Laʻau

Mysterious Chamorora Turusi: E le o le falaoa mo le paie

Aʻo faʻaalia muamua le ituaiga Chamorora Turusi i luga o le maketi a Rusia, na fai mai tagata faʻatau na fafagaina i Iapani. Faatasi ai ma tagata tino ese, o lenei fugalaau e tu i fafo mo lona matagofie o le tofo ma le manogi manogi.

Faamatalaga ma uiga o le ituaiga

Strawberry Chamora Turusi - se ituaiga filifiliga filifilia. O lona aoga sili lava o lona tofo matagofie ma le telē tele o vine. I lalo o tulaga lelei, o le mamafa o fualaau aina taʻitasi o le 110 kalama. I le faaiuga o le seleselega, o fualaau aina e iloagofie lava, ae i totonu o tagata e ona le tausiga, e oo lava i se mea faatauvaa e oʻo atu i le 45 kalama.

O fua muamua o le selu, e masani lava ona tutusa ma loto ua vavae ese mai itu. E le mafai ona teena lea ituaiga matagofie.

O le fua o le fatu na tupu e aunoa ma le faafouga mo le 6 tausaga, ae o le maualuga o le gaosiga o le 2-3 tausaga. O taʻavale e uumi ma lūlū, e oʻo atu i le lautele o le 55 cm ma le maualuga e tusa ma le 30 cm, faʻatasi ai ma laulaʻau lanu susulu. O mustaches e tele, e faigofie ona maua. Totogo le taumalulu i le kiona e aunoa ma se fale faaopoopo.

O taʻavale o le Chamorora Turusi ituaiga e umi ma malosi, faʻatasi ai ma lau lanu susulu

O le tele o auala-o le vave o le fua, o le fua tele - i le faaiuga o Iuni (i le itu i mātū - ia Aokuso). O le umi o le seleselega e oʻo ile 4 vaiaso. O laʻau o loʻo i ai se lanu mumu lanu mumu ma se suamalie suamalie ma se manogi manogi.

O fua muamua o le ituaiga o Chamorora Turusi o loʻo i ai se uiga taua ma foliga tele

O ponuncles o loʻo i le laʻau. I le taimi o le vevela, o vine e taoto i luga o latou lava mamafa, ae e taoto lava i luga o laulaau, ae le o luga o le mulch i le va o vao.

O laau e le talia le vevela ma le leai o se susu, e manaʻomia le suavai. E le aafia le ituaiga i le paʻu palapala. O le osofaʻiga i faʻamaʻi faʻamaʻi ma fua o vine, e maualalo, e manaʻomia le puipuiga lelei.

Vitio: Chamora Turusi ripens

Faʻapena ma le totoina o strawberries Chamorora Turusi

O le mea moni, ioe, ia e maua ni atunuʻu e te manaʻomia e filifili ai se pupuvaʻa mamana ma lelei. Ae o le malosi o le laau o le a faʻaalia i le tausaga lua o le fuaina.

Filifiliga o mea e totoina

E mafai ona e amata amataina lenei ituaiga i Iuni, ao lei totogo le vao mo le taimi muamua. O le le lelei o lenei filifiliga o le faia lea o se moega lapoa mo le ava ava malosi. E le gata i lea, e le o iloa po o fea o tama talavou e sili atu.

O le mamao i le va o laau i luga o le laina i luga o le tufatufa o le 80 cm le umi. E tatau ona maualuga le moega, e mafai ona e aunoa ma se fuafuaga. O le itu o laina e sili mai sasaʻe i sisifo.

Afai e totoina vao i le faaiuga o Aokuso ma mulimuli ane, o le a leai se seleselega i le tausaga muamua, o le maualuga o le tolu pe fa fua laʻititi mai le vao ma se musika masani. O le mea lea, e tatau ona aveʻese le laasaga muamua, e sili atu le na o le tilotilo pito i luga i tumutumu.

E tupu mai le muai fulufulu muamua i luma o le fugalaau. Ua vavae ese atoa. Tuʻu i latou na o le a amata ona tupu pe a uma ona aveese le limasefulu.

Afai e leʻi tuʻuina atu e le togavao le fatu fugalaau aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o Iuni - mai le togalaau!

O Chamora Turusi saplings e le mafai ona fuga pe afai latou te ave se laina lona fa i luga o le antennae pe maʻi le vao mo le toe gaosia. I nei tulaga e lua o le a leai se fanau masani mai ia te ia.

Mai ia faʻamaumauga e manaʻomia ona e naʻo le tasi, o le uluaʻi laina. E sili atu le aʻa i le eleele i lalo o vao, e aunoa ma ni fagu ma tioata. Mai le vao e maua mai i le 8 i le 15 'atigi, o loʻo tufatufa faʻatasi i le vao.

O tufuga e tufatufa atu ile va o le vaomatua ma e aʻafia ile eleele

O Turusa e le fiafia i le la o Chamor, o le mea lea, e manaomia e laau toto le ufiufi. O le fofo aupito sili ona lelei o se mea e ufiufiina (paʻepaʻe, maualuga tele) faʻaosoina i luga o se faʻavaa poʻo ni arcs e faia i le faʻamalosi faʻamalosi palasitika. Mai pito, e tatau ona tatala i taimi uma se fale mafiafia.

Vitio: pe faapefea ona aʻafia se musika faila

Le taimi e totō ai atunuʻu tupuga

I le masani ai, o Aokuso o le taimi aupito sili lea e totō ai fualaau "tamaiti". Ae e tatau ona e amanaʻia tulaga o le tau. I itulagi e amata vave ai le taumalulu, ma i le tautotogo e vevela lemu le palapala, e sili atu le tolopo le totoina seia oʻo i le tautotogo.

I nofoaga e iai le mafanafana o le tau, o Novema o loʻo faʻaaogaina i nofoaga e puipuia mai le matagi. O le mea moni, o fualaau e leai se taimi e aʻafia ai aʻo leʻi amataina le kiona. Ae ui i lea, o ia togavao, ua toe totoina i totonu o se malo malolo, e sili atu le telē nai lo na mea na totōina ia Aokuso, ma o le ū o le tasi e tasi ma le afa i le lua taimi le mamafa. E moni, i le tautotogo o le a latou manaʻomia e fesoasoani: faʻafeololo sina mea itiiti mai le la, ma o le taimi lava e amata ai ona ola, tipi lau.

Pe a faʻapipiʻi le tautotogo i luga o le vao e alu ese le laʻau e tasi

E tatau ona e tipi ese le vao vao mai le togavao i le afa muamua o Aukuso, ina ia sili atu ona galue malosi ia laau totino ma aua le faʻaumatia le vao o le tina.

Totoina o strawberries i le togalaau

O le ituaiga o Chamorora Turusi e faʻapitoa i le faaletonu ma le tele o le susu. E tatau ona faʻafeinu le vai i le vevela o le 15 ° C.

I le tautotogo, aʻo le i muamua muamua susu, e tatau ona e aveeseina le tuai tuai.

Afai o le palapala i luga o le laupepa e mamafa, loam poʻo le pelesemo, ona faia lea o se maualuga maualuga o le mita le lautele. O le eleele e sili atu ona faaopoopo i mea faʻalautele. Mo mita taʻitasi latou te ave 12-15 lita o compost, humus leaf or sweet (not fresh) coniferous sawdust.

I luga o se 'upega tafaʻilagi ma eleele mamafa, e totoina ai strawberries i luga o moega ma se faʻalavai faʻavaivai o lālā

Afai o oneone o le oneone, ona totoina ai lea o Chamora Turusi i luga o se laufanua. E leai ni tumutumu ma ni moega e sii aʻe. O se nofoaga mo le totoina o le autumn e saunia ia le itiiti ifo i le masina muamua.

  1. Ua faailogaina le nofoaga, tufatufa i ni fasipepa 50 cm le lautele. O le tasi itu o se laina, o le isi itu o le vavae.
  2. E faʻapipiʻi le faapalaga i laina i totonu o le faʻafefiloi ma le chernozem poʻo le eleele i lalo o se pakete e 2 mita i le laina.
  3. A maeʻa ona eli, faʻaleleia le palapala ma faʻalelei.
  4. Aʻo le i totoina se moega e vevela ma se faila.
  5. O laau vao e toto i se mamao e 50 cm mai le tasi.

    A e totoina le strawberries, e tatau ona e mautinoa o le fua o le tuputupu aʻe o loʻo i le maualuga o le eleele

  6. Faʻamalu ia moega ma vavaega ma vaovao, vailaʻau faʻasalaga poʻo le 'afa-ripekusi. O mea lanu uliuli e leai ni lalaga e talafeagai mo auala, ae le o lalo o vao.

    O togalaau laʻau e mulimulitaʻi ma mea masani: vaovao, vailaʻau faʻasalaga poʻo le 'afa-ripekusi

I le taimi o le totoina o le tautotogo, o laulaau tuai uma ua tipiina i luga o laau. O lenei mea o le a fesoasoani i le vao e vave ona maua aʻa. I luga o le seleselega o le taumafanafana ma le seleselega o Setema, tuʻu ai i luga ni laulaʻau maloloina se tolu (i le pito i luga). Afai ua totogo le totoina o laau i le leva o le tautoulu, tuu se tasi laʻau lau.

Puipuia o Pest ma Disease

Ina ia aua neʻi faʻaaogaina vailaau, e mafai ona puipuia togalaau faʻatoʻaga mai faʻamaʻi ma meaola faʻamaʻi ma sauniuniga a le tagata lava ia.

Puipuiga mai le faʻasaga vine ma le fugalaau

O le paina o le strawberry-strawberries e afaina ai pepe ma ovaries. O le iniseti lava ia e laʻitiiti, 2-3 mm le umi, ae faʻamaʻi faʻamaʻi le 70% o le fua.

O fualaʻau leaga leaga ua tupu ma laiti ma pala

O le strawberries a Chamora Turusi e le tetee i lenei meaola. Ae o loʻo i ai auala e leai se afaina e taofia ai le faapaoloa mai moega. Faaaoga uma i latou, i vaega taʻitasi o le tuputupu aʻe o vine.

  • A maea le totoina o laau, sasaa le vai iosini i luga o vao, afa o le sipuniti o le ava malosi i luga o se pakete. Toe fai pe a uma le 10 aso, ona oʻo lea i le tautotogo (vave pe a uma le kiona) ma i le tautoulu i tausaga uma.
  • O se fagu lita o pinelaina paina, mo se faataitaiga, mai se laau o le Kerisimasi, faʻafefete i le 10 lita o le vai, faʻaauau mo se aso. Faʻaopopo le 2-3 grams o le apocoa i le faʻafefeteina ma faʻafefe vai ma eleele e latalata ane ia i latou mai le faʻafeinu i le tautotogo, i le taimi lava e amata ai ona tupu le vao.
  • I le gasologa o le aso, faʻaauau pea le kākalo nutimomoia i totonu o le lita o le vai, ona aʻafia ai lea. Lafoaia laau ma le palapala pe a aliali mai i luga o puipui.
  • Suauu se fagu lita o le sipisi mo le afa itula i le 3 lita o le vai, ia tumau mai le 12 itula i le aso. Suʻe lita uma i se pakete vai. Suavai le palapala mai le faʻafeinu pe a uma ona tupu.
  • Vai le eleele i le faʻapalaina i aso taʻitasi o le pefu laupapa (se ipu vai 250 ml i le pakete vai inu) i le vaitau o le faʻatumu ma le fua o vine. Meaʻai - 1 lita i mita taʻitasi.
  • A maeʻa le seleselega, oti ese uma lau o maʻi ma faʻaleagaina, faʻaauau pea ona 'aveʻese le musele ma faʻavaveina le vao ma le palapala i le faʻasalaga. Ina ia sauniuni, ia tipi lelei le afa o pakete o laʻau ma aʻa, faʻaopopo le vai i le vevela i le pito i luga ma alu mo le 4-5 itula, ona faʻamaʻa.

E talafeagai le faʻaaogaina o puipuiga i le gasologa o le vaitau, i vaega taʻitasi o le tuputupu aʻe o vine. O fua o loʻo i luga e le gata ina puipuia le moega mai aphids, siaki ma sovils, ae faʻateleina ai foi le tetee atu o laau i faʻamaʻi ma faʻalavelave tau.

Vitio: auala e taulimaina ai le vevela

Puipuia faʻamaʻi

O le ituaiga o Chamorora Turusi e maualuga lona tetee atu i le paʻu palapala, ae i le susu susu o laau e mafai ona gaogao, aʻa ma fualaau pala. Ina ia aloese mai faʻamaʻi, ia faʻaaoga faiga nei:

  • O laʻau mama i luga o le mea na totō ai le lanu, susulu poʻo le letus i luma atu, ma e sili atu foi, ao le i totoina se fatuga, lūlū taʻitoʻatasi taʻitasi (mustard, fatselia).
  • Latou te mautinoa e le paʻi laau i le laʻau.
  • I le amataga o le tautotogo, pe a uma ona teuteuina ma aveese fasi laufanua tuai, tatala le eleele faataamilo i vao (e le o lalo ifo o latou toto).
  • O le olaola o le phytosporin mo le puipuia e faʻaaogaina faatolu i le vaitau: aʻo lei tupu, i ovaries lanumeamata ma Setema.

Faʻaaliga e uiga i le ituaiga Chamorora Turusi

Pe a faʻatusatusa i Gigantella Maxi, o fua o le Chamora e sili atu ona lelei, e sili atu ona mafai ona faʻatinoina. Pe a faʻaopoopo mea faʻalaʻau ma le pefu (vai oona) i le taimi o le sauniuni o moega, mulimulitaʻi ma faʻafeusuaʻi le suavai, ia tupu le 100 g o le gaʻo, ma o le aofaʻiga atoa o fualaau mai le lua-tausaga le soifua maloloina o le sili atu i le 1 kilokalama le masani masani. O le mea autu o le vaʻaia, e itiiti ifo i le 35-40 cm i le va o vao, i mita taʻitasi - e le sili atu ma le fa fafie. A o fefaʻatauaʻiga ituaiga vine i totonu o le maketi, e toʻatele tagata teteʻe e faʻapotopotoina. E masani ona ou ula, latou te fai mai, e le o le strawberries, ae o apu, na o foliga vaaia e pei o strawberries, ma tofo - strawberries, ae o apu. Chamor e masani lava ona faatauina atu i le tau sili ona maualuga. I oʻu tulaga, sa i ai sina leaga itiiti e ala i le nonoa, ma le faateleina o le faʻamamafana - le pala. Na avea lenei ma aʻu filifiliga e sui Chamoru Turusi ma Maxim ma Kiss Nelis.

Club Nika//forum.vinograd.info/showpost.php?p=149314&postcount=2

Lauluina o le tausaga muamua. O le afa na ola mai le taumalulu. Tuputupuʻe i le maualuga o le Gigantella, o le gaosiga o oloa. Masalo o le mea moni o se itu e faapea o laau toto na i totonu o ipu vaiti. I le tautoulu sa i ai se filifiliga - e salalau aʻa, pe totō pei ona i ai. Na ou alu mo le filifiliga lona lua. Na ia totoina i latou i luga o moega ma se fusi na faia i le 20 cm le maualuga. Sa latou le laveaiina i latou mai le gasegase, latou te fiafia ia Chamor. E le pala le fatu, e ui i lea, e taoto i luga o le mulch mai se tipi o vao.

ma//forum.vinograd.info/showpost.php?p=155617&postcount=5

O aʻu iloiloga e uiga ia Chamor o le sili lea o le taufaaleaga. E toetoe lava a leai se pala. O le suaina o vine sa mataituina, ae le o luga o se fua tele, ae i luga o na moega e totō i tovine, e leai ni faafitauli faapena. I luga o le fautuaga a sui o le potopotoga, i luga o moega avanoa na tuʻua laina o fua mo le paolo. I le auala, na saunia uma moega i le faaiuga o Oketopa, o laau laiti e toalaiti, o mea uma na faʻaaogaina, e aofia ai fulu malulu, na faʻaaogaina. Ina ua maeʻa ni nai vaiaso, sa le mautonu le kiona, ma manatu o le a ia le taumalulu, ae sa ia taumafai: e le gata na ola, ae na liua foi i laau manaia ma vine tetele, lea e manaia pea i mata ma fagua ai le fiafia o tuaoi. E teu le pusaaisa mo aso e tolu e aunoa ma ni suiga taua. Sa ou filifili e faalautele le totoina o lenei ituaiga, ma le lelei - e lava le musika i lenei taimi.

Nadezhda Nikolaevna//forum.vinograd.info/showpost.php?p=157259&postcount=7

Gigantella e le o se mea tutusa i Chamor. Sa i ai loʻu 4 Gigantella mai punaoa eseese. Ua leva ona ou tuulafoaia i latou e fiafia ia Chamor. Chamor ma Gigantella e iai ni eseesega. E masani lava, e tusa ai ma le manatu o Chamor, latou te faatauina atu i le Gigantella i maketi. A e faʻatau mai fafo, filifili nisi o mea sili ona mamana ma vaʻavaʻai i le pito i lalo o petioles i la latou pito. O le Gigantella o loʻo i ai ni nai faʻafeagai itiiti laiti laʻau. O laoa a Chamor e le maua seia oʻo ina tuʻuina ni pu. E na o le pau lava lea, i luga o se togavao latalata i laulaau, e aliali mai ai lenei uiga. Gigantella ma le totoina o le autumn i le tautotogo o le a maua ai se fua atoa. Chamor o le a maua mai se seleselega lelei tele. Ma na o le tausaga lona lua o le a faʻaalia atoatoa lenei ituaiga. Ou te lei vaai i laʻau 5-lobed i Gigantella. I Chamora, i lalo o tulaga sili ona lelei, e 4 ma le 5 laulaʻau ua maua, pe afai e le o luga o ia mea, ona sosoo ai lea ma le lua po o le tolu o togavao e mautinoa. Mo aʻu, o se faailoga lea ua ou fatuina ai tulaga sili ona lelei mo lenei ituaiga ma e mafai ona fuafua i luga o le toe foi mai o le vao. I lalo o tuutuuga lava e tasi, i le Gigantella, i le tolu o le seleselega, e laitiiti tele le pipi. I Chamora, i le va o le seleselega lona lua ma le tolu, o le tele o vine e le suia tele. I oʻu tulaga, e le mafai e Gigantella ona faʻafeiloaʻi le saliniina o le eleele, e pei o le tele o ituaiga: malosi chlorosis, browning brown o laulaʻau, faʻafefe ma le leaga o vine. Laʻau vaivai e pipii atu i faʻamaʻi uma e mafai ona gasegase, mamae ma feoti i totonu o le 1-2 tausaga. Chamora i lalo o tuutuuga lava e tasi i le pito i luga o le seleselega e maua ai le mumuina o pito o lauusiusi tuai ma le lanu enaena o laulaau taʻitasi e seasea ona matauina. O le auala lenei e faʻaalia ai e nei ituaiga e lua o latou eseesega i tulaga patino o laʻu palapala. O le musika a Chamor e lava lona fausiaina, ae, i loʻu manatu, e itiiti ifo nai lo le Gigantella.

Nikola//www.sadiba.com.ua/forum/showpost.php?s=06f15317e7c5d5fa178da63a2def109d&p=909956&postcount=5

Sa ou ola Chamoru mo le tele o tausaga. Ou te fiafia e tofo ma le tele o vine. Ata matagofie lalelei o vine i totonu ia te ia. O vine e le tupu tele, mo le lua tausaga muamua, e mautinoa lava. Ma, a faʻapea e te le mulimuli i le musele, o le a amata ona mafiafia le togalaau ma ua faʻapipiʻi le fatu. E tele mea e maua mai i le musika, o le galue e aveese ai)) Ou te manaʻo e totoina i latou i le tolu tausaga. E tasi le tulaga ese o le ituaiga: i le taimi o le totoina o le autumn, e te le faatali mo le seleselega i le tautotogo, ae na o le tautotogo e sosoo ai.

Ewa//www.sadiba.com.ua/forum/showpost.php?s=06f15317e7c5d5fa178da63a2def109d&p=997338&postcount=16

E amata i luga o lenei 'upega tafaʻilagi lenei ituaiga mea mo i latou o loʻo naunau e tuʻuina atu se taimi ma taumafaiga malosi i fualaau. Ae o le taumafaiga o le a totogi e ala i le seleseleina o vine tetele, suamalie, manogi.