o le propolis i le taimi o le maitaga, o le fomu e mafai ai ona tautala faʻamalamalama o se mea e maua mai, ae le o le ava malosi.

E taua! I le taimi o le maitaga, e tatau ona e matua faʻaeteete i le faʻaaogaina o vailaʻau eseese. Ae maise lava pe a oo mai i ni mea e alu ai. O nisi taimi e sili atu le musu e le faʻaaogaina le fualaau faasaina ina ia le faʻaosoosoina ai le tupuga o ni mea le lelei o le tino.