Laʻau

Auala e totō ma totoina ai le pama mai le maʻa i le fale

Aso o le pama o loʻo i ai le faʻasalaga o le fale, lea e matua faigofie ona tupu ma ou lava lima mai fatu. Ma i totonu o vaega laiti o le talafatai o le Black Sea, o aso e mafai ona ola i totonu o le togalaau.

O le a le aso o pama ma pe faʻafefea ona faateleina

I le natura, e tele ituaiga o laau laʻau ua lauiloa, o ituaiga meaola e lua e sili ona manaia mo togafina i totonu - Vaitaimi ma aso pama.

E moni o laʻau pama uma lava o loʻo i ai i laau dioecious, o loʻo fuga ai fugalaau tane ma fafine i luga o laau eseese.

I totonu o le fale, o aso e le fua mai ma ua tupu ae ona o le fiailoa po o mea teuteu.

Faʻamasinoga moni (pama)

O le lima o le tamatamailima o le pama lava lea e tasi e maua ai ni tafaʻi suamalie suamalie e faatauina atu i le tausaga atoa i faleoloa. O aso taʻitasi e aofia ai le ponaivi ua i ai ni faʻamaufaʻailoga manoa. O fatu mai le faleoloa mamago e faʻamaua ai le aʻafia ma e talafeagai mo le luluina.

Fusi lima o aso palm - lauiloa aso manaia ma le fiafia

O le tafaoga faamasani e tupu i le vevela vevela o Aferika ma Arabia. I le pito i lalo o laau tuai, o le tele o aʻa o aʻa e masani lava ona fausia, ona o le toe faafouina o laau.

O pama laʻau moni e tupu i vaomatua

Canary Aso Palm

Canary dates i le vaomatua e ola na o totonu o le Canary Islands. E masani lava ona tupu aʻe o se mea teuteu i totonu o vaega laiti i le lalolagi, e aofia ai i Rusia i luga o le talafatai o le Black Sea. O lenei pama o le aʻa e le mafai ona gaosia ma e na o fatu.

O le paina o le pama ua tupu aʻe o se laau teuteu i le tele o atunuu.

O fua e le faʻaumatiaina ona o la latou laititi laʻitiiti ma pulupulu fibrous. O fatu o le aso Canarian o loʻo i ai se foliga faʻalelei ma ni taʻaloga lautele. E mafai ona e aoina mai fualaʻau 'aina ia Tesema - Ianuari i totonu o taulaga o le Sami Black Sea, lea e ola tele nei pama.

O fua o le aso Canary e faigofie ona iloa e le tele o ponaivi nai lo se aso moni

I loʻu manatu, mo le galueaina o le fale, o le Canarian date e sili atu ona manaia: o ona laau e sili atu ona lalelei laulaau ma o se pale sili atu ona lelei, latou foliga sili atu ona matagofie nai lo palu pama i aso tutusa.

Laʻau vavalaʻau e foliga matagofie

O tulaga o potu e masani lava e le faigofie tele mo se pama masani, masani i se vevela vevela vevela.

O le tafaoga faamasani e itiiti le teuteu, ae o ona fatu e faigofie ona maua.

E faʻapefea ona toto fatu fatu i le fale

Mo le totoina, o fatu mai fatugogo pe tutoʻatasi na filifilia ni aso fou mai se laau talafeagai. O le faʻaaogaina o tekonolosi e faigofie lava:

  1. Aveese fatu mai le fua ma fufulu maeʻaeʻa i le vai. Mo le fou, e lava le fufulu mama, o fatu mai aso malogo e mafai ona faʻafefiloi mo aso e lua i vai inu i le vevela o le potu.

    Aso e maua ai fatu mai fualaau aina aʻo lei luluina.

  2. Tuʻu ponaivi taʻitasi i se ipu e eseʻese ma le susu. E mafai ona e pipii mau i luga (e tusa lava po o le a le mea e gata ai - peʻa pe mataʻutia) pe taoto faʻatasi ma le va i lalo. I luga aʻe o le fatu ua totōina, e tatau ona i ai se centimita o le eleele malulu masani.

    O aso e faʻamau ai ponaivi i luga i luga i luga i le eleele pe taoto faʻatasi ma le paʻu i lalo

  3. Taofi meaʻai i fualaauʻai i se nofoaga vevela ma le vevela o + 25 ... + 35 ° C. Aʻo leʻi tupu mai le toto laau o le a alu mai le tasi i le tolu masina.
  4. O aso e tatau ona teuina ai laau i luga o le vevela sili ona malamalama ma le vevela o + 20 ... + 30 ° C.

    O aso o le laau o le pama e muamua pei o laʻau vao, ae le o le pama matua

O le laʻau o le pama e le tutusa uma lava lau laʻau pama, ae pei o le mutia tele ma se lafu. A o le i aliali mai le gaioiga moni o loʻo laulauina i laau laiti, a itiiti ifo ma le tausaga o le a pasi. Afai e tumau pea lau laʻau o le lua tausaga, o le faailoga lea o le le lava o le malamalama.

O nisi taimi e fautuaina e muamua totoina fatu ae leʻi totoina i se paʻu malulu poʻo se paluga i luga o se afi faʻavevela, ae o lenei metotia e le itiiti ifo ma le lua ni faʻailoga tetele:

  • e matua faigata lava le siakiina ina ia le toe faʻapala le sawdust i luga o le maa i totonu o le masina
  • o le totogo e matua leaga lava, ma o loʻo i ai se tulaga lamatia e talepe ese pe a totoina - e sili atu le faigofie ma sili atu ona faigofie ona totō fatu e le totō i le eleele.

Tuputupuina o le pama mai le maʻa - vitio

Suiga ma tausia aso tafaoga

O aso o pama e matua nofouta i aʻafiaga o le pala ma e le fiafia i gafa. Seʻi oʻo i le lima o ona tausaga, e faʻaluaina i le tausaga i le tautotogo i totonu o se fagu laitiiti, ae o le toʻatele o tagata matutua - faʻa-tasi i le tolu i le fa tausaga. Pots manaomia ogaoga, mausali ma mamafa, faʻatasi ai ma alavai faʻavaivai ma se vaega o pebbles i lalo. Pe a suia, e taua le tausia o le coma eleele ma aʻa. O le paluga eleele ua saunia mai i mea faʻafefiloi tutusa tutusa:

  • fanua laupepa
  • turf land
  • laʻau oneone tele.

O le palapala i le loloto o le ulo e tatau ona tumau pea sina manava, pe a malogo le ele, e mate le pama. I laau matutua, i ogalaau lapoa, ia fautuaina e tuu le pito i luga o le eleele e lua i le tolu senetimita i le va o vai e vevela, ina ia le aliali mai ai lena mea.

I le tau mafanafana, e lelei tele laʻau pona e teu i fafo.

O le maualuga o le taumafanafana mo aso laʻau o le taumalulu e tusa ma le + 15 ° C, i le taumafanafana e fautuaina e faʻaalia i latou i le ea fou, muamua i le malu puipuia, ona oʻo atu ai lea i se mea susulu, ma le masani ona masani le susulu o le la. O le malulu o aso malulu e lelei ona faʻafefe, ae o laulaau e tatau ona faʻamamaina i vaiaso taʻitasi ma se paʻu mai le efuefu.

Taʻaloga o le tau i nofoaga tatala

I totonu o vaega laiti o le talafatai o le Black Sea, o le laau o Canary e taina le pama ma le manuia ma fua mai i le eleele.

I luga o le talafatai o le Black Sea, e ola tupu laau Vaitala i luga o le eleele

O tagata nofo i le sone o loʻo i lalo o le teritori o Krasnodar ma le talafatai i saute o Crimea e mafai ona totō se tamaʻi pama e ola mai fatu i le togalaau, ma tausi lelei le taumalulu mo le sefulu tausaga muamua talu ona totoina. E tatau ona totōina i se laufanua lanu ma eleele papago lelei. E sili ona lelei le totoina o fualaau aina laiti e tolu tausaga le matutua. Pe a totoina, e taua le aua le faʻamaina aʻa aʻa ma tausia le tulaga muamua o le ua aʻa i le maualuga o le palapala. O alofilima e tatau ona faʻafeinu i se lāmala ina ia le mago le palapala ile aʻa. Faataʻitaʻiga tagata matutua e aunoa ma le fafaga.

E fuga mai le aso o le Kanesa i le tautoulu mai le lima o le lima tausaga, ma afai oi ai latalata ane le tamaʻitaʻi ma le tama tane o le a fua mai. Fua e fuaina mai ia Tesema i le tausaga e sosoo ai ma le fugalaau, e masani lava ona suamalie, ae e leai ni mea e afaina.

O fua o le aso Canarian e le faʻaaogaina mo meaai ona o la latou laititi laʻitiiti ma le pulupulu fibrous

O kopi matutua a le Canary aso o le pama e tumau i gutu gutu e oo i le -8 ... -9 ° C. O laau laiti e manaomia le puipuiga mai le faʻamafaʻatasi poʻo le paʻu mo le taumalulu. O le nofoaga e sili ona vaivai i totonu o le alofilima o le tuputupu ae o le tuputupu aʻe o le fatu i le pito i lalo o laulaau, pe a afaina, e mate le laau. Afai e na o laulaau lava latou e faaleagaina, e le afaina, e mafai ona vavaeina, ona tupu ai lea o mea fou i lo latou nofoaga.

O le palm palm i le Black Sea subtropics e le ola ona o le tele o le susu.

Faʻamatalaga

Ua na ona ou lafoina foi i le eleele. Sa vave ona latou alu vave: i le 2-3 vaiaso. O lenei ua tusa ma le 3 ona tausaga. Ma o loʻo totoe pea le 3. Ae ou te onosai, o lea o le a ou faatali ai mo le pama matagofie.

Inna//www.flowersweb.info/forum/forum48/topic9709/messages/?PAGEN_1=2

O loʻu pama o le pama e 1,5 tausaga le matua, ma ua tolu lau lapisi o le lapisi. O mea uma e uiga i le moli. O lenei pama e fiafia tele i le la.

Sergey//forum.homecitrus.ru/topic/11311-finikovaia-palma/

E sili le pipii i totonu o se ulo ma galo, ae le o le faatagaina o le eleele e faamago. Sa ou amataina ni ipu "faapitoa" e ala i le tuiina o fatu i totonu ia i latou ma se vaeluaga o se lua sime. Mo le faamoemoe o le faataitaiga, o nisi sa vaai, isi ua gase, isi e pei o lena. Ou te leʻi matauina le eseesega i le germination. E tusa ma le afa o le toto na totoina.

Teu//www.flowersweb.info/forum/forum48/topic9709/messages/?PAGEN_1=2

E tatau ona susu le palapala. O aso o le faʻamamaina o le eleele o le a le gafatia. Afai e magumagu, ona tumau lea.

Donna rosa//forum.homecitrus.ru/topic/11311-finikovaia-palma/page-5

O le tuputupu ae o le pama mai le fatu e faigofie lava, ae e umi se taimi e faʻatali ai mo le iuga. E manino lava o le a ia le tuuina atu se seleselega o fualaau aina i luga o le windowsill, ae o le ai ai se laau matagofie matagofie ua tupu i lona lava potu i totonu o le potu.