Laʻau

Myrtle ua mamae - pe faʻapefea ona toe faʻatau i le fale

Fugalaau e masani ona feagai ma faafitauli pe a mamae se laau ma oti. Afai ua mamago se potu myrtle, e le o tagata uma e iloa le auala e toe faʻaaogaina ai. E tatau ona e galue malosi, ae o le a fesoasoani e toefagua lau fugalaau sili ona e fiafia i ai.

Aisea e mago ai le myrtle

E mafai ona oti se falaʻau fale mo ni mafuaaga eseese, ae o taumafaiga a se tagata e tausia le tausiga o le a toe faʻafoisia mai i le ola. Muamua lava, saili le mafuaaga o le mimiti. E tatau ona mataʻituina pe faapefea ona aafia le myrtle i le tausiga o le fale: lagogogogo, paʻu lala, solo pala. O nei mea uma e taʻu mai ai e le lelei le siaki o le laau.

Lanu samasama

Taua! Myrtle ua mole ona o le le lelei o le tausiga poo ona o faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Le lava po o le tele o le susu

Myrtle - tausiga ile, pe faʻapefea ona toe fua pe afai e matutu

O Myrtle e fiafia tele i le susu, o le mea lea e tatau ona masani ma faʻateleina le faʻavaʻi. E oo lava i se lamala itiiti, e tiga tele le laau. O le palapala eleele i totonu o le ulo e siakiina ma se tamatamailima i le paʻi.

Afai e le lava le vai i le myrtle, e amata ona liu lanu samasama, lau, ona pau lea. O lenei mea o le a faʻaumatia vave ai le laau tele. O le mea e lelei ai, e mafai ona toe faʻafou. Afai o le myrtle ua faʻagogo lau, o le a se mea e fai i se tulaga e tatau lava ona manatuaina - e tatau i le tagata e tatau ona faʻamautu le fafaga.

Afai, ona o le le lelei o le alavai poʻo le inu tele, o le vai e nofo i totonu o le ulo, ona aʻa ai lea o aʻa o le laau. O lenei tulaga e le afaina ai le tulaga o laʻau: e liliu le lanu samasama ma pa'ū. E manaʻomia e Mirtu se faʻaopoopoga vave i se eleele fou, mago.

Auala e teu ai se laau

O le toe faʻafoisia o le laau o le a fesoasoani e laveai le myrtle. Mo tulaga taʻitasi, e iai togafitiga lelei.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga mo le leai o se vaiinu:

  1. Sasaa se taele poʻo se faʻaʻeleʻele loloto ile vai.
  2. Tuu i ai se fagu laau mo le 10-15 minute.
  3. Ona toe faatulaga lea i luga o se paleti.

E tafe le vai i totonu o le alavai i le pito i lalo o le ulo, faanatinati atu i aʻa o le myrtle ma faʻamamaina. O le pu lava e tasi e le faatagaina ai le vai e nofo i totonu o le eleele mo se taimi umi.

Laina le laau

Le lelei le vevela

Myrtle o le fale i vaʻaia ma vailaʻau, o lea e sili atu le manaia ma le maʻaleʻale i le vevela o le vevela. I le tautotogo ma masina o le mafanafana, e lagona e le laau le manaia i le vevela o + 17 ... +24 ° C. I le taumalulu, o le potu e tupu ai le myrtle e tatau ona i ai + 10 ... +12 ° C - e leai ma e le itiiti.

Myrtle houseplant - tausi fale

Ona o le malulu po o le vevela, o laulaau o le laau ua valivali ma mamago. Afai ua mamago le myrtle, o le a le mea e fai i lē e ona, e tatau ona e suʻe i se taimi vave lava - e toe faʻaleleia le laau i totonu o se potu e matauina ai se faigamalo talafeagai.

Faʻalogo! E mafai ona e tuʻuina le aisa olo i totonu o se paʻu (pe a vevela le myrtle) pe tuʻu latalata i le paʻa (pe a malulu).

Faʻamasa le talafeagai

Hamelacium - tausiga o le fale ma le fuga

Afai e te fafagaina tele le myrtle ma e masani lava ona amata ona mago ma mamae. O le mafuaaga o le pala o aʻa. Mo le puipuiga, e talafeagai le totoina o se laau i totonu o se ulo e iai le tele o le faʻavaivai.

Le mea e fai e teu ai laurtle

Afai, ona o le le faʻavaveina o le suavai, o le myrtle ua magoto, e toaitiiti tagata latou te iloa le mea e fai ma pe faapefea ona foia lenei faafitauli. O le lofia e masani ona sili atu ona leaga nai lo le lamala.

E faʻafefea ona toe faʻaaogaina le myrtle ma le tele o le susu:

  1. Ua aveese le laau mai le eleele.
  2. Ua fufulu aʻa i totonu o le taʻele ma vavae ese vaega o le pala.
  3. O le laau ua totoina i le eleele matutu.
  4. E mafai ona faʻatau pe a mavae ni nai aso.

Sini matautia

Fafagaina le talafeagai

E mafai ona faʻamamago fasi pepa ona o le le lelei o le faʻatau. O luga o laei e tatau ona lava, ae le o le tele. O le tele o faʻamalosi e mafai ona faʻaumatia le laau. Nitrogen supplements e sili ona matautia, aua i le tele o mea e mu ai e le afi le aʻa o laau uma.

O a fua e fai

Afai e mafatia le myrtle ona o le le lava o meaʻai, ona faigofie lea ona foia le faafitauli: e na ona e manaʻomia le faia o fomaʻi i le eleele. Afai ua uma ona pipiʻi o ia, ma o le mafuaaga lea na ia faʻapalapala ai, ona na o se mea e faʻaaogaina i se mea fou o le a fesoasoani.

Ua aveese le laau mai le ulo, ua fufulu aʻa i vai mama. Ma, o le aʻa atoa lava e siakiina lelei ma vavae ese aʻa. I totonu o se fagu fou, ua saunia le palapala ma o le laau ua faasaoina ua totoina i totonu.

Aphids

Le lelei le moli

Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o le gaosiga o le photosynthesis ua faʻalavelaveina, o lea e le maua ai e le laau le chlorophyll ma e mou atu ona o lenei mea. E tatau ona toe fetuunai le myrtle i totonu o se potu malulu.

O le isi mea lamatia e taoto i le la. E tupu lenei mea pe a tuʻuina se laʻau i lalo o le vevela o le la pe latalata i le faamalama i saute. Faʻasalaina le susulu o le la i laulaʻau ma laʻau o myrtle, ona o lea mea ua maeʻa. Ona ave ese ai lea e le laau le lala ua mate ua ufitia i le mu.

Afai, ona o tulaga le talafeagai, o le laau o le myrtle ua mamae, o le a le mea e fai ma le auala e fesoasoani ai i le laau, e tatau i tagata uma ona iloa. Faanatinati manaʻomia le toe faʻaleleia o le lau i totonu o se paolo po o le ufiufi o se faamalama. Myrtle e fiafia e faʻasalalau le malamalama.

Taimi o fetuutuunaiga

Amataina o tagata fugalaau fugalaau na faʻatau mai se pusa o laau totō i totonu o le faleoloa e masani ona le malamalama i le mafuaʻaga o le paʻu o le myrtle. O nisi taimi e tupu lenei mea pe a uma ona totoina le laau ile mea fou. O lenei mea e le o faʻaalia ai maʻi, ae o le atuatuvale.

Faʻalogo! E mafai e Myrtle ona lafoaʻi laulaau i le vaitau o fetuunaiga i totonu o se potu fou poʻo se fanua fou.

Ina ia toe faaola le laau, e tatau ona e tuu i le vaega pogisa o le potu, vai le palapala ma tuu se ipu vai latalata ane. E talafeagai le tuʻuina atu o le laau i tulaga lelei. O loo vaavaaia o ia mo ni nai aso. I le taimi lea, o le a mafai ona faʻafetaui.

Whitefly

Pests ma auala e taulimaina ai

E tupu lea e tusa lava pe lelei le tausiga o le myrtle i le fale, o lau e matutu, o fugalaau ma lālā e lafoina. E masani ona mafua lenei mea ona o foliga o meaola faalafua.

  • Aphids

O se iniseti laitiiti e pipii i tua o le lau ma inu vai mai le laau. O lenei meaola e mafai foi ona vaaia i petioles ma lala tetele. E mafai e Aphids ona faʻataʻitaʻi ma talia le lanu o le laau latou te nonofo ai. O le tele o taimi, o laulaʻau e lanumeamata, lanu uliuli poʻo le uliuli. E faʻateleina i se saoasaoa tele ma faʻaumatia vave le laau.

  • Spider mite

O laʻau e ufiufi i fasi laumei laititi, o loʻo faʻapipiʻiina e le pest. O le apogaleveleve e laitiiti tele ina ia vaaia i mata le lava, ae o aʻafiaga o lona gaioiga e matua maitauina. E televave le faatelevaveina ma mafai ona aʻafia ai laau latalata ane.

  • Shield

O le sili atu ona lamatia i le ola maloloina o le myrtle ua fai ma sui o le talita puipui. O lenei vailaʻau e matautia ona e faigata ona faʻaumatia. O le a vave ona ia tago atu i suamalie uma o myrtle. Afai o se paepae paʻepaʻe poʻo le lanu, faʻapipii le pipiʻi i luga o laulaau, o le mea lea o se faailoga o se paʻu.

Shield

  • Mealybug

O se ufiufi paʻepaʻe i luga o laulaau, petioles, tipu o se faailoga iloga o foliga mai o se mealybug. E paʻu le laau, e liua ma faʻapala. Muamua, e lafoaia le laʻau, ona oti ai lea.

  • Whitefly

O le inu lelei o le laau e sua ai se meaola e pei o le papaʻe. E foliga mai o se moli papaʻe ma e mafai ona vave faʻaola. E le faigofie le faatea ese o le meaʻai, e tatau ona e faia togafitiga e 4 ma iniseti.

O a mea faʻalavelave faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaʻai?

O meaola faalavela uma e inu ai sua mai le laau. Ona o lenei mea, o le myrtle ua magumago ma ua mamae.

Faʻalogo! O le paluga, o se tulafono, vave vave ona tupu ma fausia ai ni kolone tetele e mafai ona salalau atu i fugalaau ma laau lata ane.

Auala e taulimaina ai

O le lavea o le laau mai faʻamaʻi pipisi e faigata tele. Muamua e tatau ona e faʻamamaina le myrtle i lalo o le fagu ina ia mafai e se vaitafe ona fufulu ese iniseti. O le tele e mafai ona aveese e le lima. O le Myrtle e togafitia i le iniseti. Mai le aphids ma le mealybug fesoasoani i le fualaau faasaina "Actara".

O le tele o iniseti e le aʻafia ai le siaki ma le papaʻe, o lea e tatau ai ona ave faʻamalosi manuʻapala. Ona fufulu lea o le myrtle ma vai paʻu, ona togafitia lea ma Actellic.

Mealybug

<

O le tausisia lelei o tulaga o le a puipuia ai le laau mai meaola faalafua. E le talia e le apogaleveleve le ea susu, o le myrtle e masani ona sasaina i le vai ma tuu se ipu vai i tafatafa ane. E na o le tatau lava ona faʻafeinu le laau ma le vai mautu.

Afai o le myrtle e magoto ma vavaeese lau, o le a le mea e fai i lenei tulaga, e tatau ona iloa e tagata taʻitasi uma. Afai e le lava le faʻamatalaga, e mafai ona e faitau i taimi uma ni tusiga faapitoa i luga o lenei autu pe fesili i ni tagata atamamai sili atu ona poto masani. E tusa lava pe ua mamae le myrtle, e mafai ona toe faafouina, ona umi ai lea o le a fiafia ai le e ana ma ona fua ma mea aoga.