Laʻau

Sea buckthorn i le togalaau: o mealilo o le tuputupu ae ma le fausiaina

Faatasi ai ma mea e ola ai, o le sami buckthorn e nofo i se nofoaga faapitoa ona o le suavai suamalie o fualaau aina ma o latou tofo le masani ai. O vine suamalie ua suamalieina le manogi o le "pineapple", o le mafuaaga lea o nisi taimi e taʻua o le sami buckthorn o le pineapa Siberia. O le aganuu e taua tele e le gata o se mea taua tele mo le vailaʻau o le vailaʻau, ae o se fale teuteu.

Tuputupu ae o talafaasolopito

Sea buckthorn o se tasi o laau tuai i luga o le paneta. I aso anamua, ua leva ona iloa i Mongolia, Saina, Roma, Scandinavia. O tagata nofomau o nei teritori na faʻaaogaina vine e fai ma vailaʻau.

O mea faʻamalolo o le laau sa lauiloa e tagata Slav anamua, ona latou faʻamalolo ai manuʻa ma le suauu buckthorn. O le fiafia i lenei aganuu toe soifua mai i le seneturi lona 17 faafetai i le atiina ae o Siberia. O iina, o tagata i le lotoifale ua leva ona togafitia le tale ma se teuteuga o le sami buckthorn vine, ma faatasi ai ma le fesoasoani o suauʻu sa latou aveesea ai tiga mai le mu.

Ua leva ona faʻaaoga le sami buckthorn o se fofo mo manuʻa faʻamalolo ma le faʻamalosia o puipuiga.

I le XIX senituri i Rusia, sa masani ona faʻaaoga le aganuu mo mea teuteu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i na aso, na teuteuina ai le laʻau o le buckthorn i le Tauride Garden i St. Petersburg. O le failaʻau Rusia o A. Krylov sa auai foi i le galueaiina o togavao - na ia tusia foi se tusi na ia tuuina atu ai fautuaga i le tausiga o laau.

I le aluga o le XIX - XX senituri, na amata ona aliali mai ai le sami buckthorn i le tele o togalaau aina o Rusia. Na faasolosolo lava, i totonu o le au faifaatoaga, e fiafia i ai e pei o se aganuu aina, ma o le au faifaatoaga i Siberia ma Urals na amata ona ola. I le seneturi lona lua, ua amata ona totoina le sami buckthorn i fale tausimai e latalata ane Moscow ma St. Petersburg.

I.V. Michurin, i le gaosia o fatu o le sami buckthorn, na maitauina le taua faapitoa o fatu Siberia, lea na tupu mai ai laau toto.

Talu mai le amataga o le 40, ina ua suʻesuʻeina le tuufaatasiga o fualaau aina, ua toe olaola le fiafia i le sami malosi o le sami. O le fatuina o ituaiga fou ma le faaleleia o uiga na amata ona auai i le tele o aoaoga faasaienisi. Ua i ai i le 1960, o se vaega o saienitisi na taʻitaʻia e M. A. Lisavenko i le nofoaga o le togavao o Altai, na atinaʻe ai fua muamua o se tupulaga fou o le sami buckthorn - o nei mea e masani ona lauiloa:

  • Meaalofa a Katun;
  • Altai News;
  • Laʻau auro.

    Sea buckthorn Golden cob e mafua mai i ituaiga o le vave ona matua ma e faʻaalia i le maualuga o le faigata o le taumalulu

O le tele o ituaiga Altai fou e toetoe lava a leai ni fua, e iai fua tetele ma se maualuga o vitamini, suka ma le suauu.

Ituaiga o Sea Buckthorn

Sea buckthorn o le genus o laau o le Sucker aiga. E tupu aʻe i foliga o laau afu poʻo laau tetele, e tele lava ina prickly. Saienitisi saienitisi ituaiga e tolu o le sami buckthorn:

  • lauiloa,
  • buckthorn,
  • Tibet.

O ituaiga vavalalata o le sami buckthorn e ola i Himalayas, Saina, i le mauga mauga o Initia, Nepal. O laau tetele ma lala e tautau e pei o willows i Rusia e seasea lava ona tupu. O fua o lenei sami buckthorn e samasama, e tusa ma le 6 mm le lautele.

Na maua lona igoa ona o le paʻu o le sami

Buckthorn buckthorn e tupu i Europe, Asia, North Caucasus, ma Crimea. O se laau laʻau e maualuga lona 1 i le 3 m. E lautele ona totoina e avea o se fualaau aina suamalie, ma e faʻaaoga foi e avea o se elemene o le togalaau togafiti e fausia ai puipui. O mea mataʻutia o ni laʻau siliva-lanumeamata ma lanu samasama po o fua moli.

I Rusia, o le tele o taimi e mafai ona e maua ai le buckthorn buckthorn.

O le sami bubethorn Tibet i Rusia na maua muamua i le 19 seneturi mai galuega a N.M. Przhevalsky malaga i Central Tutotonu. O lenei ituaiga o meaola e ola i mauga maualuga o Initia, Nepal, i luga o le itu i saute o Himalaya ma i itulagi mauga o Saina. O le maualuga o le togavao ma se ogalaau faʻamaʻavale ma le tele o lala laʻau e le sili atu i le 80 cm. Ae o vine e matua telē pe a faʻatusatusa i isi ituaiga - 11 mm le umi ma 9 mm le lautele.

O le sami o le Tibet tuai e laʻititi i le telē - o le maualuga o le vao e le sili atu i le 80 cm

Eseese o le sami buckthorn: o se aotelega

I le gasologa o le sefulu tausaga talu ai, ua faia ai ituaiga fou fou e eseese mai o latou matua i le faaleleia atili o uiga lelei. Mo faʻatusatusaga:

  • E leai se sili atu i le 0.3 g, o le aganuu - o le 0.5 g.
  • Afai e le sili atu i le 5 kilokalama o vine mai le vao, e le o le sili atu i le 5 kilokalama o vine mai le togavao, o le mea fou ma le 20 kilokalama e le o le tapulaʻa.

Laulau: Faʻatusatusa uiga o ituaiga

Uiga ilogaIgoa tulagaFaʻamaumauga Faʻaopoopo Maualuga
Tele-fua
(mamafa le mamafa mai le 0.7 i le 1.5 g)
 
  • Tatala (1 g);
  • Augustine (1.1 g);
  • Elizabeth (0.9 g);
  • Leucor (1.2 g);
  • Caprice (0.7 g);
  • Essel (1.2 g).
  • Elisapeta - maualuga le tetee atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi;
  • Tatala - e le o se aga, mea maualuga o vitamini E;
  • Whim - high carotene content.
Gaioiga
  • Moscow matagofie (15 kg);
  • Chuiskaya (11 kilokalama);
  • Fiafia (9 kg);
  • Botanical (18-20 kg).
Mea e sili ona fiafia i ai - Maualuga Vitio E
Maualuga maualuga o le kiona
  • Jam;
  • Trofimovskaya;
  • Meaalofa a Katun;
  • Amateur Botanical.
-
Faʻaauau
(toeitiiti leai ni vao tuitui)
  • Goa
  • Altai;
  • Sola;
  • Penina;
  • Golden Cascade;
  • Faamalieina;
  • Teineitiiti
Teineitiiti - High Carotene
Maualuga suauʻu
  • Orange
  • Nugget;
  • Zyryanka.
-

O le sami buckthorn o se aganuu e iai se meaola faʻapitoa o meaola oona; o ona fualaʻau tumu e aofia uma ai vitamin. E ese lava, e taua le matauina o ituaiga ma le tele numera:

  • Vitamin C - Lalaga Ula, Atsula, Vavae;
  • Vitamin E - Amber.

Laʻau: o ituaiga sili ona lelei o le sami buckthorn

O ituaiga eseese o loʻo i ai fua tetele ma 'oga uumi, lea e faʻateleina ai le seleseleina.

Vitio: sea buckthorn Chui

E faʻapefea ona toto le sami buckthorn i le togalaau

E mafai e le vine buckthorn ona fua mai mo le 20 tausaga. O le filifiliga sao o le palapala ma le nofoaga i lalo o le ogalaau e tele lava ina fuafua ai le umi o le ola ma le fua mai o le fua.

Filifiliga nofoa

Afai e te filifili e toto sea buckthorn i le togalaau, taumafai e matau tulaga nei:

  1. O le sami buckthorn e fiafia e tupu i totonu o nofoaga lelei. I lalo o le tapuni ua tapunia o laau, ua vave ona mate le vao, ma ua vaivai fua.

    E manaʻomia e le sami buckthorn avanoa ma le tele o le la

  2. E tatau ona puipuia ia togalaau mai matagi malosi, aemaise i le taumalulu. O le mea lea, mai le itu i matu, e tatau ona fausia ni afifi mai laau uumi, mo se faataitaiga, suauu kiona, e ala i le tuu mamao atu (o aʻa o le sami buckthorn e tupu malosi i itu). Pe tuu ese mo le totoina o tulimanu i le itu i saute o le togalaau, tapunia mai matagi malulu e ala i le pa, puipui, fale o togalaau. I se nofoaga faapena, e sili atu le lelei o le microclimatic, ua le mafai ona paʻu le kiona i le taumalulu, ma i le tautotogo e lava le susu e maua i le palapala. Ma le puipuiga malu mai matagi malulu, o le gaosiga e siitia ile 2 taimi.
  3. O le aganuu e le taua i le tuufaatasiga o le eleele, ae e sili atu ona lelei i luga o le eleele oneone palapala ma le eletise le tutusa. I le malosi o le acidification o eleele, e tatau ai (500 g lime / m2) O vaega o loʻo i ai palapala eleʻele, aemaise lava i eleele muʻu ma vai mama, e matua le talafeagai lava mo le sami buckthorn. I luga o le tele o loams, ua faʻafefiloi le oneone e fatu ai se fausaga eleele palapala (1 pakete / m2).

Taimi faʻaleleia

O le taimi aupito sili ona totoina o le amataga o le tautotogo, pe a i ai laau i le vaega lanumeamata lanumeamata. I le gasologa o le vaitau, o le a maua e tamaiti laiti se taimi e maua ai aʻa ma lelei atili mo le taumalulu. O le saoasaoa o le sami o le sami i le taimi o le totoina o le autumn e sili atu le maualalo, o le tele o laau toto e mate i le malulu malulu.

Sea buckthorn e sili ona toto i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amataina togalaau

Tuuina atu o le palota

O le sami buckthorn o se vailaʻau palapala. O fua e na o luga o tina fafine e faia, o tane e na o ni tagata eletise. I totonu o le togalaau e tatau ona i ai ni togalaau o ituaiga uma e lua. Mo le 6 fualaau aina, ua lava le 1 laau eletise. E mafai ona e tuʻuina le uʻamea moana i se pupuni, totoina se tamaʻi vao i le ogatotonu ma siʻosiʻomaga i se fafie. Po o le faatulagaina o vao i laina, totoina le 1 tama tane ma le 6 fafine i totonu o laina.

O le tane e faʻaleagaina le tane e ese mai i le tamaʻitaʻi i le sami i le tele o puaa.

I laau tane, o le taʻi lua e tolu taimi e sili atu nai lo le fafine; e lima i le fitu o lapa opaque; i totonu o tamaitai, o fatugaʻo e laiti, faʻaloloa, e ufiufi naʻo le lua sikula.

Fafagaina o le sami i le sami

O loʻo sauniuni le vaʻai o le sami i le tautoulu. Fufulu le eleele, aveese vao. Tili ni pu ma le 50 cm ma le loloto o le 40 cm. Faʻaopoopo i le eleele palapala lelei:

  • 10 kilokalama o le humus;
  • 150 g o le superphosphate;
  • 40 g le masima masima.

Laasaga taʻitasi-laasaga o le totoina o le sami buckthorn:

  1. O se alavai faʻapitoa e 10 cm le mafiafia (maʻa mafiafia, piliki gau) o loʻo taoto i le pito i lalo o le lua.

    E tatau ona faataatia le alavai i le pito i lalo o le lua

  2. O se faaputuga o fanua lafulemu ua sasaa mai luga.
  3. Seti le pi.
  4. Lasaa aʻa o le fatu ma tuu i lalo i le lua. E tatau ona faʻapipiʻi saʻo le lau laau, pe a oʻo i le lumanaʻi o le pale e mafai ona faʻavevela, o le a oʻo mai le tele o tumutumu.
  5. Paʻu moe ile laau, faʻalauteleina le ua i le 7 cm.

    A e totoina le sami buckthorn, e tatau ona e mautinoa o le ua o le 7 cm i lalo ole palapala

  6. Tago se fuʻa i se mea e uu ai.
  7. I luga o le vao e fai ai se fagu ma aumai ni pakete vai i totonu.
  8. Faʻamama le palapala ile palapala o le faapalaga (pe a ma le 8 cm).

    Mo le mulching, e sili ona lelei le faʻaaogaina o paluga palapali poʻo le faapalaga

Totoina o faatoaga

E le faigata ona tupu le sami buckthorn, o le mea autu o le faia lea o ni tulaga mafanafana mo ia.

Laʻei pito sili

I le tausaga muamua talu ona totoina, e le manaomia e le tuputupu aʻe talavou ni meaʻai faaopoopo, ae e amata mai le tautotogo e sosoo ai, o le fafagaina e faia i le tele o taimi i le vaitau:

  1. I le tautotogo, e tatau ona fafagaina laau toto i le suauu oona mo le tuputupu ae malosi o le vegetative mass. O le vailaʻau oona (20 g / 10 l) e faʻaaoga i lalo o le togavao.
  2. A maeʻaeʻa ma a maeʻa le 10 aso, ona fai lea o laei pito i luga ma Effekton (15 g / 10 l).
  3. O loʻo totoina fualaau faʻasaina i se vailaʻau oona (15 g / 10 l) i le vaitau o le fuga.
  4. I le taimi o le fugalaau, e faʻaaogaina ai se vaifofo o le potassium humate (15 g / 10 l) i luga o le lau.
  5. A maeʻa le seleselega e toe faʻafoʻi ai le malosi, e fafagaina le fale i le superphosphate (150 g / m2) ma le potassium (50 g).
  6. E faaopoopoina le fugalaʻau ile 3 tausaga i le tautoulu, totoina i le eleele (10 kg / m2).

    Ua faaopoopo le Humus i le 3 tausaga uma - ua lava lenei e tumu ai le sami buckthorn ma meaʻai taua

O le buckthorn faapitoa e manaomia le phosphorus, lea e faamautinoa ai le taua o le gasegase o siama e ola i luga o aʻa.

Faʻasalaina ma faʻamalo

Sea buckthorn e le fefe i le oge, ae i le vevela vevela e manaomia ona fausiaina. O le susu e matua manaomia lava mo fualaau laiti - o loʻo faʻafeinu muamua i aso uma, faʻaalu 4 pakete vai i luga o se togavao. E tatau ona faʻamamaina le eleele i le loloto o le 60 cm Mo le fuaina o vao, e fa 4 vai i le taimi e lava (6 pakete i le laau):

  • ao lei amataina ma pe a maeʻa ona tupu;
  • ao faia le fualaau aina;
  • ao lei amataina le tau malulu (i le faaiuga o Setema - i le amataga o Oketopa).

Muamua o le taumalulu e matua taua tele: afai e le lava le vai na faʻaputuina i le taimi o le tautoulu, e faʻaititia tele le faapalepale malulu o le fale.

A uma le fafaga poʻo le timu, e tatau ona tatala le eleele. Talu ai ona o aʻa o le ogalaau e le lelei, o le tatalaina o le eleele i lalo o le togavao e faia ile papaʻu (7 cm), i le va o laina - 10 cm. Afai e aʻafia aʻa, e tatau ona mulimulu i le paluga o peat ma oneone.

O le tagata matua o le sami buckthorn e le fefe i le oge, ae o le seleselega o le a sili atu ona lelei pe afai o le palapala e lelei le susu i le taimi o le fuaina o le fua

Vitio: auala e tausi ai le sami buckthorn

Puipuiga ma togafitiga o liona

O ituaiga fou o le sami buckthorn ua i ai le puipuiga lelei, peitai, i lalo o tulaga leaga i luga o laau, o faailo o faʻamaʻi pipisi po o faʻamaʻi e ono aliali mai.

Laulau: faʻaaliga o le sami buckthorn faʻatoʻaga, togafitiga ma faʻataʻitaʻiga

MaʻiE faapefea ona latou faʻaaliaPuipuigaFua
Verticillus wilting
  • I le afa lona lua o le taumafanafana, o laau mamaʻi e amata ona liu samasama ma paʻu.
  • Ua maeʻa fua.
  • O le fulafula ma le mumu e aliali i luga o le paʻu, o le fafie ua liu uliuli.
  1. Lafoaʻi fualaau aʻo lei totoina, tuʻu i lalo mo le 1 minute ile 2% o fofo o Karbofos.
  2. Aʻo lei amataina ma pe a maeʻa lau laʻau, faʻapala le vao ma le 2% Nitrafen solution.
Tipi lala lala ua aafia, ona e le mafai ona togafitia le maʻi.
SeptoriaO le afaina e tupu i le mafanafana ma le timuga o le tau. O le vao i le laasaga o fualaau aina e sili ona afaina, o le maʻi ua aliali mai e pei ona taua i lalo:
  • Malamalama malamalama ma le pogisa pogisa i luga o laulaau.
  • Ua mamae le lau, ua liua lauulu.
  1. Aloese mai le tulaʻi atu i nofoaga paolo.
  2. Mātauina le faʻafeinu o le pulega.
  1. Le togafitiga ma le fulafula o fatugaʻo ma se vaifofo o Oksihoma (20 g / 10 l).
  2. A maeʻa ona tosoina fatu ma togi vine, togafiti laau ma le 1% Bordeaux fluid.
Endomycosis
  • O fua ua suamalie e mama, ua faaitiitia i le tele.
  • O le pulupulu mucilizes ma e tafe mai le atigi.
  1. Mafaufau i le totoina.
  2. Mātauina le faʻafeinu o le pulega.
Aʻo lei amataina, faʻafefete i le 2% Nitrafen solution.

Ata faʻapitoa: o le sami buckthorn

Laulau: o mea iniseti e afaina ai le sami buckthorn

PestsUiga o le afainaFuafuaga puipuiFaʻafefea ona fesoasoani
Sea buckthorn leleNatura mataʻutia e faʻaumatia e oʻo atu i le 90% o le fua. O se lele e tu i le paʻu o se fualaau lanumeamata ma tuu ai se fuamoa. O le siva i luga o le paʻu o vine.
  1. Tatalo le palapala e faʻaumatia ai meaola faalafua.
  2. Laʻau totō e totōina laau e tosina ai le au faimalaga e faʻaumatia e oʻo i le 50% o le koko o le lele.
  1. Aʻo leʻi tupu laulaʻau, fufulu i le 0.2% fofo o Chlorophos, Rogor poʻo le Methyl nitrophos.
  2. A maeʻaeʻa, togafiti ma le 0.3% Metaphos solution.
Vaʻavaʻai i le sami tioataSa inu e Aphid ni vai mai lau laititi. Ua afaina le pala, liliu lanu samasama ma paʻu.Faʻaumatia laʻau pa'ū o loʻo nonofo ai aphids.
  1. Laʻau mama mama.
  2. Suauu i luma o le fulafula o fatugaʻo ma se 0.05%% Kinmix solution.
  3. Aʻo leʻi fuga, togafiti ma le 3% Agrovertin solution.
Moth buckthornE tuʻuina e le meaola manu fua i luga o le sami moana buckthorn. I le tautotogo, e ulu atu ai anufe i gaʻo. Faatasi ai ma se manua tele, e mamae ai laau.Le fufulu o laʻau paʻu, e vaʻaia le palapala pe a fua mai le moa i le taumalulu.I le amataga o le faʻamavaeina o fatugaʻo, sulu i se vaifofo o Metaphos (3%), Entobacterin (1%).

Ata faʻapitoa: o meaola faalafua o le sami

Sami faʻamaʻi buckthorn

E sili atu ona faigofie le totoina o le buckthorn faatasi ai ma le vavae. Fai le mea lenei:

  1. 5-10 vine ua filifilia i luga o le laau, lea e vavae ese ai tipi. O le umi o le scion e tatau ona 10 cm.
  2. I le laasaga o le fulafula o le pulupulu, ua faia ai le tui e avea ma se paranesi tele i luga o le la.
  3. O vaega uma lava e tatau ona faia ma se naifi malosi ma e masani ona ufiufi ile togalaau.

    O le buckthorn laupapa e tatala, o le mea lea e tatau ona faia uma ni manoa i se naifi malosi

  4. O le nofoaga o le tui e fusifusia ma se ata.

O le tui puipui o le fatu e sili ona lelei ona fai i le ua o le a oʻo mai i le itu feteli. O iina, o le paʻu e sili atu ona ola ma o le fusi e vave.

Vitio: faʻamalositino o le tagata palola i luga o se tamaʻitaʻi o le sami buckthorn

Sauniga o le taumalulu

O le sami buckthorn o se agamalulu-malulu lea e mafai ona gafatia faʻamaʻi mamafa, o lea e le manaʻomia ai ona faʻapalapalaina. Ae ui i lea, e leaga le fafie, lea, i lalo ifo o le mamafa o le tele o vaeluaga o le kiona, e faigofie ona malolo. I matagi malolosi o le kiona, e tatau ona lūlūina poloka o le kiona mai lala.

A maeʻa le tafia o le kiona, e tatau ona lūlūina poloka o le kiona mai lala ina ia latou le malepe.

I le vaitau o le tautotogo, e le faaleagaina le sami buckthorn. O mafanafana, timuga o le tau i le taumalulu e sili atu ona lamatia mo ia, pe a le malolo le palapala ma o se taunuuga, o le paʻu o ogalaau i le aʻa aʻa e masani ona paʻu. Laititi o le kiona po o le vevela vevela e pa'ū mai + 4 i -30 tikeri e aʻafia ai foʻi le laau: o lālā ua faʻaumatia ma faʻagogo, ma ua faʻaitiitia le gaosiga. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o se suiga tele i le vevela, i le ogatotonu o Novema e faʻaaogaina i luga o le eleele malulu, ona tuʻu ai lea o se fasi mulch mai le peat poʻo le humus.

Teuteu

A uma ona totō, pinu le pito i luga o le fatu e maua mai ai le vao vao ma se maualuga e tusa ma le 20 cm i le lumanaʻi. Ua vave ona tupu vave le sami, ma o se pupuni atoa e le o toe umi ae maua mai i se tamai togavao. Faatasi ai ma le matua, e tele lala ua mamago, ua faigata ai ona selesele. Fuga i luga o le pito i luga o le pale. Ua teuteu faʻamalosi matutua matutua e faapenei:

  1. Mo le faia o se pale i le amataga o le tautotogo, e le tatau ai ona aveeseina paranesi, e le tatau ai, e le talafeagai le paina o lala, o le a vavae ese le afaina i le faavae.
  2. E sili atu nai lo le 7 tausaga le mamafa o le paʻu e manaʻomia le teuteuina o le matua. Ua aveese lala tuai, sui i latou i le 3 tausaga le matutua ua tafe.
  3. I le tautoulu, faʻapipiʻi mama, e faʻasaoina laau mai lala vevela, gau ma faaleagaina o le maʻi.

Faatasi ai ma le tausiga lelei ma le teuteuga taimi, ua tupu ai le sami buckthorn ma fua mai mo le tele o tausaga.

Vitio: faʻaputuina o le buckthorn

Tofiga

O le sami buckthorn o loʻo faʻalauteleina i laau ma fatu.

Faʻapenaina o le sami buckthorn fatu

O le luluina o fatu e faia i le faaiuga o Novema e aunoa ma se amataga muamua i le eleele susu i le loloto o le 2 cm ma se afa o le 5 cm. Afai o le luluina e faia i le tautotogo, ona muamua lea o fatu e tatau ona malulu.

Tulaga o le tuputupu ae o le sami buckthorn seedlings:

  1. O mea totō e afifiina i le ie poʻo le gau ma tuʻu i le oneone susu mo le 12 aso i le vevela o + 10 ° C.
  2. O fatu laʻau e tuʻuina i le kiona po o se potu faʻatasi ma le vevela o le 1-2 ° C seʻia oʻo i le luluina.
  3. O fua vavalalata e tatau ona faʻamamaina.

    E le faigata le tupu aʻe o le sami buckthorn mai fatu, ae i le taimi lava e tasi ua leiloloa faailoga

  4. I le tausaga mulimuli ane, o fatu laau totō i le togalaau ua totoina i totonu o le togalaau.

    A ola le sami, e mafai ona totoina i se nofoaga tumau

Pe a tupu aʻe le sami buckthorn mai fatu, o le tele o fua o tane e maua mai - e silia ma le 50%. O le faʻamoemoeina o le sexa o se laau e mafai ona na o le 4 tausaga le matutua, i se faaopoopoga, ua leiloloa le lelei o le ituaiga i le taimi o le faʻalauteleina o fatu.

Faʻaleleia fua

Mo le tausia o uiga eseese, o le sami buckthorn e faʻapena ona totoina. Mo lenei faamoemoe, faʻaaoga:

  • lignified Ome;
  • lanu meamata;
  • lafoaʻi;
  • aʻa fana.

O le au fai togalaau e sili ona fiafia e faʻaleleia le sami buckthorn e ala i le oti, i lenei tulaga, o le saoasaoa ola e 98%. O le seleselega vao e seleseleina i le taufaʻaiʻuina o le tautotogo po o le amataga o le tautotogo, vavaeeseina mai lala o le tausaga. O fualaʻau ua tupu e pei o nei:

  1. O le vaetogo ua vaevaeina i ni vaega o le 15 cm.

    Ua vaeluaina vine o le sea buckthorn i le va o le 15 cm le umi

  2. Aʻo le i totoina, e tuʻuina i lalo itula mo le tele o itula i le 0.02% le faʻaleleia o le fofo, ona totōina lea i luga o se moega i eleele mataga, faʻafeinu ma ufiufi i se ata tifaga.
  3. Fai masani le fafaga ma le ea le fale koli.
  4. A maeʻa, ona ave lea o le ata, o le vaitau atoa e mataitu mo le susu o le eleele, ua aveeseina vao.
  5. O le isi vaitau, e mafai ona totōina ai laau talavou i fanua matala.

O le taimi sili mo lanu meamata o le iʻuga o Iuni. O le faagasologa o le totoina o laau e tele lava ina tutusa ma le metotia muamua, ae o loo i ai ni eseesega:

  1. O pito i luga o le paina o le tipi mai le sami o le buckthorn o loʻo i ai se naifi malosi, o loʻo maua i lalo ia laʻau pito i lalo. O le paʻu lelei o le tipiina o mea e saofagā i le sili atu ma vave vave ona maua.
  2. E selesele le 15 cm le umi i totonu o fagu poo totonu o se lau. Suavai ma le ufiufi i se ata tifaga.

    O vavae o le Sea-buckthorn ua tupu i totonu o se fale koli seia oʻo ina lelei ona aʻa ma tupu.

  3. I totonu o le masina, faʻamama le eleele, faʻaleleia le ea.
  4. Totoina laʻau lanumeamata e totoina i le amataga o le vaitau e sosoo ai i le togalaau.

O le sami buckthorn mai lanu meamata ma le lignified cuttings e sili atu ona aʻa i lalo o le ata

E faigofie ona faʻasaʻo le mutia ma le fesoasoani o le taoto. O le pito i luga o le pupu e puʻe i autafa o le vao, faʻafeinu ma pipiʻi. Pe a maeʻa le masina, e vavae ese le aʻa e 45 cm le umi ma le aʻa o loʻo vavae ese mai le vao ma totō faʻatasi.

E faigofie le faʻasaina o le sami buckthorn i luga o papa, ma eli i autafa o le vao vao

O se tasi o auala pito sili ona faigofie e faʻaleleia ai le sami buckthorn o le faʻaaoga lea o se fana. I le gasologa o le vaitau, o le aʻa o le fatu ua fufusi ile tele o taimi ile eleele malulu e faaosofia ai le fausia o aʻa fou. I le tausaga mulimuli ane, i le tautotogo, ua afaina le eleele ma vavaeeseina mai le aʻa.

Sea buckthorn tipu, vavaeese mai le togavao tina, o loʻo i ai se aʻa faʻasolo lelei

Fesoʻotaʻiga ma isi laau

E le talia e le aganuu vavalalata i isi laau. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le faʻalaʻau aʻa, lea e felafoaʻi i itu i le tele o mita. O aʻa o le sami buckthorn e tu i le loloto, i le loloto o le 30 cm, ma e faigofie lava ona faaleagaina pe a eli le eleele i le togalaau. E tusa lava pe itiiti le manua ia i latou e mafai ona faʻavaivaia ai le laau. O le mea lea, mo le sami buckthorn, o le pito i luga o le laupepa, o le teritori i luga o le pa poʻo fale, e masani ona atofa. E le tatau ona e totoina togalaau vine, fualaau maa, strawberries, asters, vineiolus laau lata ane e mafua mai i faamai masani e mafua ai ona mamae le laau.

O le sami buckthorn e le taliaina le vavalalata o isi laau totō, e tatau ona totō i luga o le pito o le laupepa, lata i le mutia

O le sami buckthorn e le taatele i totonu oa tatou togalaau. O le toʻatele o tagata e manatu e tele naua le pala, o ona fua oona, ma ona o vao tuitui e faigata ona selesele. Ae ui i lea, o nei mea uma e le faʻaaogaina i ituaiga fou - e leai se aoga, ma faʻaleleia le tofo. Aganuʻu e tele mea lelei: faʻalelei i le tuʻuina atu, faʻafefe o le kiona, malosi e tetee atu ai i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E mafai ona faia ni fualaau mai le sami buckthorn fua ma faʻaaogaina e avea o se meaola vailaʻau. Ma le isi, e mafai ona faʻaaoga le laau i le faʻaogaina o fanua. Busu na toto i se mamao o le 60 cm mai le tasi ma le isi, pe a uma le 3 tausaga ona liua i se puipui e le masani ai.