Laʻau

Rogersia - laʻau matagofie mo se paolo paolo

O Rogersia o se tausaafia matagofie i laulaʻau lapopoa. E aʻafia i le aiga Saxifrage. O lona lauʻeleʻele o le televave o Iapani, Saina, Korea. O Rogersia e tupu tele lava i le talafatai o vaitafe ma vai fou, faapea foi i luga o le mutia o se vaomatua vao, lea e pau ai le la i le taeao po o le goto o le la. E faʻaaogaina e teuteu ai se togalaau malulu, aua o loʻo ola lelei le laau e oʻo lava i le paolo loloto. A oʻo mai le vaitau o le vaitau, e fuga mai i luga o laʻau laʻau maualuga, latou te faʻafesoʻotaʻia le pale matagofie.

Faamatalaga faʻatau

O Rogersia o se vao vavalalata ma se aʻa aʻa. I le gasologa o tausaga, o lala taʻitasi ma le tuputupu ae fou e aliali mai i luga o le rhizome. O le fugalaau e fai ai se laau toto e tatau ona totoina, ua totoina. O le maualuga o le fuʻa faatasi ai ma inflorescences e oʻo atu i le 1.2-1.5 m.

O le teuteuga sili o Rogersia o ona laʻau. O le lapoa o le cirrus poʻo le lau laʻau laʻau e mafai ona oʻo i le 50 cm. O laʻau o loʻo i luga o petioles umi. O laʻau laʻau mūmū o se lanumeamata lanumeamata ma le mumu e suia ai lanu i le tausaga atoa. O le foliga o le laʻau o Rogersia e foliga mai i le pusa.

O le fugalaau e amata ia Iulai ma e le itiiti ifo i le masina. A o faagasolo lenei vaitau, faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave, lea e aofia ai fugalaau laiti, fuga i luga o lauusiusi lauolaola. O petals e mafai ona valivali i le piniki, paʻepaʻe, beige poʻo le lanumeamata. Fugalaau fufulu ese se manogi manaia ma manaia. A maeʻa maeʻa le laʻau fugalaau ma sili atu galuega e amata ona ola.







O se taunuuga o le palotaina, o fatu laiti i foliga o fetu o loo fusifusia. I le taimi muamua e ufitia i latou i le paʻu lanumeamata lanumeamata, ae faasolosolo malie le mumu.

Ituaiga o Rogersia

O le Rod Rogersia e atoa lona 8 ituaiga. I le faaopoopoga ia i latou, e tele ituaiga o mea teuteu.

Rogers o le solofanua solofanua po o le lau lauusiusi. O le laau e sili ona lauiloa i lo matou atunuu. O le a tupu le tuputupu ae i le maualuga o le 0.8-1.8 m. Ua ufitia i laulaau lanu meamata lapopoa, i le foliga e pei o le solofanua paina. O le fitu-fingered e alu i luga o ogalaau ufiufi e ufiufi ai laina i le umi atoa. O laʻau talavou o loʻo i ai ni paʻu apamemea, lea e mou atu i le taumafanafana ma toe foi mai i le tautoulu. Peduncles 1.2-1.4 m maualuga le mamafa o fuga lanu paʻepaʻe paʻepaʻe po o fugalaau mālū.

Horse rogers

O se ituaiga lauiloa o horse horse rogers - Henrici poʻo Henry e sili atu ona tauagafau. O laʻau ei ai ni petioles eleelea ma kofe-lanu lanu. I le tau mafanafana, o le laʻau e tupu mai i lanu lanumumu, ma i le tautoulu ua avea ma apamemea. I totonu o le faʻailoga o le kulimi poo fugalaau lanu piniki, o lona lanu e aafia i le tuufaatasiga o le palapala.

Rogers cirrus. O lenei laʻau faʻaogaina, faʻatasi ai ma faʻaogaina, e le silia le 60 cm le maualuga. O vaega ninii o ona laʻau e sili atu ona vavalalata mai le tasi ma le isi ma e foliga tutusa ma foliga o se laʻau feʻai. I le tautotogo ma le autumn, ua i ai lanu mumu i luga o le pito. O mea laiti laiti e aofia ai kulimi poo pinisi piniki. Le faʻaleleia o le tautotogo ma le fuga o le ituaiga o meaola e amata mulimuli ane nai lo le malologa. Fiafia ituaiga:

  • Borodin - sili atu le matagofie o le kiona-paʻu paepae o inflorescences;
  • Chocolate Wings - o le lanu-piniki ma le uaina-ulaula o loʻo i luga aʻe o le pale matagofie, lea i le tautotogo ma le autumn e mauaina ai ni sukalati koko;
  • Laʻau moli lapopoʻa ma lapisi e tupu aʻe i luga o laulaʻau o loʻo faʻapupulaina i le pito i lalo o le terracotta i le tautotogo.
Cirrus rogers

100% Rogersia (Iapani). E mafai e le laau ona tatalia sina lamala. O lona pale e oo i le 1.5 mita le maualuga e aofia ai lanu lanu meamata ma se 'apamemea. I le taimi o le fuga, e fuga mai fugalaau fugalaau.

Roger o se pule atoa

Tofiga

E mafai ona faʻalauiloaina Rogers e le fatu poʻo le laau.

Fanauina o fatu mafaufauina le tele o le taimi e alu ai, aua e manaʻomia ai le sauniuniga uumi. Toto fatu i le tautoulu, i le taimi lava e uma ai le seleselega i le loloto o le 1-2 cm. O pusa o loʻo i ai le eleele lafulemu ma moli pe a uma le luluina o loʻo totoe i luga o le auala i lalo o se pupuni mai timuga. O le mafiafia o le sosoʻo e tupu ile 2-3 vaiaso. A maeʻa lenei mea, ona faʻafeiloaʻi lea o le faatoʻaga i se nofoaga vevela (+ 11 ... + 15 ° C). I ni nai vaiaso o le a aliaʻe mai pulu. A oʻo ina ola le laʻau i le 10 cm, e tatau ona tuʻuina i ipu eseese poʻo ipu faʻaaoga. I le masina o Me, o le a lafoina ai laau i le auala, ae o le gaosiga i totonu o le eleele tatala e na o Setema lava e faataunuuina. O le fugalaau ua faamoemoeina na o le 3-4 tausaga talu ona toe totoina.

Vaega o le vao. Aʻo tuputupu aʻe le togavao a Rogersia, e tatau ona vaeluaina. O lenei foi auala o le toe faafouina ma le toe gaosia. O le faʻatinoga e faia i le tautotogo ma vaeluaina le delenki i totonu o le eleele avanoa. E mafai ona e vaelua i le tautoulu, ae o aʻa mo le taumalulu e tuu i totonu o pusa ma palapala. O le togavao e tatau ona maeʻa maeʻa ma faʻasaʻoloto mai se coma. E selesele le aʻa ina ia i ai i luga o saite taitasi ia le itiiti ifo i le tasi le fua o le tupu. O le mea lea e le faʻamagoina ai le tino, e vave ona totoina i le eleele ua saunia.

Laʻau. O se laʻau ei ai se petiole ma se mulivae e mafai ona aʻa. O lenei metotia o le toe gaosia e faʻaaogaina i le taumafanafana. A maeʻa, ona togafiti lea o aʻa ma aʻa ma totō i totonu o koneteina ma le susu ma le palapala malamalama. Ua na o ni laau totō e totoina i eleele tatala. A oʻo i le gafa, e tatau ona e faʻaputuina se paʻu omea.

Filifiliga o nofoa ma le tulaueleele

Ina ia mafai e le vao o Rogersia ona faʻaalia i lona mamalu uma, e tatau ona filifili le nofoaga sao. O le laau e sili atu le lagona lelei i le paolo po o nofoaga e na o le la e aliali mai i le taeao ma le afiafi. E manaʻomia foʻi le puipuiga lelei lelei.

O le eleele e tatau ona lafoaʻi, faʻaleleia ma faʻaleleia. E lelei pe afai ei ai sina vaituloto vai vavalalata lata ane, ae o aʻa e le tatau ona masani ona fesootai ma le vai. O le vavalalata o le vai o le eleele e le manaomia foi. A o leʻi totoina, e manaʻomia ona eli ma faʻaleleia le eleele. Peʻa, compost ma humus e faʻaopoopo i ai. Laʻei ma le iliili e faaopoopo i eleele mamafa.

O laau laiti e totoina i le loloto o le 6-8 cm Talu ai o Rogersia e lapopoa tele, e tatau ona tumau le va i le va o fatu o le 50 -80 cm. I le taimi lava na uma ai ona totō, ua faʻafeinu ai Rogersia ma mulimulu i luga ole eleele.

Faʻamatalaga Puipui

O Rogersia e le taua tele, o lea o le tausia lelei e faigofie lava mo se fai togalaau.

Faʻasa. E manaomia e le laau le faʻaleleia masani ina ia le toe faʻapala le palapala. I aso malogo, e mafai ona faʻaleleia le faʻaleleia e ala i le susunuina.

Totoina. O le mulimulitaʻiina o le palapala o le a fesoasoani e puipuia le vevela tele. O le a puipuia mai le tuputupu ae o vao. Afai e leʻi faia le mulching, e fautuaina i lea taimi i lea masina ona vele le eleele i lalo o le vao.

Fertilizers I luga ole eleele suamalie, e le manaʻomia e Rogers le fafagaina masani. Ua lava lea e tuʻuina atu ai le faapalaga ma se faʻalavelave lautele o faʻamaʻi faʻamalosi i totonu o le eleele i le amataga o le tautotogo. E le gata i lea, e mafai ona e faia le fafagaina 1-2 i le taimi o le ola tuputupu ae ma le fuga. O faʻatulagaga ma se maualuga maualuga o le 'apamemea, potassium, zinc, magnesium, nitrogen ma fuamoa e talafeagai.

Togi. E mafai e Rogersia ona onosaia ni matagi malulu, ae e tatau ona saunia mo le vaitau malulu. Laʻau, o le vaega o le tipi ma le faʻaleagaina o meaʻai ua vavaeina, ma o le pale o loʻo totoe o loʻo ufiufi i lau paʻu ma lau paʻu. I le taumalulu, e mafai ona e tumu le vao i le kiona. Afai o le taumalulu e faamoemoe e leai se kiona ma le malulu, e tatau ona e ufiufi le laau i ni mea e leai se mea e lalagaina.

Maʻi ma faʻamaʻi. Rogersia o se togafitiga masani, o lea e seasea ona mafatia i faʻamaʻi. Na o paʻu mafiafia ma eleele eleʻele e tau atu i le atinaʻe o le pala. O laʻau afaina ma gaʻo e tatau ona vavaeina ma faʻaumatia, ma o le pale o le pale na togafitia i le fungicide. I luga o le palapala malulu, o slugs e fafaga i pupu vavave o Rogers e mafai ona foia. Mai ia i latou, o le pefu po o fuamoa fuamoa e mafai ona salalau i le fogaeleele.

Rogersia i le togalaau

O laʻau tele o Rogers o le a le iloa. E mafai ona totoina i lalo o laau, e lata i le matafaga o se faatanoa poʻo le pa. Laʻau vao o le a avea o se nofoaga sili ona matagofie mo se fugalaau fugalaau pe natia le avanoa i lalo o laau. O Rogersia e alu lelei i ferns, bluebells, mea manogi, periwinkle, medunica, ma faʻamaʻi faʻatasi ai foi ma laau faʻamaʻi.