Laʻau

Puipuiga o le tautotogo togafitiga o vao vine? faasaienisi ma le "tamamatua" metotia

Ua matou iloa le tofo ma le manogi o le tagata e le mai i le pepe talu mai lona laʻitiiti. O nei vine o se faleteuoloa o vitamini. Ae o le le talafeagai pe le lava le tausiga, pe a maʻi le togavao pe osofaia e meaola faalafua, o le fua o le fualaau aina e pagatia. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e mulimuli i ni nai fautuaga faigofie.

Le manaʻoga mo le gaosia o currants i le tautotogo

O togafitiga o le tautotogo o le tulaga autu lea mo le tausiga lelei o currants. O le tele o faʻalavelave lavelave o le taumalulu i totonu o le eleele i lalo o le vao ma i totonu o lau o anamua, e ui lava i afa malulu. E taua le i ai o le taimi e faʻafefe ai iniseti aʻo leʻi uluola ma faʻaleagaina le laau. Ole taimi vave e puipuia ai mea e faʻaaogaina o le a faʻaolaina ai oe mai faʻafitauli le talafeagai ma faʻamaonia se seleselega lelei. E sili atu ona faigofie le faʻaalu sina taimi i le tautotogo nai lo le tau faʻataʻi faʻamaʻi poʻo iniseti mo se taimi uumi.

O togafitiga o vao i le amataga o le tautotogo e sili atu ona lelei, pe a faateleina le vevela i le mafanafana, ma o le a sili atu ona faigata ona taulimaina.

Pe a faʻagasolo togavao

Pests e ala i le amataga o le mafanafana o le tautotogo. O le taimi lava e liusuavai ai le kiona ma tumau le vevela o le a le sili atu i le 0 ° C, asiasia ala. E taua le i ai o le taimi e faʻatautaia ai le vao vao ao leʻi tupu le pupuʻu, pe a le o vavao atoa le vao ma e leʻi minoi. I lenei vaitau, e sili atu ona faigofie le faʻafefeteina o fomaʻi ma faʻamaʻi ai ni atigi iniseti.

O taʻavale e tatau ona i totonu o se nofoaga malolo e aunoa ma ni fula

E le manaʻomia le faʻamalosiina o togafitiga o vao, e pei o currants faʻasaʻo vave vave vave mai. E le mafai ona vaʻai le aso tonu, taulaʻi i tulaga o le tau ma mataʻituina le vevela.

Auala e taulima ai

E tele metotia mo le puipuia o meaola faalafua ma faʻamaʻi o fuamoa:

  • metotia faʻaleaganuʻu (sasaa o le vai inu, felafolafoaʻi ma le tele o mea faʻaleagaina, mumu i le afi, ma isi);
  • tapenaga o meaʻai (Bordeaux liquid, Urea, Aktara, Karbofos, Iskra-M, ma isi);
  • meaola o meaola (Gamair, Pentafag, Trichodermin, Nemabakt, Fitoverm, ma isi).

Foliga "tama matua"

Le lelei o metotia a tagata: faʻaaogaina, faigofie faigofie ma aoga.

Faʻaleleia o vai

O se auala sili ona mataalia ma toetoe lava a leai se totogi mo le gaosia o fualaau aina suamalie, lea ua faʻaaogaina ma le manuia mo le silia ma le sefulu tausaga.

O le faʻaleleia o vai inu e tele ni sini:

  • le faʻaumatia o se siaki fuamoa o loʻo sulu i totonu o pupuu o le vao;
  • eleʻele eleʻele eleelea e faʻaumatia;
  • faaosofiaina o le puipuiga o togafitiga i le vaitau o le tuputupu ae;
  • faaleleia o le tofo o fua ma faateleina le gaosiga;
  • faatelevaveina le fagua ma le tuputupu aʻe o le vao;
  • faʻaumatia o aphids.

O se fatuga fatugaʻo o le mea sili ona matautia o manufeʻai o currants, e matua faigata lava ona tau ai. O faʻataʻitaʻiga o lona faatasi mai o loʻo maua i gaʻo fatuga. Aʻo le i amataina le galuega, ia aveese manino mai fatu gaʻo, ona mautinoa lea e susunuina.

O le aʻa o le vao e manaʻomia ona ufiufi i laupapa, ie uʻamea po o isi mea faʻalelei e aloese mai le mu. Faʻavanoa avanoa i laau i le taimi muamua, mafaufau i le faasologa o gaioiga, aʻo faʻamalulu vave le vai. E leai se aoga i vai vai i vai malulu.

Taʻu lala i se maea poʻo se uaea i se fusi e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le vai.

E sili atu le faʻafeinuina o le vao mai se mea faʻafefete e mafai ona faʻafeinu, aua o le vai inu e tau atu i le palakalafa. O le maualuga o le vevela e tusa ma le 70-80 ° C. O le vai e iai le vevela i luga atu o le 80 ° C e mafai ona mafua ai le mumu i le laau, ma sili atu le mamafa nai lo le 70 ° C - e le mafai ona mafua ai le oti o meaola faalafua.

Sasaa vai inu i totonu o le vai inu, talu ai o le a malulu le vai i le vevela e manaʻomia i le taimi o le felauaiga ma le faʻafeiloaʻiga i le nofoaga o galuega. Ina ia faʻaleleia le iʻuga, faʻaopopo nisi o tioata o le potassium i le taimi e tasi, masima poʻo le sukama sulfate i le vai. E manaʻomia lou faʻavave vave ma lelei, taumafai e aua le misia se lala se tasi, aua e te nofo i se nofoaga e tasi mo le silia ma le 5 sekone.

Ona saoloto ai lea ma sasaa le eleele, aua o iniseti leaga ua sosolo i le pito i luga. I lenei tulaga, o le sasaa saʻo o le suavai i luga o aʻa o le laau, e le tatau, aua o le a tupu ai le mu ma le oti o le togavao.

E tatau ai ona sasaa vai inu i luga o lala uma e aunoa ma le misi

O le taumafaina o le vevela i le vao e masani lava 5-6 l. Ae o mea uma lava e fuafua i le tele o le laau. O le faʻaleleia o le vai inu o se auala e sili ona mataalia ma faʻaogaina le siosiomaga, aua e le faʻaaogaina vailaʻau faʻamalositino i le taimi o le taotoga.

E le mafai ona e toe togi le vao, e tusa lava pe e te misia se mea. E mafai ona afaina ai le fale.

Faʻaiʻuga a Ash

O fai togalaau faʻapitoa e fautuaina se isi auala saogalemu, ae sili ona aoga e faʻafefe ai faʻamaʻi o mea afu (e aofia ai le paʻu palapala). Laʻau faʻapipiʻi e faʻapipiʻiina i se apa.

E faigofie tele le saunia o se faʻaoga o le apa:

  1. I le 10 l o le suavai faaopoopo 1 kg o le laʻau mumu vao.
  2. Tuʻu le fofo mo le 3-7 aso, faʻaosooso i taimi.
  3. Faʻamalo faʻamalosi le mea faʻaleleia, ia faʻaeteete ia aua neʻi faʻavevelaina le suauʻu.
  4. Faaopopo sina vaega itiiti o le soapasaa lemea i le tuufaatasiga ina ia mafai ai pe a pulupulu e sili ona lelei i lala.

E tatau ona faʻafefiloi faʻafefiloi faʻasalalau Ash

Uʻu le currants i se vaifofo fou saunia i se aso malogo ma toʻafilemu, sili atu i le afiafi.

Afai e leai se pulumu, e faigofie ona galue ma se pulumu vaivai, lautele.

E tatau ona fai ma le faʻaeteete, e aunoa ma le le amanaʻiaina o se laulaau se tasi, lala taitasi ma leaf taitasi i itu uma. O se faʻatasiga faapena e faʻatinoina faʻatolu, e malolo mo le 1-2 aso. O otaota lafoai i totonu o le pakete e faʻafefe i le vai ma sasaʻa saʻo i lalo o le togavao.

Togafitiga o afi

I le faaiuga o le taumalulu, pe a le liusuavai le kiona, ma aʻo momoe pea le fua, o le vao e faʻamamaina i le afi. Mo lenei mea, o se afi mumulu poʻo se pulou e talafeagai. Faʻasaʻo le afi i lala mai le mamao o le 8-10 cm. Aua e te nofo i le mea e tasi - ia na o le fufuluina i le afi 2-3 taimi. O le faʻatinoga e matuā faʻamamaina ai meaʻai, fasi 'aphid ma isi iniseti.

O le susunuina o se fuataga lelei tele.

Ia faaeteete: aua le susunuina lala, ae na o sina paʻu lava. E le o faʻatoʻaga uma latou te iloa le togafiti togafitiga e saogalemu.

Vitio: totoina o le toto ma le gaosia o fualaau aina i le afi e faʻaaoga ai se pu

Laʻau faʻafefe

E mafai ona togafitia togavao ma auala eseese ua saunia i luga o le faavae o laau toto. E aoga tele, ae i le amataga o le tautotogo e le maua i taimi uma.

I le popofou o le tautotogo, e le o lauolaola uma laau, ae o le sipuni o le sipuni e toetoe lava o taimi uma lava.

I le avea ai o se puipuiga, e mafai ona e faʻaaoga fua o fua nei:

  • Tulu mata. Faaopopo le 100 g galati gaosi i se pakete vai, tuu mo le 20-25 itula. Taulimaina le vao ma se vaifofo fou.
  • Onion peel. I totonu o se pakete o le vai vevela, faʻanoanoa 1.5 kilokalama o le paʻu, siaki pe a uma le 2-3 aso. A maeʻa ona faʻavasegaina le afa i le afa i le vai, faʻafefete le fua o le fua i le tolu taimi ma se malologa o le 5-7 aso.
  • Taleni. 1.2-1.5 kilokalama o le laau (ma le rhizome) sasaa le 10 lita o le vai mafanafana. A maeʻa le 2-3 itula, e mafai ona e fufuluina le currants.
  • Coniferous extract. Tipi le 1-2 tbsp i le 10 l o le vai. l toso ma fufulu vave laau. A mavae le 7 aso, toe fai le faiga.
  • Marigolds (e mafai ona matutu). I totonu o se pakete vai vai, pe a 30-40 g laau. A maeʻa le mafanafana, faʻagasolo lālā ma faʻasaina le eleele i lalo o le togavao.

Totogi togafitiga

O faʻamaʻi togafitiga o se faʻamaoniga o se seleselega lelei. O le faʻaleleia vave o soʻo se tasi o soʻotaga o loʻo taʻua i lalo e mafai ona fesoasoani tele i tausiga uma mo currants.

Urea

O togafitiga faʻapitoa e togafitia currants, e le o fuga mai lau laʻau, faatasi ai ma se vaifofo o le Uurea faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le sulfate copper. I luga o se pakete e sefulu lita, ave le 700 g o Urea (urea) ma le 50-100 g o le vitriol. O sea ituaiga o mea o le a fasiotia ai le tele ma fuamoa o meaola faalafua, ma faʻaumatia ai foi mea oona ma le pala.

Urea o se iniseti ma le fugalaau

O le faʻafefiloi o se fuālaʻau lelei tele o le nitrogen ma e avea o se laei pito i luga. O le fofo o loʻo faʻaaogaina e ala i le fulafula, ae e le o tatalaina pea le manava ma le paʻu o lala, ma fagua ai le laau ma faʻateleina ai le amataga o le vaitau vegetative. O lenei togafitiga ei ai sona aafiaga lelei i le tofo o vine.

E taua tele le filifilia o le sao saʻo o le fofo ma aua le pala i lau laulaau, aua o le a latou maua se vevela.

Afai e le mafai ona faia togafitiga i le taimi, ona tatau lea ona faʻaititia le 10 masina ole 50% (50-70 g mo le 10 l).

Suauu omea

O le suauu sulfate o se meafaigaluega lelei mo le faʻaleagaina o iniseti leaga. O togafitiga o le tautotogo ma se 1-3% fofo e aoga tele i le tauivi o le currant anthracnose. O le faʻagasoloina ma le vaovao e faʻalua faaluaina i le afa o le afa itula. E taua le puʻeina o le taimi aʻo le i amataina le vaʻaiga, ma sili atu foi - aʻo le i amataina le mata. Lafoaia le vao i le afiafi i le toʻafilemu, timu vevela.

O le sulsi o le sulphate e mafai ona gaosia ai laulaau lau o fuamoa

E fesoasoani le sulfate uʻamea i le tau faasaga i meaola faalafua, o latou aʻa ma ituaiga afaina eseese (vaʻaia, paʻu palapala). Ae o se fuga lelei foi e mafai ona fai mo le le lava o le uamea.

Bordeaux fluid

O le puipuia o le maʻi fualaʻau ma le anthracnose, le pisipisia ma le ele, e faʻaaogaina ai le 1% o le vai Bordeaux, o se vaifofo suavai o se paluga faʻapitoa o le sulfate apamemea ma faʻavavevave. Pests spores taumalulu i totonu o le paluga i lalo o le vao, ia mautinoa ia totoina le eleele i totonu o le lio faataamilo, pe a uma ona aveese laulaau tuai ma otaota.

O se fofo o le tuufaatasiga o Bordeaux - o se fualaau lelei tele e faasaga i curisite anthracnose

O le suavai o le Bordeaux o se fofo lautele mo le tetee atu i le tele o faʻamaʻi.

Bluerio vitriol e faasaga i le paʻu palapala

O le malosi o le pulupulu o se faʻamaʻi faʻaleagaina faʻaleagaina e mafua mai i ectoparasites. E faʻavaivaia ai le laau, toetoe lava a faʻaumatia ia fua ma, i le iuga, e mafai ona faʻaumatia le vao. O lenei faʻamaʻi pipisi e tuʻuina atu e iniseti, matagi, ma faapena foi pe a fafagaina pe gaosia. O le malosi o le palapala i le taumalulu i lalo o vao i luga o laau toto (paʻu paʻu, lau, lala).

O loʻo faʻalauteleina i luga o meafaigaluega, meafaigaluega i le togalaau, totigilima ma seevae.

Malosiaga o le sulfate sulfate e fesoasoani i le paʻu paʻu

E matua faigata lava ona faʻaumatia paʻu paʻu, ae mafai ona faaitiitia aʻafiaga leaga e ala i le faia o togafitiga puipui. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e fufuluina currants i le amataga o le tautotogo ma se 3-5% vaifofo o le sulfate copper. E tatau ona faia lenei mea aʻo leʻi amataina le mata. Fausia ma le faʻaeteete fasi laau taʻitasi mai itu uma ma le palapala i lalo o le vao.

E mafai ona faʻaaogaina mo le susunuina o le 3% Nitrafen solution. E fautuaina le faʻatonuga ia toe faaluaina le tasi taimi ao lei tupu.

Pesticides

Mo le faʻamautuina faʻaleagaina o ituaiga iniseti uma, o loʻo faʻaaogaina ai vailaʻau. I le amataga o le tautotogo po o le taimi o le teuteu, o togavao e togafitia ma le sulfur colloidal poo le salalau. O taunuuga sili ona lelei e maua mai i le faʻaaogaina o vailaau faasaina:

  • Aktara
  • Inta Vir,
  • Kinmix
  • Sulfaride
  • Chlorophos
  • Karbofos.

O le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi o currants o se ala faʻamautinoa e aveesea ai mea faʻaleagaina.

O vailaau faʻasaina o vailaau oona, o lea e tatau ai ona faʻaaogaina pe a fai e le aoga uma isi auala e pulea ai pest.

Meaola o meaola

O meaola faʻapitoa e maua ai se faʻatagaina e le mafai ona faʻafitia e sili atu nai lo meaʻai. Latou te saogalemu mo tagata, manulele ma manu. Ae ui i lea, latou te amata faʻaalia o latou meatotino i ni nai itula talu ona maeʻa. O meaola o meaʻai e maua ai le sili atu le lelei i le vevela o le 15 ° C, o lea la i le maualalo ifo o le maualuga e fautuaina ai e afifi le vao i le ata mo le 2-3 aso e fausia ai se gaosiga.

O fualaau oona e aoga i le vevela i luga o le 15 ° C ma e le afaina i tagata, manu ma manu.

Faataitaiga o meaola o meaola:

  • Tulafonoofit;
  • Fitoverm;
  • Bitoxibacillin;
  • Nemabact;
  • Trichodermin;
  • Gamair.

E talafeagai le faʻaaogaina o meaola faʻapitoa e tusa ai ma faatonuga ua tuʻuina atu, a faʻapea o le latou aoga i le puipuia o meaola faalafua o fualaau aina suamalie e mafai ona itiiti ifo.

O le togafitiga o le tautotogo o togafitiga o vao vine e taua tele. O se faʻamaoniga lea o le ola maloloina o vailaʻau ma se faʻamaoniga o se seleselega tele. Puipuia currants muamua mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi e faigofie nai lo le faia o taumafaiga taua ma le faʻaaogaina o fualaau oona. Mataʻituina ma le faʻaeteete le tulaga o le vao e fai vave ma aoga fua e faasaga i faʻamaʻi ma vailaʻau.