Laʻau

Tomato Pinocchio - o se tala faʻailoa lelei i ou moega

O tamato e sili ona fiafia i ai tagata e tele ituaiga. O loʻo i ai ituaiga eseese o fualaau aina-fugalaau - "pele", lea e mafai ona tupu aʻe i le fale. O Pinocchio foi e aofia ai ituaiga eseese - o se amataga o le pati vine e sili ona manaia i le fale ...

Pinocchio tomato faʻamatalaga eseese

Tomato tomato na aliali mai i le 1973 ma talu mai lena taimi, ua fafagaina e le au faifaatoʻaga ituaiga eseese. O le mea lea, i le amataga o le 1990, o le faʻatoʻaga o Aleksashova M.V. na maua ai le ituaiga Pinocchio, lea mai le 1997 na aofia ai i totonu o le Setete Resitala o Faʻasologa Faʻataunuuga. Fuafuaina mo le galueaina i itu uma o Rusia, aemaise i le fale.

I le amataga, o le tomato a Pinocchio e tatau ona tupu i luga o le eleele. Ae ui i lea, o se vailaʻau vevela i le tele o vaipanoa o Rusia e leai se vevela ma le malamalama ma e manaʻomia ai le gaosia o le greenhouse. Talu ai ona o lagatasi ma aʻa laiti, o laau e fiafia tele i fugalaau fugalaau. I totonu o le itu i saute o Pinocchio e mafai ona totōina ile eleele.

E mafai ona ola Pinocchio e tusa lava pe i totonu o se fugalaau

O le faʻamatalaga aloaia o loʻo tuʻuina mai ai lenei tomato i le vaeluagalemu o le vaitau, e ui lava e mulimuli mai i iloiloga o tagata fai togalaau o Pinocchio ei ai le meatotino o le matua - o le taimi o le taumafa e 85-90 aso (e tusa ai ma nisi o iloiloga, e oo lava ile 70-80 aso).

O le a le mea e foliga i ai le tumato Pinocchio?

O pinocchio vao o se ituaiga o meaola ma e sili atu ona lapoa - 20-35 cm (e seasea oʻo i le 45 cm) le maualuga. O le ituaiga o vao e masani ai, o le eletise o loʻo ufiufiina i laʻau felanulanuaʻi o lanu lanumeamata lanumoana. O totogo e amata ona fuga 4-5 vaiaso talu ona totoina.

Pinocchio vao vao - 20-35 cm le maualuga

I luga o le taotoga o loʻo i ai se faʻamatalaga. Fua o fua mai i vine e oʻo atu i le 10-12 tamato.

I le taimi o le fua tele, o le vaomatua uma e foliga mai o se tasi auʻau tele.

I le foliga, o tamato e laulau-taamilomilo, ma se paʻu lamolemole lamolemole. O fualaau e leai ni fua e maua ai le lanu meamata lanu meamata ma se mea e sili atu ona pogisa i luga o le aʻa. O le suamalie, o tamato e maua ai se lanu mumu lanu mumu.

E leai ni tumatumu e ufitia ile lanu meamata.

E pei lava o uiga o tamato faapelepele uma, o fualaau Pinocchio e laiti tele - 15-20 g, e ui lava o tagata taitoatasi "tagata tino" e oo atu i le 30-35 g. O le tofo o tamato matua e matua manaia, malie-suamalie, tasters fua mai "lelei" ma "sili ona lelei". O le pulupulu e manaia, mumu mumu. Fatugalaau i fualaau taʻitasi 2-3.

O tamai tomato laiti e aofia ai le tele o fatu.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

Tomato Pinocchio ei ai ona uiga lelei ma e tele ona lelei:

  • fua laupapa vao;
  • sili atu uiga matagofie;
  • sili ona lelei o fua o fualaau suamalie, e fou uma ma mafai ona faʻala;
  • uiga masani o le faamoemoe;
  • faʻamaoniga lelei o le gaosi - e oo atu i le 1-1.5 kilokalama mai laau taʻitasi;
  • leai se manaʻoga mo pine;
  • teteʻe i faʻamaʻi, e tusa lava pe maualuga le mafiafia ile potu.

O le faaletonu o le vave vave ona le lelei o mea teuteuina e le laau ina ua uma ona fausia fua.

E le mafai ona faʻatusatusa uiga o Pinocchio ma isi ituaiga uma o tomato tōmato, talu ai e tele ituaiga ituaiga.

Laulau: Pinocchio faʻatusatusaga ma isi ituaiga o meaʻai

Igoa tulagaLanu fuaAso faʻaputuLaʻau maualuga, cmLe tele o le fetus, gGaosiga, kilokalama mai le 1 vaoFaʻapitoa, foliga
Pinocchiomumu85-9020-3515-201-1,5
  • matua lelei lava;
  • e le mafai ona aafia i faʻamaʻi.
Pygmymumu85-9325-30250,5-0,8fufuluina i totonu o le gas e mafai ona faʻaaoga
Laau laaumumu94-9720-3024-27e oʻo atu i le 1fufuluina i totonu o le gas e mafai ona faʻaaoga
Lame samasamasamasama113-11890-150200,8-1
  • tuputupu aʻe i totonu o totonu o se kiona ma faʻamalolo le kesi;
  • lelei le tausia lelei;
  • fuaina o le umi.
Pink bloblanu piniki100-110150-20025-40e oʻo atu i le 1
  • foliga le masani;
  • tofo lelei;
  • tuputupu ae i totonu o se kati.

Pusa Ata: Cherry Tomato Varieties

Vaega o le totoina ma le tuputupu ae

Tomato Pinocchio e mafai ona vave totoina i se nofoaga tumau. A e ola i luga o le eleele, e mafai ona e totoina uma i luga o moega ma moega fugalaau, ma le tele o 7-8 vao i sikuea mita.

Afai ua totogo tamato i fualaau aina, e mafai ona totoina fatu ile tipi tioata ua tumu ile eleele faatauina (sown in March):

  1. O fatu e tanumia i le 1.5-2 cm ma faʻafefete i peʻa.
  2. E tatau ona faʻamaofiofia laufanua i se ata tifaga e fatuina ai se gaosia o le greenhouse.
  3. A mavae le 5-6 aso, o le a amata le germination.

O fualaau e sili ona lagona i le vevela o le 18-19 º i le po ma le 24-26 º i le aso.

E pei o isi ituaiga o tamato, e tatau ona faʻamaʻaina Pinocchio pe a faʻamago le pito i luga. I le foliga mai o 2-3 laʻau moni, e totogo laau, ma i le 45-50 aso ua latou totoina i se nofoaga tumau.

Vitio: tuputupu aʻe le tomato Pinocchio i luga o le windowsill

E faigofie lava ona tausia Pinocchio - naʻo lou manaʻomia o vai ma fafaga i le taimi:

  • ao faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, e manaomia le fauina o le vai;
  • pe a totoina ma totoina tamato, e lelei tele le faʻaaogaina o le fugala.

I soo se tulaga, o le laʻei pito i luga e le tatau ona fai soo - e tusa ma le 1 le taimi i le 12-14 aso. E aoga tele le faʻaaogaina o mullein (faʻafefe i le vai 1: 5, o le masani e 1 le lita i le vao), faʻapea foi ma mea faʻapitoa faʻamalosi: Kemira, Kristalon, Master, Mortar. O nei vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina mo aʻa ma laei pito i lalo (faʻaosofia le atinaʻe ma le tuputupu aʻe o laau totō ma puipuia ai le paʻu o fugalaau).

Faʻamaʻi faʻamalosi mo tamato i le ata

A oʻo ina tupu aʻe ile fale, e mafai e Pinocchio ona pagatia mai le matitiva leaga. I le taimi o le taumalulu ma le amataga o le tautotogo, e tatau ona faʻamalamalamaina laau toto i le fesoasoani o faʻalauiloa faapitoa i le maualuga o le 25-30 cm i luga o laau.

E tuʻuina atu e Phytolapmas i le laau se fusi o uila

E le manaʻomia e Pinocchio le pine ma le lagolago, e ui e sili atu le fusi o le vao i le fuaina o fua. O le mea moni e faapea o le ituaiga o loʻo i ai se fua maualuga ma o se aʻa laʻitiiti, lea, i lalo o le mamafa o le fua, e mafai ona liliu ese mai le eleele.

O se vaega o lenei mini-tamato o le maea lea o le fuaina o fualaau aina suamalie, e amata ona vave valivali le laau, e le o fugalaau fou ma ovaries. E le o se faailoga lea o maʻi, ae o se togafitiga faʻaleagaga faʻapitoa, o lea la pe a maeʻa le fuaina o le fua, e tatau ona faʻaumatia le togavao ma suia i le isi. O le mea lea, afai e te manao e faamemelo i laau matagofie o tamato mo se taimi uumi, e tatau ona e luluina fatu i totonu o pati ma se va o ni nai aso. O lenei auala o le a faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o mea teuteu o Pinocchio.

Pests ma faʻamaʻi

Pinocchio e sili atu ona puipuia i meaola faalafua ma faamaʻi. E oo lava i le maualuga o le susu i tulaga o le fale-tupu, e masani lava e le afaina i le pala po o isi maʻi afaina.

I le tulaga o le tele o le inu ma le le lava o le malamalama, e mafai ona tupu se "lanu uliuli" i luga o se tamato. I le taua faasaga i le "lanu uliuli", o le mulumuluina o le eleele i le manganese o le eleele ua soloia i le vai inu (o se vai piniki pogisa) o le a sili ona fesoasoani. E tatau ona vave aveʻese tumato, ma o le eleele e tatau ona togafitia i se palu Bordeaux (1%).

Faatasi ai ma se maʻi o le vae uliuli, o le aʻa ua pogisa ma pala

E le gata i lea, e tatau ona faʻafefe ia Pinocchio ile mea e mafai ona osofaʻi ai. O le a fesoasoani ia i latou e ala i le suʻeina o le eleele i le metalehyde poʻo le ammonia solution) ma le kapisi (o le a fefefe i ai meaola e pei o Confidor).

Mai loʻu lava poto masani i le totoina o tamato, na ou iloaina ai o le mea pito sili ona taua o le ofu talafeagai pito i luga. O le taimi muamua ou te fafagaina ai (faʻavalea vai) faʻapipiʻiina o laau ma le potassium faʻasalaga (vailauga piniki). Ou te faaaluina le laei lona lua pe a maeʻa le 1-1.5 vaiaso. E matua lelei lava le faʻaaogaina o le laʻau (faʻaaoga lauti o lauti i le aofaʻi o le 1 ipu e sasaa atu i le 3 lita o vai inu ma faʻafesoʻotaʻi mo le 7-8 aso). O ia laei pito i luga e lelei mo soo se isi lava laau. Ina ia aua le amata i le ogatotonu, ou te pipii i le eleele e lata ane i laau toto o le ulu faafetaui agai i lalo. O le pito tolu luga o laʻei (toe fai ma le lauti) Ou te faʻaalu 2-3 aso aʻo lei filifilia. A maeʻa ona faʻapipiʻi i se nofoaga tumau, ou te le faʻafeinuina le 9-10 aso muamua. I le tau mafanafana, e tatau ona faʻavafe vaiaso, ma i le amataga o le fua o fua o fua, e tatau ona taofi. E sili lava loʻu manaʻo e togafitia tamato faʻamaʻi faʻamaʻi i le leva o le paʻu ma le faʻamaʻi pipisi (faʻalua i le vaitau o le tuputupu ae ma le vaeluaga o le 2 vaiaso). I le avea ai o se tulafono, e leai nisi taumafaiga e manaʻomia e tupu ai tamato.

Auala e faʻaaoga ai fua

Pinocchio amata ona fua mai ia Aokuso-Setema. Tomato e maua le tofo lelei ma le atoatoa.

O tamai tamato e lelei tele mo le faʻasaina i tamai fagu

O le seleselega o le Pinocchio e mafai ona faʻauluina fou, ma e mafai foi ona faʻaaogaina mo le faasaoina o fualaau aina uma, ma e mafai ona faaputu i totonu o le pusa e tasi ma isi ituaiga o tamato. Faʻafetai i lona tofo lelei, e mafai ona saunia sau saula poʻo le suamalie mai tomato Pinocchio.

Cherry Tomatoes Fai Meaʻai Fiafia

Faʻamatalaga faifaatoaga e uiga i tomato Pinocchio

O le tausaga na teʻa, sa latou totoina i latou i le aso 15 o Mati, ma o le tausaga lenei na latou toto ai i le aso Fepuari 26 ma ananafi, o le mea lea e uiga ia Pinocchio. E matua malie tele, ua tusia e le o le tamaititi, ma e le mafai ona fai lenei mea. O le mamao i le va o laulaau e sili atu i le 3 cm. Ma ia malamalama e le mafai ona tupu mai i se mea, ae matagofie laau toto, aemaise lava pe a ufitia i latou i le mumu mumu ma fugalaau i le taimi e tasi. Latou te le manaʻomia ni faʻamaumauga poʻo se tausi.

Lenka-Penka

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=7123&start=1185

Ou te alofa tele ia Pinocchio. Ou te totōina i totonu o se fale lauʻeleʻele (sa masani ona ou ola i totonu o se fale kati). E le maʻi, e fua lelei (e fiafia tamaiti).

Lenok

//www.tomat-pomidor.com/forums/topic/3014-%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%BA%D0%B8%D0%BE/

O aʻu tamato i luga o le loggia. Pinocchio - na o le amataga o Iulai na amata ona fuga. I le ogatotonu o Setema, o le isi taumafa o tamato ua maeʻa. Aveʻese mea uma mai le vao, matua lelei

Faiva

//forum-flower.ru/showthread.php?p=402724

O ituaiga eseese o le Pinocchio e mafai ona ola i ipu masani o lapoa o le 2-3 l, ma i fugalaau poo pusa. Pinocchio tamato i le ata. Ou te fiafia i le ituaiga mo le gaosiga. Po o le i totonu o le sami.

Jackpot

//kontakts.ru/showthread.php?t=12010

Tomato Pinocchio e matua faigofie ona tupu. E oʻo lava i se tagata e leai se poto masani e mafai ona faigofie ona taulimaina. O vao laʻititi o le a teuteuina totonu o le potu, ma maua mai ai se fua taua tele o fualaau laiti, ae matua suamalie.