Faatoaga faatoaga

Mea uma e uiga i moa vao: mai le fausiaina o le fale i le fausiaina o moa

Talu ai nei, o le toʻatele o tagata e nonofo i fafo atu o le taulaga o loʻo mafaufau e fatuina a latou lava pisinisi i le vaega o mea taufaatoaga.

I le avea ai o se tulafono, latou te taofi lo latou gauai i le tausia o moa o fuamoa fuamoa, ona o la latou fesoasoani e mafai ai ona maua se tupe maua lelei.

Ae ui i lea, mo pisinisi manuia, e tatau i se tagata e faatupulaia laau ona iloa le auala e teuina ai ia sulu ina ia latou maua ai le tele o faamanuiaga tau tupe. I totonu o lenei tusiga, ua na ona tatou togitogia.

Fale faʻatau fale

O le laasaga muamua i le atinaʻega o lenei pisinisi lelei o le fausiaina lea o le fale.

I le taimi lava e tatau ai ona e filifili pe faʻapefea ona tausia le faitau aofai o hens.

O le mea moni, o nisi ituaiga o moa e sili atu i le ola e leai se ola, o lea o le a le fetaui mo latou. E i ai foi ituaiga mea e le lelei e mafai ona ola ai i soo se tulaga.

A maeʻa ona filifilia e le e ona le fale i le lumanaʻi le ituaiga, e mafai ona e agai i luma e faʻatulaga saʻo.

O cages poʻo cages mo laʻau moa e mafai ona faia tutoʻatasi, ma e mafai ona faʻatau i faleoloa faapitoa.

O le mea e manaʻomia mo potu taʻitasi o lona vaega. E tatau ona lava le vateatea ina ia mafai ai e le manulele ona tu i luga ma alu faataamilo i soo se taimi e manaʻo ai.

Afai o tausia manulele i se tulaga e leai se totogi, o le a mafai e le tagata e ona le faatoaga ona faia e aunoa ma ni fale. Mo lenei mea e te manaʻomia e faʻaogaina ai le mafanafana ma nofoaga mo moa, lea o le a latou tuʻu ai fuamoa.

E taua tele le tausia lelei o nei vaega uma o le moa moa, talu ai e masani lava ona maua i le palapala eleelea. E mafai ona latou aʻafia ai le soifua maloloina o le hens.

Chickens Shaver White ei ai tulaga tulaga ese! ae le o lona uiga e leai ni a latou mea sese ...

Sipaniolo e paʻepaʻe le moa e le pei o isi ituaiga. Faitau faʻamatalaga auiliili i lenei tusiga.

Ma le isi, i totonu o le fale e tatau ona maitauina le vevela saʻo. O tulaga sili ona lelei o le ola o se vevela o le + 20 ° C ma le faʻafefeteina lelei.

Ina ia le paʻu tele le vevela, e manaʻomia le mafanafana o le coop. Mo le faia o lenei mea, o loʻo tautau i luga o ona faamalama ni faʻapitoa faʻapitoa, ma o se fola malulu o moega e aofia ai vaomatua ma peat o loʻo tuʻuina i luga o le fola.

O se auala masani, ae sili ona lelei e faʻamafanafana ai. E mafai ai e oe ona puipuia manufelelei mai le malulu e aunoa ma le faʻaaluina o tupe. Ae peitai, afai o le faifaatoʻaga e iai se tupe sili atu, ona sili atu lea i le faʻamafanafana poʻo le fausiaina o se ogaumu i le fale.

Aua nei galo lena mea e tatau ona i ai le faʻamalosi masani i totonu o le falemoa. O le tuʻuina o lini o loʻo tausia i taimi uma i le ea e mafai ona aʻafia i le tele o faʻamaʻi pipisi.

Ona o lenei mea, o aso uma e manaʻomia ai le faʻamalosia o le coop. Mo nei faʻamoemoega, o loʻo faʻavaeina se faʻalapotopotoga faʻavavevave faʻapitoa poʻo le tatalaina o faamalama. E faʻamaloaina ma le lima e le pule o le faatoaga i le taimi e manaʻomia ai.

Faʻatauina o moa e fatu ai se lafu matua

Ua fautuaina e le au atamamai e fausia le lafu matua o matua talavou o le talavou e le i amataina ona ofaga.

Mo nei faʻamoemoega, o laumei e fetaui lelei ma le 5-6 masina. E ui i lea, e tatau ona amanaʻia le mea moni e faapea, o moa o ituaiga eseese i taimi eseese e amata ona tuʻu fuamoa.

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o folasisi, e tatau i le faifaatoaga ona filifili naʻo tagata sili ona lelei. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le a mafai ona fatuina se nofoaga lelei matua mo fanau aoga ma aoga.

I se kulupu ola maloloina, o le selu e masani ona mumu, tele ma e mafai.. E le tatau ona i ai se maa, ma e le tatau ona malulu.

O le mamao i le va o ponaivi palau e le tatau ona itiiti ifo nai lo le mafiafia o tamatamailima e 4 (tusa ma le 6 cm). O pito o nei ponaivi e tatau ona ola. I le va o le pito i tua o le paʻu ma le ponaivi e mafai ona afaina ai le alofilima (pe a ma le 9 cm).

O le igoa o papaʻe lelei e masani ona susu, lapoa ma vaivai.. Fulu fulu o le 1 poloaiga e le faʻamatuu.

O vaega uma o le tino - cloaca, vae, foliga, paʻu o mata ma metatarsus e le tatau ona i ai se lanu samasama tiga. O le umi o le oviduct e masani ona 60-70 cm, ae e le mafai ona fuafuaina lenei fuainumera e aunoa ma le fasia o le manulele.

Faia o se microclimate sili ona lelei

E tatau ona tausia uma moa o fuamoa fuamoa i tulaga e mafai ai ona tuʻuina atu le numera maualuga o fuamoa.

E taua tele mo le amataina o faifaatoʻaga ia malamalama o nisi tulaga o le ausia o tulaga lelei microclimate e toetoe lava a le mafai e aunoa ma le faʻaaogaina o meafaigaluega faapitoa.

Ae e le o lona uiga e le aoga le taumafai mo le lelei. I se isi itu, o nisi ituaiga o moa e faʻaalia ai le fua tele o fuamoa i totonu o nuʻu i tua nai lo luga o se faatoʻaga moa tele.

O le vevela ile fale e mafai ona ese mai le 16 i le 18 ° C. I lenei tulaga, e le sili atu i le 70% le maualuga o le vavalalata o le ea i se tulaga.

E le gata i lea, e le tatau ona maualalo, talu ai o le ea vevela ei ai sona aʻafiaga i le soifua maloloina o le hens. O le saoasaoa o le ea i le taimi malulu e mafai ona ese mai le 0.2 i le 0.6 mita / s, ma i le taimi vevela - e oo atu i le 1 m / s.

Aʻo faʻaauau pea le tuʻuina atu o laumei i totonu o se nofoaga puipuia, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le hydrogen sulfide - e le sili atu i le 5 mg / cu. m, amonia - e le silia le 15 mg / cu. m, carbon monoxide - e le sili atu ile 0.2%.

O le ea vaalele i totonu o nofoaga e faʻatapulaʻaina e tatau ona faʻamautuina, a faʻapea o le a lagona e manu feʻai le le toʻa i le taimi o le tausiga.

Faatulagaina o masaniga i aso taitasi

E leai se ituaiga o moa fuamoa o le a fai lelei e aunoa ma le matauina o le saʻo o aso masani.

I le faʻatinoga, ua faʻamaonia ai o le vave amata e sili ona lelei mo manulele - pe a ma le 6:00. A maeʻa ona aʻe i totonu o le falemoa, latou te liliuina le moli pe tuʻuina atu le moa i le papa, ae leai se mea e fafaga ai i latou.

O le taeao mo manufelelei ua aumaia i le 9:00 ma le averesi e tatau ona 40 min.. A o faagasolo lea taimi, e tatau ona leai se mea e faʻaogaina uma. I soo se tulaga lava, e tatau ona aveeseina toega o meaʻai ina ia le toe amataina i totonu o meaola ninii.

O le malologa mo laulau e faatulaga i le 15:00. E mafai ona umi le afa ma le afa, mulimuli ane e tatau i le tagata fai lafumanu ona vaʻaia ma le faʻaeteete le fata mai le fanua ma le fanua. I le 21:00 o le moli o le falemaʻi ua misi pe o le manulele e tietie i luga.

Aua nei galo e uiga i le tikeri o le atoatoa o le inu vai. Suavai i totonu e tatau ona mama ma fou. E le fautuaina le tuʻuina atu o le vai moa, e pei o nofoaga e le lelei le faʻaaogaina o le mafaufau e mafai ona aofia ai mamafa mamafa.

Fafagaina o sulu

O fuamoa o fuamoa fuamoa e masani ona fafagaina i le lua ituaiga o fagafaʻau: faʻagogo ma susu. I le tulaga o se ituaiga o meaʻai fagogo, o faʻalapotopotoga tuʻufaʻatasia ua saunia.

Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e faalua i le aso ona fafagaina o manulele. I le tausaga muamua o le gaosia, pe a faʻaauau ona tupu le tino o le moa, e manaʻomia ona fafagaina manu felelei i meaʻai maualuga.

I le avea ai o se tulafono, o ia meaʻai ei ai le maualuga o le kalori, o lea e ola vave ai manulele.

O le tuufaatasiga o soʻo se meaʻai e mafai ona aofia uma ai meaola manu ma a latou mea faʻasa. Ae peitaʻi, e talafeagai le faʻapipiʻiina o vailaʻau aoga i meaola fefiloi taʻitasi, e mafai ai e le matuamoa ona faʻanofo vave ni laumei fuamoa.

I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina faʻasoasoa e avea ma faʻaopoopoga o meaʻai. E mafai ona latou faʻateleina le digestibility o meaʻai e 15-20%. I le taimi lava e tasi, o mea uma oona ma mea vevela lea e mafai ona mafua ai se faʻamaʻi matautia e lelei ona aveesea mai le tino o le moa.

E leai se tulaga e le tatau ona faʻaaogaina ai le mea muamua e pei o le fafaga autu. E mafai ona matua gasegase le pou pe oti foi mai le togiina o ia ituaiga meaai, o lea e na o le faʻaaogaina i le fale faʻanatura.

E manaʻomia foʻi ona e malamalama o le faʻamavaeina o laumei o loʻo sili atu ona lelei meaai nutimomoia nai lo le atoa. O le mea moni e faapea, o fatu saito e sili atu ona ufiufi i totonu o le organism avian. I le averesi, 120 g o le falesa i le aso e faʻaalu i le tuʻuina atu o le moa o le fuamoa fuamoa.

Ae o le ituaiga susu o le fafagaina, i lenei tulaga, ua faʻaaogaina masks masima. E tatau ona maua e poula mai le 3 i le 4 taimi i le aso. O le mamafa o le galuega e fuafua i se auala e mafai ai e se manulele matutua ona togiina i le afa itula.

Afai o le meaʻai e totoe, o lona uiga o le manulele e tele naua meaʻai ma e le mafai ona faʻatoʻilalo isi. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o fafaga.

O mash uma lava e faʻafefeteina i vai inu, iʻa po o aano o aano o manufasi, mimiti pe uila.

I le taeao, e tatau i manu felelei ona maua le tasi vae tolu o le fua masani o le fafagaina i aso taitasi, i le aoauli e tatau ona fafagaina le mash mash o fualaau lanu meamata, ma ao lei alu i le moega, e na o meaai e gaosia ai fua.

Ona oa latou uiga lelei, o laumei o le ituaiga o le Dominus e mafai ona sili ona lelei mo le tele o togalaau.

Chubaty hens mo lenei matafaioi e le lelei tele, aua na faia mo se isi mafuaaga. Ina ia iloa po o fea, faitau i ai.

O le maso e tatau ona faʻavaivai, aua o meaʻai e sili atu ona pipiʻi e mafai ona mafua ai le vevela ma le afaina o le tagata. E le gata i lea, latou te pipii i vae ma fulufulu o le manulele, ma atili ai ona eleelea.

Totoina o fuamoa

O le masani lava, o nei ituaiga o moa ua le lelei le atiaeina o le tinā, ona o lo latou faamanuiaina lelei o le a maua ai e le faifaatoʻaga se faʻatau.

O le faagasologa atoa o le fesuiaʻiga e vaevaeina i vaitaimi e tolu: muamua (e amata mai i le 1 i le 11 aso), le lona lua (e amata mai i le 12 i le 18 aso) ma le lona tolu (e amata i le 19 i le 21 aso).

O le mafanafana lelei mo le vaitau muamua o le 38 ° C i le 60% le maualuga o le ea.. Mo le vaitau lona lua, o le vevela o le 37.4 ° C i le 55% o le suavai e fetaui lelei, ma mo le tolu tausaga - 37 ° C ma le 70% o le susu.

Aua nei galo o le ea fou e tatau lava ona alu i totonu o le incubator. O le a fesoasoani i fanau e atiae lelei, ae le o le salu i totonu o le uila.

O le lelei o le faʻaogaina o le okesene i le 21%, carbon dioxide - e le sili atu i le 0.12%. O itula uma lava o fata ma fuamoa e tatau ona suia 45 ° ina ia le pipii le embryo i le tasi itu o le fuamoa. I le averesi, o le faagasologa atoa o le faʻaaogaina e 3 vaiaso.

Filifiliga o moa talafeagai

O le mea e leaga ai, e le o mea uma na faʻaleleia ai moa e talafeagai mo fale lelei ma le fafagaina o moa o fuamoa.

O le mea masani, o tamaʻi moa uma e taʻitasi ua vaevaeina i vaega muamua ma le lua. O le muamua o se talavou malosi tele. Na te vave tali atu i soʻo se leo i totonu o le potu.

E i ai ni pulou lapotopoto, tapunia umbilical cord, susu ma susulu i lalo, lapotopoto ma sina pulapula mata.

O le vaega lona lua o moa ua leva ona i ai e aofia ai moa malolosi ma le lapopoʻa faʻamaʻi ma faʻafefete i lalo. E le gata i lea, atonu latou te le faʻamagoina se kulimi hematical, ae leai se tulaga e tatau ona sili atu lona lautele i le 2 mm.

E tatau ona faʻataʻamiloina uma ia moa ma se manava manava., e le faʻamago ma le leai se tali i soʻo se leo.

E masani lava, o na moa e tautau tele apaau, o le afaina o le uaina, ma le atoa o le mamafa o le tino e le sili atu i le 30 g. E sili atu le vave fasiotia o lenei talavou, aua e ono maliu i se taimi vave o le atinae.

Faaiuga

O le tausiga ma le fausiaina o fuamoa moa o moa e le o se galuega faigofie mo se faifaatoʻaga o le vaomatua.

Ina ia tausia ia moa, e tatau ona faʻapalapalaina se fale vevela mafanafana ma le vevela, faʻatau mai le tele o meaʻai fafagaina, ma ia aoina tagata maloloina ma malolosi e fatuina le autu o le lafu mamoe. Seiloga ua maeʻa nei tulaga e mafai e se tasi ona mautinoa le mafai gafatia o le lafu a se tasi.