Laʻau

Faʻatauga o le totoina o vine: o tulafono o le tausiga ma tapenaga o le eleele mo vao

Ole televave e matauina e le toatele e pei o se aganuu e ola ai vao: e le pei o currants poo fualaau e tasi, e seasea ona vaaia i togalaau. Ioe, e fiafia o ia i fua, ae e le faigofie ona latou pikiina ona o le tele o vao tuitui - o lenei mea moni, e pei foi o le maualalo o le taumalulu o le laau, e le saofaga i le tele o laulaau. Ae peitai, o le iloaina o le aoga ma le aoga o lenei fale, ua tuuina mai ai se fuainumera o fualaau suamalie e le tele ni fualaau suamalie, lea, ma le sauniuni ma le faaeteete mo le taumalulu, e mafai ona ola mai gutu, ua matua faateleina le mafaufau o le au fai togalaau i le totoina o lenei faatoaga io latou laueleele.

Le taimi e toto ai se blackberry

E mafai ona totō Blackberry i le tautotogo ma le autumn. Ae ui i lea, o le totoina o le tautotogo e amanaʻia e le au faifaatoaga pe a sili atu: i luga o le taumafanafana, o le a sili atu le tele o le taimi o le fana e maua ai aʻa ma maua ai le malosi mo le taumalulu i le lumanai. Ae ui i lea, e ala i le totoina o se fatu i le tautoulu, e mafai foi ona e mautinoa o le tausaga e sosoo ai e fiafia ai le blackberry i lau lanu lanumeamata ma fugalaau muamua. O le mea moni, tuʻuina atu ua e usitaia uma mea faʻapitoa o le totoina o le autumn.

Blackberry - o se tagata asiasi e le masani ai i fale taumafanafana

Tausaga o le totoina o le tautotogo

O le totoina o le tautotogo o le vaomatua e faia ao lei amataina le tuputupu aʻe o fatuga - o le vaitaimi lea mai le ogatotonu o Aperila e oo i le amataga o Me. O le eleele i lena taimi o le a lava lelei le mafanafana, lea o le a fesoasoani i le lelei o le ola o tipu. E tatau ona saunia muamua le nofoaga e tulaʻi mai ai, sili atu i le tautoulu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e eli se nofoaga talafeagai i le loloto o le suauʻu pusa ma faʻaopoopo mea faʻamaʻi faʻamalosi ma le mineral: ave le afa pakete o le humus, fugalaʻau (50 g) ma le superphosphate (100 g) i mita sikuea o le saite, faʻaopopo le oneone poʻo le peat i le eleele palapala (0.5 -1 pakete).

O togafiti o le totoina i le tautoulu

I le autumn, e manaʻomia ona totoina vine i le masina ao leʻi amataina le kiona. O le mea lea, o aso sili ona lelei mo lenei faiga o le a (faalagolago i le itulagi) i le faaiuga o Aokuso ma le faaiuga o Setema. Mo le totoina o le autumn, e tatau ona e filifilia laau totő i totonu o ipu - e tatau ona e totoina faatasi ma se eleʻele eleʻele, o le a sili atu ona latou maua aʻa. I le taimi lava e tasi, e taua le manatuaina o fugalaau e le mafai ona faapalepale i le tau malulu o le taumalulu, o lona uiga o loʻo i ai se tulaga lamatia o le malulu o fualaau mataga. Ina ia puipuia, e fautuaina le taina o le eletise o le togavao i le 30 cm. Ma e tusa lava pe sili atu ona malulu le ituaiga o laau e tatau ona ufiufi ma gaosia mo le taumalulu.

O se fatu fatu laititi e faatau i totonu o se ulo e tatau ona totō i se paluga eleele

Lelei sili atu i le gaosiga

O le filifiliga o le vaitau mo le totoina o laau toto e faalagolago i le tele o blackberry. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea e le o suʻesuʻeina o lenei meaʻai e fautuaina e faʻapipiʻi pe a uma i le tautotogo. I le lava lava vaitau, e pei ona matou taʻua muamua, e sili atu ona lelei mo le totoina ma le suia o lenei aganuu. Ae peitai, o le tauaveina o sea galuega ia Setema-Oketopa e le faasaina foi, aemaise lava i totonu o lau eria o le autumn e umi ma mafanafana. O le mea autu o le faʻatinoina o se totoina o le autumn i le le itiiti ifo ma le lua vaiaso aʻo leʻi amataina le kiona ma aua nei galo e faʻapipiʻi lelei le blackberry mo le taumalulu.

Ae mo le totoina i le taumafanafana, o nisi faifaatoaga latou te faʻaaogaina. Afai e iai sou manaʻoga e faʻapipiʻi se faila i le taumafanafana, mulimuli i ni tulafono faigofie: ia faia le faʻataʻitaʻiga i le vaveao po o le leva o le afiafi, pe a leai se la malosi, ma pe a maeʻa le taʻavale, faʻafefe le vaomatua ma faia se ata lafoia.

O masina o le mafanafana, e fautuaina e le au fai togalaau ia Iuni ma Aokuso (o le amataga o le muamua ma le faaiuga o le lona lua, i le faasologa) mo le toe totoina o laau ma laau. I le masina o Iulai, e le tatau ona faʻataunuʻuina sea togavao.

O fea e sili atu e toto ai se blackberry

A e tusia ni laupepa i luga o lau 'upega tafaʻilagi, ia mautinoa e mafaufau i foliga o lenei aganuu, o ona manaʻoga mo le malamalama, susu, vevela, faʻapea foi le lelei vavalalata ma isi laau totō.

Filifilia se nofoaga e fau ai

O le Blackberry e tupu lelei ma fua mai i laufanua susulu. O le paʻu ma le ata lafoia e itiiti le toʻa mo le laau, ona o le leai o se la susulu, o nisi o faaletonu o loʻo matauina i totonu o le fale:

  • O fualaau suamalie e faasolosolo mulimuli ane, avea ma mea laiti ma inu i le tofo;
  • o loʻo i ai se faʻaopoopoga malosi o aʻafiaga laiti ma o latou lala paʻu ma fua;
  • o le faʻafefe o le kiona o le faʻaititia o se laau.

O le blackberry tupu i totonu o le paolo o le a laiti ma inu i le tofo

E le lagona lelei le laau i eleele palapala. O le mea lea, o lologa lolovaia, faapea foi nofoaga ma le loloto o le eleele i lalo ifo o le 1 mita, e le talafeagai mo aganuu. E le tatau ona e totoina le laau i nofoaga e le puipuia mai afaina o le matagi: e mafai ona latou faamanualia fualaau ma fualaau suamalie, e faalavelave i le palota. O le itu i saute ma sisifo e lelei mo le totoina o laau toto.

E le taua tele le fua o le eleele mo le aganuu: o se blackberry e tupu ma fua mai i luga o soo se fanua. Ae ui i lea, o le maualuga maualuga o gafa e mafai ona maua pe afai e faamautu le palu i luga o le maualuga o le elemene poʻo le oneone.

Le filifiliga o "tuaoi" mo le vao

E fautuaina togafitiga e totō ese mai isi laau totō. Muamua, e faʻaleleia le tausiga, teu ma sauniuni mo vao mo le taumalulu. Lona lua, pe a tupu le blackberry, e amata ona faʻaleagaina tuaoi, ave ese le susu ma le malamalama mai ia i latou. Ae afai e le mafai ona e faia e aunoa ma le "totoina" o lenei laau ma soo se isi lava (e le faatagaina e le saite), ia manatua o lenei aganuu e matua lelei lava i fugalaau togalaau, pears, apple and vine.

O loʻo i ai se filifiliga lelei - ia totoina fualaau aina fua i tafatafa o le blackberry. Mo se faataitaiga, pi. O le a ia le faanenefuina se blackberry pei o le Ivy, ae o le a alu aʻe ma fua mai. O le toʻatele o tagata e manatu o le a sili atu le malamalama o fugalaau, ma o le a le tupu ai pi. Peitai, e le o lea, aua e fiafia le pi i le la lelei. Ae le o fatu uma na totō i le eleele o le a fua mai, e tusa ma le 50/50.

Timur80

//www.bolshoyvopros.ru/questions/1555827-kakie-rastenija-sazhat-rjadom-s-ezhevikoj-kakoe-sosedstvo.html

O ese mai fugalaau - mai le aiga e tasi, mo le mafuaʻaga lava e tasi (pests) mai fugalaau e mafai ona tosina. E ui lava e le faitio. Faatasi ai ma vine, o se vavalalata vavalalata e mafai ona faatapulaa i le masani ona faaaoga o vailaʻau i luga o vine, aemaise lava i le vaitaimi o fualaau aina.

Yuri-67

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-9529-p-6.html

Auala e Faʻaaoga ai Blackberries

E pei lava o isi vao, e mafai ona faʻalauteleina vine i fatu, tipi ma fualaau aina. O nei metotia uma e talafeagai mo le tuputupu aʻe ma faʻatuina, ma fetolofi (fetolofi) ituaiga o vine.

Fanauina o fatu

O lenei auala o le totoina o laau na faia e le natura lava ia. I le tulaga o se blackberry, e lelei i le taua o le matua matua i le fatuina. E le gata i lea, o lenei metotia e sili ona taugofie.

O fatu Blackberry e le gata ina mafai ona latou saunia, ae na faʻatau foi i le faleoloa

O le aʻafiaga masani o fatu poloka e le maualuga tele, e faʻaleleia e ala i le scarification poʻo le faʻamalosia o fatu.

O le faʻasalaga o se vaega o le solia o le amio saʻo o le oisa malosi o fatu, na faʻaaogaina e faʻamalosia ai le fulafula ma le germination ma faateleina le pasene o le germination. Stratification o se isi auala e saunia ai fatu mo le germination: faʻasaga i latou i se mea susu ma teuina i lalo ole tulaga o le vevela.

I le fale, o le faʻamalosi o fatu e sili ona taliaina. Ia faia e pei ona taua i lalo:

  1. E susunuina fatu i le vai mo le 2-3 aso. E sili atu le faʻaaogaina o le timu poʻo le faʻafefe o vai.
  2. Ona sosoo ai lea ma le totōina o fatu i totonu o fata ma peʻa, oneone poʻo eleele mama ma tausia mo le 2 masina i le vevela o le +2 e uiga iC. O le meaʻai o loʻo tausia i se tulaga malulu, masani ona faasūsūina (muamua 4 voluma o le mea e tatau ona faʻafefiloi ma le 1 le vai ma le 1 leotele o fatu).
  3. A maeʻa le taimi o le soifua matua, ona tuʻuina atu lea o pusa i totonu o le potu ma le potu mafanafana (pe tusa ma +20 e uiga iC)
  4. Faʻataʻotoina ile lauʻeleʻele ile laasaga pe a oʻo mai 3-4 laʻau i fualaau. Totoina i ni laina ma se mamao i le va o fualaau pe a ma le 10 cm.
  5. Mo le taumalulu, o laau toto e ufiufi i lau, lala.
  6. I le tautotogo e faʻataʻotoina faatasi ma se vaega o le eleele ma faʻauluina i se nofoaga tumau.

O le uluai seleselega mai fualaau aina e mafai ona faʻatumauina mo le 3 po o le 4 tausaga.

Vitio: vine tipi

Totoina i aʻa

O le totōina o vine e mafai ona faʻatinoina i aʻa. E faʻatagaina e faʻatino i le tautotogo ma le seleseleina o le seleselega:

  1. Ua fuafuaina se togavao maloloina (e tatau ona le itiiti ifo i le 3 tausaga).
  2. E vavaeʻesea le vavao mafiafia (pe tusa ma le 1 cm le lautele) mai le matua matua.
  3. 'Otiʻoti i ni tipi o le 10-15 cm taʻitasi.
  4. O lapisi e selesele i le tautoulu o loʻo teu i le susu i le potu malulu seia oʻo i le tautotogo.

E mafai ona selesele selesele i le autumn ma le tautotogo.

O totoga e totoina ile amataga o le tautotogo:

  1. O laʻau o loʻo taoto i moa 10 cm lautele ma 5-8 cm loloto.
  2. Fafasa i le eleele ma faʻafeinu.

O isi faʻatoʻaga e manaʻomia le veleina, faʻamago ma faʻasusu pe'ā tatau ai. A maeʻa foliga mai o le fanau i luga o laʻau, ona totoina lea i totonu o fagotaga ma loloto ma lautele o le tusa o le 25 cm.

  1. I le pito i lalo o le uʻu, o loʻo tuʻuina ai se paluga kulimi - afa afa o humus faʻafefiloi ma le eleele, fugalaʻau (50 g) ma superphosphate (100 g).
  2. I le pito i luga e faia ai se vaega eleele lelei.
  3. Tuu le vavae i se mamao e afa mita le tasi mai le isi. O le toto o le tuputupu ae ua tanumia i le eleele pe a ma le 2 cm.
  4. O lapisi e ufiufi i eleele laulelei, ona faʻatasi ai lea ma paluga kulimi.

O le seleseleina ma le totoina o lanu meamata

O le totōina o laulaʻau lanumeamata e seleseleina mai le pito i luga o le fana (e aunoa ma le pito i luga) e faʻatatau e tusa ma le polokalame tutusa e pei o le totoina o aʻa. E naʻo le uluai totoina e tatau ona faia i fafo atu o le moa, ae i totonu o le lapopoa ma le lautele ma le loloto e tusa ma le 15 cm. E mafai foi ona e totoina ni meaʻai i ipu ma eleele, o le faʻafefiloi o le oneone, peʻa ma le perlite i tutusa tutusa. O nei tioata e mafai ona tuʻu i totonu o le kiona - o le vevela ma le vevela o le a talafeagai.

E mafai ona totō ni laulaau lanu meamata i ni pupuni po o ni tioata ma le eleele ua saunia lelei

O foliga vaaia o aʻa i luga o lanu lanumeamata e tatau ona faamoemoe i totonu o le masina. A maeʻa lena, e mafai ona toe faʻaaogaina le vaomatua i le lumanaʻi "mo le nofo tumau."

O faʻamalositino faʻapitoa e lapatai tagata fou mai le faʻalauteleina o faʻamaʻi e le motusia e ala i le vavaeina: faatasi ai ma lenei metotia, o vao tuitui e mafai ona ola i totonu o se laau.

Totoina o toga

O le auala faigofie lea e totoina ai se laau. O sea tulauega e mafai ona faia uma i le tautotogo ma le autumn, matauina le faasologa o gaoioiga nei:

  1. E aveeseina le fatu mai fafo o le ulo ma le paluga eleele.
  2. O le lua 40x40x40 cm i le lapopoa ua saunia (o le mamao i le va o lua e tusa ma le 2-3 mita, o le mamao mai le pa e tusa ma le 1 m).
  3. O se paluga o le 5-6 kilokalama o le faapalaga, 50 g o le potassium sulfate ma le 100 g o le superphosphate ua ufitia i le pito i lalo o le lua.
  4. Fafasi le paluga i luga i eleele laulelei.
  5. O le suauu ua tuʻu ifo i le pito i lalo o le lua, faʻasaʻo aʻa o le laau (pe faʻapipiʻi foi se vaega o le fatu i le ogatotonu o le lua).
  6. Ia mautinoa o le tuputupu aʻe o le fatu o le seedling e tanumia e sili atu nai lo le 2-3 cm.
  7. Toe faia le tua i le eleele e leʻi faʻaaogaina, ina ia aua nei mumu le aʻa pe a faʻafesoʻotaʻi ma faʻamaʻi.
  8. Fafasi i ni faʻafefiloi faʻamalosia.
  9. Faatusatusa le palapala.
  10. Suavai ma le faaeteete.
  11. I le taimi o le totoina o le tautotogo, o le pu e mulimulitaʻi i le sawdust poo vaomago.
  12. Tipi le fatu laau i se maualuga e 20-30 cm.

Ou te totoina vine (e pei o isi laau) i paluga o meaʻai (o televave e sili atu tekinolosi nai lo lua). O lo latou lapoa e 0.6-0.7 mita le loloto, 0.3 mita le lautele. Ou te vaelua le 2/3 ma le vevela, sasaa le suauu i le pito i luga (filifiliga pe afai e leai sau paluga) ona sosoo ai lea ma chernozem. I le mea mulimuli ma fai le tau. E manaʻomia le BlackBerry i le vine vine. O le mamao i le va o vao (faalagolago i le maualuga) o le 2-2.5 mita. O lenei taumalulu, o le tele o blackberry novosads froze ma le "toeaina". O lona uiga, o le malutaga e talafeagai - ma i le tausaga muamua e tatau ona faia ma le faʻaeteete faapitoa. Laasaga agaʻi: north-south. E faigofie le faʻapipiʻi vave o le tapestry i le taimi o le toe faʻaleleia o galuega.

bond599

//www.sadiba.com.ua/forum/archive/index.php/t-11996-p-3.html

Vitio: totoina togalaau faila

Faʻasologa masani masani o le fausiaina

I le faaopoopo atu i fatuga faʻataʻoto, tipi ma fualaau aina, e mafai ona totō vine i isi auala:

  • totoina fatu fatu: faʻaaogaina mo na o le faʻalauteleina o vine, lea e maua ai le tele o fanau. Ua ave ia Me-Iuni (o le maualuga o le ogaumu e tatau ona le itiiti ifo i le 10 cm, o le mafiafia o le au i lalo o le 7-8 mm, o le uumi o aʻa e oo atu i le 20 cm) ma totoina faatasi ma se eletise eletise e tusa ai ma le fuafuaga o le totoina o laau (e le o faia le seleseleina);
  • vaevaeina o le vao: o le auala autu o le faʻalauteleina o vine, lea e le maua ai le fanau. Faatasi ai ma lenei metotia, ua vaevaeina ai le togalaau blackberry ina ia i ai i ona vaega taitasi ni vailaau malosi maloloina ma se aʻa. O vaega e maua mai ua totoina i luga o le mataupu faavae o le totoina o laau (teuteuina e le o faia);
  • faʻalauteleina e ala i metotia faaleaganuu: faʻaaogaina e fatu ai ituaiga faʻatoʻaga o le vao e ala i le tuʻuina o ni sene i luga o le palapala mai le pito i luga o se togavao, lea e amata ona fevaevaeaʻi ma maua ai le ola i se fale fou. O lenei auala e faʻaaogaina i na o aʻoga faapitoa.

Auala e totoina ai BlackBerry

E mafai ona totoina vine i auala e lua - lipine ma vao. O le filifiliga o metotia e faalagolago i le gafatia o le laau e fausia ai se fuainumera tele o tila: o ituaiga eseese ma le faʻamalosia o le vaʻaina o laau ua totoina i le metotia faʻamau, ma le maualalo o le laʻau - vao. I itu uma e lua, e mafai ona e faʻaaogaina ni fatu laau i le taimi e tasi (o nisi taimi o ni nai sefulu).

Tape metotia

O le metotia faʻataʻitaʻi o le totoina o le seleselega o loʻo faʻaaogaina i ituaiga faʻatoʻaga ma faʻaleleia ai le faʻatagaina o ata (e talitonu e saofaga i le vave amataina o vine). Pe a faʻaaogaina, o faʻamau uma lava e vave ona faʻatumu, e tumu i pine mamanu. O le metotia e aofia ai le tuʻuina o fualaau ile suamalie poʻo le totoina o lua i le va o laau mai le 0.5 i le 1 m, ma le mamao i le va o laina (laina uumi) e mafai ona taofi mai le 2 i le 2.5 mita, ma afai e faʻaaogaina se va, E mafai ona tipi ni laau e toetoe o le afa.

Faʻatasi ai ma le metotia faʻataʻitaʻi o le totoina o polosiva mo laau totō, e tatau ona faia se sulu

Tapenaina o se fale faʻapitoa e fausia e lagolago ai togalaau aina. E masani lava o le sogasoga o ni nai lagolago ma laina lautele o uaea po o maea. Ae o loʻo i ai foi ni mamanu i le ituaiga o mea e fai i luga o le laina.

Afai ei ai le lagolago, e mafai e le blackberry ona oʻo atu i le maualuga 2 mita pe sili atu. O le mea lea, faʻaaogaina le metotia taʻalo o le totoina, e mafai ona e faʻatautaia se pa puipui mai se fale. O le a puipuia ai lau 'upega tafaʻilagi mai prying mata ma malo e leʻi valaʻauina.

O le poloka blackberry e le gata e matagofie, ae e aoga foi

Bush toto

O le togavao e faʻaaogaina pe a totoina faʻatoʻaga ma se tulaga maualalo o le fanaina. O le faasologa o gaioiga pe a faʻaaoga e pei o lenei:

  1. O le sikuea ma itu o le 2-2.5 mita ua faailogaina i luga o le saite, o se lua o le 40x40x40 cm ua saunia i ona tulimanu taʻitasi.
  2. 2-3 vine black seedlings ua tuu i totonu o pits taitasi.
  3. O se siteki e lafoina i totonu o le lua, lea e sosoo ai ma le mama. E le gata ina faʻamalosia ai le pikiina o vine, ae faʻapena foi ona totoina le sili atu o le tau.

Blackberry bushter garde o le a sili atu ona faʻapipiʻi

Blackberry transplant

O nisi taimi mo le faʻasaʻoina o se nofoaga poʻo le fausiaina o se blackberry o loʻo i ai se manaʻoga mo le totoina o se togavao matutua. E lelei le faia o lenei mea? Ioe, o lea mea e le gata ina mafai, ae aoga foi mo le toe faafouina ma le faafouina o le laau.E mafai e se tagata matua matua ona faʻafeiloaʻi uma i le tautotogo ma le tautoulu o le autumn, i lalo o le tulafono:

  • i le tautotogo, e tatau ona faia se gaioiga o se mea totino matutua ao leʻi fafaguina fatugaʻo;
  • pe a uma le amataga o le tafe o le lapisi, ma e masani lava ona tupu ia Me, o se gaioiga e le gata ina faamanualia ai le laau, ae faʻaumatia ai foi;
  • e tatau ona faʻatulagaina se gaosiga o le autumn e tusa o le masina muamua i le malulu, ina ia mafai ai e le laau ona fetaui ma tuputupu aʻe malosi;
  • fale o se blackberry e faʻapipiʻiina i le autumn o se mea e manaʻomia mo le ola olaola;
  • pe a maeʻa se faʻasolosolo sosoʻo, aua e te faanatinati e faʻasusu le laau, faʻaalu le taimi e aʻa ai.

E sili atu le tuʻuina atu o le laau i se nofoaga fou ma se paluga eleele - i lenei tulaga, o le a faʻafaigofieina le faʻagasologa o le faʻagasologa

Faʻapitoa le totoina o vine i totonu o itulagi

A e tusia se blackberry i luga o le 'upega tafaʻilagi, ia mautinoa ia e mafaufau i uiga maualuga o lau eria. I totonu o Rusia Tutotonu, Siberia ma le Urals, lea e umi ma malulu ai mafuiʻe, e fautuaina e filifili ituaiga e faʻafetaui i le maualalo o le vevela. Faʻatoʻaga e le Faatoaga Gazda, Darrow, Ufa local, Chester Tornless ma isi mo nei eria.

Faamolemole ia matau: o le fauina o vaovao e sili atu ona malulu-malulu. O ituaiga meaʻai e tafe mai ai se fua tele, ae manaʻomia le malupuipuia mo le taumalulu.

O le totoina o vine i itulagi ma se malulu malulu e tatau ona faia i le tautotogo. Ona oʻo lea i le taumalulu o le a sili atu le malosi o le laau talavou ma o le a mafai ona tatalia le malulu. E tatau foi ona e mafaufau ma le totoa i le filifiliga o se nofoaga mo le totoina: o se blackberry e manaʻomia le puipuiga maualuga mai matagi malolosi.

O le metotia o le totoina o se blackberry i totonu o Rusia Tutotonu, Siberia ma Urals e sili atu le filifilia o se togavao. E ui lava i le metotia faʻamau e mafai ai ona e lafi lelei le nanaina o le papa mai le matagi malulu po o le malulu o toe foi mai, e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma mea e leai se mea e lalagaina. Ma o lea o le a le momotu ai lauʻau o le a punou i le eleele, e tatau ona "masani" i lenei faiga aʻo lumanaʻi muamua: mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faapipii i luga o laʻau ni mamafa po o ni mamafa mamafa - o le a latou totoina lala i le eleele.

E le talia e Blackberry ni gutu malulu, e puipuia mai ia i latou, e manaʻomia ona ufiufi vao mo le taumalulu

I le itu o Leningrad, o le totoina o le totogo o le vaomatua e faapitoa ona fautuaina, talu mai lena taimi i lenei itulagi, i le maualalo o le vevela i le taumalulu, atonu e leai se ufiufi kiona. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le malulu o le laau, lea o le a totoina i le tautoulu. Ma i luga o le taumafanafana, o le a maua e le fatu laau se taimi e maua ai le malosi mo se taumalulu faigata.

I le faaopoopo atu i ituaiga o taumalulu e pei ona taua i luga, o tagata o le Moscow Region e mafai foi ona gauai atu i ituaiga e lei totoina (Thornfrey, Smutsen). E leai ni fautuaga faʻapitoa mo le tausiga o tama i lenei eria.

Ae i le itu i saute o Iukureini, o le tautotogo ma le totogoina o le autumn o vine, e mafai ona faia, ona o le taumalulu e le ogaoga iinei. Ae e sili atu le totoina o le laau ile faapaologa, o le a taofia ai e se laau fua i se vevela vevela mai le la. Mo le faʻamoemoe lava e tasi, e mafai ona e faʻaogaina se ata faʻafiafia. A le o lea, o le a faʻaitiitia le sua ma e oʻo lava ina maua le la, ao latou lanu uliuli. Ae o ituaiga, e mafai ona totō ituaiga uma o vine i Ukraine atoa - o lenei itulagi e lelei atoatoa mo lona totoina. Ae ui i lea, e oo lava iinei mo le taumalulu e sili atu ona lelei i vao malulu mai le malulu.

O Blackberry e tatau ona i ai se pemita nofomau i le togalaau i Totonu o Rusia, Siberia ma Iukureini. O le tausiga o lenei laau e le tele se taumafaiga ma le taimi, ae sili atu nai lo le totogiina mo ia lava ma se seleselega lelei o fualaau lelei ma maloloina. O le mea autu e le o le faʻagaloina o pisinisi uma ei ai a latou lava togafiti.