Laʻau

Pear i le natura ma totonu o le togalaau

Pear o se tasi lea o ituaiga o fualaau sili ona taua i le ogatotonu ma le itu i saute. O loʻo i ai ituaiga o le taumalulu ma le faʻamalosi mo togalaau faʻatoʻaga ile totonugalemu o Rusia, North-West, Urals, Siberia ma Sasaʻe Mamao. Ina ia mafai e le pia ona maua lelei lelei fua o fua suamalie, e taua tele le tausia lelei i le gasologa o le vaitau.

O fea ma pe faʻapefea ona ola se pi i totonu o le togalaau ma le vao

Pear - o se laau malosi malosi e ola i luga e oʻo i le 8-15 mita le maualuga, faatasi ai ma se aʻa malosi malosi e alu i totonu o le palapala. E fuga i le tautotogo, ia Aperila-Me. O fua na amata mai ia Iulai ia Oketopa, e faalagolago i le eseese ma le itulagi.

O ituaiga pusi i le itu i Saute e tupuga mai i vao vao vao, ma o le tele o taumalulu-faigata o ituaiga i matu e sau mai le sopoia o vao vao ma le itu i saute ma vao vao o Ussuri.

O vao vao uma (vaomatua, Ussuri, paganifolia, matala) i le vanu o lo latou tupuaga masani ma tau e pei o le tau e mafai ona faʻaaogaina e fai ma faʻatau mo laau toto.

Laulau: uiga o ituaiga eseese o vao vao

Igoa / meatotinoLafoaia o le lamalaO fea e maua i le naturaFaʻalapotopotoga o le tuputupu aʻe faʻale-naturaO le faigata o le taumaluluFaʻasalalau faʻaaoga e pei o faʻatau
Ussuri pearLaititiFaʻasaʻu vaomatua fefiloi i autafa ma fagavaiFar East Sisifo o RusiaMaualuga maualuga (-40 ... -45 ° C)Far East, Siberia
Laʻau vaoFaatataugaVao vao ma faʻamalologaCentral ma le itu i saute o Rusia, IukureiniMedium (-25 ... -35 ° C)O Iukureini, o le ogatotonu ma le itu i saute o Rusia
PearMaua maualugaWoodlands, laufanua papagoCrimea, CaucasusFaigata i na o le itu i sauteItū i sisifo o Ukraine, Crimea, Caucasus
Lafoaʻiina o le paLe Caucasus

Faʻasologa o Ata: Vaʻaia vao

Fuga o aso o laʻau ma le vao vao

Aso amata o fualaau fualaau amata:

  • vavao vao ma fualaau o fua eseese - 9-15 tausaga talu ona totoina;
  • faapipiina i luga o fatu fatu - pe a mavae le 5-10 tausaga;
  • faapipii i luga o se fasi fanua - pe a uma le 2-4 tausaga.

I luga o se fatu fatu, o se pi e ola ma fua mai mo le 50-100 tausaga, i luga o se tasi o le mea - e le silia le 20-40 tausaga.

I laʻu togalaau, o se vao vao tele e tusa ma le ono mita le maualuga, na totoina e loʻu tamamatua i le vaitau o le 1970 ma faamanuiaina ai i le taumalulu matautia o le 1978 ma fulu-fulufulu fugalaau, o loo tupu pea ma fua tele i tausaga taitasi. I le amataga o le 90s, na totoina ai e le tamamatua ni togavao i fualaau mai fatu. I le taimi muamua, na tupu mea leaga ona o le matautia o le mafiafia o lena togalaau. Ina ua ou aveeseina le tele o vao vao i le amataga o le 2000, ma na o pea pears iina, na vave lava ona faaalia e laau se tuputupu ae malosi ma fuga i le 1-2 tausaga.

O vaega o tui tui e faalagolago i le itulagi

O le pi o le laau o se laau masani e faapipiiina i luga o se oloa faapitoa - o se fene e faalauiloaina ai le laau. E leai se maualuga e maualuga atu i le 3-4 m.

Quince pear e mafai ona tupu i na o le itu i saute ma ni mafanafana mafanafana. E fuga mai iina i le 2-3 tausaga talu ona totoina. I le totonugalemu o Rusia, e le mafai ai e le quince ona lavea.

Quince peʻa tupu i le 2-3 tausaga talu ona totoina

E masani lava ona fenumiai e le au fai togafeta o le mea moni ia quince ma le sili atu o le malulu o sapani (henomeles), ae e le talafeagai mo le tuiina o se pi.

Talu ai ona o le leai o se taumalulu-o le malosi o aʻafiaga, o fai togalaau o Moscow Region, o le Leningrad Region, o Urals ma Siberia e masani ona tofotofoina e ala i le totoina o se pi i luga o mauga mumū mauga, cirrus ma chokeberry (aronia). Mo tagata tomai faʻapitoa, o nei tui e masani lava ona oʻo mai ina ia manuia, e ui e le o se taimi umi. I luga o le irga ma le chokeberry, o le pear e matua maualalo ona o le le lelei o fesoʻotaiga ma faʻatauga, ae o nei tui e tatau ona faʻafouina talu ai ona o le vave faʻafuaseʻi o le fusi o lala.

Faʻasologa o ata: Mea e ono aʻafia ai aʻa mo se Pear

Faʻalauteleina o Pear

Peʻa e faʻalautele e fatu ma vegetatively. I le taimi o le faʻalauteleina o fatu, e le o faasaoina faʻamaumauga o le varietal, o le mea lea, e faʻaaogaina na o le tuputupu aʻe o faʻatau ma mo aʻafiaga e faʻavae ai ituaiga fou.

Faʻaleleia fatu fatu

O le faʻagasologa mo le faʻaleleia o se fatu pi:

  1. O le aoina mai o paʻu paʻu i lalo o laau (ia Setema-Oketopa).
  2. Aveese fatu mai ia i latou, ave le tele, le faʻafefeteina, matua (pouliuli po o le uliuli).
  3. I le afa lona lua o Oketopa, lulu fatu i luga o se moega sauniuni ile loloto o le 2-3 cm.
  4. Mafaufau i fualaau i le tautotogo, tuu ai le itiiti ifo ma le 15 cm i le va o fualaau.

    O fatu laʻau vao e lelei mo le faʻatupulaia o fualaau

Faʻalauteleina o peina e ala i le vavae

E leai ni aʻafiaga o laʻau o le pears, ma o lanu lanumeamata e faigata ma e naʻo le faʻaaogaina o aʻafiaga faapitoa. E mafai ona faʻamaʻavaleina ni meaʻai i luga o le laufanua naʻo totonu o le vaega eleele, i isi itulagi e mauaʻa i totonu o paluga ma fufulu i totonu o se puʻepuʻega mo le taumalulu.

Faʻalauteleina o peina e ala i lanu meamata

Talosaga mo le faʻaleleia o pears e faʻaogaina ai lanu meamata:

  1. Saunia pusa 35 cm le loloto Tuu se 20 cm-cm o le togalaau aina i totonu, ona 10 cm le peat i le afa ma le oneone ma le 2 cm o le vaitafe mama i luga.
  2. ◊Oti tipi laiti o le tausaga o loʻo iai nei, pe a amata ona faʻapipiʻi le latou pito i lalo.

    Mo le faapipiiina o pine o le tausaga oi ai nei

  3. Otioti ese mai le vaega pito i lalo ma le ogatotonu o nei laau. E leai ni aʻa o vao vao vao.

    E seleseleina selesele mai vaega pito i lalo ma le ogatotonu o le tipu

  4. Taulima ia vaega pito i lalo o le tipi ma se aʻa e faʻaleleia e tusa ai ma faatonuga mo le fualaau faasaina.
  5. Faʻaitiitia le pito i lalo o le tipi i le pito i luga o le oneone i le pusa. Lisi - 7 cm i le va o laina, 5 cm i le va o vaʻaiga i se laina.

    Laʻau faʻasolosolo paʻu i totonu

  6. Ufiufi le ata tipi i le polyethylene, e aunoa ma le paʻiina o tipi, tuu i totonu o se mea manaia e aunoa ma le susulu tuusao ma e faʻaalu soo.
  7. A aʻa le aʻa, ona amata lea o le vaalele, ona faʻamaʻaʻaʻa atoa lea o le ata.

A maeʻa ona maua, e masani lava ona masani le vavalalata o le vaalele.

Faʻalauteleina o le pulu i le vaʻavaʻa

O le faʻaaogaina o le ea o se metotia o le totoina o lala i luga o se laau. O le faafitauli ogaoga o le faʻavaivaia: o aʻa na faia i le taimi o le taumafanafana i le tele o tulaga e maliu i taimi o le malulu.

Taualumaga

  1. O le paranesi laitiiti o le tausaga ua teʻa na filifilia mo le aʻafia o sina mea e gaosia i se naifi i le nofoaga o le fuafuaina.
  2. Taofi se paʻu paʻu uliuli i lalo ifo o le maʻila.
  3. Faatumu i fasi falaoamata po o le popo, sasaa i le vai ma nonoa faʻamau i luga aʻe o le maoaʻe i luga o le paranesi.
  4. A maeʻa ni nai masina, a oʻo ina aʻa ona aʻa, vavae ese le lālā ua aʻa ma faʻafeiloaʻi i le vasega pepe mo le tuputupu ae.

    A maeʻa foliga o aʻa, o le fasi fanua ma i latou e vavae ese mai le laau

Pepa Inoculation

O le auala aupito sili ona faatuatuaina mo le maua mai o fualaau o le tui. E lua auala autu o le:

  • vevela o le mafanafana - tuiina o le mata (mata) o le vaʻa i le faʻavae T-foliga o le ili rootstock;

    O le nofoa o se faʻalavelave faʻatasi ma se mata (fatuga)

  • fufuluina o le tautotogo - faapipiiina o fusi faʻamau i luga o se mea teuteu.

    O le kopi e taua o le faapipiiina o le faapipii

O faʻamaʻi uma e faʻamautu e ala i le afifiina ma le faʻamau. O le tausaga na sosoo ai, ua faʻavaivaia ai le taʻavale.

Faailoga Pear Orchard

Mo le totoina o se vao vine, o nofoaga e susulu lelei e le la i luga o mauga malulu e filifilia. Mo togalaau i matu (Leningrad Oblast, Moscow Region, Urals, Siberia), na o le pauga i saute, sautesasae, ma saute sisifo e talafeagai. I le itu i saute - soʻo se, sei vagana ai tumutumu i matu.

O paʻu i Saute e manaʻomia le eletise palapala i le vaega o le 6.0-7.5. O ituaiga o le Northern, faʻapipiʻi i luga o le Ussuri pearise pe na faia faatasi ma lona auai, e sili atu le eletise i le lautele o le 5.5-6.5.

Fofo o le eleele

Mo se talo i luga o se fatu malosi, e le tatau ona vavalalata le suavai i le 1.5-2 m mai le eleele, mo se peʻa i luga o se uila, 1 m lava.

O le totoina o laau i luga o pa, faalauiloa faalauiloa i le 80-90, e lei totogia i le taimi umi, o laau faapena e le o toe umi. Ae peitai na aʻafia aʻa i lalo o le vai, lea na mafua ai le oti o le laau, pe o le a malolo ai i se taumalulu malulu malulu.

O le tele o fautuaga i luga o le faʻaaogaina o suavai lafoai o loʻo maua i totonu o tusi faʻapitoa e taulaʻi ile atinaʻe tele o pisinisi. O mea e mafai ona faia e se isi tagata faifaatoaga faifaatoaga ma e iai foi se eseesega o aganuu eseese e matua faatapulaa i lenei tulaga. O nisi nei o faataitaiga masani:

  • O le saite tuusao i luga o le matafaga o se vaʻa tele (vaitafe poʻo le vaituloto), faʻafefea e lolovaia i vai i le tautotogo. E le mafai ona faʻaaoga lenei mea. I totonu o le vaitafe, o laau e le mafai ona ola.

    Vaʻa lolo i luga o le matafaga o le vaituloto - e le mafai ona faʻamautu le faafitauli

  • O le taupulepulega o le faʻaitiitia o le toomaga (vanu, vanu loloto i le va o maupuepue), i le tautotogo o loʻo i ai vai i luga o le fanua. Afai o se vanu vaapiapi ma loloto, e leai se aoga e faia ai se mea: i ia nofoaga e pouliuli, ma i le taumalulu o le a le maalofia ona tafe le laau ona o le le mautonu o le ea malulu. Afai o se vanu laugatasi ma se pupuʻu iloga i le itu i saute, sautesasae poʻo saute sisifo, o lona uiga o tulaga mo laau e sili atu ona lelei. I lenei tulaga, i totonu o lona pito sili ona loloto, e tatau ona eli se alavai umi mo le punavai o le vaipuna ma faamalosi lona lalo ma puipui.

    Fanua i totonu o le vanu e mafai ona faʻauʻuina e ala i le eliina o se alavai e faʻafefe vai

  • O se faufauga i totonu o se taulaga i le taulaga, o loʻo i ai i le pito i tua o loʻo i ai se alavai faʻavaivai, ae o loʻo tumau pea le manava o le eleele. Afai o le vai vaipuna i totonu o le alavai e iloagofie ifo lalo ifo o le eleele, o le tulaga e mafai ona faigofie ona fofo i se alavai. Afai o le vai i totonu o le auvai masani o loʻo faʻaaogaina i luga o le 'upega tafaʻilagi - o lenei mea e le mafai ona faʻaaogaina.

    O le faʻapipiʻiina o paipa alavai i luga o le 'upega tafaʻilagi e aoga i le i ai o se alavai faʻavaivai

Alavai vaʻaia

Taualumaga mo le fetuʻunaiga o se alavai vaʻaia:

  1. I le itu o le alavai faʻavaivai i le eria, e tatau ona e eliina ni nai laina i le loloto o le 1-2 m ma se malulu laʻitiiti i le aluku. O le pito i lalo o le va i totonu o latou pito maualalo e tatau ona maualuga atu nai lo le maualuga o le vai i totonu o le alavai. O le mamao i le va o vaʻa e mai le 3 i le 10 m.
  2. O se vaega o maa paʻu po o se iliili maʻaleʻale e sasaa atu i totonu o vaʻa ma sekeke faʻapitoa poʻo ni paipa alavai suavai ma le tele o pu e faataatia. I totonu o sooga, o latou pito e fetuunai ma ufiufi i ni fasi pepa mai luga.

    Ua faapipii paipa paipa i vavai i luga o se vaega o lapisi ma iliili.

  3. Mai i luga o paipa ua ufiufi i se palapala o iliili ma faʻatasi ai ma le eleele.

    Mai luga, o vaʻalelevai ma paipa paʻu ua muamua ona ufiufi i iliili, ona o le eleele

Totoina o toga

I totonu i Matu-Sisifo, ogatotonu ma matu o le itu ogatotonu, i Urals ma Siberia, o le pi e totoina i na o le tautotogo, mai le amataga o Aperila e oo atu i le faaiuga o Me. I le itu i saute, e masani lava ona faia lea i le tautoulu, ia Oketopa. I totonu o le lauʻeleʻele o le lauʻeleʻele o le Black Earth poʻo le totoina o le autumn e mafai.

O le mamao i le va o laau uumi o le pi e tatau ona mai le 5-6 mita i matu ma oʻo atu i le 7-8 mita i le itu i saute. E eseese ituaiga i luga ole quince rootstock e totoina e tusa ai ma le 3x2 m fuafuaga ma le faʻatulagaina o lagolago.

O laau vao e manaʻomia le lagolago

O le loloto o le totoina o lua mo le vao o le laau e 50-60 cm, mo laau uumi - e oo atu i le 1 m. O le maualuga o le toto totoga e 80-100 cm.

O le loloto o le lua mo le opu o laau e tatau ona 50-60 cm

O le taualumaga mo le tulaʻi mai:

  1. Ave se siteki e oso i le ogatotonu o le lua.
  2. I le pito i lalo e sasaa ai se faaputuga eleele e fefiloi ma se pakete o le humus.
  3. Tuu le fatu i luga o le tumutumu, ma salalau aʻa.
  4. Lipi le fatu i luga o le siteki ina ia malo le ua i le maualuga o le eleele.
  5. Faʻafiafia le lua i le eleele.

E sili atu i le vai pe a totoina i 2 atopa: 1 le pakete vai i totonu o le lua ae leʻi totoina ma se isi pakete vai mai le faʻafeinu faʻatasi ma se tufatufa i le taimi lava e uma ona totō e faʻatusatusa ai le eleele i aʻa.

Pe a totoina se fatu laau e tatau ona faasūsūina

Vitio: Fafagaina o le puro

E faʻapefea ona tausia se pi

O le tausiga ole togalaau i le taimi o le vaitau e tutusa lava i itu uma o lona galueaina.

Pepa teuteu ma teuteu

A aunoa ma se faʻatulagaga, o le pi e matua maualuga lava, e tele lala e alu ese mai le ogalaau i se tau ma e mafai mulimuli ane ona solo i lalo o le mamafa o se fua tele.

O le pi e aunoa ma le faʻasolosolo e tupu maualuga tele, ma e tele lala e alu ese mai le ogalaau i se itu matautia matautia

Ina ia aloese mai le lamatiaina o le lalaina o lala, o laau laiti e faia e ala i le punou o latou lala i se tulaga e toetoe lava a le mafai ona vavalalata ma puipuia i latou i puipui. O ia lala e amata ona fua mai muamua.

Faʻasalaga taimi o lālā o laau talavou, o isi teuteuga faʻapipiʻi e masani ona le manaʻomia. O le teuteu mama, e aofia ai le aveeseina o lala mago ma momotu, e tatau mo pears o soo se tausaga. Latou te faʻaaluina mai le tautotogo i le pito o le taumafanafana, ma i le itu i saute - i le tautoulu. O vaega tetele uma pe a uma le teuina e tatau ona togafitia i le togalaau.

Vitio: auala e faʻapipi ai se pi

Fafagaina o pears

O laau e fafagaina i le tautotogo, ma tufatufaina atu fomaʻi i luga o le vaega atoa o ogalaau ma totō ile eleele pe a eli. Fua faʻatatau o le faʻaleleia o fua ole 1 m2:

  • 12-18 kilokalama o le humus;
  • 20-50 g o le ammonium nitrate;
  • 40-80 g o le superphosphate;
  • 20-40 g o le potassium sulfate.

E faʻafefea ona faʻaleleia se pi

O le pata e faʻamaloina i le naʻo le lamala, loloto le luluina o le palapala i le loloto o le itiiti ifo i le 1 m:

  • E lava le suavai tele laau laiti i le muamua poʻo le lua tausaga pe a uma ona totoina mai se vai inu poʻo se pulupulu ma se tufatufa i le fua o le 2-3 pakete vai i le fale pe tusa o le 1 le taimi i le vaiaso.

    O laau laiti e mafai ona faʻafeinuina mai se mea faʻafeinu poʻo se pulumu

  • O fualaau fualaau aina fua i luga o se dwarf rootstock e fafa 2-3 taimi i le masina, i luga o silospeed - e le sili atu i le 1-2 taimi i le masina. E tusa ma le 3 pakete vai i le 1 m2 mo togalaau vao ma luga i le 5-6 ipu pakete vai 1 m2 - mo le malosi.

    O le pi o Quince e vave ona tuputupu ae ma fua tele, ae e manaomia le masani ona faasusu

  • I le masani ai, mo le faʻavaivaiina o togalaau matutua, o le vai mai le faʻavaivai e faʻatautaia i luga o togalaau i totonu o pupu faataamilo i ogalaau.

    Faʻasalaina ogalaau matutua e faia i totonu o pu ma togalaau

  • E sili atu le saʻo le faʻapipiʻiina o ni pu, ae faʻafefe faʻamaʻi ma se faʻataʻitaʻiga ina ia puipuia ai le pito i lalo o ogalaau mai le susu. O le lautele o mama po o pu e tatau ona fetaui ma le tele o le aʻa, ma nofo i se nofoaga e tutusa ma le vaega o le pale o le laau.

    E ola lelei laau pe afai e le alu le vai i le pito i lalo o le ogalaau i le taimi o le vai

I totonu o togalaau o soo se vaitausaga, o le tosoina o le suavai ma le mulumuluina o le eleele ma mea e gaosia ai meaola e aoga tele e puipuia ai le susu ma puipuia ai le tuputupu ae o vao.

O le suavai ma le mulching e aoga i togalaau o soʻo se matua

Pear Diseases and Pests

O faʻamaʻi sili ona taatele i paina uma i faʻatoʻaga uma o le faʻatoʻaga o le paʻu ma le pala, ma o meaola faalafua - o le moa. E faʻasaga i faʻamaʻi, o laau e felafoaʻiina i fuluʻi paʻu o loʻo i ai le 'apamemea i le amataga o le fuga ma le maeʻa.E tusa ai ma le moa, e suʻaina i le pyrethroid ile iniseti i le taimi e tasi.

Ina ia faatumauina le ola maloloina o le togalaau, e taua tele le aoina ma faʻaumatia fualaau ua afaina (pala pe wormy) i se taimi talafeagai.

Faʻaaliga ata: faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Sauniga o le taumalulu

O laau pia o le taumalulu-o le mamafa o ituaiga o meaʻai e le manaʻomia ni fale e faʻalavelave ai i le faʻamalosi masani ma faia ai se faʻamataʻu faifaipea o le faʻamafanafanaina o kopa i le taimi o le tau. Ina ia puipuia mai i mea leaga, e tatau ona fusi laau talavou i se upega puipui faapitoa i le tautoulu.

O le televave o le faʻamamaina e matua masalosalo lava, ae afai e te manaʻo pea e faʻamamaina laau, fai saʻo:

  • i le tautoulu ao lei oʻo i le taumalulu, ae le o le tautotogo i aso malolo;
  • naʻo tamaʻi laʻau e iai ni paʻu lamolemole ma le vevela;
  • e faʻamaeʻaina ai e le gata i le ogalaau, ae faʻapea foʻi ma faʻavae uma o lala skeletal.

    Afai ua mama le laau, ona tatau lea ona e puʻe uma le ogalaau ma le pito i lalo ole lala o le skeletal

E faʻapefea ona tupu se pi i se fagu

O le tuputupu ae o se fiailoa masani - o se talo i se fagu - e le faigata lava:

  1. A uma ona totoina le pi, e tatau ona e filifilia ni nai ovaries talafeagai.

    Ina ia totoina se pi i se fagu, e te manaʻomia lana ovary

  2. Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ovine filifilia taitasi faatasi ma le paranesi e tupu aʻe ai i totonu o le fagu.

    Faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le ovine laitiiti o le pi ma le paranesi i totonu o le fagu

  3. Faʻapipiʻi ma le faʻapipiʻi fagu i ovaries i totonu, ma nonoa faʻamau i lala lapopoa poʻo pou lagolago.

    Pelu ma ovaries e faʻamau mausali, tuʻuina i lala lapopoa

  4. O peʻa o le a ola i totonu o fagu. A fua le fua o le laau, e tatau ona teuteuina ma le faaeteete lala.

    A maeʻa ona fua le fua i totonu o fagu, e tatau ona tipiina lala

  5. Mo le teuina mo taimi uumi, o fagu paʻu e sasaa mai i le ava malolosi.

    Mo le teuina o pears i fagu e sasaa malosi ai le ava malosi

Seleseleina ma le teuina o pears

Eseese ituaiga o pears ei ai o latou lava aso, aso e teu ai ma aso e teu ai:

  • o taumafanafana taumafa na amataina ia Iulai-Aukuso, e le sili atu ile 2 vaiaso;
  • O ituaiga o Autumn e amataina i le faaiuga o Aokuso - amataga o Setema, teuina mo le 1-2 masina;
  • ituaiga o le taumalulu e amataina i le faaiuga o Setema - ia Oketopa, teuina 3-5 masina.

O vailaau o le taumalulu o pears e iai le taimi e naʻo totonu o le itu i saute.

O ituaiga o le taumafanafana e totoina atoatoa ma faʻaaoga vave. Autumn ma ituaiga o le taumalulu e sili atu ona seleseleina pe a fatuina fatu i totonu o latou. Aʻo leʻi 'ai, e tatau ona latou vevela mai le 2 vaiaso i le 2 masina, faʻalagolago i le ituaiga. O pears uma o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa poʻo totonu o se puʻe faʻamafanafanaina ma se vevela laʻititi i luga ifo o zero tikeri.

E tatau ona aoina ma le faʻaeteete pene e aunoa ma le faaleagaina o fua ma lala

A e seleseleina, e taua le 'aina lelei o le fua. Ina ia faia lenei mea, ia uu le paranesi lea e ola ai le fualaau aina i le lima e tasi, ma ave ma le faaeteete le pi ma le isi ma ia liliu faataamilo i le au e vavae ese ai mai le paranesi. Mo le teuina, fualaau aina e na o le lima e seleseleina. O ituaiga uma o fualaau aina suamalie e faaleagaina ai pears ma fualaau aina suamalie, ma o se fualaau aina ua paʻu i le eleele ua faaleagaina ona o le aʻafiaga ma ua le talafeagai mo le teuina.

Faʻamatalaga i luga o auala e faʻaleleia ai paʻu

E leai ni lanu lanumeamata o le pi o loʻo i totonu o le vai aʻo lei totoina. O togavao na togafitia i le aganuu - IMC, na avea ma faataitaiga, na amata ona aʻafia i le 42 aso ina ua uma ona totoina, o le aʻafiaga mo latou 23. O le togafitiina o meaʻai ma Tropolon i le maualuga o le 6 mg / l e vave faʻaleleia foliga o aʻa, ae o le fua o le aʻa e 10% nai lo le taimi e fai ai IMC.

Faʻatau

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=11091&page=11

Afai e maua, ona ave lea o se paʻu paʻu (paʻepaʻe), tuu i luga o le pi, i luga o se vavao taʻitasi taʻitasi taʻitasi (sili mai le itu i saute), tuʻu i ai lau niu fiafia i le vermiculite, vai ma nonoa mai lalo ma mai le lumanaʻi ma mai luga. Ma o le pa'ū o le ae fiafia ai. Lalo i totonu o le taga e mafai ona faaleagaina ai le paʻu mo le lelei atili o aʻa.

vp

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?f=30&t=5534&sid=c5adb8f338bbf9b2a6bf4c91b4dc5ff6&start=75

Faatasi ai ma le totoina lelei ma le tausiga lelei, o laau o le pia e ola lelei ma fua mai mo le tele o tausaga, fiafia i latou e ona fanua i le seleseleina o fualaau aina suamalie ma lelei.