Laʻau

Guzmania

Ata i totonu

Guzmania (Guzmania) - o se matagofie matagofie mai le aiga Bromeliad. O le ituaiga e tusa ma le 130 ituaiga o manu ma e aofia ai laau epiphytic ma terrestrial. O le atunuʻu o le vaʻalele o Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute.

O se laau laʻau faʻamaina e iai se rosette e pei o se faʻavao o paʻu paʻu umi. O latou lanu e tele lava lanu meamata, o nisi taimi e lanu. O le maualuga o le fugalaau e le sili atu i le 70 cm, ma o le lautele o le fafo e 50 cm.

E fuga i le matua e 2-3 tausaga i le autumn po o le taumalulu. O fugalaau laiti e faʻaputuina i se tino e pei o le tino, e teuteuina i paʻepaʻe matagofie. A maeʻa ona toto, e ola le pusa e sili atu i le ono masina i le tausaga, ma tuʻuina atu laulaʻau laulaau i le taimi lenei. O nei tamaʻi laiti e vavae ese mo le faʻaleleia atili o fugalaau.

O lenei aiga e aofia ai foʻi echmea ma tillandsia. Laʻau matagofie tele. Matou te fautuaina oe e tilotilo.

Tau maualalo maualalo.
E fuga i le matua e 2-3 tausaga i le autumn po o le taumalulu.
E faigofie ona toto le laau.
A maeʻa ona toto, e ola le pusa e sili atu i le ono masina i le tausaga, ma tuʻuina atu laulaʻau laulaau i le taimi lenei. O nei tamaʻi laiti e vavae ese mo le faʻaleleia atili o fugalaau.

Faʻaaogaina o mea totino o le faʻatali

Guzmania (Guzmania). Ata

E i ai le gafatia e suʻe ai mea aoga mai le efuefu, ma faʻaitiitia ai le aofai o peʻa. Faafetai i lenei, o le laau e faamamaina le ea i totonu o le potu.

E aumaia le faamalieina ma le lotogatasi i le fale. E fesoasoani i le faʻaleleia atili o le soifua manuia, tuʻuina atu le talitonu o le tagata lava ia, faʻasaʻo le atuatuvale ma fesoasoani e foia le fefe.

E te fiafia i fugalaau vao?
O le a fiafia i ai!

Tulaga o le ola i le fale. Faʻapuupuu

Tulaga o le vevelaI le taumafanafana o le 20-25 tikeri, i le taumalulu o le 17-20 tikeri, ae le o lalo ifo o le 15.
Faʻamamaga o le eaOle laʻititi ma le maualuga, e faʻaleleia i aso taʻitasi.
MalamalamaGuzmania i le fale e fiafia i le susulu malamalama.
FaʻasaLe agavaʻa, aʻo solo le meaʻai; Liligi vai i totonu o se laupepa tasi i le vaiaso.
SooMalamalama, matala, mafu.
Fertilizer ma le faʻamaloloMai Mati e oʻo i Setema 1 taimi i le masina faʻatasi ai ma fugalaʻau mo bromelia, lafo i totonu o se pusa faʻaletino.
Guzmania totoinaA maeʻa faʻatau i le mea autu.
TofigaFatu, auala mai le tina.
Tulaga TutupuPuipuia mai pusa, sasaa vai mai le pusa i le vevela i lalo ifo o le 18 tikeri.

Guzmania tausi ile fale. Auiliiliga

E manaomia e le fale le tausiga lelei. Ae peitaʻi, afai e te tuʻuina atu ia te ia i tulaga talafeagai, o le a fiafia tele o ia i le teuteuina o laʻau ma fualaau matagofie.

Fuga

Guzmania e na o le tasi lava i le lua ma le tolu tausaga o le olaga. O le faʻaogaina o le fuga o fugalaau paʻepaʻe e le mafaamatalaina o loʻo siomia e ni mea lanu mananaia. Latou te tuʻuina atu i le laau se foliga vaaia mataʻina. O latou lanu e mafai ona mumu, samasama, moli po o le piniki.

O le umi o le tupu aʻe e 3-5 masina. Ina ia faalauteleina, e le tatau ona faatagaina le vai e ulufale i fugalaau ma le penefiti. A uma ona tupu, o le rosette e faasolo ina vaivai.

Tulaga o le vevela

O le laau o se mea faʻapitoa. I le tau mafanafana, o le vevela sili ona lelei mo lea mea e 20-25 tikeri, ae le sili atu i le 28; i le taumalulu - 18-20 tikeri. E le manaʻomia le tuʻuina ifo o le faʻamafanafana i lalo o le 15 tikeri: o le fugalaau e mafai ona maʻi ma o le a le toto.

O le laau e tatau ona puipuia mai faʻatau ma suiga faʻafuaseʻi i le vevela ao lele i le taumalulu.

Lafoaia

O le fale e fiafia ile maualuga maualuga ile maualuga, 60% -85%. E manaomia e le laau le suʻeina i aso uma ma vai faʻafefeteina pe faamama. I le vaitau o le fuga, e le tatau ona pauu i luga o fugalaau ma faʻamalolo.

I luga o le fogaeleele i totonu o se fagu, ua fautuaina e tuu le sphagnum susu. O vaʻa vai e mafai ona tuʻu i tafatafa o le fugalaau.

Malamalama

O le fugalaau e sili atu le vaeluaina o le paolo. E sili ona lelei le tuʻuina o se fagu mea totino i le itu i sisifo poʻo sasaʻe. E le tatau ona faʻatagaina le susulu o le la i luga o laulaau, ae maise lava i itula o le aoauli: e mafai ona mafua ai mumu i luga o laulaau, ma o le a liua paʻu.

I le taumalulu, e mafai ona toe faʻaleleia le fuga i le faamalama i saute, ma o le leai o se malamalama e le afaina ai le alualu i luma o le lumanai.

Faʻasa

I le tau mafanafana, susu tele, faia e pei o le eleele ua mamae; i le taumalulu - maualalo, o le eleele e tatau ona malogo lelei i le va o humidifications. E le mafai e le laau ona faapaleni le malulu.

E tasi i le vaiaso, e sasaa saʻo le vai i totonu o se laupepa ma tuu ai iina seia maeʻa uma. I le vevela i lalo ifo o le 18 tikeri, e tafe mai le vai mai fafo.

Mo le faʻamaina, e taua le faʻaaogaina o le vai faʻamamaina poo le timu, o lona vevela e 2-3 tikeri ile maualuga o le potu.

Pot

Talu ai o le laau o loʻo i ai se aʻa o loʻo i lalo ifo o le eleele, o se ipu papaʻu e iai le umi o le 10-12 cm e talafeagai mo lea mea. I lenei tulaga, o se vaega sili atu le mamafa ma le manaia i luga ae o le eleele o le a le talepeina ai le gafatia.

Soo

Guzmania laʻititi. Ata

O le laau i le fale e manaomia le tafe, eleele malamalama. Fale faʻatau oloa talafeagai mo bromeliads poo Saintpaulias. Ina ia saunia le paluga oe lava, e tatau ona e faʻapotopotoina:

  • Leafy eleele, solofanua solofanua, oneone ma sphagnum i vaega tutusa.
  • Pepa o le eleele ma le niu niu i le tasi itu, fasi paʻu pine, oneone ma sphagnum - i le ½ vaega.
  • Lauga masani, fasi fasi pine pine ma le oneone i tutusa tutusa.

1/3 o le ulo e tatau ona i ai i totonu ole alavai (e tatau ona faataatia ile pito i lalo).

Fertilizer ma le faʻamalolo

Leai se mea e manaʻomia mo ni ofu pito i luga. Mai Mati e oʻo atu i Setema, e mafai ona faʻamaʻiina e faʻavave le faʻaalia o le vavae ma faʻalautele le taimi o le fugalaau. O laʻei pito sili mo papalelia poo nikisi e talafeagai. Faʻamatalaga - 2 taimi vaivai nai lo le faʻaalia i luga o le afifi. E sasaa saʻo le fugalaau i totonu o le pusa.

Guzmania totoina

A maeʻa le faʻatau, e tatau ona e faʻasolosolo mai le meaʻai i luga o le eleele. E sili ona lelei i le faʻatinoga o le auala e ala i le faʻaogaina o le auala, faʻafefe lemu mai aʻa mai le eleele tuai. E taua le aua le faʻalolotoina le ua o le laau.

Talu ai ona o le toto o le tanmania pe a uma ona tupu, e le manaʻomia ai nisi faʻaopoopoga. O le "pepe" vavaeese ma totoina i le lalolagi fou o loo faaauau pea lona ola.

O le toe gafa e talafeagai foi pe a fai o le faʻamalolo o le eleele pe afai e le fetaui le fugalaau i totonu o le ulo.

Taimi e malolo ai

O le fugalaau i le fale e leai se taimi e moe ai.

Guzmania totoina

E masani ona faʻaleleia e ala i auala, e le tele - e ala i fatu.

Faʻapenaina e auala

A maeʻa ona tupu, o le rosette e faasolo ina vaivai, aʻo faia ni auala i fafo mai mai i le faʻafouina. A maeʻa pe tusa ma le 2 masina, o ni laulaau ma aʻa vaivai e aliali mai i ni talavou laiti. I le taimi lea, ua vavae ese ma le faaeteete mai le tina tina ma nofo i ni ipu eseese, ua ufitia i le polyethylene poo le tioata. Faʻaaoga i le vevela o le 26-28 tikeri.

Fatuina o fatu

E faʻamaʻapeina fatu i luga o le eleele o loʻo aofia ai vaega tutusa o peʻa ma oneone. O le koneteina e ufiufi i le tioata poʻo le polyethylene ma tuʻuina i totonu o se vaʻaiga malu, mafanafana (23-25 ​​tikeri) nofoaga. O le fale kuka e masani ona felafolafoaʻiina ma o le lalolagi e felauai.

E tatau ona foliga mai i le 2-3 vaiaso. A maeʻa le 2 masina, ona latou togi ai lea, ma a mavae le isi ono masina, latou te nonofo i potopotoga eseese.

Maʻi ma meaʻai

O le laau e matua puipuia lava i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae ui i lea, o le tausiga le talafeagai e mafua ai faafitauli:

  • Le aoga o laʻau malogo - maualalo maualalo.
  • Laʻu aʻa - sili atu le susu ile palapala.
  • Po o fea e alu suauʻu - maualalo le vevela.
  • Gui avanoa i laulaau - faʻatoʻilaloina o se faʻamaʻi maʻi.
  • Paʻepaʻe papaʻe luga o lau - faʻamaʻa ma fufulu ile vai malosi.
  • Faʻasala ese ma e le faʻaalia e tamaiti - le lava o meaʻai (atonu pe afai e te le tipi ese se paʻu uamea).
  • O laulaau i laulaʻau o lanu enaena. - mu ona o le susulu o le la.

O meaola faalafua, o se paʻu, o se apogaleveleve, o se mealybug e ono lamatia

Ituaiga ituaiga o meaʻai fale ma ata ma igoa

Reed (Guzmania lingulata)

O loʻo faia ai se laʻau eleelea, o le lautele o laulaʻau laugatasia laina ma se faʻamaufaʻailoga. Le lanu o le laulaau laulamu e lanu meamata, lanu. Umi o le laula - 30-45 cm, lautele - 3-4 cm. O le telefoni mulimulitaia o loʻo i luga o se pupuʻu vavae laititi. O faʻamaoni e mumu. Vaitaimi - taumalulu - tautotogo.

E eseese ituaiga laʻau o vaomalo o le vao, lea e mafai ai ona latou faʻaogaina totonu:

  • eseese. Sardinalis - e fuga mai ia Mati ma Setema, o laumei e mumu, e salalau;
  • eseese. Flammea - tupu mai tupuga ia Iulai-Aukuso; e oʻo atu i le 30 cm le umi, e oʻo i le 1.5 cm lautele;
  • eseese. Laititi (laʻititi) - fuga mai ia Iuni ma Fepuari, faʻamaʻafaʻamea faʻamaʻa, mumu laupepa;
  • eseese. Lingulata - fuga mai ia Tesema ma Mati, o le fafo e tele tele, o mea faʻamalosi e faʻasaina, mumu po o le piniki.

Faitau nei:

  • Stromantha - tausiga fale, ata
  • Echeveria - tausiga i fale, toe gaosia e le laʻau ma laupepa, ituaiga meaola
  • Anthurium
  • Monstera - tausiga o fale, ata o ituaiga ma ituaiga
  • Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola