Fugalaau

Tatou te filifilia ituaiga sili ona lelei o le meaʻai

O le fualaau aina o se fualaau aina taʻutaʻua o le aiga o Amaranth, ma i le faʻavasegaga matutua o le fale Mare. Igutu gutu e mafai ona ausia se maualuga mai le 35 i le 40 senitimita. I le masina o Iulai, e amata ona ola fugalaau lanu meamata i luga o laau, lea o le a avea le fua o le taimi ma fualaau suamalie e pei o ni fatu. O le fualaau aina o se laau totō. Mai le taimi na tulaʻi mai ai pine i le matua atoa o le laau, pe a ma le masina e pasia

E mafai ona maua ituaiga faʻamaʻi vao i Caucasus, Afghanistan ma Turkmenistan. I totonu o le umukuka o atunuu o Arapi, o le meaʻai e iai sona tulaga faʻapitoa, ma afai e leai se mea fou, e faʻamagoina laulaʻau mamago i ipu.

E totoina e le Faatoaga ituaiga eseese o laau aina, eseese i le tulaga o le vevela ma le gaosiga.

E taua! A e faʻatau mai le meaʻai, ia tuʻuina atu se mea e sili ona lelei i faʻataʻitaʻiga e leʻi faʻagogo, ae le o ni laʻau vaivai, e aunoa ma ni pogisa i luga. E sili le tuʻuina atu o le faʻatau mai o le meaʻai, o ona laʻau e vaivai i le paʻi, foliga le ola, ma pe a faʻamalosi e le faʻapala. E le tatau ona teuina le fufuluina mo se taimi umi, e pei ona vave ona leiloa uma ana meatotino aoga.

Vaʻa amata fua ma hybrids o meaʻai

Ina ia maua vave se seleselega i le tausaga na sosoo ai, e totoina fatu fatu i le eleele i le ogatotonu o Aukuso ma vave puipui mo le taumalulu. I le faaiuga o le vaitau, e amata ona tupu ai ni laʻau laiti i totonu o laau, lea, a aunoa ma le malupuipuia, tuu ai e sulufaʻi seia oʻo i le isi tausaga. A maeʻa ona totoina fatu o le meaʻai i le eleele ma le totogo mai o fuālaau muamua, o le a mafai ona e 'ai i laʻau lanumeamata suamalie mafiafia pe a uma ona faʻavae muamua laʻau muamua 5 poʻo le 8, ma seʻia oʻo ina mou atu le fale. E amata ona fua mai ni ituaiga o fualaau aina i totonu o le lua i le maualuga o le tolu vaiaso talu ona lulu fatu i le eleele. E ui lava i le mea moni o le meaʻai ua leva ona tatou iloa, ae o lona faʻamaʻavale e le manaʻo e vavae ma le ulutala o se malo mai fafo o la tatou lisi. Ua iai i le au atamamai o aso nei le atinaʻe i le lisi sili ona aoga i le soifua maloloina o tagata.

E te iloa? O tagata e totoina fatulaʻau e tuuto atu ia te ia, e ui lava e leai se tofo o le laau.

E mafai ona taʻua le meaʻai o le fale e sili ona suʻesuʻeina. E iloa e faʻatasi ma se aso malamalama puupuu, o le fox e tupu tele atu nai lo le umi umi, ma o le mea o loʻo iai i le vaitamini C e oʻo i lona pito i le aoauli. E le gata i lea, o laulaau o le laau o loʻo aofia ai le tele o faʻamalama, minerale, vitamini, māmā faʻafetaʻi ma le iodine. I aso nei, e tele ituaiga eseese o meaʻai, ma afai e fuafua e totoina, e tatau ona e aoina fatu mai ituaiga masani. O le aoina mai o mea totō e totoina mai fatugaʻau o se faʻaumatia o le taimi. O ituaiga vailaau eseese e fausia i totonu o fale suesue e ala i le sopoia o laau o ituaiga eseese, ma o le mea lea, a uma ona totōina fatu o fatu o fatu, e te ono lamatia le mauaina o se fua o le a matua eseese lava mai le uluai kopi.

E ui lava i le mea moni o le meaʻai e le o iai se tofo faapitoa, o ona ituaiga taʻitasi o le tagata lava ia ma e ese mai isi tagata o lona aiga e tusa ai ma le vevela, lapoa, malosi ma le foliga o laulaau, faapea foi ma se togafiti taua o le tofo.

Virofle

O le uluaʻi fua o le faʻavalavaina Virofle e aʻafia ai tagata totō laau i le saoasaoa o le atinaʻe ma tosina mai ai le faʻalauteleina o faʻafitauli. Aganuʻu e le manaʻomia ni togafitiga faʻapitoa mai se faʻatoʻaga. O lona laulaau laulaau, pe a fatuina tulaga lelei e tuputupu aʻe, e oʻo atu i le 30 inisi le lautele. O le matua le lelei o le aganuu o lona maualuga maualuga lea mo le vave osooso.

E taua! Ole fesuiaiga ole fesuisuiai ua faamoemoeina mo na o le amataga o le tautotogo. Aganuʻu o le punavai lelei o vitamini ma elemene o loʻo maua ile taimi o le tautotogo.
O laau totő e lelei tele mo le ola i totonu o greenhouses ma i totonu o laufanua avanoa. E ono faigofie ona faʻaitiitia le vevela ma le le lava o le radiation ultraviolet.

Atua

O le Spinach Godri e mafai ona faʻaaogaina mo le lulu i greenhouses, greenhouses ma greenhouses. Aganuʻu o loʻo faʻapupulaina foi i luga o le matala mai le amataga o Me seia oʻo i le faaiuga o Aukuso. I le faʻaleleia o se Gaudry, e tatau ona e matua faʻaeteete, aua o le ituaiga e faigofie ona vave fuga. E i ai i le laau se tamai laupepa, lea e mafai ona oʻo ile lautele ile 17 i le 23 centimita. O le faʻavaeina o le alalafaga e amata mai i le 18 i le 30 aso talu ona tulaʻi mai le vaʻa.

Gigantic

Eseese Ispolinsky - o se sui lauiloa o uluaʻi fua o meaʻai. A uma ona totō fatu i le eleele, o le tuputupu aʻe o le vaitau e mai le 30 i le 35 aso.

E te iloa? Giant - o se tasi o ituaiga e sili ona lelei mo le taofiofi, e pei o le faagasologa o togafitiga vevela, e le suia ai lona tofo.

O se tasi lea o ituaiga sili ona lauiloa na faʻatoʻilalo ai loto o tagata totō laau toto ina ia mafai ai ona e selesele lau seleselega muamua 14 aso talu ona maeʻa. O le aganuu e talafeagai mo le totoina i le amataga o le tautotogo po o le autumn, lea e faafaigofieina e ala i le malulu ma le malosi o le olaga.

Marquise

Vailaau o le Vaomatua Marquise eseese fualaau aina umi, umi le taimi, e le silia le 40 aso mai le aso o le totoina o fatu i le eleele. O le aganuu e talafeagai mo le galueaina i nofoaga uma e tatala ma puipui. O le lūlūina o fatu e mafai ona faʻatino faʻatasi ma tutusa lelei mai ia Me ia Aokuso. O laʻau e foliga mai, o laʻau laiti o le aganuʻu e aofia ai le tele o elemene ma fuamini, lea e mafai ai ona fautuaina mo le faʻaaogaina ei latou o loʻo mafatia i le le atoatoa o le vitamini. Eseesega e lelei atoatoa mo le faʻamaʻiina, taina ma kuka.

Stoic

O Stoic o se ituaiga sili ona lelei e gaosia ai le suamalie e gafatia ai aʻafiaga leaga o le siosiomaga.

E te iloa? Sa totoina Spinach Stoic i lo matou atunuu talu mai 1995. Ae ui lava i le mea moni e faapea, o le maketi i totonu o aiga e masani ona toe fausiaina i fualaau fou, o Stoic sa i ai i le TOP o ituaiga e sili ona sailia mo le tele o tausaga.
Aganuʻu e lelei mo le ola i luga o le vaʻaia lelei, ma afai e te tuʻuina atu togalaau ile tausiga saʻo, o le a latou tuʻuina atu ia te oe 2 i le 3 kilokalama o laulaʻau lanu meamata i sikuea mita. O le ituaiga e le atoatoa, e mafai ona faapalepale i sina taimi puupuu e faaitiitia ai le vevela i fuainumera laiti, ae e le tali lelei i le le lelei o le suavai ma le le lava o le vevela ultraviolet, ma o le mea lea, pe a tupu aʻe i totonu, e le mafai ona e faia e aunoa ma se malamalama faaopoopo.

Ogatotonu o vaitau ma hybrids o meaʻai

Soo se vaitau o le vaitau ma se ituaiga o meaʻai e ese mai i isi ituaiga o laau pe a uma ona lūlūina fatu i le palapala, o le a saunia le paʻu e na o le 30 pe 60 aso mulimuli ane. Talu ai ona o se eseesega tele i le taimi o le matua, pe afai e te totoina faatasi ma le vave o le seleselega, e mafai ona e 'ai pea i luga o laʻau manogi ma lelei.

E taua! O le a totogo vave fualaau aina pe afai e te togiina mo le 1 po o le 2 aso i se vaivaiga vaivai o le potassium.
Ina ia sosolo le fatu laau, tuu i luga o se manava, ae aua le susu le sipuni ma ufiufi i se vaega o le susu susu po o se solo pepa i luga. Tuu se ipu o fatu i se nofoaga mafanafana ma le le taua. A maeʻa, e mafai ona e totoina ma le saogalemu i latou i le eleele.

Vaevaega

O le Spinach Blumesdelsky o se ituaiga totoga fou na faia e tagata tomai mai Dutch. E tele le aganuu.

E te iloa? O le au faifaatoaga e sili ona talisapaia le ituaiga Blyumdelsky, aua e tetee i le taofiofia ma faigofie ona faapalepale i soo se ituaiga o tau e le mautonu, e afua mai i fulufulu ma faaiu i timuga tetele.

I le lautele, o le rosette o le vao e mafai ona tusa ma le 25 simetimita, ma pe a fatuina ni tulaga lelei, o le a faʻafiafiaina oe e le laʻau ma laʻau lapopoa ma lauusiusi o se lanu uliuli lanumoana ma faʻalaulele faʻavalea.

Leafy

Laʻau Tasi Laʻau vaivai o se tasi lea o ituaiga o vaitau e sili ona aoga. O le aganuʻu e le faʻaleagaina ma e le faʻamalosi, lea e mafai ai ona faigofie ona faʻafetaui i soʻo se tulaga tuputupu aʻe. O le vaitau o vao o le aganuu e le sili atu i le 31 aso, o le pito i luga o le vao e mafai ona oʻo i le 28 inisi sima. O laʻau o le aganuʻu e matagofie lanu lanu meamata ma e toetoe lava sosoʻo lelei.

Burly

O le faʻamalosi o le Laina o loʻo i ai uiga maualuga ma tomai sili ona talafeagai, lea e mafai ai ona fua mai e tusa lava po oa tulaga i fafo. O se vaitau e sili ona maualuga e maua ai le vaitau o vaitau, o le vaomatua lea e tumau mai i le 20 i le 30 aso. Ole maualuga o le rosette o vao e le sili atu ma le 25 simita. Bushes e fai ai se laulaʻau tuʻufaʻatasi, lau lanu meamata ma moa matagofie.

E taua! Aganuʻu e fiafia i le susu, ma o le mea lea o le a manaʻomia mai le faʻatupulaia o le faʻaleleiaina o le faʻamalosia o laau. E le fefe o ia i se siama pipisi ma e matua puipuia mai i faʻamaʻi eseese.
O le a faʻafetai tele le fale mo le fafagaina vave o le faʻamalosi o le taela.

Matador

O le totōina o le Spinach Matador i luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e mautinoa atoatoa le mauaina o se faʻaleleia lelei o meaʻai suamalie, meaʻai, lau laumei o loʻo i ai le manaia tele o macro-microelements, vitamini ma amino acids. Aganuʻu o le faʻatauvaʻa lea o tagata faʻatau a Czech na faʻaaluina le tele o le taimi ma taumafaiga i lona fausiaina. Mai le taimi o le totoina o fatu i le eleele i le uluai seleselega, e amata mai i le 30 i le 50 aso. O paʻu o loʻo iai ni laulau faʻapipiʻi e le mafai ona oʻo atu i le maualuga o le 28 centimita. I le vaitau o le tuputupu ae, e tupu aʻe le laau i lanu, lamolemole, lanu foliga matagofie o se lanu uliuli-lanumeamata. O le aganuʻu e sili atu le puipuiga ma e puipuia i le tele o siama.

E te iloa? O le laau e fiafia i le susu ma faʻamaoni lelei e oʻo lava i le taimi umi e galue ai i totonu o se siosiomaga malulu, ae e le tali lelei i le lamala.

O loʻo faʻaalia i le tetee atu i le maualalo o le vevela ma le faʻamalosi.

Mariska

O le ituaiga Masisk ua leva ona talisapaia e le tele o faifaatoaga i le lotoifale. O le aganuu e iloga i le lelei o le teteʻe i le kiona ma e matua puipuia mai i aʻafiaga. O le laau e le lelei, ma o le mea lea o le a le mafai ai ona totoina e le laau ni faafitauli faaopoopo. O le vaitaimi mai le germination i le matua atoa e 20 mai i le 31 aso. O lau laʻau lanu moana lapopoa, malie ma matagofie e maua ai le lanu meamata lanu meamata, e aofia ai iodine ma se vaega manaia o elemene ma vitamini.

O le tele o fua o le 'aina ma le totoina o hybrina

O le a sili ona fua ma lelei, o le a avea ma meaʻai, totoina i le tautoulu, aua e sili atu le malie ma le manaia. Ona o le mea moni o aso o le tautoulu e sili atu nai lo le tautotogo, o le laau e taʻitaʻia uma lona malosi i le faia o laʻau, lea e mafai ai e oe ona aoina faʻamaumauga o fatuga. O ituaiga o fualaau aina tuai e matua lauiloa lava i le au faifaatoaga: latou te manaia, maua ni laʻau manogi ma vevela, lea e aofia ai le tele o meaʻai.

E taua! O le fualaau aina o se fale lona lua lea e lagona le lelei i eria pe a uma le pi, kokoloti ma le tele o togafiti.
Ae ui i lea, aua nei totoina se meaʻai i le mea o loʻo tupu ai le lettu poʻo le beets. E manaʻomia le gaogao o le moega e ola ai le ola, ma e le mafai ai e laau ona mafatia mai le leai o le vevela ultraviolet.

Faatasi ai ma le filifiliga saʻo o fua o mea tau eletise, e mafai ona e faʻamoemoe e maua se seleselega lelei o le meaʻai.

Victoria

O le vailaau a Vitoria e aofia ai ituaiga tuai, e ese mai i le matua mulimuli ane nai lo le vave ma le vaeluaga o fua o faatoaga, ma mai le 19 i le 37 aso. O le luluina o fatu o aganuu e faia mai ia Me ia Novema.

E taua! O le vailaʻau e puipuia i le maualalo o le vevela, e talafeagai mo le galueaina i le malae vaʻaia ma e mafai ona tatalia le tele o faʻamaʻi pipisi.
O ituaiga laau toto e le tele tele ma e le mafai ona oo atu i le lautele o le 19 inimita. E fiafia le laau i ofu pito i luga, ma o le mea lea o le a tali atu ma le limafoaʻi o gaioiga i le faʻaofiina o fomaʻi faʻamalosi, lea e aofia ai le phosphorus, potassium ma le nitrogen.

Korentz

O le ituaiga Korent e le o se laʻau matagofie e tuai ona seleseleina lea o le a faateia ai tagata totō laau ma lapisi tetele ma lau lanumeamata lanumeamata. O le aganuu e le lelei, e tetee i mea leaga o le siosiomaga, e fiafia i le taimi e fafaga ai ma e talafeagai mo le ola ae na o le laufanua. Afai e fuafua e atiaʻe le suaina i totonu o se fale koli, o lona uiga e sili atu le atamai le filifilia vave poo le vaeluaga o vaitau.

Spokane

Spokane o le pito sili lea ona lelei le tuai o fualaau aina o fatu uma i luga o le maketi i aso nei.

E te iloa? O le kulupu e matua taua tele ma e mafai ona lelei le galueaina e tusa lava pe sili ona leaga.

Aganuu o loʻo faʻaalia le puipuiga tele i siama faʻamaʻi, fungal ma viral, e teteʻe i osofaʻiga o faʻamaʻi pipisi, ae o le a tali atu i le leai o se malamalama mama ma le le saʻo. O se tasi o ituaiga sili ona fua tele, lea e avea ai ma mea lelei mo le faʻatauina faapisinisi.

I totonu o Europa, o le sipuni o le numera tasi o oloa i French uma, Peretania, Suetena poʻo le aiga Siamani, ae i lo tatou atunuu e lei maua ai se tufatufaga talafeagai. Ae ui i lea, o aoga o le tagofiaina o le sipuni e sili atu nai lo le manino, ma o le mea lea e foliga mai ai o le a vave ona talisapaia e o tatou uso a tagata uma mea aoga o lenei fale.