Tuputupuina o fualaau aina

Faʻamatalaga o le manuia o le galueaina o pepa tila i luga o le windowsill

Laʻau e pei o vao, lalelei ma manaia o lanu matagofie ma lanu, o le mea lea e foliga mai ai foliga o chili i luga o le windowsill. O le uiga tutusa o le tuufaatasia o pepa uma e taua o le polo, ona o le anotusi o le vailaau oona, lea e maua ai fua ma fatu se tofo manogi.

O nei fua e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea faʻavave, ia faia ia mea faʻapitoa. O le laau lava ia e taʻua i nisi taimi o le pepa.

E te iloa? O le Capsacin, lea o lo o aofia i totonu o le fua, ua faaopoopo i le vali a le vaa e faaitiitia ai le osofaia i luga o vaa o vaa ma vaa.

Filifiliga o ituaiga anufe mo le ola i luga o le windowsill

O le a e maofa i le faigofie tele ona totoina se laau i le fale pe afai e te filifilia le ituaiga talafeagai. Igoa o igoa: "Aladdin" "Maea" "Poinsettia", "Troll Spotted", faapea foi ma isi masani: "Bell", "Swallow" - ituaiga eseese eseese ma lanu o fua, lanu lanu, taimi o le vevela.

O fua o fua o le vave o le taumafataga na fua mai i le 90-120 aso, o le lau-fua - 120-140 aso mai le taimi o le totoina.

  • Tabasco: O le susunuina o pulupulu o ona fua o le faavae lea mo le sauʻai lauiloa a Tabasco. Ua tupu i luga o le faamalama, ma i fale gaosimea - i luga o faatoaga. Valuina le eseesega mo le muamua.
  • O le Salyut o se tasi o ituaiga meaola pupuu, o lona laʻau vavao lapotopoto e ola e oʻo i le 20 cm. O le tele, e oʻo atu i le 5 cm fua o foliga o moli moli ma moli o loʻo faʻasaga i luga ma maua ai se manogi malosi.
  • "Aladdin" - e talafeagai mo windowsill ma fanua tatala. O le tele o fua i le faagasologa o le matua matua suia le lanu lanu meamata i le kulimi, lanu viole ma le mumu. O le isi avanoa i lenei ituaiga o le matua matua ma se vaitaimi umi fua fua.
  • "Bellflower" - fualaau mūmū o foliga e le masani ai, e fua i le 150 aso. O le mauaina o le fualaau aina e le tufatufa atu.
O isi ituaiga o taumafa amata mo le tuputupu ae o fale e lauiloa foi: "Watercolor", "Siberian Firstborn", "Dwarf", "Treasure Island",
E taua! E tele ituaiga o laʻau o loʻo ola naʻo mo mea teuteu: Clown, Goldfinger, Blue Filiu, Orange, Red Rocket, Peproni.

Malosiaga Filifiliga

A o lei totoina le laau i le fale, ia saunia le pusa. O keke e faia i paʻu paʻu e lelei mo laʻau. Mo totoa matutua taʻitasi o le a manaʻomia se tuʻufaʻatasia eseese.

E mafai ona avea ma fugalaau lautele o le loloto o le loloto, o se fafie laupapa e ufiufi i palasitika, se pusa palasitika. E tatau ona tuu le pito i lalo o le alavai, 3-4 cm, o le faalauteleina o le kele, iliili poʻo le malala.

Faʻafefe eleele

Mo le faʻaleleiaina o vine ua saunia le paluga o le pusa mai le faleoloa. Le mea sili ona lelei o le palapala pe a tupu aʻe i totonu o se fagu:

  • eleele o le turf, humus fualaau aina - 2 vaega,
  • peat - 2 vaega,
  • vermiculite - 1 le vaega,
E mafai ona e faʻaopopo i le faʻafefiloi se tamai oneone laititi. O le faʻaaogaina o le vermiculite poʻo isi faʻaopoopoga faapena e fesoasoani e taofi ai le susu i le eleele, lea e faigofie ai le fafagaina o le koko, tausia i latou i le fale.

E te iloa? Ua maua e le fasi pepa ia igoa mo se mumu lanumumu mumu, "chili" i le gagana Aztec - "mumu". Ua maua e tagata suʻesuʻe i le eleele suʻesuʻe uiga o lenei laau i le taimi o le viliina o aai anamua i Peru.

E sili ona lelei i le lafoaʻi, malu lamolemole e mafai ai e le ea ona pasi lelei. I le taumalulu, ina ia faasaoina le paleni o le eleele ma faateleina le luminana o le vao i le tulaga o le la, o le a fautuaina e ufiufi le palapala ile perlite.

Fatuina sauniuni mo le totoina

O le tuputupu aʻe o le kalu mo le taimi muamua, e sili atu ona lelei le faʻatau o fatu i se faleoloa faapitoa. O fatu mai fua na faatauina i le supermarket e le fetaui. O faleoloa faʻatau atu fualaau o ituaiga o gaosi oloa e gaosi mo le galueaina o faatoʻaga ma greenhouses. E mafai ona e totoina i latou i le atunuu, ae mo le fausiaina o le fale e le talafeagai.

E taua! Asiasi fatu ao lei totoina. E tatau ona lava lo latou lautele mo a latou ituaiga, malamalama, e aunoa ma le faaleagaina, faʻaleagaina, stains ma faʻapogisa.

Ina ia faʻavaveina le germination, o le fatu e faʻamaluluina mo le 3-4 aso i le va o ni solo se lua faʻasusu i le vai ma tuʻu i se nofoaga mafanafana, ae le vevela. Pe a amata ona ola le fatu ua fuga, ua totoina i le eleele.

Lauina o fatu i totonu o se ulo

I totonu o se pusa paʻu, poʻo isi mea faʻapipiʻi le tumau o se alavai, i le pito i luga o le faʻafefiloi o le eleele. I le eleele ma se tamatamailima, latou te faia ai mea e maua ai le 0.5 cm, pe a tuʻu ai fatu e lua ua saunia. Afai o le gafatia e lautele, e mafai ona e faia na ituaiga pu, e toesea le 5-6 cm mai le tasi. O pupu o fatu e ufiufi i le eleele, faʻafeinu, ua tapunia le koneteina ma se ata vali.

O laau nei e totoina i le totoina o fatu mai fatu: tamato, pepa logo, eggplants, ma le zucini.
A maeʻa le 7-15 aso, e oso mai lau laau mai le eleele. O le ata tifaga e mafai ona tuʻia i le tele o nofoaga ma aveese atoa, pe a fai e 3-4 laupepa. O fualaau e mafai ona faʻamaeʻaina e ala i le aveeseina o ni lala vaivai.

E te iloa? O le toe totoina o laau i se nofoaga tumau e taua o le piki, aua o le faatupuina o le tuputupu ae o aʻa i le taimi o le totoina, o le vaega pito i lalo o le aʻa laau ua aveesea.

O le pusa o loʻo faʻaaogaina ai fatu laau o le a faʻapipiʻiina le aso ao le i filifilia. I totonu o se ipu talafeagai e faʻapipiʻi ai le faʻafefe, i le pito i luga o le faʻafefiloi o le eleele, faʻafeinu tele.

Fai se taimi malolo e tatau ona fetaui lelei aʻa o le fatu laau ma se paʻu eleele. Tuʻu mo se aso. I le aso o le pikiina, e totogo le totogo, a maeʻa le 1-1.5 itula e aveeseina ma le faaeteete mai le pusa le tumau, e aunoa ma le talepe o le paʻu o le eleele i aʻa. Aveese le pito i lalo o lona tolu o aʻa tutotonu.

O le ufiufi o le aʻa i aʻa e tuu i totonu o se ogaumu i le eleele; o le aʻa tutotonu e tatau ona faʻamafolaina. Faaopopo le eleele i le ulo, ma o laulaau e 2 cm le maualuga nai lo le palapala.

Tuʻu ma le tausiga mo le chili i le fale

Lelei le vevela o le vevela, o le leaga e afaina ai le laau. Tulaga lelei mo le totoina o laau ile windowsill:

  • vevela + 25 ° C
  • umi, tusa o le 18 itula, aso malamalama,
  • tatala, susu, ae le susu palapala.
E taua! O le pi o se mea e gaosia e le tagata lava ia, o le mea lea, i le vaitau o le vavalalata, e tatau ona teuina eseese ituaiga eseese mai le tasi. Fautuaina le luluina o le fugalaau mo le tapulaa maualuga o le ovary.
I le tau mafanafana, e mafai ona aumai le laau ile faapaologa po o le loggia. I le taumalulu, tuu le fale i luga o le windowsill i luga o le la. Ina ia faʻalautele le malamalama, e faʻamalamaina le laau i lamepa. E sasaa le fasilaʻau i le aʻa, aʻo solo le palapala.

Pe a faʻaaogaina le faʻaaogaina o vai mama mama i le vevela o le potu. E faʻapipiʻi foʻi le laʻau mai se fagu moli.

Ina ia faʻamalosia le aoga o le eleele, o le faʻaaogaina o le efuefu e faʻaaogaina i le masina - 1 sipunamu i le lita o le vai. Faalua i le masina i le vai, i le fua o le 1 lita, faaopoopo minerale e fafaga le pepa:

  • superphosphate - 12 g,
  • salt masima - 3 g,
  • ammonium nitrate - 5 g
O le faia o se vaomatua matagofie ma toe faafouina le pale crown piu luga o tumutumu.
E tele laau totő e mafai foi ona e ola i luga o le windowsill. O le mea e sili ona lauiloa o le rosemary, pasili, sage, mea manogi, oona, cilantro, thyme, laurel, melissa, faʻalaʻau.

Seleseleina

O Chili o se laufanua lauiloa, o nisi faʻamatalaga e fua mai mo le silia ma le lima tausaga. O le gasegase sili o le polotini e maua i le lona lua ma le tolu tausaga, pe a mavae le fa tausaga, o le aofaʻi o fua e faʻaititia.

O le fua ma le mamafa o pepa chili e faalagolago i le eseesega. Laiti laiti ile vaitau e mafai ona oʻo atu i le faitau selau o pepa. O fua e masani ona aveese, e pei o le paluga o fatu.

A faʻaaoga lelei, faʻaleleia e le chili le manaʻo, faʻaleleia lagona. O Chili o se aganuʻu matagofie e faigofie ona ola i le fale i luga o se windowsill.