Laʻau

Selenicereus - fuʻa fugalaau i luga o le uumi umi

Cactus selenicereus o se fale matagofie televave e ola ai ma fugalaau tetele i foliga o se pale. E leitioa a taʻua o ia o le "masiofo o le po." O le laau o se viphyte rhizome ma ua salalau solo i vaomatua o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. O Selenitereus i le ata e fiafia i ituaiga eseese o ituaiga, lea e mafai ai e le au failalaau ona filifili mea sili ona mananaia pe faia foi se fatuga atoa.

Faamatalaga faʻatau

O le genus selenicereus o le aiga cactus. E aofia ai le epiphytic, terrestrial ma lithophytic perennials ma ni pine tele. O ona lauulu lanumeamata e tupu mai i le 12 mita le umi ma na o le 2-3 cm le mafiafia. O le tuputupu ae faaletausaga o le laau e mafai ona ausia le 2 m. I se siosiomaga lelei, e faaopoopo i ai le 2-2.5 cm i aso uma.

I pito pito o le sasa o fugalaau tele lava. O le lapoa o le paʻepaʻe, kulimi poo le paleni piniki e tusa ma le 30 cm.ʻUa fuga mai i totonu o le fugalaau le tele o laʻau paʻu, e oʻo i le 40 cm le umi. E latalata i le isi itu o le nila o le nila, umi umi. I le ogatotonu o se vaega tele o laumei umi ma ovaries. Fugalaau e fuga mai i le po, ma i le gasologa o le aso latou te vavalalata faʻapitoa i le polo o le filo.







I le mea o fugalaau tele e foliga mai e tele ni fua e oʻo i le 8 cm le umi.

Manatu lauiloa

I le ituaiga o selenicereus, e 24 ituaiga laau na faamauina. I le aganuu, na o nisi o ia mea e faʻaaogaina. Le tele o lauiloa selenicereus tele-flowered poʻo le grandiflorus. O ona laumei lanumeamata lanu uliuli e ufitia i paʻu paʻu, lea e puipuia ai le cactus mai le mago. I le pito i luga o le paʻu o loʻo i ai ni pito i luga o le laina i le aofaiga o le 7-8 fasi 'apa ma ni fusi faʻapitoa o pupuvaʻa pupuu. O faila e faigofie ona fesoʻotaʻi ma ola i le 10 mita le umi.

Fugalaau tetele e iai le 20 cm ma le futu fugalaau e 30 cm le faʻaaogaina o se manogi malosi. Fugalaau o loʻo i luga o pito. O fugalaau taitasi e ola naʻo le tasi le po, ae oʻo atu i le limasefulu fugalaau o loʻo faia i luga o se tasi laau, o le fua tele e sili atu i le masina.

selenicereus tele-flowered poʻo le grandiflorus

Selenitereus Anthony. O le laau e iloga i ni mea e le masani ai ma papago. O le tele o fai togalaau e matamata i le tutusa i le va oi latou ma ia ivi. O le lautele o le laau umi umi e oʻo i le 15 cm. I itu o lanu lanumeamata-lanumoana o loʻo i ai ni laʻau maualalo ma fusi o nila laiti. Fugalaau e i ai le lapoa e oo atu i le 20 cm le tele o petaliti vaiti, valiina i le lanu viole, lanu piniki ma le kulimi i fugalaau taʻitasi.

Selenitereus Anthony

Selenicereus i le Hook. O le laau ua susulu moli lanumeamata lanumeamata ma se vaega o le fausaga lautele. I luga o le fogaeleele e 4-5 ripa e ufiufi i ni fagu uʻamea. O le siliva e sili atu i le 5 mm le umi e fusifusia i vaega e 5 i pito o rare rare. Fugalaau e iʻu i le diamita 20 cm le sili atu o le faʻasolo (40 cm). O i latou o kulimi pe paepae.

Selenicereus i le Hook

Selenisaio MacDonald. O le laau e talitutusa lava ma Grandiflorus, ae e ese mai i le susulu, e toetoe lava o lanu moli o paʻu mai fafo.

Selenisaio MacDonald

Faatasi ai ma ituaiga uma, e le faigata ona filifili le laau sili ona matagofie ma faatau selenicereus, lea o le a avea ma mea e sili ona fiafia i ai le fale.

Toe gaosia ma le gafa

Ua faʻalauteleina Selenitereus e ala i le lūlūina o fatu poʻo le faʻavaeina o faagasologa. O fatu e seleseleina mai fua mama ma toto vave. Peuled fatu e tatau ona faʻamago i totonu o se taga ie mo ni nai aso. Saunia se ipu mafolafola ma le oneone, oneone susu. O fatu e faʻalauteleina i le 0.5-1 cm ma ufiufi i se ata tifaga. E teuina le fale kuka i se potu mafanafana (+ 20 ... +25 ° C). O aso taʻitasi, e aveese le ata mo le 30 minute ma faʻalautele le palapala. O fatu e ola i totonu o le 17-20 aso. Ua aveeseina fale puipui ma a maeʻa le 1-2 vaiaso o le cacti talavou e totoina i totonu o ipu eseese.

I le tautotogo, e mafai ona vavae ese mai le pito i lalo o le 7-10 cm le umi. O nofoaga o fasi pepa e fufuluina i le malala ma faʻamago i le ea mo ni nai itula. O laʻau e tanumia i le eleele oneone oneone e na o ni nai millimeters ma maua ai le lagolago i le aʻafia.

Talu ai ona ua vave ona tupu le cactus, o lea e manaʻomia ai se mea e mautu, ma le pusa. Lafulafu lapoʻa poʻo le laulau e talafeagai. O tamaʻi tamaʻi tamaʻitaʻi ua totoina i tausaga taʻitasi, ae o le faasolosolo malie lava ona faatumauina le va o le 3-4 tausaga. O le eleele mo le totoina e tatau ona aofia ai elemene nei:

  • eleele suamalie;
  • laʻau oneone;
  • iliili.

E mafai ona e faʻaaoga le fanua maeʻa mo le cacti ma le iliili. E sasaa atu mea tetele faʻavaivai i le pito i lalo o le ulo. Pe a faʻavasegaina, latou te taumafai e aveese le tele o eleele tuai pe a mafai ai. O le palapala o le eleele e manaʻomia ona faʻamalosi atili ina ia mafai ai e le ea ona ulu i le aʻa.

Tausiga Tausi

I le aluese, o le selenitali e matua le lelei lava. O loʻo faʻaalia i totonu o se potu susulu, e mafai foi ona tuu saʻo i le la. O le vevela o le taumafanafana e le taua tele mo lenei cactus. I le taumalulu, e tatau ona tuu i lalo le vevela i + 15 ... +17 ° C. A aunoa ma se eseesega faapena, e tele naua ma faʻapipiʻi puʻu. O faʻataʻitaʻiga ma le malulu malulu o le po e matua le taliaina.

Vai le selenitere ma le faʻaeteete. I le va o le suālaʻau, e tatau ona faʻamago le eleele e tusa o le tolu. E tatau ona alu ese le masini i luga o le masini, a leai, o le faavae o upega ma aʻa o le a pala ma e le mafai ona toe faaolaina le laau. E tatau ona puipuia lelei ma faʻamamaina le suavai mama i le sua o le tipolo.

O Selenitereus e le o se mea lelei i le manava o fale o taulaga, o lona uiga e le manaomia le faʻaauau pea ona faʻaleleia, e ui lava latou te le afaina ai gaʻo. O nisi taimi e mafai ona e fufuluina le fale i lalo o se mafanafana.

Talu ai ona o le tuputupu ae vave o le laau, e manaʻomia ai se tele o meaʻai. Mai Mati e oo i le faaiuga o Oketopa, e tolu taimi i le masina e talafeagai ai le faia o ni mineral faapitoa mo le faʻafefeteina.

O se pale maualuga e manaʻomia le lagolago faʻalagolago. O fugalaau popoto e fausiaina se tafaoga matagofie ma foliga lelei i totonu o se fagu. Trimming e tatau ona faia ma le faʻaeteete. O aʻa e ono pagatia ma faʻagogo pe a uma le faʻatinoga. O faʻasalaga masani i luga o le paʻu e le o faia, o lea e le talafeagai ai le faʻamalosi o pito.

O aʻafiaga ono tutupu

I le faʻaopoopoga i le aʻa e pala i le le lelei o le faʻaleleia, e le afaina ai selenicereus mai isi faʻamaʻi. O se faafitauli ogaoga mo le cactus o se paʻu ma vaʻavaʻa. E na ona latou faʻamagoina ia paʻu taʻitasi. I le faailoga muamua o le faʻamaʻi, e tatau ona e faʻaaogaina se iniseti. Mo le puipuia, o le togafitiga e toe fai pe a uma le vaiaso.

Faaaoga

Faatasi ai ma le fesoasoani o le teuteu o laulaau, ua teuteuina i fugalaau tetele, e mafai ona e faatulaga meaafale, se faletalimalo poʻo se togamalulu. Cactus e foliga tutusa lelei i vaega tutoʻatasi ma i le faʻatasi ai ma isi vaʻaiga poʻo fualaau toto.

I le faaopoopo atu i uiga teuteu, ua lauiloa le selenicereus mo ona togafitiga faafomai. O lona sua ua leva ona faʻaaogaina e avea o se mea e faʻafiafiaina ai le maʻoti ma le tiga o le muso. E faʻaaogaina le mimilo i le gaʻo pe a pa'ū le fatu. Latou te faʻaleleia lelei le gaioiga o le faʻamalositino ma faʻateleina le malosi.