Tomato ituaiga

E faʻapefea ona tupu "Tuputupu vine", totoina ma le tausia o tamato i le togalaau

O le ituaiga tomato o le "Raspberry Giant" e lauiloa mo lona tofo ma le tele. Na te faatoʻilaloina le aufaatoaga ma lana lanu fiafia, tofo ma fua.

I lenei tusiga o le a tatou faʻamatalaina pe faapefea ona tupu se tomato "Rasberi Giant", o se faʻamatalaga o le eseesega ma foliga o le tausiga.

"Fugalaau suamalie": faʻamatalaga ma uiga o le ituaiga

Tomato "Fugalaau Tele" - o se ituaiga o mea e filifili ai, o lona galueaina e le manaʻomia ai le puleaina o le tuputupu ae, o le mea lea, o le a le talafeagai le vaʻaia o le tuputupu ae o mea e tupu. E le pei o ituaiga shtambovyh o tamato, o le vao i le "Crimson giant" o lapopoʻa tele. O le aʻa e malosi, malosi, lau lauolaola, ma e mafai ona maua mai i le 50 i le 100 cm le maualuga, tupu e oʻo atu i le 70 cm i le averesi. O pulumu o le tamato e foliga mai, e ono oʻo i le 12 i luga o se togavao.

E mafai ona ola tumato i le malae vaalele ma i totonu o le fale koli. Mo nofoaga tatala, o ituaiga o tamato nei e atoatoa lelei: Batyana, Honey drop, Maryina Roshcha, Taunuuga, Novich.

O loʻo aʻafia lelei le aʻa, ma o le tuputupu ae e le faʻalolotoina. O lau e tele, foliga tutusa ma le tele o tamato, lanumeamata lanumeamata. E tusa ai ma le fausaga, o loʻo latou maanuminumi, e aunoa ma le faʻavalea.

E te iloa? O tamato lava latou e piniki, e masani lava o latou lanu e pei o fugalaau, lea na maua ai lona igoa.
O le "Raspberry Giant" o loʻo i ai se ituaiga faʻavaomalo faigofie, o le muamua na faia i luga aʻe o le 5-6 laulaʻau, ma a maeʻa ona latou o ai ma le vaeluaga o laʻau e lua. Fugalaau e masani lava 7-8 fasi, aua nei gauia. O le tumutumu o se tamato ei ai le sooga, o lapopoa lapoa tele e sili ona matagofie.

Fugalaau Tomato Tomato - o se ituaiga uluaʻi fua. Pe a matutua i latou, latou te le taʻe. O fatu Tomato e laʻitiiti tele. O le seleselega muamua e mafai ona aoina i le 90 aso mai le taimi na oʻo mai ai pine tetele. Faatasi ai ma le sikuea sikuea e mafai ona e aoina mai le 18 kilokalama o fualaau aina suamalie, e tasi le pusa e maua mai le 6 kilokalama. O le faʻafitauli o le maua o faʻamaʻi masani e tutusa, mo se faʻataʻitaʻiga, ua le toe maua se taimi e maʻi ai, ona o le seleselega e seleseleina aʻo leʻi oʻo i le vevela.

Filifiliga o fatu

A filifilia se fatu, e tatau ona e amataina mai ni mea taua. Faʻamaumau i taimi uma tuutuuga e tupu ai le ituaiga o loʻo e fiafia i ai, aua o le a ola lelei lau greenhouses pe afai e totō ile laufanua. Ia mafaufau foi i lou tuputupu ae o le eria, i le malulu i luga o lau eria, filifili ituaiga o le taumalulu. Pe a faʻatau ni meaʻai, e aofia ai le tomato o le "Raspberry Giant", ia mautinoa ia iloa pe o le a le uiga o le ituaiga o loʻo i ai ina ia maua ai le ituaiga o loʻo e manaʻomia, aua o ituaiga taitasi e iai lona lava tofo, mamafa, tele ma le faʻamoemoe.

E faʻapefea ona totoina le "Raspberry Giant"

Ina ia totoina le vailaau "Crimson Giant", e manaʻomia ona totogi le tele o le tausiga ma le gauai pe afai e te manaʻo e maua se fua lelei mai le laau. A o lei totoina, e tatau ona saunia fatu, palapala ma toto saʻo fatu fatu.

Fatuina sauniuniga

Mai le sauniuniga saʻo o fatu tumato o le a faalagolago tele i lona totoina. Muamua lava, e tatau ona e filifilia le soifua maloloina, ae le o le faaleagaina o fatu. A maeʻa lena, ia mautinoa e vaʻaia i latou i se vaivaiga vaivai o le potassium mo le 2 itula. A maeʻa le aso atofaina, fufulu fatu ile vai mafanafana. Toto fatu i le alualu i luma ao leʻi totoina.

Faʻaleleia eleele

Mo le tuputupu ae lelei, o le eleele e tatau ona faʻaleleia, faʻamaoaigaina i le ea ma maualalo i le eletise. Laʻau oneone poʻo le laufanua sili ona talafeagai mo le totoina o tamato.

E faapefea ona toto fatu o le "Soliant Giant"

O le tumato "Raspberry Giant" e le eseese tele mai isi ituaiga i lona tekinolosi, o le mea lea, o fatu e totoina ia Mati. Mo lenei mea e tatau ona e saunia se atigipusa laupapa ma se mea e fai. Faʻafefiloi le lalolagi ma humus i vaega tutusa. O le Humus e sili ona fetaui lelei ma le gaogao. 30 g o le superphosphate ma se ipu ufiufi ua faaopoopo foi e avea o se faʻalalaʻau. A uma ona e lūlūina fatu i totonu o se atigipusa, fufulu i luga ma se vaega o le 8 mm o le palapala. A maeʻa lena, sasaa i latou i totonu o se faʻavevesi ma se vaivaiga vaivai o le potassium. O le pusa fatu e sili ona tuʻuina i luga o le windowsill i le itu i le la. Soʻo se 2 aso e tatau ai ona siaki le palapala mo le susu. Afai o le eleele e matutu, sasaa vai mafanafana i fatu. I le mavae ai o le 7 aso e mafai ona e vaʻaia muamua pupu.

Totoina o tomato: auala e tausi ai laau

Fualaau e fautuaina e fafaga i le 14 aso. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi 20 g superphosphate i le 10 lita o vai. Aʻo tutupu le totō, e manaʻomia ona vaʻaia i totonu o pusa eseese. I le vevela o le tau, e fautuaina e tuu ia laau i luga o le alatele, o lea e faasolosolo malie ona fetuunaʻi laau laiti.

E taua! I lenei tulaga, i soo se tulaga lava, aua le tuʻuina totō i totonu ole susulu o le la, a leai o le laau atonu e mu.

O le a le taimi ma le auala e totoina ai laau i le eleele

O laau totō e mafai ona amata i le amataga o Iuni. O le afiafi o le aso e sili ona lelei mo lenei pisinisi, o lea e sili atu le avanoa o le a talia ai laau. O le lua ua eli i luga o le bayonet o le suo. O le mamao i le va o pu e tatau ona le itiiti ifo ma le 90 cm. I le avea ai ma se pito i luga, e mafai ona faaopoopo le humus i le saunia lelei.

O vailaʻau aupito sili mo tamato o le: zucini, kukama, kāloti, kapisi, pi, pasili.

E taua! I le puipuia o le "Raspberry giant" mai le kiona, suʻesuʻe ma le faaeteete le faʻamatalaga o lau vailaʻau ma saunia ai le afifiina o palasitika ma le tino oti. Afai e talafeagai, ia ufiufi fualaau e puipuia ai laau mai le maalili.

Tausiga tatau o le ituaiga

O le tausia o le "Raspberry Giant" e faigofie, ae e tatau ona faia i se taimi talafeagai. Taofiga talafeagai, laeiina, faʻamaina o tamato o mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le tausiga o se laau toto.

Tomato garter

E ui lava o tomato o le "Raspberry Giant" ituaiga e tupu ae na o le mita le maualuga, e tatau ona avea ma se teuga. E sili ona lelei le faʻapipiʻiina o siteki i le taimi lava e totoina ai fualaʻau, a leai e ono faaleagaina le aʻa o le aʻa. O le taimi lava e amata ai e le aʻa o le tamato ona sisi i le itu, e tatau ona nonoa.

Tulafono mo le fafagaina ma le fausiaina

O le uluai fafagaina e tatau ona faia i le vaiaso talu ona toto fatu. O lau o le tausaga ua tuanaʻi e talafeagai lelei mo lenei mea. Maea le palapala i tafatafa o tamato ma i latou, ma i le faaiuga o Iulai o le a latou pala, ma o tamato o le a maua ai meaai talafeagai. Fafagaina e mafai ona faia i se vaifofo o le manulele. Faʻasalaga manaʻomia tomato pe a manaʻomia pe a faʻamago le eleele. E tatau ona faʻateleina le faʻatau.

Tato Tomato "Fualaau Fugalaau": o mea taua ma le suamalie o ituaiga eseese

O le tōmato "Tasi vine" e tele mea lelei: fua tetele ma le suamalie, fua maualuga, vave amata, ata. O i latou uma na totōina lenei ituaiga o tamato, na maitauina e leai lava ni ona sese. I le taimi o le malulu po o le vevela o togafitiga, o meatotino aoga e le o leiloloa Pau lava le mea e mafai ona matauina e le fiafia i lenei ituaiga tomato, - "Tasi fualaau" e le o le filifiliga sili lea mo le faasaoinaTalu ai ona o le uiga autu o le ituaiga o le lapoa lapoa o fualaau aina.

O lenei ua e iloa mea uma e uiga i tomato "Raspberry Giant" ma e mafai ona e saogalemu e taumafai e tupu i lau lava fuafuaga. E pei ona e vaʻai i le tusiga, e leai ni tomai faʻapitoa e manaʻomia mo lenei mea. Ae o le tumato "Raspberry Giant" o loo i ai ni iloiloga lelei i totonu o le au fai togalaau, ma o le tofo o ona fua o le a fiafia tele ia te oe.