Fua o le gaosiga

O le faʻaogaina o togafitiga plumeria i le fale

O le Plumeria o le aiga o Kutrovye, e tupu i luga o motu o le Pasefika. O fugalaau Plumeria e ofoina atu se manogi manogi o lo oi ai faamatalaga o citrus, jasmine ma togalaau. O le asō o le a tatou aʻoaʻoina ai pe faapefea ona ola aʻe e tausi pauna i le fale.

Fatuina tulaga lelei mo plumeria i le fale

O le mea muamua lava e tatau ona tausia pe a maeʻa le faʻatauina o se laau e sili ona lelei i luga o le tuputupu ae, atinaʻe ma le tulaga masani o le laau.

Malamalama

E le pei o le tele o lanu, e mafai e le pusa paʻu ona talia lelei le susulu o le la. O le laau e matua fiafia i le malamalama e mafai ona siitia atu i se nofoaga lanu ma tuua mo le 5-6 itula.

E taua! A uma ona e faʻatau se fugalaau, e te manaʻomia ni nai aso e fetuunai ai, o le mea lea, pe a faʻaaogaina le plumeria i tulaga fou, e le fautuaina e tuʻu i luga o le la.
Afai e te manaʻo e taunuʻu lau vaʻaia, ona tatau lea ona tuu i le itu i saute le plumeria. E oo lava i itula o le aoauli, e le manaʻomia le ufiufi o lenei laau, o lea e le mafai ona e popole i le la. A tuʻuina se fugalaau ile itu i sisifo poʻo le itu i sasae, ia mautinoa ia maua e le laau le tele o le malamalama, a leai o le a seasea lava ona tupu le fugalaau ma e le tele naua.

E te iloa? O nisi faʻamatalaga mai le plumeria o le suauu e masani ona faʻaaogaina i le cosmetology ma maua ai faʻamaʻi-inflammatory, antioxidant ma toe faʻafouina aafiaga i luga o le paʻu.

O le taliina o le fesili pe aisea e le fuga ai le plumeria, e taua le tau atu pe a tuu le laau i le itu i matu poʻo mamao mai le faamalama, e muta ai le fuga, e pei ona ia manatu e leai ni tulaga talafeagai mo le fuga.

Lulu

O le vevela e tatau ona popole pe afai e te nofo i le itu i matu. E lagona le lelei o pulu tino i le maualuga o le potu + 17-25 ° C. I le tau mafanafana, e mafai ona ave le laau i totonu o le auala, ae o se nofoaga filemu e tatau ona filifilia, talu ai o le mativa e matua afaina tele mai tupe.

Tausiga mo le tausiga o Aiga

I le taulimaina o tulaga autu o le laau, sei tatou talanoa e uiga i le auala e ola ai plumeria ma mea e manaomia e le laau mo le totoina.

Monstera, tradescania, dracaena, yucca, mea e teu ai meaola, ogalaau i totonu, zamiokulkas, coleus, siasevieria, asparagus, benjamina ficus, potu euonymus o le a fesoasoani e fatufatu le malulu o le fale.

Faʻasa

E tatau ona faʻafeinu le eletene i taimi uma e fatu ai tulaga faʻavaomalo. E taua le manatuaina e le mafai e le laau ona faapaleni malosi le eleele poo le susu tele, o lea e tatau ai ona masani le fausiaina, ae le tele naua.

Vai le vai ina ia susu ai le palapala ma faʻamago le apa. I le tau mafanafana, o le plumeria e faʻafeinuina le tele o taimi, ae faʻapitoa i vai laiti. I le taumalulu, e faʻaitiitia le tele o le faʻamaina, tausia le palapala palapala.

Faʻamamaga o le ea

O le laumua i le faagasologa o le tuputupu ae e manaʻomia ai le maualuga o le susu, lea e maua i le velaina o lālā mai se fagu vali. E tatau ona sulu i le taeao ma le afiafi ina ia le susulu ai e le la laulaau o le laau.

E taua! O le taimi lava e amata ai ona fuga mai le plumeria, o le pulupulu mai se fagu moli e suia i se isi ituaiga o susu (tuu i totonu o se pesini ma le mutia susu poo le faalauteleina o le omea), talu ai e le mafai e fugalaau ona faʻafefeteina le susu.

Laʻei pito sili

O le laau e manaʻomia le faʻaleleia atili o le fafagaina, talu ai e oʻo lava i le sili ona lelei o le eleele e faʻaalu i le taimi. E mafai ona e faʻamafanafanaina se laau i ni auala se lua: faʻapipiʻi le pito i luga i luga o le eleele poʻo le fafaga faʻatasi ma le faʻaopoopoga o fomaʻi talafeagai. Fafaga le plumeria amata pe a mavae se vaitaimi malolo.

O le taimi lava e amata ai ona amata laʻau muamua i luga o le laau, ia fafagaina i fugalaau faʻapitoa mo fugalaau. A uma ona aoina e le laau se laumei lanumeamata, ia amata ona fai ni fululaʻau-e aofia ai fugalaisa mo laau toto. O laʻei pito i luga e faia ile lua vaiaso.

E taua! Mataʻituina ma le faʻaeteete le aofaʻi o le eletise i totonu o le fugalaʻau, talu ai ona o lona sili atu e mafai ona aʻafia ai le tupu aʻe.
I le tautoulu, ua faʻaititia le numera o laei, ma i le taumalulu e le talafeagai le faʻaaogaina o soʻo se fomaʻi.

Teuteu

E manaomia e le Plumeria le teuteuina pe a maeʻa se vaitaimi malolo. Muamua, oe maua le avanoa e fausia ai le pale na manaʻomia, ma lona lua, ave faʻamago, maʻi ma faʻaleagaina lala. O le teuteuina saʻo e afaina ai le fuga, e pei o le laau o le a le faʻaumatia le malosi i luga o puʻu vaivai. O le mea lea, o le lafoaia o lenei faiga e le aoga.

O le taimi lava e amata mai ai laulaau fou i luga o le plumeria, matou te tipiina uma aʻa laau i ni mea maloloina. Talitonu mai ia te aʻu, o le ae le afaina le laau, e tusa lava pe e te vaeluaina le afa o le vaega o luga. Ae ui i lea, o le aʻafia i le teuteuina o laʻau ola maloloina e le aoga, a leai o le a amata ona afaina ai plumeria.

Faʻapitoa ile tausiga i se taimi umi

Plumeria i le taumalulu e pau atu i totonu o se ituaiga o "moa", lea, e fuafua i le ituaiga, e mai le tolu i le ono vaiaso. O le laau e aumai nisi o laulaau tuai, ma tuu ai se tele o lauusiusi. I le taimi nei, e pei ona taʻua i luga, e le faʻaaogaina le faʻamaʻiina, ma e tatau ona faʻamalo le laau i nisi o taimi, ma tuʻu ai le eleele sina susu.

Afai e te manaʻo e faia se mea teuteu muamua mo soʻo se potu, e mafai ona e faia se florarium - se tamai laumua, totoina i totonu o le fern, fittonia, arrowroot, dieffenbachia, calathea, croton, moa, orchid, violet, cyclamen, rhododendron, cacti, talavou, agave, aloe , havortiu, Kalanchoe.

Aua e te popole pe afai o le plumeria o le a malolo mo le silia ma le ono vaiaso. O mea uma e faalagolago i tuutuuga o le laau ma le laau lava ia, o lea mo laau taʻitasi o lenei vaitau o le tagata lava ia. E taua le manatuaina i le taimi nei, e le manaʻomia le lafoina o le plumeria i se nofoaga pogisa pe suia. O na ituaiga o mea e na o le tiga ai o ia.

Tulafono o le toe suia

O fualaau laʻau plumeria e manaʻomia le faʻafeiloaʻi i totonu o se fagu fou i tausaga taʻitasi, matutua atu i le lua tausaga. E i ai se faafitauli laitiiti i le totoina o laau toto - o le faalagolago o le tele o le pale i le tele o le aʻa. A maeʻa suiga uma, o le aʻa e amata ona ola i totonu o se potoa tele, ma o le pale e tuputupu ae i le tele.

Ma o le mea moni e faapea, o se tamai laau i le sefulu ma le lua tausaga e mafai ona avea ma se laau moni, lea o le a amata ona "faʻapipiʻi" le taualuga i totonu o se fale poʻo se fale mautotogi. Ina ia taofia le tuputupu ae o le plumeria, e tatau ai i le taimi o le isi gaioiga e sosoo ai e naʻo le totoina o le rhizome e 3-5 cm.

E tatau ona faia lenei mea e le muamua nai lo le tausaga lona tolu po o le fa, pe a malosi le laau ma e le lagona le matuia o le faaleagaina mai le teuteuina. O le gaoioi e faia i le amataga o le tautotogo, pe a tuua e le laau le malologa malolo.

E taua! Afai ua e ola ae o se laau ua sola ese, e le mafai ona totoina i totonu o se isi ipu, ona sui lea o le pito i luga o le palapala.
O le eleele fou mo plumeria e aofia ai vaega eseese: eleele elefiti, peat, humus ma le oneone i le ratio 2: 1: 1: 1. A o lei faatumuina le eleele, ia mautinoa ia taatia se alavai (omea, maa, lelei mafiafia maa).

O aʻafiaga faigata i le tuputupu aʻe: faʻamaʻi ma meaola faalafua

O le mea e laki ai, na o le tasi "mea lauiloa" e maua ai pulu - apogaleveleve mite. O le apogaleveleve o se fasi uila laititi e na o laau toto e aafia ai.

E mafai ona valiina i lanu eseese (lanuʻeʻe, lanumeamata, mumu ma vailaʻau o nei lanu). E i ai se tele e le sili atu nai lo le 0.6 mm, o lea e matua faigata lava ona matauina le meaola. O le "galuega" o plumeria ma le apogaleveleve e mafai ona fuafuaina e mulimuli i foliga:

  • lanu paepae i luga o laulaau;
  • minoi mumu i luga o le laau (e tutusa ma le upega tafailagi o le "fale" vavavevave);
  • laʻau e amata ona paʻepaʻe.

O le miti vavave e mafua ai le faaleagaina tele o le laau, pe a fafaga i mea o loo i totonu o sela (suck le juice). Afai e faateleina le aofaʻi o tagata i le taua tele, ona mate ai lea o plumeria.

E mafai ona ola le laumua i ni auala se lua: fatu ma le vavae.

Faʻataʻitaʻiga:

  1. Faʻamamaina vaega eletise i vai paʻu (faʻaaoga le fasimoli).
  2. Matou te faia le tele o le suāsusu ma ufiufi i aso e tolu o le polyethylene. Mo se vailaʻau vaomatua, o ia tulaga ua na o se fiafiaga, ma o le a mate mai se meaʻai mai le tele o le susu.
  3. Le faʻaaogaina o vailaʻau: Apollo, Borneo, Envidor, Oberon, Fitoverm. Faʻaaogāina e avea o se mea mulimuli, e pei o soʻo se kemisi i totonu o le fale, muamua lava, faʻasauā oe ma au fagafao.
E le ola i luga o le laau ile vavave mite, ia faatumauina le maualuga maualuga.

Ia tatou talanoa nei e uiga i faʻamaʻi. O "faʻamaʻi" uma e ono aliali mai i totonu o le laau - o se taunuuga o tausiga le talafeagai. O lona uiga, o le taimi lava e te faia ai ni tulaga lelei mo plumeria, o le a mou atu faafitauli. O le tuputupu ae o plumeria na taofi, o laulaau na lanu samasama ma ua le lava. O ia faafitauli e aliali mai pe afai o le laau e leai se susu. O le taimi lava e te amata susu ai le eleele i le taimi, o le a toe faʻaleleia le laau.

Plumeria na amata ona pala. E pei ona e mateina, o le laau e pala mai le mamafa o le susu. Afai e le amataina le faagasologa, ona lava lea e taofi le susu mo ni nai aso. Afai o le afa o le laau ua uma ona pala, ona vave aveese lea o le plumeria mai le ulo, tipi ese vaega pala o aʻa ma vaega eleni, faatumu le eleele fou ma le laau.

E te iloa? O fugalaau Plumeria e tosina ai iniseti, ae latou te le fiafia. Latou te faʻafefeteina fugalaau e suʻe ai le nectar, lea e le oi totonu o fugalaau plumeria.

Lapataiga o le Plumeria: puipuiga

Pe a faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi siamu i totonu o se fagu fou, e tatau ona faʻaeteete, e pei o le vailaʻau oona oona. I le tulaga o le faʻafesoʻotaʻi ma mucous membranes (gutu, mata, isu) poʻo le paʻu, faʻamama le mea na afaina i le taimi nei ma le vai inu.

O le aʻa o le laau e mafua ai le mu, allergies ma le sasaina, o lea e te manaomia ai le fugalaau i le aapa atu o tamaiti ma meaola.

E taua! O le toto o le vaovao e le matua matautia tele e pei o le faatupuina o le vomiting, okeni le lelei, poo isi faafitauli ogaoga.

Faamatalaga o ituaiga plumeria

Na matou aʻoaʻoina le auala e ola ai plumeria, o le a le ituaiga o laau o loʻo i ai ma pe faʻafefea ona afaina. O lenei ua ofoina atu ia lua ituaiga masani o laau ma la latou faamatalaga.

White plumeria

E tusa ai ma le igoa o le ituaiga, o lenei laau e sinasina lanu o fugalaau. O se laau i le natura e oʻo i le 10 m, o lona uiga e le tatau ona e tuʻuina atu avanoa faaopoopo i le aʻa. O laulaau o foliga o le laina, e iai le umi e oo i le 30 cm. E le tele fugalaau, e i ai le lautele o le 2.5 cm.

O lenei ituaiga plumeria e tupu i Antilles, o le tausiga e le ese mai isi ituaiga o fafie.

Plumeria mumu

O le tele o plumeria e tupu i Mekisiko ma Venezuela. O le vaega o loʻo i luga o le eleele e oʻo i le 5 mita, e matua itiiti lava nai lo le eseesega paʻepaʻe. O laulaa o fuamoa, e ola i le umi e oo i le 50 cm, i le lautele - e oo atu i le 15 cm. O fugalaau e faʻaputuina i pulumu, fugalaau e oʻo i le 5 cm. E mafai ona fesuisuiaʻi le lanu mai le mumu mūmū mūmū ma le paʻepaʻe.

E taua! O ituaiga eseese e mafai ona i ai ni laupepa eseese.
O lau aoina o laau i totonu o fale e mafai ona toe faʻaleleia i plumeria - o se laau lelei e mafai ona tuʻu i le itu i saute o le potu. O le laau e le gata o se meateuteu, ae faʻapena foi le ea ma le okesene. Matou te mautinoa e faigofie le tausia o plumeria, o lea o le a le tele se taimi e te faʻaaluina ai le vaomatua.