Aseta

Faʻafefea ona fausia se taualuga e fa-pito i luga: masini, fuafuaga ma taʻiala taʻitasi

E fa faga o fale i vaalele eseese ua tuuina atu i le fale se foliga faaaloalo, ae i le taimi lava e tasi, o le fausiaina o sea ituaiga o le vaega sili ona faigata i le fausiaina o le fale. Ina ia mafai ona saʻo le taualuga ma ia auauna atu mo le tele o tausaga, e tatau ona fuafua lelei uma elemene ma ia aua nei aluese mai tulaga maua mai i le taimi atoa.

Fuataga

Ina ia faʻamaonia le taualuga, e tatau ona faʻatusatusa le aofaʻiga o le aofaʻiga o elemene o lona fausiaina.

Mo nei faʻamoemoega, faʻaaoga le fuataga o le uila (faʻapipiʻi mulimuli ane o le meafaigaluega), lea e faʻaaogaina ai le tele mo le faʻaogaina, e mafai ai ona faʻaitiitia le fuainumera o fuataga ma le taimi mo le faʻatinoga. O le uila e faia i le plywood, 5 cm lautele. Faʻaaogaina o le nofoa faʻataʻavale E i ai foʻi laulau e faʻaalia ai le fuainumera o le numera o laina i lo latou umi. O le tusitusi e fuafua i le pasene i le va o le uumi ma le pito, o lona uiga o le malosi o uiga o le taualuga e fuafua mai ia i latou:

  • o le pito o le fale ua faailogaina i le pito i luga o le uaea;
  • fuafua le nofoaga o le vaega muamua o le laina eletise, mo lenei mea e tatau ai le faʻatusatusaina o le mafiafia o le tumutumu;
  • fuafuaina e le nofoaga o le pito i laloMo lenei mea, o le pito o le meafaigaluega fua e faʻaaogaina i le laina ua faailoga, ma le isi pito i luga o le laina o le puipui;
  • fuafuaina e le umi o le ufiufi - o le tasi pito o le faʻailoga e tuʻuina i le tulimanu o le puipui i fafo, o le isi - i le pito i luga o le taualuga. Ina ia fuafua le isi vaega o le ogatotonu tutotonu e te manaʻomia e suia le nofoaafi i le pito o le puipui o le itu, o faailoga i le meafaigaluega o le a taʻu mai ai le nofoaga o le uila. O nei faʻatinoga e faʻatino i itu uma;
  • O nei gaioiga uma e mafai ai e oe ona fuafua le nofoaga o le a maua ai le pito i tua o le pito i lalo ma le pito i lalo.. O le fuataga o le uʻamea o le faʻaogaina o le uʻamea vavalalata i le tafailagi. I le isi itu e tusa ai ma le laulau, ua fuafuaina le tafe talafeagai o le taualuga;
  • o le umi o le uila mai le notch i luga o le pito i lalo i le tulimanu e fuaina i le nofoaga o le mea ua fuafuaina.

O le mea sili ona taatele o le taualuga galuga, lea, e moni, e aofia ai le lua ala.

Fuaina ma le fuaina o faʻaaliga:

  • Fuaina o le laʻau - mai le tulimanu o le puipui. Ua faaluaina ona faaluaina ma ua maua le mamao e manaʻomia ai le mamao;
  • o le umi manaʻomia o le uila pito i luga e fuafua mai i le fua o le fua muamua na faʻaaogaina e faʻaaoga ai le mea e faasaʻo ai.

Vitio: ata o le faʻaputu faʻaputu faʻapipiʻi

Atinae atinae

Ina ia amata galue i luga o le fausiaina o le taualuga, e tatau ona mamanuina, faia faʻataʻitaʻiga i luga o le mamanu ma faia se ata i luga o le fua. I le faia o se galuega faatino o sea taualuga, e tatau ona e amanaʻia uma uta o le a galue ai.

Faʻamata muamua le pito i lalo o le a faʻaogaina ai luga o le taualuga. E mafai ona faia mai le 5 i le 60 ° ma ua fuafuaina i luga o le faavae o le:

  • tofiga maualuga;
  • matagi malolosi, kiona ma timuga;
  • mai le mea o le a faia.
Faʻavasegaina ma le faʻaogaina o le taualuga e fa-papa I le fausiaina i totonu o se eria e matua malulu ai le kiona, o le tau e tatau ona le itiiti ifo i le 45 °.

Talosaga faʻatulaga mo le mamanu:

  • o le ata o luga o le taualuga e tatau ona vaevaeina i ni foliga faʻataʻitaʻi faigofie ma o itu uma e tatau ona faʻaaogaina - o le a sili atu ona faigofie le faʻatinoga o le faʻatusatusaga;
  • fuafua ia taʻitasi taʻitasi e ala i le faʻalauteleina o lona eria e le uila o le tau o le manaʻoga;
  • o le maualuga o le taualuga o le taualuga e fuafua e le fua o se tafatafa saʻo;
  • o le koluse o pito i luga e faalagolago i luga o le uta i luga o latou ma le maualuga o le taualuga o le taualuga. Iloilo le mamao (pitch) i le va o latou, maua le malosi, malosi ma le tikeri o le leaga;
  • o le mamafa o le taualuga o le taualuga ua fuafuaina e faavae i luga o le aofaiga o mea ma le vaega o le fale;
  • pe afai o le a tuʻuina atu i luga o faʻailoga ia avega faaopoopo, ona faʻapenaina lea o le taufaʻataualuga o fuainumera i le faʻatusatusaga.

E taua! Tausaga talafeagai o fausaga o fale - o se taʻiala talafeagai, ma sili ona taua i lenei taimi - saʻo saʻo. O le mea lea, e fautuaina e tagata atamamai e toe siakiina ia sili atu ma le tasi.

Sauniuniga o meafaitino ma mea faigaluega

O le laupapa sili mo le fausiaina o le taualuga o le a avea ma conifers. O le fafie e tatau ona maualuga, e leai ni faaletonu, ma e le sili atu i le 22% le maualuga.

Mo le fausiaina o le mea e manaʻomia e fau ai nei meafaitino e talafeagai:

  • mauerlat - o le lagolago o loʻo feagai ma le sili atu o le mamafa e tatau ona taua, faatasi ai ma se koluse o le itiiti ifo i le 150x150 mm;
  • fagu ma sprengeli - lagolagosua i le vaitino;
  • puffs - faʻafesoʻotaʻi le itu itu, aua le faatagaina i latou e faʻasalalau;
  • fafters itu, diagonal ma nakosny - laupapa o le 50x100 mm, mo se nofoaga tele e sili atu nai lo le 50x200 mm;
  • fafine nonofo - vaega mo le faʻatusa o le malifa, paʻu i luga o le uʻamea faʻasolosolo;
  • matagi ma matagi - mo le malosi faʻavae;
  • taoto i lalo - faʻamau, faʻamau i luga o puipui i totonu;
  • laʻau fafie - le pito i luga o le taualuga, o se lagolago mo pito;
  • Mares - laupapa faʻapipiʻi i le pito i lalo o le pito i lalo o loʻo faʻamalosia le mamafa mo le taualuga;
  • laupapa mo falaoa.
Fausiaina o le taualuga (taualuga o le taualuga) Mea e faʻapipiʻi ai: puipui mo le faʻapipiʻiina o le faʻavaa i puipui, faʻamaʻamea mea mo le faʻafesoʻotaʻi o vaega eseese.

Matou te fautua atu foi ia te oe e faitau: pe faapefea ona aveese le vali mai puipui, ma faʻamamaina mai le taualuga, auala e faʻapipiʻi ai le pepa ata, auala e faʻafefe ai le vai i totonu o se fale tumaoti, pe faapefea ona tuʻu le soʻo ma le ki, auala e fai ai se paʻu laupapa ma se faitotoa poʻo le faʻafefeina o puipui i le pepa pepa.

Laʻau e togafitia ma togafitiga e puipuia ai le fafie mai le tele o fuamoa ma fuga. O nei mea faʻapitoa e tatau ona i ai se puipuiga mo se taimi uumi, e le fufuluina ma faʻaloloto loloto i le mea o lo o gaosia.

Meafaigaluega:

  • maualuga fale;
  • lima lima ma le vaeluaga;
  • meafaitino fua ma fuataga;
  • fofo, sikili vaalele;
  • paʻu ma le samala.

Papa faʻamau ma le pito i luga

I totonu o fale laupapa, o le laina mulimuli o le ogalaau o loʻo faʻaaogaina e pei o se mea maulalo. Mo le faʻapipiʻiina o laʻau i ogalaau e tipi i lalo pito. I totonu o fale piliki, o le faia o lalo ifo o faʻamau faʻamau e taoto i luga o le nofoaga o puipui i fafo i luga o le fale puipui. I le fusi paʻu uamea mo le faʻapipiʻiina o le uila.

Mo le faʻamaonia saʻo, o laau taʻitasi e taoto i luga o le pu ma i luga o le mea na aʻafia i le samala, o lea, o se faʻamaonia saʻo o mea faʻapipiʻi. Ona aveeseina lea o pu.

O elemene taʻitasi ua saunia e taʻoto i luga o puipui ua ufitia i le tele o laʻau e le faʻamalifiina - o loʻo faʻalologoina le taualuga. O faʻailoga e faʻapipiʻiina i nai nati, o loʻo i luga o le pu. O tulimanu o faʻamaufaʻailoga e faʻamauina i papatusi uʻamea po o maʻa.

Vitio: O le faapipiiina o le taualuga A maeʻa le faʻapipiʻi, e le tatau i le laupapa ona gaoioi e oo lava i le milimita - o le faʻatuatuaina o le taualuga atoa i le lumanaʻi e faʻalagolago i lenei mea. O le tulaga ese o le faataatiaina o Mauerlat - paʻu i luga o le umi ua faaputuputu faatasi ma se tele o fesootaiga. Lezhie i le auala lava lea e tasi e pei o le mowerlat faʻatasi ma se mea e leai ni vai e naʻo le faia o puipui i totonu.

E te iloa? O le mea sili ona lelei mo le maulafola o le vao, aua o le a oʻo i le taimi e atili malosi ai lana fafie.

Tuʻu i lalo

Leai se mea taua i totonu o le fale. Lagolago lagolago ma fusi e pipii atu ia i latou. O loʻo tuʻuina i luga o paʻu i totonu. Afai latou te le i totonu o le fausaga, ona manaʻomia lea e le fagu le masini o faʻamalosi faʻamalosia.

Ona o le maualuga o le avega, o le talo e faia i le 100x200 mm laupapa. O le moega e taoto i luga o le puipui e mafai ona avea ma se vaega 100x100 mm. Faʻasaga le tafailagi e faʻaaoga ai puipui laupapa. Afai e le maua ni pa puipui, e le mafai ona e faʻapipiʻi moega, o fagu i le pito i lalo o le a tuʻuina i taua.

Faʻatulagaina le Faʻatonu

O lagolago e faʻapipiʻi i le faʻavaa poʻo le fola o le fola. Faʻaalia i luga o se laina lapoʻa ma faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻatasi mai i faʻamau i faʻamau e faʻaoga ai sikulima. I le lumanaʻi, o faʻamau e faʻamau i elemene uʻamea. O le pito i luga e sosoo i le pa puipui. O le faʻatulagaina o lagolago e faʻalagolago i le ituaiga o le taualuga o le taualuga:

  • mo le fausiaina o lafu lagolago e tuʻuina i le 2 mita faʻapipiʻi i le ogatotonu o le fale (i lalo o le pito i luma); Faʻaaogāina o le faʻaogaina ole fale
  • faʻatasi ai ma se falemaʻi fale, o laupepa e faʻapipiʻiina i mamao tutusa mai pito i luga o le sikuea.
Faʻasologa o le fale

Faʻatulagaina o le fafie

Mo le taualuga o le taualuga, o le fafie ufiufi o se vaega taua o le fausaga atoa, ona o le a faapipiiina i luga o fagu matala ma le taualuga atoa.

Vitio: faʻagasologa o le pito i luga o le taualuga taualuga O se uila lagolago e tuʻuina i luga o lagolago ma le faʻaaogaina o se palama ma se agaga, lea e mafai ai ona faʻatonutonu le faʻapipiʻi i le lua vaalele.

E taua! O le foliga o le taualuga e faʻalagolago i le faʻamaonia lelei o le pa puipui, o faʻamau ma le faʻasolosolo, ma o le mea lea o le tufatufaina tutusa o uta, lea o le a faʻaaogaina ai le faʻafitauli o le fausaga.

O le fausiaina o le tino atoa e faalagolago i le faʻapipiʻi saʻo o le fafie. O le faʻaogaina o le uʻamea i luga o le taualuga o le taualuga

Trapezoidal stingrays

O alatele o trapezoidal e faia i le ogatotonu ma itu. O le ogatotonu tutotonu - laupapa e fausia ai le pito o le pusa ma latalata i le pito i lalo. Tafaʻi pito i lalo faʻatumu le vaalele.

Taʻaloga pito i tua

O laina pito i luga e faʻatatau i le ituaiga o taualuga e lua-faʻafefe - latou te faia se faʻataʻitaʻiga e ala i le faʻaaogaina o se laupapa lautele e 15 cm le lautele.

O le pito pito i luga o le a faʻatulagaina ai le laupapa i luga o le pa puipui e fuafuaina. O le faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina i le uila ma faailogaina le pito i lalo o le gash, e taulaʻi i luga o le apa afi.

Faʻafesoʻotaʻi pito uma ma sikulima. O le faʻaogaina o le pito i lalo e faalagolago i le uumi o le fusi ma e amata mai i le 50 cm i le 1.5 mita. O le pito i lalo o le uila e mafai ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai se pa faʻalagolago i le mea o loʻo tuʻuina i le paʻu eletise, lea e teu ai le saʻo o le uila.

Matou te fautuaina e faitau le auala e fausia ai se taualuga mansard ma se taualuga mo le taele.

Faamalosia e ala i fusi ma mauga papa

O uʻamea o loʻo lagolagoina e fusi, faʻatasi ai ma le pito i lalo o loʻo taoto i luga o le fola, ma le pito i luga i lalo o le 45 ° i lalo o le vae.

O faʻamau e faʻapipiʻi i le uʻamea moli faʻatasi ma papatusi, faʻaofuofu laupapa, faatasi ai ma le fesoasoani o se laina e aunoa ma ni pa.

Triangular stingrays

O loʻo i luga o laʻau i luga o laʻau, ma o le taualuga e foliga tutusa lelei, ua faʻapipiʻiina i nofoaga faʻatulagaina i luga o le mau.

Pasture nakosny (diagonal) pito

Laʻau faʻasolosolo - o se laupapa e faʻapipiʻiina i luga, ma taoto i le tasi tulimanu i le tulimanu o le maulafola, ma i le pito i luga o loʻo faʻapipiʻi i le uila. O le uta i luga o nei pito e lua taimi sili atu nai lo le itu. O le mea lea, mo la latou gaosiga e faʻaaoga ai laupapa uʻamea o le umi e manaʻomia poʻo le lua.

Vitio: Faʻatasia le faʻavae o le taualuga o le taualuga O taʻavale faʻataʻavalevale e umi, o lea e tatau ona faʻamau saogalemu i le taualuga i le taimi lava lena. Gash i lalo e faʻapipiʻi i le mauerlat o loʻo faia i le maualuga o le 45 ° i le laupapa.

Mo le ufiufi tasi po o ni nai fagu ua tuʻuina, ae o le sooga o laupapa laupapa e tatau ona 15 cm mai le lagolago. I lalo o le uʻamea, e mafai ona e faʻapipiʻi le vevela, pe afai o le faamamafa o se moega papa, ona tatau ai lea o le maualuga o le manaʻoga 35 -45 ° i le tafailagi. O isi fesoasoani e faʻapipiʻi e faʻavae i:

  • uumi e oʻo atu i le 7.5 m - tasi le feeseeseaiga;
  • umi e oo atu i le 9 m - lagolagosua i le vaega pito i lalo poʻo le taʻavale;
  • umi i luga o le 9 m - lagolago faaopoopo.

E taua! Afai e le malosi tele le paluga, e tatau ona e tuʻuina se fagu faaopoopo mo lagolagosua lagolago.

O le pito i luga e faʻapipii i le pito i luga o le pito i luga o le vaeluagalemu o laina pito i totonu, o le mea lea e faia ai i lalo le lua i le lua ma le faʻamautuina e faʻaaogaina ai se mea faʻapipiʻi - o se laupapa pupuu e 5 cm le mafiafia.

Faʻapipiʻiina o se lōia

Narozhniks - puʻupuʻu puʻupuʻu na faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina o fagu sikola. E faia i ni mea mautu.

I le umi umi o pito i luga e mafai ona faʻaogaina i le fesoasoani o se tipi poʻo le faʻapipiʻiina o lagolago, i itu uma o le pito i lalo, 50x50 mm le tele, ma o nei mea uma ua faʻamalosia i elemene uʻamea. Naroshniki e tietie i luga o se fagu matala ma se mea e le mafai ai ona leai ni sooga i le taimi e tasi. O le pito i lalo o le uʻamea vavalalata e tuʻuina atu i le pusa eletise. O nei elemene ua faʻapipiʻiina i se laasaga o le 0.6 m, e amata mai i le tele o laina masani.

Faamalolosia e ala i le taʻavale ma le faʻalavelave

O le avega sili i luga o le taualuga ma le fa o le faatoaga e pa'ū i le pito i lalo o le taʻavale, o le mea lea, e aveese nisi o avega mai ia i latou, faʻapipiʻi le pulupulu (lagolago i luga). E tuʻuina i luga o faʻamalosi faʻamalosi, e pei ona tu i luga o se fafie. Faʻaaoga le vaega o le pa:

  • mo faʻailoga - 10x15cm:
  • mo lagolago - 10x10 cm;
  • mo feteenaiga - 5x10cm.

O loʻo i lalo ifo o faʻailoga, o loʻo i lalo ifo i lalo ifo o le fogafale lalo poʻo le fola o le fola, ma i le pito i luga o le 45 ° faʻamau i le uila.

Crate

O lona faʻapipiʻiina e tuʻuina atu ai le maualuga o le faʻapipiʻiina o mea e fau ai luga. O le meaʻai e faia i paʻu poʻo laupapa, e faʻapipiʻi i luga o laina e tutusa ma le taualuga o le taualuga ma se laasaga o le 0.5 m. O le plywood e faʻaaogaina mo mea taualuga.

Lafoaina o le paʻu puipui, vaimama, le faʻamamaina

Faʻasologa o le Faʻasologa o le Faʻasili:

  • vaʻa paʻu paʻu e faʻapipii i luga o fata;
  • o le mataʻutia ua faavaeina;
  • faʻamaʻuina i le faʻamamaina;
  • ua faʻamautuina le talipupuni.

Vitio: faʻapipiʻiina o pupuni vaʻa, faʻamalologa ma le le faʻamamaina (mo se faʻataʻitaʻiga, le taualuga o le taualuga)

Faʻatulagaina o avetaavale

Kapelnik - uʻamea uʻamea faʻaofuofu mo le faʻafefe vai mai le vai e le faʻamamaina. O le fusi e faʻapipiʻi i le pito o le pito i luga o le taualuga. Faʻatulagaina i lea laasaga ma lea taimi

  • faʻapipiʻi le suavai e faʻafefe vai;
  • faapipii faapipii pepa i sikulima i le lalaga o le la;
  • kelu faʻapipiʻu paʻu;
  • aveese le ata e leai ni vai i le pito i luga o le ipu ina ia oʻo atu le pito o le ata i totonu o le fasi pepa;
  • faʻapipiʻi le pito o le le faʻamamaina i le mea faʻapipiʻi i luga o le papa, ma le ata tifaga lava i pito.

E te iloa? O le fale aupito tele na fausia i Emirates. O lona vaega e 230000 m2, e tutusa ma se vaega o le 50 lakapi sola.

Faʻapipiina le faʻapipiʻi

E mafai ona i ai ni mea e faʻaaoga ai le toso, ma faʻatulagaina e tusa ai ma fautuaga a le kamupanī. Mo mea eseese o loʻo i ai le pito i lalo o le taualuga:

  • tui ma taualuga fale - 22°;
  • lisi mea, o le tau e faalagolago i le numera o laulau - mo tolu laulau e oo i le 5 °, mo le lua - 15 °;
  • toso - 12°;
  • fagu uʻamea - 14°;
  • ondulin - 6°;
  • shingles - 11°.

Faitau atili e uiga i le auala e fau ai le taualuga ile ondulin ma le uamea.

Sue le mauga

O mea o le taula e faalagolago i luga o le fale ma i le taimi o le faʻapipiʻi e tatau ona e gauai i:

  • i le maualuga saʻo o lenei elemene;
  • faʻamautinoa le lelei o le ea o le taualuga o le taualuga ma le fale.

Galuega tauave o le tulimanu - o se vaega teuteu o vaega o le tagata na auai na faia ni avanoa faʻafeagai i luga o se pa. O auiliiliga o le pito i luga o luga o luga o luga o luga o luga o luga.

Vitio: fausiaina o se taualuga puipui O le fausiaina o le taualuga e fa-pito i luga o se faʻalavelave faʻalavelave, ae afai e te suʻesuʻeina le filifilia o mea mo le fausiaina lelei, ia faia le saʻo saʻo ma maua ai fesoasoani, e mafai ona e faia uma oe lava galuega. O lenei mea o le a laveaʻi ai le matai o le taualuga, o lana galuega e sili ona taua.