Laʻau

Tomato Mekisiko i se moliuila moli, po o le auala e ola ai physalis

O le fualaau o le Vegetable, o le mea e leaga ai, e le o se tagata masani o tatou togalaau. O lenei fualaau faisua ua totoina e ni tagata fiafia, ma o fua o le tomato Mekisiko - e masani ona taʻua o le physalis - ua matua maloloina ma lelei. Latou te faia caviar, suauu fualaau faisua, faaopoopo i ipu muamua, masima ma le piko, fai fualaau aina ma fualaʻau. Ma o le tuputupu ae e le sili atu le faigata nai lo isi tagata o le aiga nightshade, mo se faataitaiga, isalaʻelu po o tamato.

Faailoga o le vasega

E masani lava ona vaeluaina le physalis i ni mea tetele se lua: le physalis ma le pusi. O le fatu o le fatu, o le sui pito sili ona lauiloa o le faila lea, e mafai ona tupu i soo se mea. E faʻaaogaina e le gata i foliga fou, ae faʻamago foi, faʻaaogaina e fai ai fualaau suamalie, faʻasaoina ma e oo lava i suamalie. Eseese o le berry physalis ei ai se suamalie pe suamalie-suamalie, e laititi, e masani ona amber-samasama.

Velope physalis, e le pei o le patar physalis, e tele fualaau aina (e oo i le 80 g). E mafai ona latou maua lanu eseese: lanu samasama, lanu meamata ma le paauli. O le vailaʻau e sili atu ona aoga, e itiiti ifo mea manaʻomia mo le vevela ma le malamalama.

I le ata i le pito i luga, o fua o le physalis fualaʻau, ma i le pito i lalo

Velope physalis o se tausaga taʻitasi ma fugalaau manogi tetele, manogi, samasama poʻo le moli matagofie e pei o logo laiti. O se tasi laau o lenei fualaau toto e mafai ona maua mai i le 200 fua. E maualuga (pe tusa ma le 1 m) ma e le o toe faʻaogaina, toetoe lava a fetolofi i le eleele, ituaiga. O le fua o le physalis o loʻo i ai se foliga lapotopoto ma ua faia i totonu o se pusa tele, lea e ufiufi ai e pei o se ufiufi.

O le laʻititi laʻititi lea o le fatu lea e nafa ma le malulu, meaola faalafua ma le tele o faamai, ma e fesoasoani foi i le teuina umi o taimi.

Faʻaaliga ata: foliga o physalis

Faatupulaia o Aganuu ma Aganuu

O le fanau mai o le physalis o loʻo taʻua o Amerika Tutotonu. O lenei fualaau fualaau sa sili ona fiafia i tagata o Mekisiko. Latou te faʻaaogaina ona fua i le sauniuniga o vevela vevela ma salati.

O le aganuu e ola lelei e le gata i le itu i saute, ae faapena foi i itu i mātū o le Itumalo o Non-Chernozem, ma isi eria ma itula pupuu. Physalis o le sui sili ona malulu o le aiga o nightshade. O ana laau totō e mafai ona faʻafefe se matāua o le vevela i -3 tikeri, ma o se aʻa malosi e fesoasoani i le aganuu e tau ai le lamala. O le fualaau faisua e le lelei, faʻasaʻo i faʻamaʻi, e aofia ai le faʻamaʻi, ma mea faʻavevela, e vave oʻo mai ma e lelei ona teuina.

O le Mexican physalis o se fualaau faifaatoaga fua masani, e tutusa lelei ma le natura i tomato i ona meaola, ae sili atu ona malulu-mago, vevela, ma le faigata ona maua le malamalama

Faʻatoʻa faʻatupuina e le fai togalaau o loʻo galue faʻatasi ma lenei faʻatoʻaga ona o le mea sili ona fiafia i ai.

Faʻavae, mea aoga ma le faʻaaogaina o le physalis fualaʻau

O fua o le physalis o fualaau aina e mauʻoa i le gaʻo, glucose ma le fructose. O loʻo aofia ai le tele o mea galue: tannin, polyphenol, physalin, cryptoxanin, faʻapea foʻi ma le tele o meaola faʻasaina ma vitamini. Lycopene, o se malosi malosi e faʻaaogaina i vailaau mo le puipuia o le kanesa, e maua ai fua o se lanu paʻepaʻe. E fautuaina mai e le meaʻai taumafa e aofia ai le physalis fualaau i lau meaʻai ona o le i ai o le pectin, o se mea e fesoasoani e faʻamamā le tino o toxins, toxins, cholesterol ma metala mamafa.

I le 100 kalama o vine o lenei laau e na o le 32 kilokalo, o lona uiga, e tusa ma le afa e pei o vine ma mango

O vailaʻau faʻapitoa e matauina ai le anti-inflammatory, hemostatic, analgesic, diuretic ma choleretic aafiaga o fua o physalis. E fautuaina e le fomaʻi aloaia le faʻaaogaina o le fualaau faisua i tagata e maua i le maʻisuka, toto maualuga, cholecystitis ma e oʻo lava i le manava o le manava, faʻapea foi ma se tonic lautele.

E tatau ona e iloa o le vaega eleni o le laau, faapea foʻi ma kapula o le fetus o loʻo i ai se aofaiga tele o alkaloids, e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le tino o le tagata.

O le physalis fualaau sili ona malosi e faʻaaoga i le kuka:

  • physalis e maua ai se lagona manaia i le kuka ma le laupepa;
  • ua fautuaina e faaopoopo i soup, borscht ma sau sau sau;
  • mai le baked bakalis e le gata o caviar e maua, ae o le faatumuina foi o pies;
  • o na faletua oe na taumafai e piki lenei fualaau faisua, ia maitauina lona tutusa i tomato ua kuka;
  • Gourmets fai mai o le siama mai fua o le physalis e pei o le fig.

O le mea moni, e toʻatele faifaatoaga latou te maitauina le le fiafia tele e pei o le fua o fua.

Ata faʻapitoa: meaʻai fiafia mai le physalis

Vitio: Physalis Jam

Totoina o Fualaau Laʻau Physalis

O le Physalis e faʻatusatusa lelei i le tele o togalaau faʻatoʻaga aua e le manaʻomia ni mea faʻapitoa ma totogi tau galuega. Faʻamatalaga laiti, e maua ai se seleselega lelei, faʻanoanoa ma foliga i luga o toetoe lava o eleele uma, ma ola lelei i nofoaga mafolafola ma i totonu o le paolo.

E na o le malosi o le eleele ma le malulu o le susu e afaina ai le tuputupu ae ma le gaosia o le fua.

O metotia faʻaaogaina o le totoina o faʻatoʻaga e atoatoa lelei ma aofia ai

  • sauniuniga o mea toto;
  • saunia le nofoaga mo le totoina;
  • lūlūina, lea o loʻo faʻatinoina e ala i fatu laau pe saʻo ile fatu ile eleele;
  • tausiga, e aofia ai le lūlūina, faʻamalo, fafaga ma luga o laʻei;
  • seleselega, gaosiga ma le teuina o mea totō.

Saunia o mea e toto ai

O sauniuniga o fatu e tatau ona amata i le faʻavasega. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se vaifofo e 5% o le mea e tuu ai mea totō. A maeʻa ona faʻafefiloi, o le a tumau pea le ola o fatu i luga o le fogaeleele, lea e masani ona le aoga, o le mea lea e le fautuaina e ave i latou mo le luluina. O se seleselega lelei o le a maua ai fatu na goto i le pito i lalo o le tane.

I le saline, vaivai ma faʻamaonia faʻataʻitaʻiga o le a folau faatasi ma otaota, aʻo tele, o mea faigaluega atoa o le a i lalo

O fatu filifilia e tatau ona fufuluina i le vai ma faʻagogo. Ona fautuaina lea e taofi mo le afa itula i se vailauga piniki o le potassium mo aso uma mo le faʻapalapala.

Faʻaleleia eleele

E fautuaina le totoina o masini fualaʻau ina ia totoina pe a uma le kapeti ma kukama, ae o fualaau aina suamalie - tamato, pateta, pepa, eggplant ma le physalis lava ia - o fualaau e le manaomia mo fualaau faisua. O le moega ua saunia muamua, e tusa ma le lua vaiaso aʻo le luluina fatu po o le totoina o fatu. O le eleele ua eliina ma ua faʻavasegaina i le humus (afa afa i le 1 sq. M) ma le pefu (100 g i le 1 sq. M).

E le fautuaina le togafiti fou ile togalaau.

Lauina

O le physalis o le fualaʻau e mafai ona toto tuusao i le eleele. O fatu e ola i le maualalo (+ 10-12 tikeri) le vevela, e faigofie ona faʻafeiloaʻi ai le afu punavai. O le luluina o le eleele e masani ona tupu mai ai fua o le maualuga, aua o laau e le toe gaosia, felafoaʻi, ma o lea e le afaina ai o latou aʻa. O se taunuuga, o le vao e ola malosi, aua le maʻi. O le totoina o eleele i fafo e faia i le faaiuga o Aperila po o le amataga o Me, e taulai atu i tulaga o le tau.

Pe a fuafuaina le fuafuaga o le totoina, e tatau ona amanaia uiga o le ituaiga, e pei o le maualuga ma le pala o le vao.

I le iloiloina o le poto masani o tagata fai togalaau, e mafai ona tatou fai atu o laina e tatau ona tu i se mamao pe a ma le 70 cm le tasi mai le isi. A maeʻa ona faʻaalia nei laulaau, ona faia lea o le faʻataʻitaʻiina, ma tuʻu ai le itiiti ifo i le 50 cm i le va o laau totō. Latou te aʻafia lelei, tuʻuina atu se fua tele, ae o le a tolopo le aoina mo le tasi i le lua vaiaso.

I soo se tulaga, o le eleele e maua ai se seleselega mulimuli ane pe a faatusatusa i le totoina o fatu. O fatu laau e toto i le eleele 30-35 aso pe a maeʻa. E oʻo mai i le taimi nei, e tatau ona i ai ni tusi laʻau moni e lima ma se aʻa e lelei ona atiaʻe. Pe a fuafuaina le taimi o le totōina o le physalis i totonu o le eleele tatala, e tatau ona e taulai atu i uiga o se vaega faapitoa ma le tau o le vaitau.

Afai i totonu o lau eria tulaga talafeagai mo le totoina o laau i le eleele e tupu i le ogatotonu o Me, ona sosoo ai lea ma le luluina o laau e tatau ona faia i le ogatotonu o Aperila.

Lauina o le physalis seedlings

O lenei faagasologa e foliga tutusa ma le totoina o le totoina e masani ai le tele o fai togalaau. E lua auala e toto ai fatu:

  • vave ona i totonu o koneteina eseese ma ola e aunoa ma le faaputuina, sosoina o le eleele ma le tuputupu ae o fualaau;
  • i se malosi atoatoa, ona totoina lea o fualaau i ipu eseese.

I fafo, e le faatauina atu se eleele faapitoa mo physalis, ae talu ai ona o lenei laau totino o le aiga sili ona vavalalata o le pepa ma tamato, o le paluga eleele ua fuafua mo le totoina o fualaau o nei togalaau aina e talafeagai.

O le eleele palapala e aofia uma ai meaʻai e talafeagai mo se seleselega lelei

E toatele tagata latou te saunia le kulimi mama mo le totoina o le physalis ia latou lava. Ina ia faia lenei mea, ave vaega nei:

  • peat;
  • humus;
  • fanua faʻatoʻaga;
  • laʻau oneone;
  • laupapa fafie.

O le fua faatatau o nei mea e tatau ona avea ma le 2: 1: 1: 0.5 + 0.5 kapu i le 5 lita o le eleele fefiloi

O le faiga o le lulu e aofia ai laasaga masani:

  1. Ua tumu le tane i le faʻafefiloi palapala palapala.
  2. O fatu na togafitia muamua togafitiga togafitiga ua tufatufa lelei ile eleele.

    Ia tufatufaina lelei fatu i luga o le eleele e faʻaaoga ai se fasipepa paʻepaʻe paʻepaʻe

  3. Faatumu fatu i se palapala eleele e le sili atu ma le 1 cm, sina siakiina ina ia pe a fufulu e le o fufuluina i luga.

    O le loloto o le totoina o fatu o le physalis fualaʻau - e le silia le 1 cm

  4. O le faʻasalaga e faia i ni togi laʻititi, faʻatali mo le faʻaleleia o le susu.

    E faʻatautaia ma le faʻaeteete le faʻataina, amata mai le pito o le tane, i ni vaega laiti.

  5. O le koneteina e ufiufi i se mea manino (faʻamalama palasitino, tioata poʻo se pusa palasitika faigofie), ma tuʻu i luga se moli malamalama. O le totōina e faʻaaogaina i aso uma, faʻafeinu pe a tatau ai.

    O pusa malupuipuia ma fatu ua totōina i mea manino e fesoasoani i le fatuina o ni lauʻeleʻele e fesoasoani ai i vaʻavave vave ma faauo

I le vevela o le potu i le itulagi o + 20 tikeri, o le a foliga mai o laau toto i le 5-6 aso.

Filifili Physalis

O le suʻeina e fautuaina pe a uma ona faʻaalia 2-3 laʻau moni i luga o laau totō. O le faʻafefiloi o le eleele e faʻaaogaina tutusa ma le lūlūina o fatu, faʻaopopo faaopoopo 1 teaspoon o mea faʻapitoa o minerale mo le afa o le pakete palapala.

O le faagasologa o le aoina o ia lava o loʻo faʻatinoina e pei ona taʻua i lalo:

  1. Faatumu ni kaseti ma paluga palapala.

    Cassettes e tumu i le eleele e faʻafefiloi 1 cm i lalo o le pito

  2. I le ogatotonu o le atigipusa, ua faia se mea e fai ina ia fetaui lelei se fatuga i totonu o le pusa cotyledon. I luga o le laau na tanumia, o le a vave ona oo mai aʻa o le a faamalosia ai aʻa o le laau.

    E totoina le fatu i totonu o se tamai pu, ona latou lolomiina lea o le eleele i le aʻa o le laau

  3. Afai o le aʻa o le fatuina e umi tele, ona mafai lea ona vavaeina e le afaina ai le laau.

    O le aveeseina o le pito o le aʻa autu o le a le afaina ai le laau, ae o le a fesoasoani i le tuputupu ae o isi laiga taututu

  4. O le eleele e faʻapipiʻiina.
  5. Fafaga vai. A uma le susu, e mafai e le palapala ona faʻaalu sina mea itiiti. I lenei tulaga, faʻaopopo le eleele i se auala e lalo ifo o le pito o le tane pe tusa o le 1 cm.

    O le faamamaina o laau e faia i le vai vevela vai

O le tele o fai togalaau e totō fatu o le physalis o fualaau aina. E oo atu i le ogatotonu o Aperila, o le palapala i totonu ua lava le mafanafana ma o tulaga mo le tuputupu ae o le aganuu o le a talafeagai.

Faʻaopoopoina le tausiga o le tausiga

O le tino o le fatu, faapea foi ma isi fualaʻau fualaau aina, o le a ola lelei i totonu o se nofoaga lelei, ae le o le susulu o le la. O le faamamaina o laau e faia i le mea e tatau ai, ma le physalis talavou e fiafia i le faʻasusu. E mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o mullein (1:10) poʻo le manulele o manulele (1:20). E talafeagai mo le fafagaina o laau ma fomaʻi faʻapitoa mo fualaʻau. O latou lelei o:

  • vave faʻaletonu;
  • leai se mea pala;
  • o le mea e aofia ai e le gata o vaega faavae o mea taumafa, ae ia maua ai foʻi elemene.

O le 'auʻaunaga fefaʻatauaʻiga e ofoina atu le tele o vailaʻau faʻasaina vai e talafeagai mo le totoina o physalis

Fafagaina e faia i lalo o le aʻa, ina ia le maua ai ni afi mumu.

A o lei totoina i le laufanua, e fautuaina le totoina o laau toto. O le faia o lenei mea, o pusa ma vailaʻau e ave i le ea mo le vaiaso: muamua, mo le tele o itula i le ao, faasolosolo malie le faʻaleleia o le taimi o le fale. I le malulu o le ea e le maua ifo i lalo ifo o le 1212 tikeri, e mafai ona tuu i luga o le auala poʻo totonu o se kiona mo le po.

Totoina o laau i luga o le eleele

O le fuafuaga mo le totoina o fatu i le eleele e tatau ona tutusa ma le taimi e lulu ai fatu. O le faagasologa o le totoina o fatu e pei ona taua i lalo:

  1. I luga o le moega sauniuni, o pu e saunia e tusa ai ma le fuafuaga ua taua i luga. O le loloto o le lua e tatau ona fetaui ma le tele o le aʻa o le fatuina faatasi ai ma se vaega eleele.
  2. O le lima o le humus e faʻapipiʻiina i vaʻaiga lelei uma ma fefiloi ma eleele.
  3. O fualaau e aveeseina ma le faʻaeteete mai le fagu, ia faʻaeteete ia aua neʻi faʻaleaga aʻa.
  4. Tuu le fatu i totonu o le lua, faʻalolotoina le laʻau muamua.

    O le Physalis ua totoina i totonu o eleele tatala i Me (1-2 vaiaso muamua atu nai lo tamato)

  5. E ufiufi le fatu i le eleele.
  6. Malamalama lelei, faʻamalūlūina ma mulimulitaʻi i solo.

    A maeʻa ona totoina, o le moega ma le physalis e tatau ona faʻafeinu

Faamamāina faaletino

O le tausiga atili o le physalis o fualaau faʻaipoʻo e atoatoa lelei ma o le a le faigata e oʻo lava i tagata e leai se poto masani:

  • o le eleele e tatau ona tausisia i se tulaga mataga ma susu;
  • aveese vao i le taimi;
  • pe afai e tatau ai, nonoa le vao, aua o le maualuga o nisi o ituaiga e sili atu ile 1 m;
  • 2 vaiaso uma e te manaʻomia e fafagaina ai vao, faʻafeiloaʻi le faʻaofiina o mea faʻalaʻau (e pei o le 10% infusion o mullein) faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻasaina (15-20 g i se pakete vai);
  • afai e totō le physalis i se nofoaga malulu, ona fautuaina lea e toto laau. O lenei mea o le a faamalosia ai i latou, o le a fesoasoani i le sili atu ona lelei o fua.

Laasaga faaletino, e le pei o tamato, e le manaomia. I le autumn, e fautuaina e tui le pito i luga o le vao. O lenei mea e faʻagataina ai le alualu i luma ma faʻavaveina le fua o fua.

O fua o le Physalis e faia i le fusi o le laʻau, o le mea lea o le malosi o lālā paranesi, o le maualuga o le seleselega

O le au faifaatoaga uma latou te maitauina le tetee tele o le physalis fualaau i le toetoe lava o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Faʻaleleia le physalis fuālaau ma le seleseleina o fua

O le tele o fua o le physalis o loʻo faia i luga o lala e lua o le uluai poloaiga ma le fa - le lona lua.I fugālaʻau na totoe, o fugalaau ma fualaau aina e tasi. E tumau le suavai seia oʻo i le malulu. O faailoga autu o le matua o le a:

  • faʻamalamalamaina o le mataupu ma le fusi lava ia;
  • faamagoina ma le uilaina o ufiufi;
  • sasaa fua.

O fua o le physalis o fualaau vevela e faasolosolo malie, o le seleselega e tafe mai ia Iuni ia Oketopa

Afai o fua o lālā ua oʻo i le maketi, ae leʻi oʻo, ua vaʻaia le laau ma aʻa ma faʻalalō mo le vevela i totonu o se potu malulu.

E fufulu fuālaʻau fua o ufiufi ufiufi ma teuina i tulaga o le vevela mai le +1 i le +5 tikeri. O le soifuaga o le physalis fou i lalo o nei tulaga e ono oʻo atu i le 2 masina.

Seleseleina fatu o le physalis fualaau

Afai e te manaʻo e aoina lau lava fatu fatu, ona faigofie lea:

  1. O se fua tele, filifilia ua tipi, sasaa i le vai, sili ona timu, ma totoe mo se aso e faamalulu ai.

    Mo le seleseleina o fatu, e tatau ona e filifilia fua lelei o le physalis fualaau

  2. O le masini e faʻafefiloi taimi, ona ufiufi lea i totonu o se sieve.
  3. O fatu filifilia e tatau ona fufuluina ma faʻagogo.
  4. Teuina mea totino i totonu o se potu malogo i totonu o laupepa poʻo taga pepa. I le noatia ma le fai fuafua i tulaga e teu ai, o fatu latou te taofia o latou germination mo le tolu i le fa tausaga.

O le aoina o fatu e le o taimi uma e taofia ai uiga eseese, aemaise lava pe afai e tele ituaiga o physalis na tupu i luga o le saite. O lenei laau e faigofie ona eleelea, ae o le tele lava o vao mai fatu e maua mai le tupu tutoatasi e le sili atu le leaga nai lo le matua, ma i le tele o auala e sili atu foi nai lo latou.

Vitio: faʻalauiloa le physalis fualaau

Faʻamatalaga faifaatoaga e uiga i physalis

Na ou toe ola foi physalis i lenei tausaga. E manaia le togiina. Afai e tatau ai, e mafai ona ou tuʻuina atu le fua. Ae o le mea moni e leai se mea e le masani ai i lenei fua, o le mea e tasi e ofoina atu o le tuʻiina lea o fua ina ia mafai ona sili atu le faʻafefe. E taua tele pe ae aveese le mataupu (o le mea e taʻua o le atigi figota, ua tusia i lau tusi atamai) ia fufulu lelei le fua e fufulu ese ai le paʻu paʻu, lea e maua ai le tiga i le fua. Sa ou maofa pe a faigofie (e le pei o tamato) le tuputupu ae o physalis. Leai ni meaola faalafua, leai ni faamai.

Kiti

//www.forumhouse.ru/threads/8234/

O le physalis vailaʻau aupito sili ona lelei o le fualaau aina Mekisiko, e sili atu ona vaivai nai lo tamato. Na o le lūlūina o fatu i totonu o se atigipusa telē, vai, ma sili ona taua - i le la. O lea latou te ola ai i totonu o se pusa, ou te le totoina foi. Afai e faʻalauteleina, ona mafai lea ona vavae ese ma tuʻu i totonu o le vai i le tasi vaetolu, e moni i ni nai aso ua uma ona i ai aʻa. Ou te totoina i le tau faaiuiuga o May, i le amataga o Iuni i le avanoa i se nofoaga lalelei. Afai ei ai pea se taufaamatau o gutu o le po, ona ou ufiufi lea i se ata tifaga, acrylic, ma isi. E seasea ona manaʻomia le toto. Ripen mai le aso o Aukuso i Setema, ona o lanu samasama ma sili ona matagofie. O le mea pito sili ona taua i le physalis o le mea o le jelly, ona o lea tatou te maua ai le marmalade. E matua manaia Strawberry, matou te aai i le atunuu. Ou te fia lapatai atu ia te oe o le Peruvian o loʻo faʻatau pea, o lea e tele naua, ma na o totonu o le greenhouse, o le vaitau vegetative e umi atu nai lo le mea o loʻo taʻua i luga, i le mataupu faavae, e le oʻo i le iuga i Moscow Region. Sa ou ola ae i le masini vailaʻau mo le 17 tausaga. Ou te moomoo ia manuia oe.

Totogi

//www.forumhouse.ru/threads/8234/

Ou te lūlūina fatu o le physalis fualaau i lalo o le taumalulu, e amata mai i le aso 1 o Oketopa 1 i le 10, e tupu lelei, ona mafai lea ia Me ona ou totōina i se mamao e 30-40 cm mai le tasi. ae le o le laasaga. Ou te fusifusia. Ou te fafagaina le 1 taimi e faigata tele aʻo amata ona fuga. Lili e pei o tamato.

Enata

//www.forumhouse.ru/threads/8234/page-5

Matou te taʻavale, pei o tamato. Ae e le mafai e le ava ona 'aina tumato, ona o faafitauli i le eletise. Ae o le physalis, salu na o le foai. I lalo o le pateta o se pisinisi fiafia. Taumafa suamalie ma suamalie. Ae aua le soona fai. E matua lelei lava. Ae matou te le kuka kuka faatasi ma ia. E faapena foi i salati i le taumafanafana. E tele vao. Ma le isi, ua fautuaina le physalis mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ...

saborion

//indasad.ru/forum/62-ogorod/1867-chem-khorosh-fizalis

Ua matou ola tuputupu aʻe i luga o le saite mo le tele o tausaga, ae mo nisi mafuaaga ou te le fiafia i ai. Ae o le siamu mai le mea e matua manaia lava, kuka i taimi uma, i fagu, taʻavale i luga mo le taumalulu, e manaia foi le lelei ma foliga lelei i luga o le fasi fanua ...

Selena

//indasad.ru/forum/62-ogorod/1867-chem-khorosh-fizalis

Na ou aoina mai pakete e lua mai le tasi le mita sikuea. Faʻasalaina le physalis jam i mea teuteu teuteu, tofo ma le manogi e tutusa ma le siakiberry jam. Le tele o meaʻai. E fuga mai pea i le atoa ma le sami o fua e leai ni fua. O le mea e ofo ai, e ui lava i le vavalalata i le tuai ona paʻu o tamato, le mumu ma le malulu i le lauʻeleʻele, e le maʻi maʻi le physalis.

CHANEL

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?f=22&t=1204&start=135

Afai e te leʻi ola matua ma e te fiafia i lenei laau, ona amata lea o suʻega ma le fualaʻau Mexica - o se agavaʻa le faʻaleagaina lea e mafai ona suitulaga i le sili atu ona faigata ona tupu totoga ma faʻatoʻateleina lau lisi ma meaʻai suamalie, salati ma meaʻai.