Laʻau

Tulaga faataatia o le nofoaga: mamao mai le pa i fale, se vaaiga aoao atoa o tulafono ma tulafono faatonutonu

Pe a fuafua e fausia se pa, e taumafai se tasi o loʻo nofoia se eria e le gata ina faʻamatalaina le tuaoi o lona teritori, ae ia puipuia foi le meatotino mai le leai o se fiafiaga o tagata pasese-e ala i le taumafaiga i le meatotino a malo asiasi. O le mea lea, i le fuafuaga fuafuaina o le 'upega tafaʻilagi, o se tasi o vaega taua, o le fofo o lea mea e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le tiute, o le mamao i le va o le pa ma le fale. O le a le mamao mai le pa e mafai ai ona e fausia se fale, e aunoa ma le feteenai ma tulafono o loʻo i ai nei, pe faʻafefea ona faʻamatalaina tulafono, fetuʻutuʻunaʻi i tulaga o fanua fanua, o le a tatou iloiloina atili auiliiliga.

Tulafono mo fale mo le fuafuaina o fencing

O le tele o tagata e nofo i fale faʻapitonuʻu e faʻapipiʻi pa puipui o latou fanua, ma taulaʻi na oa latou lava manatu. Ae o se faʻaletonu faʻaletonu e mafai ona taʻitaʻia ai ituaiga uma o faʻafitauli, lea o nisi taimi e tatau ona foia i le faamasinoga.

O le mamao i le va o mea faitino i totonu o se fale tumaoti e faʻatonutonu e ni pepa autu se lua:

  • SNiP - tulafono faʻavae ma tulafono. Latou te fuafuaina le fuafuaga fuafuaina ma faʻamatala le auala mo le saunia o pepa faʻataʻitaʻiga mo le atinaʻeina o le tagata lava ia.
  • Tulafono e faatatau i fale fou.

E tatau ona malamalama o tulafono tulafono e pulea ai le faʻatulagaina o papuipui e faʻamalosia ina ia taʻitaʻia muamua e ala i le masani. O faʻataʻitaʻiga ma manaʻoga o loʻo tuʻuina atu i tulaga faʻataʻatitia ua fuafuaina i ni mea patino.

Ina ia puipuia le ono tulai mai o tulaga feteenai, pe a mamanuina fale i luga o se nofoaga ma fuafua pe o le a le mamao mai le pa, e tatau ona taulai atu i masani masani

Faʻafeiloaʻi i tulaga o loʻo i ai nei pe a fuafua le tuʻuina o mea faitino i luga o le 'upega tafaʻilagi, o le ae faʻamautinoa oe ma e pele ia te oe le filemu ma le mafanafana

Aʻo taʻitaʻia le fausiaina o le fale i tulaga o loʻo i ai nei, o le ae puipuia oe lava mai le tele o faafitauli:

  • faaitiitia le ono mafai ona mu afi;
  • aveese le tupu mai o le "fanua" feeseeseaiga ma tuaoi;
  • lapatai atu faasalaga o le vaavaaia o mea faatekonolosi ma le vaavaaia o le afi a le setete.

SNiP manaoga

Tulaga faʻatagaina e tatau ona matauina pe a mamanuina le saite:

  1. O le mamao i le va o le fale mautotogi ma le pa e tatau ona 3 mita.
  2. Soo se fausaga, e pei o se togalaau togavao poʻo se faletaavale, e mafai ona faʻapipiʻi vavalalata i le pa, taofi le mamao o le 1 mita.
  3. Afai ei ai fale moa ma fale o faatoʻaga i luga o le upega tafaʻilagi mo le tausia o lafumanu, ona tatau lea ona tausia se mamao o le itiiti ifo i le 4 mita. E tutusa le mamao e tatau ona faʻaauau i le taimi o le faʻaogaina o le fale lauʻeleʻele, aemaise lava pe afai e te fuafua e fafagaina i taimi uma fualaʻau ma fugalaʻau.
  4. O fale e faʻalauiloaina e ala i le faateleina o le afi, e pei o le fale taele, sauna poʻo le mea e faʻaaogaina ai le vai, e tatau ona 5 mita mai le pa.

E i ai foi tapulaa pe afai oi ai ni laau ma paleni faʻasalalau i luga o le fanua. O le faaosoosoga e faʻasaoina ni nai mita o le eria e ala i le tuʻuina o lanu matamata vavalalata vavalalata i le tuaoi, o faʻamaumauga uma e tutusa tulafono faatonutonu. O le mamao mai le pa i fafo i laau uumi e tatau ona itiiti ifo i le 4 mita.

Pe a fuafua e toto laau laʻau i luga ole laupepa, e tatau ona tuu i le 2 mita le mamao mai le pa i fafo, ma e tatau ona totōina vao ile mita

Manatua pe a fuafua le mamao i le pito o le fanua, o le mamao e fuafua mai le ogatotonu o le ogalaau. O le mea lea, o tagi mai tuaoi e uiga i le malulu o lo latou teritori ma se pale paleni e tatau ona amanaia pe afai e totoina le laau latalata nai lo le SNiP o iai nei.

O aiaiga autu o le fale tulafono SP 30-102-99, faapea SNiP 30-02-97, e faatatau i mamao mai fale i le pa (kiliki i luga o le ata e faalautele ai)

E matua faasaina le siitia o fale e latalata i le tuaoi, ma o lea ua faateleina ai le vaega o le fanua poo le totoina o vaega. O le le mafai ona tausisi i tulafono faafoe e ono mafua ai faasalaga tau pulega i le tulaga o sala tupe ma taofia le aveesea o le pa ua faatuina.

Faiga Faʻavae

Afai tatou te mafaufau i mea e manaʻomia e faʻatatau i le mamao i le pa o loʻo feagai ma le auala, ona faʻaopopo atu lea i aiaiga o loʻo i luga, e tatau ona amanaia le tele o tapulaʻa e uiga i le saogalemu o le afi.

Soʻo se fale faʻavae i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻalagolago i le ituaiga fale o loʻo faʻaaogaina i la latou fausaga, ua vaevaeina i ni vaega se tolu

Fale mai mea uma e le o le afi, e pei o sima, sima faʻamalosia, piliki ma maʻa, ei ai le I-II tikeri o le faʻasao afi. E tatau ona tuʻuina mai le pa, ia tumau le mamao o le 6-8 mita.

Fausaga o fausaga ma lalaga e faia i mea e le o le afi e pei o fagu uʻamea po o laupapa faʻasolosolo e i ai le III tikeri o le teteʻeina o le afi. Pe a faʻatutuina, e tatau ona faʻaauau se mamao i le pa o le 10-12 mita.

O fausaga faʻamalosi ma fale e faʻavae i luga o se laupapa laupapa e sili ona vaivai ma maua ai le IV tikeri o le faʻasao afi. O le mea lea, e tusa lava pe faʻaaogaina elemene laupapa i le mumu o le vevela, lea e aofia ai le mumu o le afi, o le mamao i le pa e tatau ona le itiiti ifo ma le 12 mita.

O le mamao mai se fale nofomau i le pa e mafai ona faaitiitia i le na o le mauaina o faʻatagaga mai auaunaga faʻapitoa, faʻapea foi ma maliega felagolagomaʻi ma faʻamaumauga ma tagata e ona tuaoi.

Fautuaga mama

Pe a fuafuaina le mamao mai le fale i le pa, e le tatau ona faʻaitiitia le tulaga faʻamaonia.

O le mea lea mo fale o loʻo i ai le tele o lamatiaga o le afi, o le faʻatulagaga e aofia ai le faʻaputuina o fesootaiga talafeagai, o le mamao i le pa e tatau ona 5 mita. I le taimi lava e tasi, o le mamao i le fale nofomau e tatau ona le itiiti ifo ma le 8 mita. Ina ia faia ni tulaga e ono mafai ai ona faʻaitiitia le mamao mai le pa i fafo i le fale taʻele e tasi, e fautuaina malosi e tagata atamamai e faʻapipiʻi se masini vai mo le faʻaaogaina o vai.

E leai se tasi o le a fiafia i le vavalalata i le fale o le potu malolo lata ane. Ma fale puipui mo lafumanu e savavali ai po o faga manu e mafai ona mafua ai le tele o popolega e fesootaʻi ma le faʻafefe o vai lafoai i le palapala eleele. O le mea lea, e tusa lava pe matauina le mamao manaomia i le pa o lenei ituaiga o fausaga, e tatau ona tuu mamao i le 12 mita mai le fale lata ane.

O se pusa o le auala i luga o le saite, e pei o lafumanu, e mafai ona faʻaaogaina mita e fa mai le pa, ae i le taimi lava e tasi e vavalalata ma le tuaoi

I totonu o fausaga e lata ane i le fale, e tatau ona tuʻuina atu se faitotoa faʻapitoa e tusa ai ma tulaga faʻasaoina o le afi. Ae a oʻo i le taimi e fuafua ai le mamao sili ona lelei, e tatau i se tasi ona ave le taua tele o elemene fausaga: o se faʻavaa, taualuga, poletito. E le gata i lea, pe a faʻapipiʻiina se taualuga o le taualuga, e tusa lava pe o ese mai le 1 m mai le tuaoi, e tatau ona faasino i lona fanua. O nei tulaga faatauaina e tutusa lelei lava ma fale o loo i totonu o teritori tuaoi.

Talu ai ona o le pa lava ia e mafai ona avea ma se mea leaga, o le mamao e tatau ona fuaina mai le tuaoi i le pito i lalo o le fale.

Se mea taua: afai o le mafiafia o le pa e le sili atu i le 10 cm, ona mafai lea ona tuʻuina saogalemu i le ogatotonu ole laina tuaoi. Afai o loʻo e fausiaina se fausaga e sili atu le mamafa ma puipui, e tatau ona suia le pa i lau meatotino. Mai le teritori tuaoi ua faatagaina e "pueina" na o le 5 cm mai le aofaiga atoa o le mafiafia o le pa ua fau.

I le tuʻuina atu o le tausisia o le tumama, o le tele o tagata e pulea nofoaga faʻasao e sili atu ona faamaoni. Peitai e ui i lea, e tatau ona amanaia, aua e ono tulaʻi mai ni faafitauli e leʻi mafaufauina pe a suia le tulaga o le umiaina poʻo le faʻatauina atu o le fanua.

Fegalegaleaiga ma tuaoi

Feteʻenaʻiga i le va o tuaoi e uiga i tuaoi oa latou faufauga ma le le talafeagai o le faʻatulagaina o fale i luga ia i latou e le seasea. E masani lava, feteʻenaʻiga i le lotoifale na mulimuli ane avea ma faavae o le faamasinoga.

Faatasi ai ma mafuaʻaga sili ona taatele o na feteʻenaʻiga o:

  • le tele o le pa po o le paʻu;
  • o le pa e oʻo atu i totonu o teritori lata ane;
  • i le taimi o le fausiaina o le pa, o tulafono mo le mataituina o le susulu o le laupepa e le o amanaia, ma o le taunuuga lea na paolo ai le nofoaga lata ane.

E tusa ai ma tulafono o le faʻaaogaina o eleele, e tasi le pa masani e lava e faʻataʻitaʻiina ai fale o loʻo nonofo latalata ane. E lua ni pa eseese ua faʻapipiʻi pe a pasia se auala i le va o nei vaega. I lenei tulaga, ua faatagaina e fausia se pa puipui i le va o tuaoi.

O le salalau o le fegasoloaʻiga e fau ai ni fale i le lua-7-tolu i vaega laiti o le 6-7 eka, e masani ona avea o se mafuaʻaga o feeseeseaiga i le va o tuaoi ona o le malulu o le teritori

O se fausaga e faatu i tafatafa o le tuaoi i le va o pagota e mafai ona aafia ai le teritori o fanua lata ane. Ma e le toatele ni tagata e ona fanua eleele lata ane e manatu o lenei aafiaga e taliaina. O le mea lea, ao le i fausia le fale, e sili atu le tuʻuina atu o faʻatagaga tusitusia a tagata faʻapitoa, ae faʻapea foi le maliega a tuaoi.

E tusa ai ma lenei mea, e tatau ona e iloa afai e maeʻa e se tuaoi le fausiaina o lona fale i ou luma, ona lelei lea, ae e te leʻi fausiaina lou fale, e tatau ona e solomuli, tausia se mamao masani.

Faʻamoemoe Maualuga Tele

E toʻatele e talitonu sese e mafai ona fausiaina se pa i fafo e aunoa ma ni aloaia aloaia. O le mea moni, e tusa ai ma le tele o teutusi o fale, o tulafono a le fale e tele lava faʻamaonia i le natura.

O mea na faaaogaina i le gaosiga o pa puipui i fafo e le faʻatulafonoina e tulafono o fale. E le gata i lea, o le mamao i le va o pou lagolago o le pa e le o faʻatulafonoina faʻapitoa.

O le va i le va o pou lagolago o le pa ua fuafuaina e faʻavae i luga o tekinolosi o le fausiaina o le fausaga ma le faʻamautuina o meaʻai malosi

Ua vaevaeina pa puipui i ni ituaiga se lua:

  • pa puipui i le ogatotonu o fasi fanua;
  • pa puipui vavaeese fanua mai fanua masani.

O le maualuga o le pa, "vaai" i le auala, ma le maualuga o le pa o loo atagia ai vaega tuaoi o ni mea eseese se lua. I le tulaga muamua, e mafai ona e faʻatulagaina ma le saogalemu se pa i soo se maualuga. O le mea taua o le pa e tatau ona i ai sona foliga matagofie i itu uma e lua ma e fetaui lelei ma le fausaga o le auala.

Faʻatapulaʻaina na o le faʻaaogaina o elemene atonu e lamatia ai tagata. E aofia ai le telefoni feaveaʻi. E tatau ona faataatia ese i le maualuga o le 1.9 mita.

A oʻo mai i le vaʻavaʻaʻiga i va o tuaoi, ona sili atu lea ona saʻo le SNPP i lenei mataupu: o le maualuga o le pa e tatau ona i totonu o le mita e tasi. Ma ia faailogaina tuaoi, e mafai ona e faʻapipiʻi pa puipui e le faia ai le ufiufi ma e le faʻalavelave ai le fesuiaiga o le ea i luga o le eleele. O lona uiga o le vaega pito i lalo o le leoleo e tatau ona lelei le faʻaleleia. O le filifiliga pito sili ona lelei o le pa pupuni, o le pa o loʻo faʻasalaina po o le paʻu o le pa, ae le o se pa na faia i se pepa e faʻaauau e pei o se talipupuni poʻo se faʻamau.

E mafai foi ona tuʻuina ni pa puipui, faʻaopoopoga i manulele ma gaosia eletise, e maka ai tuaoi i va o tuaoi.

Ae iai le tele o tulaga e tatau ai ona maua se pemita e faatu ai se pa tumau. Faamaoniga o le a manaomia pe afai:

  • pe afai o le saite o loʻo faʻasalalau i luga o teritori ma se nofoaga puipuia faʻatasi ai ma fale faʻamanatu;
  • afai e tatau ai, ia fausia se pa i luga o le puipui e taofia, lea e oʻo atu i le maualuga o le 2.5 mita.

Aua e te faanatinati e faatu se pa tumau pe afai o le tuaoi o lau 'upega tafaʻilagi e le o aofia ai i le fuafuaga a le cadastral a le setete.

Ata vitio: faatulagaga o le 'upega tafaʻilagi e tusa ai ma le GOST

O le mea moni, ei ai tulaga pe afai e matua laitiiti lava le eleele fanua e le mafai e le latou eria ona tausisia tulafono uma mo le fefaʻasoaʻiga o fale. I lenei tulaga, e mafai ona e foia le faafitauli i le faʻaaogaina o auaunaga a tagata BTI faʻapitoa oe latou te iloa uma mea faʻapitoa ma nuances. A leai, i le tulaga o feeseeseaiga, e tatau ona e tosina atu loia.