Laʻau

Gloucester apple apple: ata ma le faʻamatalaga o le ituaiga, aemaise lava le totoina ma le tausiga, toe iloiloga o faifaatoaga

O Gloucester o se tasi lea o uluai ituaiga o apu pisinisi o loʻo faʻapitoa mo togafitiga faʻapitoa i togafitiga faʻapitoa i luga o rootstocks. O nei lanu mumu lanu moana e vave ona tosina atu i ai ma e mafai ona teuina seia oʻo i le tautotogo i le tele o vevela e pulea lelei le vevela.

Gloucester - fualaau o le tau o le taumalulu mo togalaau faʻatau

O le Gloster ituaiga na fafagaina i Siamani i le ogatotonu o le seneturi talu ai ma na salalau i Europa ina ua manuia i le 1969 faʻatoʻaga.

O Gloucester o se ituaiga apu a Europa i Europa

O le apu lea o le tuai o le taumafa (taumafa i le taumalulu), e fuafua mo le taumafa fou.

E leai se aoga o le Gloucester mo le faʻaaogaina o fale ma gaioiga.

O laʻau tele ma le matagofie o lenei ituaiga o loʻo i ai se lanu moana lanu uliuli. O le mamafa o le mamafa e mai i le 150 i le 180 gramati, o le foliga o loʻo faʻasalalau ma se mea e iloagofie, o le tofo e manaia tele ma suamalie.

Ole lanu matagofie Gloucester

O lenei ituaiga na muai fuafuaina mo le galueaina i luga o le rootbar root root i totonu o togalaau vao. O le seleselega mai le tasi laau e oʻo i le 20-30 kilokalama, fua o le tausaga e aunoa ma le pisi. O fua muamua e aliali mai ile lua - tolu tausaga talu ona totoina.

Gloucester e matua leaga lava le faia o mea sese: o lona natura masani e tuufaatasi ma se pito i luga o le tautau mai le ogalaau e tau atu i le fausia o vaʻa matautia, ma i le lumanaʻi, o laau laiti e masani lava ona taoto i lalo o le mamafa o le fua.

A aunoa ma se faʻasologa vave ma le lagolagosua, e masani ona paʻu i lalo o le mamafa o le seleselega o le laau o Gloucester.

O le Gloucester cultivar o se vaega o le tagata lava ia, ae faʻatasi ai ma le faʻafefeteina o fua o le fua o le a fa e fa i le lima taimi le maualuga. O se palota lelei mo isi ituaiga o laau o le apu. E fuga mai i le leva ma le umi, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o fugalaau ile fulufulu toe faafoi.

E mafai ona ufiufi laʻau o le apu i le faʻamalosia i le tulaga o se taufaamatau o le maalili

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga Gloucester - laulau

FaʻaauauFaʻasologa
Faʻaleleia tele o apuFaigata vaivai taumalulu
Fuaina o le tausagaLe manaʻoga mo se fasi fanua
Lelei lelei pe a uma le seleselegaLe faigata o le faia o laau
Maualuga maualuga i le paʻu palapalaFaʻailoga mataʻutia taua
Vaʻaia le faʻaleleia o le tagata lava ia, lelei le vaeluaina ma isi ituaigaFaigata le teuina o fua

Gloucester o se gaosiga malosi e manaʻomia ai le tausiga

Vaega o le galueaina ma le faʻaogaina o tausiga

O Gloucester o se ituaiga o apu o loʻo i le itu i saute e manaʻomia ai se tau malulu ma se vaitau ola umi. O ona laau ua matua afaina i le malulu i le -20 ° C.

E matuai leai lava se aoga e taumafai ai e totō Gloucester ituaiga i matu o Kiev ma Volgograd: o le a faʻaleaisaina toetoe lava o tausaga uma, ma o le a leai se taimi e selesele ai e le masani ona o se vaitau puupuu.

Mo le totoina o le apu opu, e tatau ona e filifilia se nofoaga e susulu lelei e le la ma puipuia mai matagi malulu. O se alavai mo le faʻaleleia o le ea e manaʻomia ina ia faʻaitiitia ai le faʻaleagaina e le maʻisuka ma faʻamaʻi pipisi. E le mafai ona e totoina ni laau o le apu i luga o eleele maualalo ma latalata i le tasi ma le afa mita mai le fogaeleele. E manaʻomia e le palapala se faʻaleleia o le tamaoaiga, malie pe faʻafefe. O se punavai faatuatuaina o le vai mo le fausiaina o vai e manaomia.

Planting Gloucester apple trees

Ua totoina laau Apple i laina i luga o auala, lea ua faatulagaina i se itu mai le itu i matu i le itu i saute. O le mamao i le va o le taamilosaga e 3-4 mita, i le va o laau ile laina 2-3 mita. O pou tetele e tusa ma le 3-4 mita le maualuga o loʻo tanumia i le eleele a itiiti ifo i le mita ma faʻamalosia i se sima. E sili atu ona faigofie le tuʻuina o pou i le tautoulu aʻo le i totoina, ma toso le uaea i le tautotogo.

O laau Apple i luga o se paʻu papaʻu e tatau ona tupu aʻe i luga o se taʻavale

A aunoa ma se faʻalavelave, o le a atili ai le leaga: i lalo o lala taʻitasi e tatau ona e tulia se pekasi ese e faʻamautu ai. O se faʻalavelave masani o pine ma maea i luga o se laau e mafua ai se tulaga faʻalavelave i soo se galuega e teu ai togalaau: kiliina, totoina, seleseleina. Na tofotofoina e loʻu tamamatua ni laau apu e aunoa ma se solo, o le taunuuga na matuai faanoanoa - e matua faigata lava ona tausia i latou.

I le itumalo i toga i le itu i saute, e sili ona lelei le totoina o le apu i le faaiuga o Setema - i le amataga o Oketopa, ina ia mafai ona amataina le tautotogo.

Laasaga laasaga mo taʻiala:

  1. Sue se maea lē tumau i le va o pou e faʻasolo ai laina.
  2. Faailoga nofoaga o le tulaueleele ma aveese le maea ina ia le faalavelave.
  3. I le nofoaga e tulaueleele ai, ia eli se lua i le mita 1 ma le loloto o le 50-60 senetimita.

    E sili atu le faigofie o le faʻaleleia o lua i lalo o le tosoina o le uaea eletise

  4. Faafefiloi le eleele mai le lua ma se pakete o le discomposed humus.
  5. Tuu le fatu i totonu o le lua, ma salalau aʻa i itu.

    O aʻa i le taimi o le totoina e tatau ona salalau solo i itu

  6. Faatumu le lua i le eleele ina ia tapunia uma aʻa, ma o le nofoaga o le faapipiiina (o le punou ma le mafiafia i luga o le ala, e sili atu nai lo aʻa) e maualuga i luga o le eleele ile 3-5 cm.
  7. Liligi 2 pakete vai i lalo ole fatu.

    A uma ona totōina, e tatau ona faʻafeinu le fatu

O laau i luga o rootstocks e le manaʻomia ona fetaui lelei le ua i le centimita saʻo pe a totoina, ae i le taimi atoa o le ola o le laau e tatau ai ona mautinoa o loʻo tumau pea le nofoaga o le faapipiiina i luga o le palapala.

O fualaau aina i luga o se dwarf rootstock ei ai le paʻu papaʻu ma sili ona afaina

Laʻau Tausi I le Laʻauina

Afai e umi le vaitau, mafanafana ma vevela, faatoa totoina fatu laau e tatau ona faʻafeinu peʻa a uma le vaiaso ma se pakete vai mo i latou taʻitasi.

I le tautotogo, a maeʻa le kiona, e tatau ona siaki le loloto o le totoina o fualaau ma, pe a talafeagai ai, ia faasaʻoina e ala i le faaputuina o le eleele i le au po o le sasaina i itu. A maeʻa lena, ona tosoina lea o le uaea i luga o le faasolosolo i 3-4 laina tutusa ma amataina le faʻavae:

  • E mago uma ma malepe e tatau ona vavae ese atoa.
  • O lala o loʻo i luga o le vaalele e tatau ona punou i lalo ma faʻamautu ina ia sili atu i le 60 tikeri o le latou o ese mai le ogalaau.
  • O lālā e tuʻituʻi mai se laina e tatau ona tipi i le pito i lalo ma ufiufi vaega i le togalaau.
  • E tatau ona aloese lala tetele ina ia le faʻaosooso ai le tuputupu ae o taʻava tauva.

O lala o loʻo fusifusia i le taʻavale ina ia sili atu i le 60 tikeri o le latou o ese mai le ogalaau

I le vevela, timu vevela, mo apu opu i luga o le rootbar rootstock, e manaʻomia le suāvai e oʻo i le 2-3 taimi i le masina mo le 2 pakete vai i sikuea mita. Lafo lelei le suavai, taumafa taumafa.

Fuga o le suavai - o le fofo aupito sili mo vaipanoa afu

O le eleele i lalo o laau e tatau ona taofia ma mama mai vao leaga. E mafai ona mulumuluina i le mea faʻapitoa poʻo le faʻafefiloi e puipui ai le susu.

E amata mai i le tausaga lona lua talu ona totoina, o tautotogo taitasi i le gaogao papaʻu, e faʻaaogaina fugalaau i luga o le vaega atoa i le aofaiga o loʻo i lalo i sikuea mita:

  • 20-30 g o le ammonium nitrate,
  • 40-50 g o superphosphate,
  • 20-25 g o le potassium sulfate.

O aʻafiaga o rootgacks o loʻo i ai se faʻaogaina o le aʻa, e pei o le eliina ma le tatalaina o le eleele e faatagaina i se loloto e le sili atu i le 10 senitimita.

Faigata i le seleseleina ma le teu o apples Gloucester

O Gloucester o se ituaiga o le taumalulu. O le seleselega e faʻatatau i le tau ma le itulagi e amata mai i le faaiuga o Setema i le ogatotonu o Oketopa. E taua tele le fuafuaina tonu o le taimi o le fua o le matua o fualaau aina: o fatu e tatau ona lelei atoatoa ma avea ma enaena enaena, ao le tino e tatau ona lanumumu-paepae, malie ma faigata. E tusa lava pe itiiti ni nai apu i luga o se laau e teuina lelei, e vave ona enaena mai totonu, ma matala ma leai se aoga. O fualaau le fua e ola pea.

I luga o apples apples, o le tino e liu enaena ma e leai se aoga

Faatasi ai ma le aoina saʻo ma le teuina, o fua o le Gloucester e oʻo atu i la latou tofo sili i Novema. I totonu o se faleoloa tau pisinisi ma se mea maualalo o le okesene ma le faateleina o le mamafa o le carbon dioxide i le siosiomaga i le tumau o le vevela + 2 ° C, e teuina seia oʻo i le tautotogo.

I lalo o tulaga masani o le soifuaga, o ia mea e le mafai ona maua, ma o le ola maualalo e faʻaititia.

I loʻu manatu, Gloucester o se apu tele mo le tagata faatau, ae le mo le tagata faʻatau. O le matagofie o foliga vaaia o nei apu o le tele o taimi e natia ai faaletonu o le tino: o se pupuuliuli po o se mea e gaosia ai fatu fatu, o le tino paʻu mama, ma se mea oona.

Maʻi ma meaʻai

O le tele o le Gloucester ua sili atu ona tetee atu i paʻu paʻu, ae masani ona afaina i le palasi ma le pala. O meaola faalafua, o le moth sili ona matautia ma le toto aphid.

Maʻi ma faʻamaʻi ma togafitiga - laulau

UlutalaFaʻamatalagaAuala e tau ai
ScabLaititi lanu pogisa e foliga mai i luga o fua ma lau.Faia ni mea se tolu i le fualaau faasaina Scor:
  1. pe a faʻapupula mata,
  2. pe a tulaʻi mai
  3. vave vave ona tupu
Fua le palaO le ufiufi o lanu enaena ma se manogi manogi e foliga mai i luga o apu
MotuO anufe o lenei pepe e fai ai apu apu. E lua augatupulaga i le vaitau, o lona uiga o togafitiga ma vailaʻau e faʻatagainaFaia ni faʻamafana se fa ma Actellic:
  1. pe a faʻapupula mata,
  2. pe a tulaʻi mai
  3. i le taimi lava e tupu aʻe ai,
  4. i le ogatotonu o Iulai
Toto totoPaʻu maualuluga paʻepaʻe e tuʻu ai se lanu mumu pe a nutimomoia

Vaʻaia a Apple ma faʻamaʻi faʻamaʻi - ata gaosi

Faʻamatalaga

3 tausaga talu ai, sa ou totoina lenei ituaiga mo aʻu lava, ma le faamoemoe o le a maua laʻu apu i le taumalulu uma, ae leai - o le ituaiga e le o taoto mo se taimi umi. O le tausaga lenei na latou aveesea ai le pusa e tasi ma ua toetoe a maeʻa. O se mea matagofie, suamalie ma manogi.

ShaSvetik

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9647

O Gloucester i le Volgograd e mafai ona taʻuina i le tuai o ituaiga o le autumn. O se ituaiga lelei tele, ma le lelei o le tofo ma fua tele. Afai e te aveesea i le taimi, ona faigofie lea ona taʻoto i luma o le tausaga fou. O le apu e suamalie, taua, toetoe lava a leai se vai, lea e lava le na ona le toe mafaufau i le fua.

Alexey Sh

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=9647&page=3

O le Gloucester ei ai itu iloga o le aluese o lala autu mai le ogaumu, lea e tumu i faafitauli i le fausiaina o le laau ma malolo i le taimi o le fualaau aina pe a tumu i le fua.

Sveta

//www.sadiba.com.ua/forum/showthread.php?t=1305&page=9

I Samara, na ou totō Gloucester (pei o le tele o le malulu-faigata o le Delicious) i luga o se puʻe-malulu. I le taumalulu o le 2005-2006, o tui na faʻamaʻi.

Yakimov

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=16045

Le manogi suamalie ma suamalie o Gloucester e fiafia i apu ma le manogi e pei o le mutia Fuji, lea, e ui lava e suamalie, ae leai se fusi.

Garyd

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=5210&start=1485

Faafetai i le matagofie o foliga o apu, o le Gloucester ituaiga e masani lava ona lauiloa i le faiga o togalaau aina i le itu i saute, ma o nisi o faifaatoaga poto masani e totoina. Ae mo se amataga e leai se poto masani, o lenei ituaiga o loʻo i ai le mataʻutia ma e ono mafua ai le le fiafia.