Laʻau

Fugalaau Cordina: tausiga ile ma metotia o le toe gaosia

E masani lava ona teuteuina e fugalaau o le taifau fale o pulega, ofisa, ma luga o le talafatai o le Black Sea o le Caucasus, o se laau teuteu lea e faia ai auala matagofie, ala o paka ma sikuea. O le vevesi ma lanu e le masani ai o laʻau fiafia e le toe vaavaai, e te mafaufau pe mafai ona e aumaia sea matagofie i totonu o lou fale. E le gata i lea, o le tausiga o cordina i le fale e le mafua ai le tele o faafitauli, o le a tali atu i ai ma se laʻei matagofie o ona laulaau.

Faʻasologa autu

Cordilina (Cordyline) - o se ituaiga o laau o le aiga Asparagaaeae (Asparagaceae). O le igoa o le ituaiga e sau mai le upu Eleni cordylle - cone, faapona ona o le fulafula, o aʻa o le tino i foliga o moli.

Cordilina - teuteuga o paka

I totonu o le vao, e tupu i vaʻavaʻa ma subtropics i Ausetalia, Asia, Amerika i Saute. E tupu i foliga o laau, vao ma laau toto e fausia ai se fana.
O le laau e iloga i foliga matagofie o lau, lea e masani lava ona i luga o le pito i luga o le ogalaau. I nisi ituaiga, o mea fou e mafai ona faʻaaogaina mo le toe gaosia e vavae ese mai le ogalaau autu.

Maoaʻe, laʻau faʻamalosi, ma e aunoa ma ni petioles, o se faʻamavaega, pepa o le xiphoid. O le vevela venation o le arc ma le laina. Lanu o le lanu e lanu meamata, lanu piniki, mumu, lanu samasama ma le paʻepaʻe. Ona o lenei uiga, o le isi igoa na aliali mai - "tupu tupu".

Cordilina e fuga i le natura

Ma le tausiga lelei, e oʻo lava i totonu o laau i totonu o fale e mafai ona faʻamalieina le tupu. Inflorescences o loʻo i le foliga o se panicle. O fugalaau e laiti, paʻepaʻe, lanu viole, mumu.

I le aluga o taimi, o le pito i lalo e mate, faʻaalia le ogalaau, lea na tuʻuina ai i le laau le igoa lona lua - "pama pepelo". O le mea moni, o se laina saʻo ma se pusa e leai se mea e tutusa ma se pama palino; Inflorescences e piniki, o fua e lanu uliuli. E mafai ona maua i greenhouses pei o se laau teuteu.

E taua foi Dracaena o se pama pama. O nisi taimi o le dracaena ua fenumiai ma cordina. Ina ia iloa le tasi mai le tasi, e tatau ona faatusatusa aʻa o laau e lua:

  • I le dracaena, e saʻo, i luga o le tipi - samasama poʻo le moli.
  • O aʻa o le cordina e gaogao, faatasi ai ma nifo ma fuga, i luga o se vaega o lanu paʻepaʻe.

O le eseesega taua o le numera o fatu. O fualaau o le vineina e aofia ai vaega e 4-20, i le dracaena - tasi.

E taua tele le laʻititi o le kiwi o loʻo i ai le laʻau vavalalata mafolafola mafolafola mafolafola e felafolafoaʻiina e le lanu piniki poʻo le samasama. O se lanu violē e aliali mai mai le ogatotonu. O lenei ituaiga o meaola e masani ona faʻaaogaina i le fatuina o mea e maua ai le laufanua ona o lona malosi faʻafefe.

Mo cordina, o se mea faʻafefiloi e latalata i laʻau ma se faʻatasi o le tele o lanu ma lanu.

O le pito sili ona leaga o tagata matutua i le aiga ua taua o cordilina, i le itu i saute o Rusia ua totōina i le eleele tatala.

Cordilina Fruticosis

Cordyline Fruticosa (Cordyline fruticosa) - o se tasi o masani masani o cordilina, lea ua tupu aʻe e pei o se fugalaau potu. O se laau e tasi le ogaumu, ae o nisi taimi e vaevaeina i ni atunuʻu eseese.

O lanu lanu meamata lanu meamata o lanu meamata ma se pito lima pito i luga e pipii i petioles uumi. O nisi vailaʻau e i ai se tuaoi, o lona lanu e mafai ona sau mai le lanu piniki i le paʻu.

Glossy Fruticosis Cordillin Leaves

Cordilina South

South stringilina - o se tagatanuu o Niu Sila, e 15 mita le mamao i le lauʻeleʻele. O tagata Indigenous latou te 'aina laulaau e fai ma meaʻai e pei o se fualaau faisua, e taʻua ai le laau o se "laau tipi."

O le ogalaau e mamafa i lalo. O lau o le lanu lanumeamata o lanu lanumeamata o loʻo i luga, o lo latou umi e oʻo i le 90 cm, lautele - e oʻo atu i le 7 cm. Faʻailoga e iai lanu umi o lanu samasama ma le mumu.

I le tau mafanafana, o loʻo iai i luga o fualaau tetele i luga o laau matutua i foliga o panicles e oʻo atu i le 1 mita le umi mai fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe ma le paʻu o le kulimi, faʻafeiloaʻi ai se manogi manogi. I le tulaga o fugalaau, e fua mai ai fualaau papaʻe.

I le fale, e oʻo atu i le 3 m, o le fugalaau masani e le tupu.

Apical cordilina

Cordilina apical - sili ona lauiloa i le fugalaau fugalaau. O lenei laau matagofie e tele laulaau, e masani ona lanumeamata, e tu i luga o le ogalaau ma luga, i le natura e oʻo i le 4 m.

O le umi o laulaau e oo i le 80 cm, o le lautele e oʻo i le 10 cm. I nisi o ituaiga, o le lanu samasama poʻo le mumu. O inflorescences e aofia ai fugalaau lanu papae ma le paʻepaʻe.

O lau lanu o le apical cordilina e fiafia i le foliga

Cordilina Rumba

O le fanau mai o le laau o Ausetalia i Matu, Hawaii, Southeast Asia. I le natura, e ola e oo i le 3 m. I le fale - e oo i le 1.5 mita. E iloga i le lanu le masani ai laulaau: mai le lanu lanumeamata ma le mumu, lanu mumu ma le lanu viole.

Aiga Tausi

O le aoga sili o le fugalaau o le faigofie lea o le totoina ma le tausiga, e leai ni faigata faʻapitoa e tupu. E pei o sui uma o le vevela, e fiafia o ia i le malamalama, mafanafana ma le malulu. E le gafatia faʻataʻitaʻi, suiga faʻafuaseʻi i le vevela.

Totogi

Fugalaau Catharanthus: tausiga ile ma auala e toe gaosia ai

O le fugalaau e tatau ona maua ai le maualuga o le susu, o le a tali lelei i le faʻaleleia e le aunoa.

Lulu

I le taimi mafanafana, mo ituaiga uma o le mafanafana o le vevela o le a 20-25-35C. I le taumalulu, o tagata mai fafo mai vaʻalele e sili atu i le 18-20 ° C, o le a faamalieina meaola laiti i le vevela e faʻaititia i le 5-10 ° C. O se fugalaau e laulauina laʻau e manaʻomia ai se potu vevela masani i le taimi o le taotoga.

Faamatalaga faaopoopo. E oo lava i le tau vevela, e le tatau ona e alu ese mai le fugalaau i luga o le faapaologa po o le terrace - o le vevela o suiga o le vevela e afaina mo ia.

Faʻasa

O le faʻasalaina e faia i le auala masani, sasaa mai luga poʻo totonu o le apa. O le auala lona lua e sili. Faʻaaogā na o vai inu i le vevela o le potu.

A maeʻa le papaʻe luga, faʻamama le palapala, 1-2 vai vai i le vaiaso i le taumafanafana e lava, i le taimi malulu - 1 taimi i le vaiaso ma le afa. Faatasi ai ma se faaitiitia o le vevela i le taumalulu, ua faaitiitia ai le numera o vai ma le tele o vai.

O le a le tele o taimi e faʻaolaina ai cordina e faalagolago i le amataga o le laau:

  • O tagata mai tropics e faʻasalalauina i aso uma, mai ia Me ia Aokuso, nai lo le mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o se pani ma susu susu. Le taimi atoa - pe a manaʻomia. E aoga le fufuluina o laulaau ma se omomi pamu.
  • Mo ituaiga meaola laiti, e seasea ona faia le faiga.

Soo

O le sui mo le totoina o loʻo faʻatau i totonu o se faleoloa, o le lalolagi atoa ma se mea malie malie, e talafeagai, pe saunia faʻapitoa, faʻafefiloi i vaega tutusa:

  • Pepa lauʻeleʻele;
  • Peat;
  • Humus;
  • Sand.

Faamatalaga faaopoopo. E aoga le faʻaopopoina o se piliki o piliki poʻo ni fasi malala, lea o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻaleleia o le palapala ma fatu ai le friability.

Fertilizers

Faʻaaoga fomaʻi faʻapitoa mo mea e teuteu ai le fale, ma faʻaoga itiiti ifo nai lo le faʻasologa o loʻo faʻamautuina i faatonuga. Mai le amataga o le tautotogo ia Setema, o le laei pito i luga e faia i vaiaso taʻitasi.

Faʻatauga auala

Fugalaau Lantana: tausiga ile ma metotia o le toe gaosia

Mo le faʻaleleia o le fugalaau, vaevaega rhizome, vavae ma lūlūina fatu e faʻaaogaina.

Fatu

O le metotia o fatu i le fale e masani lava ona le faaaogaina. E manaʻomia le tele o le taimi, ma e le mafai ona vaelua faʻatasi ni tagata faʻataʻitaʻi, e le pei o dracaena, mai fatuga, i le fale, e masani ona maua ni laau fou.

Toto fatu i totonu o le palapala mai le eleele ma le oneone, pe a uma ona susu, ma tufatufa atu ile luga. E mafai ona e faʻaaoga kaseti i le tuʻuina o le 1 fatu i totonu o potu taʻitasi. Ufiufi ma se ata tifaga, faʻafefea ona faʻafeinu ma faʻamalosi. O le a foliga mai o le a foliga mai e leai se mea e tasi: o le muamua - i totonu o le masina, o le mulimuli - pe a uma le 3.

O fualaau suamalie e tafe mai se koneteina masani pe a tulaʻi i le 5-7 cm. Ua totōina i ni koneteina eseese, e teu ai le eleʻele.

Laʻau

Mo le faʻaleleia, faʻaaogaina mai le pito i luga poʻo le ogatotonu o le ogalaau e oo i le 10 cm le umi ma le i ai o 1-4 pona. E tuʻuina i totonu o se mea susu poo se vai, e teu i le vevela o le 25-30 ° C. E mafai ona e faia se fale-moliuila e ala i le ufiufi o le koneteina i tioata poʻo ata.

E aʻa mai aʻa i totonu o le masina. O laasaga laʻauina o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o fagu ma se meaʻai mo laau matutua: o le faʻafefiloi o humus, peʻa, oneone ma le faʻaopoopoga o le perlite.

Shank ma aʻa

Rhizome division

Ina ia vaevaeina le rhizome, ua aveeseina le laau mai le ulo, o aʻa ua faasaoloto mai le eleele, ua faia lea i le taimi o le gafa. Ua fufulu aʻa, tipi i ni vaega ma se meafaigaluega vailaau, o vaega ua togafitia i se vaifofo o le phytosporin. O le tainaina o loʻo faia i luga o le eleele mama mama, e ufiufi ai se ata. Faʻaauau le faʻamaʻalo ma le vai.

O le masina mulimuli ane, pe a maua aʻa, ua totoina i totonu o ipu eseese.

Togalaau toto

Bouvardia fugalaau: tausi fale ma metotia o le toe gaosia

O le maualuga o le tausiga ma le faia o tulaga lelei e le aofia ai foliga vaaia o meaola faalafua ma faamaʻi. Afai ei ai ni faaletonu, e ono maʻi le fugalaau. O lenei mea e molimauina i ona foliga vaaia: o lanu enaena e aliali i luga o laulaau, latou te lanu samasama, amata ona paʻu'ū, o loʻo taofiofia eseaina le tuputupu ae.

Brown sikola

O le foliga mai o lanu enaena i tafatafa o le lau o loʻo fautua mai ai o le fugalaau e felafoaʻi i vaitafe malulu. E tatau ona toe faʻaleleia i se isi nofoaga e leai ni pepa.

O laʻau e mamago

Aʻo faʻagogo ma paʻu lalo laʻau maualalo, faʻaalia le ogalaau, o se faiga masani e aunoa ma se popolega.

Afai e faʻamago le lau o le lau laau i luga o le maualuga o le ogalaau, ona vevela loa lea o le ea, ma e manaʻomia le faʻamama.

Tesema

O le tele lava o taimi, e aliali ai le pala, lea e faʻaalia ai le suavai o le palapala ma le maualalo o le vevela. O le fugalaau ua mamae, ua le toe tupu, ua malogo lau.

Paʻu lau

O le pau o laulaau pito i lalo e afua mai i se faagasologa masani. Mo le faafouina o le fugalaau, o le pito i luga e vavaeina, aʻa ma totō.

Ina ia fatuina se tuufaatasiga tele, e tele laau totoa eseese e totoina i autafa o se maualuga.

Auala Toe Faaleleia

O le veleina o le palapala o le a taulimaina ai le aʻa, pe suia i le eleele fou ma o le a fesoasoani se ipu fou.

Taua! I le tulaga o le pala o se vaega tele o aʻa, e le mafai ona lavea le fugalaau. E tatau ona vavae le pito i luga, aʻa i luga ina ia maua se fale fou.

Afai e salalau solo lanu enaena i luga o le laufanua atoa, ona leai lea o le susu o le laau.

O pepa laititi e mumu ai lo latou susulu, paʻu, e mafua ona o le le lava o le malamalama, o le latalata atu i le malamalama o le a toe faafoi mai ai le vali. Laupepa laitiiti e foliga mai, le lelei - o faailo o le laau e leai se meaʻai.

Faʻalogo lelei! E manaʻomia e Cordilin le laʻei pito i luga i le tausaga atoa, i le taumafanafana e sili atu ona faia nai lo le taumalulu.

O se mu mai le susulu o le la e susulu ai le malamalama i laulaau. E tatau ona ufiufi tafatafa ma pupuni poʻo nofoaga e leai se la susulu. O le pagutu ma le paʻu o laulaau e mafua mai i se eseesega o le vevela vevela, e tatau ona tuu le laau i totonu o se potu e tumau ai le vevela tumau.

O le faʻamaeʻaina o mafuaʻaga uma o le a toe faʻafoʻi mai se foliga fiafia fiafia.

O se tagata nofomau o le tolotolo na manumalo i le igoa o se fale toto lelei, ma nofo i fale o tagata Rusia. O le a faamaualalo o ia i mea sese na faia i le taimi, ae faasaʻo i le tuua, o le a tali atu i le gauai ma tausia lelei le susulu o le laʻau.

Vitio