Laʻau

Cherry i le tuafanua: o ituaiga sili ona lelei ma totoina i le tautotogo

Faatasi ai ma le tuufaatasiga o cherries ua ola aʻe i Rusia, o se aofaiga tele o ituaiga eseese na totoina mo le itulagi Tutotonu ua lauiloa, e aofia ai mo laufanua faʻatoʻaga. O latou uiga e tatau ona amanaia manaoga masani e fautuaina mo le tuputupu aʻe o cherie i tulaga faigata o lenei itulagi. Cherry o nei ituaiga o meaʻai e faʻaalia i se tikeri maualuga o le malulu ma le faigata o le taumalulu, vave ona fua mai o fualaauʻai, fuaina masani, vave matua ma maualuga le gaosiga. Ina ia iloa nei uiga matagofie o cherries, e tatau ona totoina lelei i le togalaau poʻo le fale vevela.

Vaʻaiga o cherries mo le totoina i tuafanua

O laau laau e faamoemoe mo le totoina ma le ola ae i le itulagi o Moscou e tatau ona i ai uiga nei:

  • amataga vave o fualaau aina ma lona mautu;
  • fua lelei;
  • maualuga maualuga o fua;
  • afaina o le lamala;
  • mea faigata o le taumalulu;
  • Resistance i le mafanafana (e oo i le -35ºC)
  • loto fuatiaifo;
  • faʻaauau le tetee atu i faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise i moniliosis ma coccomycosis.

I le tauvaga o le taumalulu o le Central Central faatasi ai ma fesuiaiga o le fesuiaiga o le ea (taumalulu ma le taufaamataʻu vave o gutu o le tautotogo), vave ma le ogatotonu o cherries ma le tetee lelei i tulaga leaga o le tau e sili ona talafeagai mo le tuputupu ae i le Moscow Region. O nei uiga lelei e tele ituaiga o Vladimirskaya, Molodezhnaya, Lyubskaya, Turgenevka, Shokoladnitsa, Griot Moscow, Apukhtinskaya ma isi.

Laulau: o ituaiga sili ona lelei o cherries mo le itumalo Moscow

Igoa
ituaiga o cherries
Laʻau laau
lona maualuga
Le tofo o fuaAla sili
taumafa
Faʻamanuiaga sili
ituaiga eseese
Mea sili ona leaga
ituaiga eseese
LyubskayaLaʻau ma
solo;
2.5 m
Le manaia ma le manaia
latalata i le afaina
I le toe gaosia
fomu
Maualuga maualuga; loto fuatiaifo;
uluaʻi matua
(fualaau mo le 2-3 tausaga);
lelei le teteʻe o fatugaʻo
O le mamafa o le malulu ma le faigata o le taumalulu o le aʻa;
tulaga gafatia i moniliosis
ma coccomycosis;
vaitaimi pupuu (15 tausaga)
VladimirskayaTreelike ma solo;
2.5-5 m
Le malie, malieI le fou ma le faagasologa
fomu
Maualuga maualuga;
uluaʻi matua
(fualaau mo le 2-3 tausaga);
lelei faigata taumalulu
Faʻaleagaina e le tagata lava ia;
maualuluga o le saisaitia
fatuga
faʻafitauli
i moniliosis
ma coccomycosis
TalavouTreelike ma solo;
2-2.5 m
Le manaia ma le vevela, suamalieI le fou ma le faagasologa
fomu
Maualuga maualuga;
loto fuatiaifo;
uluaʻi matua
(fualaau mo le 3 tausaga);
lelei le teteʻe
Taumafai faigata o le taumalulu o fatugaʻo;
tali malosi i
moniliosis ma coccomycosis
TurgenevkaLaʻau-pei;
3 m
Sweet Sour, FiafiaI le fou ma le faagasologa
fomu
Maualuga maualuga;
tele-fua;
lelei le teteʻe;
tetee i
mala
Vaʻaiga faʻapitoa;
le mamafa faigata o le taumalulu o fatugaʻo;
tali malosi i
moniliosis ma coccomycosis
Griot MoscowLaʻau-pei;
2.5 m
Sweet Dourt SourishI le fou ma le faagasologa
fomu
Maualuga maualuga;
lelei
faʻamafanafana
Faʻaleagaina e le tagata lava ia;
afa faigata o le taumalulu;
faʻafitauli
i moniliosis
ma coccomycosis
ApukhtinskayaTaalo;
2.5-3 m
Le manaia ma le manaia, tartI le faagasologa o le faagasologaMaualuga maualuga;
loto fuatiaifo;
le le mautonu i le tuua;
afa faigata o le taumalulu;
maualuga maualuga
i faʻamaʻi
Luga o le fuga ma le fua o fua;
faʻafitauli i le coccomycosis
Selati teineLaʻau-pei;
2-2.5 m
Sweet Dourt SourishI le fou ma le faagasologa
fomu
Maualuga maualuga; tele-fua;
lelei taumalulu
ma le faʻamafanafana
Laveaʻia i coccomycosis ma moniliosis

Mo le Vaega Tutotonu (Moscou, Vladimir, Ryazan, Tula, Kaluga, Bryansk eria ma isi) o loʻo i ai se vaega tele o ituaiga eseese ma le faʻalauteleina o le faigata o le taumalulu, gaosia o le tagata lava ia, ma isi faʻaʻailoga, ae, o le mea e leaga ai, e le faʻasaga i coccomycosis ma Moniliosis.

A.M. Mikheev, sui o le faatoaga Sciences, Moscow

Lisi o Rusia Mekasini, Mataupu 3, Mati 2011

Ata pue: ituaiga o cherries ma o latou uiga masani

Vitio: o se toe iloiloga o ituaiga sili ona lelei o cherries mo le itumalo Moscow ma totonugalemu o Rusia

Taimi sili mo le totoina o cherries

E sili ona lelei le totoina o sieli i le eria o Moscou i le ogatotonu o Aperila i le taimi o le totoina o le tautotogo, poo le masina o Oketopa, i le masina ao le i amata le tau malulu. Pe a oʻo atu le taufaamatau o le kiona o le tautotogo, ua sauni mea totō mo le totoina. O le atinaʻeina o fatulaʻau e faʻalagolago i le faʻamafanafanaina o le palapala ma le vaʻaiga lata ane: o le vevela ma le sefulu tikeri o le vevela ole tuaoi, lea e amata ma muta ai togalaau. O le laau e alu i totonu o se nofoaga malolo pe a pa'ū ifo le vevela i lalo ifo ma le sefulu tikeri. O le mea lea, o laau toto e sili ona totoina pe a faʻamafanafana le eleele i luga atu +15ºC.

O le afa lona lua o Aperila o le taimi sili lea mo le totoina ma le totoina o fualaʻau fualaau aina. Ma o, ala, o se mea pupuu: mai le toe faʻaaogaina o le eleele e faʻafefe. Taumafai e aua le misia nei aso auro, aua o le tautotogo o le tautotogo e masani ona maua aʻa ma sili atu ona faigata i le atuatuvale. O le maualuga o le ea ma le palapala i le taimi nei e saofagā i le ola ola

V.S. Zakotin, saienitisi, agronomist, Moscow vaega

Vaitafe o Rusia Mekasini, Aperila 4, 2011

Toto totogo i le togalaau totogo

O le filifiliga o le saite e sili ona lelei mo le ola o cherries e tele lava ina fuafua ai le atinaʻeina o laau i le lumanaʻi ma maua mai ai fua lelei. O le nofoaga mo le totoina o laau e tatau ona faapaleni, tatala, ma susulu lelei le la i le aso atoa. O le i ai o le paolo e aʻafia ai le lelei o fualaau aina, o le fua lelei o fua ma fua o fua. E fautuaina le totoina o fatulaʻau faapelepele i vaega e iai se itu i saute, sautesasae poʻo le itu i saute sisifo. O le i ai o se pa maualuluga ma fale e lata ane i le nofoaga o loʻo tulaʻi mai e fausia ai se ituaiga pa puipui e puipuia ai laau talavou mai matagi malulu. O nofoaga e le talafeagai mo le totoina o cherry o fanua laugatasi, aemaise lava i le vai ma le susu ma le malulu. O ia tulaga tuputupu ae e afaina i cherie. O loʻo faʻaitiitia foi le vai o le eleele i lalo - o latou tulaga e le tatau ona sili atu i le 1.2-1.5 m.

I le tulaga pe a fuafua le laau toto e toto i le tautotogo, e fautuaina e saunia ni lua mo le totoina i le tautoulu. O se lua eli i le lapoa ua tumu i le paluga o le palapala ma le mineral-organic fertilizers ma totoe seia oʻo i le tautotogo. O le faʻaaogaina o le faʻamaʻi faʻamalosi i le taimi o le tautoulu e tatau ona faʻaaogaina. Faatasi ai ma le totoina o le autumn, e saunia se lua i luma pe a ma le masina.

O eleele sili ona lelei mo le totoina o cherries o cheranozems, loams ma sandstones, o loʻo i ai se faʻavalea o le fausaga e mautinoa ai le lelei o le vai ma le ea o le palapala. Afai o le eleele o le palapala, kalaupapa, mamafa, e tatala ai aʻo lei totoina, faʻaopopo le oneone, faapalaga, peʻa, vaovao vao. Ole taua o le eleele e taua tele pe a tupu aʻe cherries. O lona faailo e tatau ona i ai ile pH o le 6.5-8.5. Afai e sili atu le maualuga o lenei faailoilo, ona muamua lea ona totoina le eleele i le faaopoopoina o le fafie po o le falaoamata o le dolomite (fafie ash 700-800 g / m², falaoamata o le fale laupapa - 350-400 g / m²).

O fualaau ua saunia mo le totoina e tatau ona ola maloloina, ma lala e ola ai ma se aʻa. Laʻau silisili maualuga - 60-70 cm

Afai e leai ni fatu totō e totōina mo le totoina, e fautuaina e faʻatau i latou i totonu o le vasega pepe poʻo fualaau aina e ola ai. Mo le totoina, e tatau ona e filifilia fualaʻau taʻitasi o loʻo i ai ni tipu, o se aʻa faʻasolo lelei ma faʻamaʻaina laupapa. Ina ia aloese mai le faatauina mai o meaʻai vao po o mea e le lelei ai le totoina, e tatau ai ona faatau na o varietal aʻa ma teuteuina ai ni toga.

Pe a totoina, o aʻa o le fatu laau e tu saoloto i le totoina o le lua ma se itu mai luga i lalo. O le nofoaga o tui (aʻa neck) e tatau ona maualuga pe i le maualuga o le eleele. O le faʻalolotoina o le ua uʻu e le taliaina

A o le totoina fatu e faailoga le saite. E tatau ona manatua i le mafaufau o le mamao i le va o laau matutua matutua i le lumanaʻi e tatau ona le itiiti ifo i le 2.5 mita, ma i le va o laina o laau pe a ma le 3.5 m. I le faailogaina o le saite, alu i sauniuni mo le totoina o lua. Afai e lelei le eleele, o le tele o le lua e mafai ona mai le 60x60 cm i le 80x80 cm, e fuafua i le tele o le aʻa. O le loloto o le lua e eseese lava mai le 40 i le 60 cm E fautuaina le faateleina o le tele o le totoina o laau e ala i le 50% pe afai o le eleele e le lelei pe mamafa.

Aʻo lei totoina, ua aveesea aʻa mai le fatu. I le tuʻuina o le suauu i luga ole paluga eleele ua saunia i autafa o le lagolago, ia faʻatumu lelei le pu i le eleele o loʻo totoe mai le masini ma nonoa le seedling i le lagolago. Pe a uma ona faʻamaʻele ma faʻamalosi, o le palapala o loʻo siomia ai le laau e mulumuluina i le peat poʻo le faapalaga

E tele auala e totō ai cherries. O le mataupu faavae o le tulaueleele e tutusa mo tagata uma, ae o loo i ai ni nuances.

Numera o le fuainumera 1. Tulafono faʻavae:

  1. Aumai le umi ma le maualuga o aʻa o le fatu, saunia se pu o se vaega talafeagai. O le pito i luga, laufanua eleele sili ona lelei (maualuga e tusa ma le 20-30 cm), pe a eli, alu i le pito o le lua.
  2. E oʻo lava i le faʻafefiloi o paluga o meaola ma minerale i le tuufaatasiga: 2-3 pakete o le gaʻo paluga po o le faapalaga, 1 kg o le ash ash, 100 g o superphosphate faigofie (poo le 60 g o faalua), 80 g o le potassium sulfate (pe 40 g o le potassium chloride).
  3. Faʻamau le pito i lalo o le lua i le loloto o le 8-10 cm ma faʻamama le palapala ile 1 pakete (10 l) o le vai vevela vai.
  4. A maeʻa ona faʻafefe le vai, faʻapipiʻi le mea o le mineral-organic ma le palapala mai le lua na lafo i luga o le pito i lalo o le papa i le lua. Faatumu le lua e sili atu i le 2/3. A maeʻa lena mea, faʻafefiloi ma le faʻafefiloi uma le faʻafefiloi o le eleele ma fai sina faʻafefe.
  5. Ave le fesoasoani i le lumanaʻi o le fatuina mausali i le ogatotonu o le lua - o se siteki e iʻu ile 5-7 cm, umi o le 130-150 cm. E tatau ona faia lenei mea aʻo leʻi totoina le fatu, ae le o le isi itu. I le avea ai ma se siteki, e mafai ona e faʻaaoga le masani masani. I luga o le lagolago, sasaa se tamai faaputuga o le totoina o le faʻafefiloi eleele.
  6. O le vave totoina muamua aʻo leʻi totoina e manaʻomia ona taʻe uma aʻa, pala ma pala.
  7. I tafatafa o le lua e tuu ai le nofoaafi. Lago le fatu laau e faasaga i le lagolago ina ia mafai ai e le nofoaga o le faapipiiina, i fafo ona iloa e se tamai lala o le ogaumu, 5-8 cm le maualuga nai lo le eleele
  8. Silasila lemu ma tufatufa aʻa o le fatuina i lalo o le faaputuga.
  9. Faʻasolosolo malie aʻa i le eleele o loʻo totoe, mai le otaota, faʻatusatusa i taimi uma.
  10. A aʻafia le aʻa i eleele e tusa ma le 15 cm, e tatau ona sua tele le laau ma faʻatumu le lua i le pito i luga.
  11. Faʻamalie le palapala faʻataʻoto ile fatuga ma le faapalaga poo le humus ma se laulau pe a ma le 10 cm.
  12. Faatasi ai ma se uila vaivai, ia nonoa ma le faaeteete le laau toto i le "valu" lagolago.

Vitio: auala e totō ai se peleni

Numera o le fuainumera 2. Faatonuga o le tulaʻi i lea laasaga i lea laasaga:

  1. O aʻa o le sapling e teu i totonu o le vai ma aʻafiaga o aʻafiaga (Kornevin, Zircon) i ni nai aso aʻo lei totoina. E mafai ona e faia se vai lanu piniki o le paluga palatini poʻo le potassium humate e faʻaleagaina ai siama faʻamaʻi poʻo le anufe. O lenei togafitiga muamua o le totoina o aʻa ua faia pe afai o le fatu laau e vaivai pe faaleagaina foi aʻa.
  2. Saunia se lua faʻaleleia. Lafoaʻi le eleele na veleina i le pito o le lua.
  3. Liligi pe tusa ma le 10 lita o le vai i totonu o le lua ma faʻatagaina ia gaʻo atoatoa. E le tatau ona malulu le vai, vevela vevela pe vevela vevela.
  4. I le pito i lalo o le lua, sasaa le eleele mai le otaota i le foliga o se tamai faaputuga.
  5. Saunia se faʻafefiloi o fugalaau fou i le paʻu palapala ma togiina aʻa o le fatuina ua saunia i lenei paluga. O le manogi o le faʻafefiloi e pei lava o le kirimulu mafiafia.
  6. E le mamao ese mai le pito i luga o le komi e mafai ona alu i le lagolago. O le umi o le lagolago e tatau ona 35-40 cm le umi nai lo le umi ole fatu.
  7. Faatulaga le fatu laau i autafa o le lagolago ma sosolo lemu i aʻa i luga o le komi, tusi i lalo.
  8. Faʻasolo malie le lua ile eleele mai le otaota, faʻatusatusa e puipuia ai le faʻavaeina o "ea vaalele". I lenei tulaga, o le nofoaga o tui puipui e tatau ona tumau i luga o le eleele i le maualuga o le 6-8 cm.
  9. A maeʻa ona faʻatumu le lua, e tatau ona e faʻamaopoopo le palapala. Nonoa se laau i le lagolago.
  10. Faataamilo i le ogalaau o le laau, sasaa se pulou eleele ma se lapoa e tusa ma le 1 m ma le maualuga pe a ma le 15 cm. Faatumu le lio faataamilosaga latalata i le lua pakete vai (20 l).
  11. A maeʻa pe a ma le afa itula, pe a uma ona faʻafefe le vai, mulch le avanoa faataamilo i le ogalaau ma le paluga o le 'olo ma le pala.

Vitio: ma se tasi mea e uiga i le peleni

Iloiloga Aʻoaʻoga

Fesili: "Faamolemole, taʻu mai ia te au, o le fea e sili ona lelei e faatau mo le Moscow Region? Ina ia lelei, manaia, suamalie ma le manava, aua le fefe i le malulu ma le tuusao i faamaʻi."

Mo loʻu tofo, o le mea pito sili ona lelei o Vladimirovka. Faʻafetaui manaoga uma sei vagana ai mulimuli. Ae i se tulaga saʻo, e tatau ona maitauina i totonu o loʻu eria i tausaga talu ai o cherries uma lava, o le suamalie ma le leai o se mea, ua maʻi. E tatau ona ou tago i se mea, ae ou te le faia, o loʻu ola maloloina e sili atu ona taugata. E le o se mea fou le i ai o lenei tiga i le togalaau mo le tele o tausaga, ae o nisi taimi o le seleselega e sili ona lelei, ma o le tausaga ua mavae sa leai se mea, e ui lava e fuga mai lelei, ma e leai ni fulufulu i le taimi o le fugalaau.

Lydia, Moscow (fale i Mikhnevo-Shugarovo)

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=61888&st=0&start=0

E i ai loʻu malamalama ma i le na o le filifiliga na totoina e le Autalavou. O isi vaega o loʻo tulaʻi mai o loʻo i ai tagata na muamua atu, e foliga mai e tele naua. I luga o le Autalavou ma luga o tagata fai fanua, o le fua o le seleselega e tutusa lava - afai ei ai, pe afai e leai, a leai. Na mafatia tagata uma mai moniliosis.

Marincha, Moscow (fale i Palabanovo, Kaluga Region)

//dacha.wcb.ru/index.php?showtopic=61888&st=0&start=0

Fai mai Helga: "Saili le peleti a le Vladimirskaya, o le ituaiga e masani ai, e palotaina le tele o cherries.

Ou te lagolagoina atoatoa Helga. O le a ou faaopoopo atu faapea o le Vladimirskaya e sili atu ona malosi lona ofuvae - Vladimirskaya fua. Ma taumafai foi Griot Moscow, Zhukovskaya, Shokoladnitsa. E tofu i latou uma o ni fua lelei ma o latou vaeluaina.

Heladas, Moscou

//www.forumhouse.ru/threads/46170/

O le tuputupu ae o se aganuu peleina e oo lava i itulagi e le eseese i tulaga talafeagai mo lenei mea, e faigofie ona maua ni seleselega lelei o fua suamalie ma fiafia i le atinaeina o au meaola. O le filifiliga sao o le eseesega ma le atamai o le tausiga o laau e fuafua ai lenei avanoa.