Laʻau

Tulafono mo le totoina o lili i le tautotogo i le eleele: mea lilo a le au fai togalaau

  • Ituaiga: Lilac
  • Vaitaimi Olaga: Me, Iuni, Iulai, Aokuso, Setema, Oketopa
  • Maualuluga: 20-250cm
  • Lanu: paʻepaʻe, samasama, moli, lanu mumu, lanu, lua-manoa
  • Taua
  • Winters
  • Sun alofa
  • Alofa

Asia, oriental, tubular, lalelei-faʻaleleia le matagofie-o laʻau na paʻu'ū alofa i le au faifaatoaga mo le tele o faʻamatalaga o le lanu susulu ma le natura le lelei. E tele filifiliga mo le faʻaleleia ma le olaola o nei laau matagofie, ae o le a tatou iloiloina atili auiliiliga pe faapefea ona toto lili i le tautotogo i le eleele. Ni nai fautuaga faigofie - ma o lenei ua tanumia lou fale i se lanu mumu ma le mumu-lanumumu-paʻepaʻe.

O le a le mea e filifilia ai le filifilia o taimi faʻalelei?

E i ai ni manatu e uiga i le taimi o le totōina o lili i le avanoa. O le taimi masani o le totoina o le tautoulu, poʻo le, lona afa muamua. E mafua lenei mea i le taamilosaga masani o le atinaʻeina o faʻatoʻaga: a oʻo i le fuga, e amata le taimi e moe ai (na o ni nai vaiaso), pe a maeʻa le tuputupu ae o le pulufana, o le aʻafia o aʻa. O se taunuuga, i le amataga o le tautotogo, faatasi ai ma ave muamua o le tautotogo o le tautotogo, ua aliali mai ai se fatu fugalaau.

Ae ui i lea, o nisi taimi, mo mafuaaga eseese, e filifili ai e le fai togalaau se amataga o le tautotogo mo le totoina. O mafuaʻaga e mafai ona avea ma soʻo se mea mai le leai o se taimi e amanaʻia ai uiga o se ituaiga mea eseese. Seʻi manatu o loʻo faʻaauau lelei le faʻaleleia o faʻasolosolo faʻavae, ma o ituaiga i Amerika i Matu e le mafai ona faʻafeteina tulaga leaga.

Manatu i le lelei o le tulaʻi mai o Aperila i le avanoa tatala:

  • pulufana e le manaʻomia ona tanumia i totonu o le eleele ma faʻapipiʻi faapitoa, o se pusaaisa e talafeagai mo le teuina;
  • fale "taumalulu" e faʻaitiitia ai le malulu ma le faʻatafunaina, faʻamautinoa saogalemu atoatoa;
  • ma sauniuniga lelei o palapala ma pulu, o le togalaau e puleaina e atiina ae ma fuga i le taimi.

E i ai foʻi mea le lelei e taua le taʻua. Mo se faʻataʻitaʻiga, i nisi ituaiga, o le aʻa e leai se taimi e faʻaleleia atoatoa ai, ma o laau e ola ona o le malosi o le pusa. E manino lava e le tatau ona e faʻamoemoe i le tupu aʻeo le manaʻoga po o le faʻailoga matagofie. O le isi mea le lelei o le leai o ni "liliuga" tautau o tamaiti, lea e masani ona faʻaaogaina mo le toe gaosia. I le auala, o laau toto na totō i le autumn e tusa ma le 10 tamaiti soifua maloloina.

Ole ituaiga ole ituaiga e le aʻafia i faʻamaʻi ma faʻasaga i le malulu, o le mea lea ua fautuaina ai ina ia tupu aʻe i totonu o le itu i mātū

Afai e puupuu ma malulu le taumafanafana, e fautuaina e le au atamamai e aloese mai le totoina o le tautotogo - o le a foliga mai e fuga mai le lies i le tausaga na sosoo ai. I lenei tulaga, o se mea talafeagai le totoina ia Oketopa: //diz-cafe.com/ozelenenie/posadka-lukovichnyx-cvetov-osenyu. html

Mo le faʻaleleia lelei o le togalaau, e sili atu le tuʻuina o le tautotogo ma le tautotogo i nofoaga eseese, talu ai sauniuniga o le eleele, fausiaina o le pulega, o le a matua eseese lava lavalava.

I le tautotogo o le tautotogo, i le faaiuga o Me, ma i le amataga foi o le taumafanafana, e le tatau ona totō lili - o laau e ola vaivai ma le le saunia, sili atu ona faigofie i faamaʻi. O le taimi sili ona talafeagai mo le tulaʻi i le ogatotonu o le pito o Aperila.

Laʻau totoina toto

Afai na e misia le vaitau o le tautoulu pe na o le filifili e faia se suʻega, ia manatua o galuega toto totogo e iai ni eseesega. O le palapala i lalo o lili ma laau totō latou te manaʻomia le faʻaopoopoina o gaioiga.

Manatua: ao le i totoina lili, e tatau ona e fuafua lo latou nofoaga i le togalaau, ia e amanaʻia faʻaaliga o le mamanu o le laupepa. Faʻafefea ona fai saʻo: //diz-cafe.com/rastenija/lilii-v-landshaftnom-dizajne.html

Filifiliga ma le teuina o mea totō

Le matagofie, lili lapopoa e mafai ona tupu mai na o pamu e leai ni faailoga o faʻamaʻi - pala, mamanu, specks, scales, e eseese i le lanu po o le fua. O aʻa e tatau ona "ola", e le o le vevela, e tusa ma le 5 cm le umi. Afai e faatau le faatau i le tautotogo, e sili atu ona lelei le faatauina mai o pupuvao ua uma ona maua mai ni tamai totogo.

O puluvaʻa maloloina e mafai ona faigofie ona iloa e ala i foliga vaaia: o laumei lanu paʻepaʻe poʻo le lanu samasama e leai ni mea e le talafeagai, ma o aʻa e malosi ma e mafai ona ola, e aunoa ma ni mea.

Faapea o oe lava ua saunia mea e totoina mai le pa'ū ma e manaʻo e faatumauina ona uiga lelei seia oʻo i le tautotogo. Tuu ia pulu i luga o le fata o le pusaaisa ma siaki soo o latou tulaga. Atonu o nisi o le a tupu ma "fana" nai lo le taimi. E tatau ona faʻasaoina vaʻaia, ma o pulu e mafai ona totō i ni pusa faapitoa poʻo ni fagu fugalaau masani. O le taimi lava e maeʻa ai le kiona, "moe" ma faʻapipiʻi totoga e ave i totonu o le eleele.

E tele auala puipuia e puipui ai le totoina o mea mai meaʻai ma pathogenic siama. O le faʻamaʻi pipisi o le puluvaʻa e faʻatinoina ma faʻamatalaga lauiloa, e fai ma faʻataʻitaʻiga:

  • fufulu i le vai mamā, ona 25-30 minute tuʻuina lea i se vaivaiga vaivai o le manganese - 5-10 g o mea i se pakete vai;
  • faʻafefiloi i se fofo o le fungicide "Fundazole" (e tusa ai ma faatonuga);
  • Ave faʻamalosi meaʻai, fufulu lelei i le 2-3 vai, tuʻu i totonu o se vaifofo o karbofos (1 sipunipuni o se mea e lava i luga o se pakete vai) - pe afai o siama o faʻamaʻi e matauina i luga o pusa.

O le aafiaga o le puipuiga o le a faateleina pe afai, pe a uma ona totoina, e faamafanafana ai nofoaga. O le auala pito sili ona faigofie o le faʻaogaina o pusa tioata poʻo fagu paʻu ma vavae ese le afa pito i luga. O pusa o loʻo faʻaaogaina e fai ma vaega o mini-greenhouses mo laʻau.

O le paolo o le tumutumu o nisi ituaiga e tuusao lava e faalagolago i le tikeri o le malamalama, ma ile faapaologa o le lanu ua sili atu ona susulu, susulu, loloto

Afai e te manaʻomia le feaveaʻi o pulufana poʻo le teuina "faʻaalia" mo ni nai aso, tuʻu i totonu o ni pusa vailaʻau talafeagai, ufiufi i le mutia susu, palapala lafoaʻi, oneone poʻo oneone.

O se fautuaga itiiti mo tagata fiafia i fatu o Ausetalia o loʻo faʻalauteleina e pulu afu (na faia i le taimi e matua ai i le axils o lau). Mo le teuina i le taumalulu, e tuʻuina i totonu o ato faʻamalosi faʻamalosi ma tuʻu ipu i le peat, lea e faʻapipiʻi i totonu o se potu poo le pusaaisa ma le vevela o le 1-3ºС.

I le faagasologa o le mauaina, aua nei galo e faamanino le eseese o lili - o le nofoaga, taimi ma tuutuuga o le totoina, faapea foi metotia o le galueaiina e faalagolago i lenei mea.

Faʻaleleia o le eleele ma gaioiga

Afai i ni faaupuga masani e faʻamaonia ai mea totino o le eleele, aoga mo lili tuputupu aʻe, ona tatau lea ona matala, maloloina, alkaline, susu.

O se tasi o filifiliga mo le palapala mo lili ola: o le faʻafefiloi o eleele vaʻavaʻa, peʻa, oneone o le vaitafe, faʻasalaga faʻasili i tutusa tutusa. E mafai ona e faʻaopopo faʻamatalaga mo fugalaau

Ina ia faia lenei mea, aʻo lei totoina le tautotogo, pe a pala le palapala ma avea ma mea malu, matou te faia ni fuafuaga sauniuni:

  • eli le pito i luga o le palapala (35-40 cm le loloto);
  • faatulaga alavai mo le tafe o le tele o vai;
  • pe afai na tupu muamua isi ituaiga o laau toto i lenei nofoaga - faaopoopo ni eleele fou poo ni mea fou;
  • faatamaoaigaina le eleele i le humus po o le phosphorus-fertilizers fertilizers;
  • faaitiitia le eletise i le pH 6.5 (o le pauna o le penisina poo le 200 g o fafie laupapa i le 1 m³ o le palapala);

O le matagofie o le olaola ma le filifilia o laau mo le togalaau fugalaau e faalagolago ile aoga o le eleele. Faitau atili e uiga i lenei mea i le mea poto faapitoa: //diz-cafe.com/vopros-otvet/uxod-za-sadom/kislotnost-pochvy-na-cvetnike.html

  • vai le vai i lea taimi ma lea taimi e susu ai.

E mafai ona faʻaaogaina se laulau o iliili poʻo vaitafe laiti e pei o se alavai. Ina ia mafai ona tupu olaola maloloina, lapoa ma malolosi, o ni nai nila e faʻafefiloi ma le oneone e mafai ona faʻaopopo i le eleele. O le mea autu - e leai ni meaola faʻaleleia, aemaise lava le fugalaau! I le pito i luga tatou te tuʻuina se vaega o le peat, solo solo ma le faʻapala.

Pe a totoina lili i le avanoa tatala ia Aperila, ia mautinoa ia siaki le tulaga o le eleele - e tatau ona pala, palamole ma le lanu

Tatou te filifilia se nofoaga lanu ma eli se lua papau (e oo i le 10 cm), e ui lava e faalagolago tele i le filifiliga o ituaiga. Faʻatasi ai ma nisi ituaiga o meaola, e masani lava ona tuʻuina faʻamalama i le loloto e tutusa ma ona taamilosaga e tolu.

O nisi o fai togalaau, ina ia puipuia mai tupuga mai timuga punavai timu, ia eli lua ia loloto, ae ia pipii i le tulafono: o le mama o le palapala, o le loloto o le lua. O le mea lea, o laau e maualalo le totoina ua totoina i le loloto e 8 i le 12 cm (e fuafua i le tele o le pusa), umi - mai le 12 i le 20 cm. Afai e malosi le aʻa, faaopoopo se isi 5 cm.

O le totoina o vaitau, e pei o le loloto o pupuni, e faalagolago i le ituaiga. Ua lava le tuua o le 15-20 cm i le va o laau mama, umi ma mamana e tatau ona vavae ese mai le tasi i le isi i le va o le 25-30 cm.

O le atinaʻeina o laau e faʻalagolago i le loloto o pupu ma vavao i le va oi latou: o le manava e le lelei mo fugalaau, e teuteuina le togalaau fugalaau

Ia mautinoa e le lolovaia le nofoaga o le lili i vaipuna. Afai e te manaʻo e liliu atu i lalo o le fale poʻo le auala, taumafai e toto i matu o mea.

O mea e uiga i le totoina ma le tuputupu aʻe freesia e mafai foi ona aoga: //diz-cafe.com/rastenija/freziya-posadka-i-vyrashhivanie-v-domashnix-usloviyax-i-otkrytom-grunte.html

Peraimeri ma mulimuli ane fafagaina

Tusa lava pe o le a le taimi o le totoina o fugalaau, e tatau ona fafagaina le eleele i meaʻai faʻamalaʻau. Aloese mai le pala o le povi, aemaise lava le suasusu fou. E afaina ai le tuputupu ae o pulu ma le totoina o laau i le taimi o le fugalaau.

Faʻalagolago i le ituaiga o palapala, o faʻaopoopoga nei e faaopoopo i le eleele i le tautotogo:

  • ammonium nitrate (1 tbsp i le 1 m³ o le palapala);
  • nitroammophosco (e oʻo i le 50 g i le pakete vai);
  • laupapa fafie.

Pe a faʻaleleia le palapala, e tatau ona mataituina le saosaoa, talu ai o le tele o meaola e aʻafia ai foʻi le atinaʻe o totogo. Na o le pau lava le mea e alofa moni i ai lili o le vao. E mafai ona faaopoopo i le vaitau e oʻo i le 5-6 taimi. O Ash e le gata o loʻo faia ai se siosiomaga maʻaleʻale e aoga tele mo fugalaau, ae puipuia foi mai nisi ituaiga o meaola faalafua ma siama.

O nisi taimi, aemaise lava i le itu i mātū, ao leʻi totoina i le laufanua, e totoina lili i totonu o pusa poʻo fagu fugalaau - seʻia maeʻa faʻaleagaina le palapala

Laʻau totoina i le tautotogo, e faaopoopo i le uluai fafagaina, e tatau ona fafagaina a itiiti ifo ma le 2 isi taimi. Aʻo lei amataina le pulupulu, e tatau ona faʻafefiloi le eleele i le solution nitrofoska, ma i le maea ai o le vaitau o le vavalalata ma le solution superphosphate (40-50 g i le pakete vai). O le pito pito i luga pito i luga e faafaileleina ai pusa, saunia ai i latou mo le taumalulu.

I le taimi lava e tasi e pei o le faʻamalaina o minerale, e puipuia faʻamaʻi. I le masina o Me, a oʻo ina amata ona malosi le totogo, faʻafefete le palapala ile sua 1% Bordeaux. Toe fai le faagasologa i se isi taimi i le masina o Iulai, ae o le taimi nei e ala ile totoina o le laau atoa. Afai e te matauina faailoilo o faʻamaʻi i luga o le laau, mo se faʻataʻitaʻiga, fulaula lanu, faʻaauau pea lavalava o luga - o puluvao e manaʻomia ni meaʻai faaopoopo.

Faʻaputuga o le faʻavaʻaina o le faʻaoga

O le saunia ma le fafagaina o le eleele e le aoga pe afai e le mulimulitaina lelei le faʻasusuina mai le taimi o le totoina o pupu. I le aso muamua, e tatau ona faʻaleleia ma le faʻaeteete le palapala, ona faʻafeinu ai lea i taimi uma, matauina tulaga taua e lua:

  • puipuia le faaleagaina o le vai;
  • Aua nei faʻamago le palapala.

Soʻo se solitulafono e aʻafia ai le taofia o le atinaʻe, ma o se taunuuga o le a le mafai ona tupu atoatoa le fuga ma le faʻatoaga atoa. O le faʻaleleia o vai e maua ai le mea pito sili ona taua mo le totoina o fua o laau - lush, healthcare, inflorescences matagofie.

E mo le umi o le puipuia o le susu lea o nila poʻo le palasi vao ua faʻafefiloi i totonu o le eleele - ua tumu i le vai ma ua le mafai ai ona faʻamago le eleele. Aua nei totoina lili ma le mafiafia ina ia tufatufaina atu le susu ma ia lava le aofaiga.

O le filifiliga o se nofoaga mo le totōga tele lava e fuafua i le mafai gafatia o le fale mafanafana, ae taumafai e tausia ia laau i se mea susulu, malamalama lelei poʻo le paolo malulu

O taeao ma aoauli o le aoauli e fetaui lelei mo le fafaga. Suavai ma le faaeteete, taumafai e suʻe vai i le aʻa. O le pipi i laulaʻau e ono mafua ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi (faʻataʻitaʻiga botritis) poʻo mumu. Laʻau vai o se ituaiga o tioata e faʻapupula ai le la. I lenei tulaga, mafaufau i se metotia o le faʻaleleia o vai e pei o le faʻavaivai - o le vai e iai le tele o taimi e tafe saʻo ai i aʻa o laau toto, ma maua ai i latou i le tele o fua o le susu.

O le a le mea e fefefe ai i le faʻamalolo? I le timu ma le malulu, o le manava e fiafia i le atinaʻeina o lanu enaena, ma i le vevela o le susu susu ma Fusarium.

Pest ma faʻamaʻi faʻamaʻi

Mafaufau i mea lamatia o loo faatalitali mo laau toto na totoina ia Aperila-Me.

I le amataga o le tautotogo, e mafai ona e feagai ma se mea leaga e pei o le siama (susu) pala. E faʻaalia lava ia i foliga o lanu samasama, stains, muamua faʻaalia i luga o laulaau, ona faʻaogaina ai lea i luga o laʻau. I le aluga o taimi, o le a tupuga uma le laau, ma o loʻo aʻafia ai vaega o loʻo aʻafia. Ina ia puipuia oe lava mai lenei sasa, e tatau ona e faʻaitiitia le faʻamaina ma faʻaitiitia le faʻamaʻi faʻamalosi.

Laititi, ae sili atu le malamalama, lanu mumu i luga o laupepa e taʻu mai ai se isi faʻamaʻi - otaota. E ave e pulu, o lea e taua ai le filifilia ma le totoʻa mea e toto ai. O siama e paʻu lemu, o lea ua vave ona aveeseina. Bordeaux vai, o nisi o fomai e talafeagai mo togafitiga.

Phytosporin o se meafaigaluega sili ona lelei mo le puipuia ma le togafitiga o fuga ma siama faʻamaʻi - paʻu, blackleg, aʻa ma le lauulu mumu, mūmū mumu, otaota

O le sasa moni mo lili o le fatu (mea lanu enaena). O le siama faʻapipiʻi ua ufitia i le vave faʻalauteleina o lanu enaena. O mafuaʻaga mo le faʻaalia e mafai ona ese, ae sili ona taatele o le suavai ma se suiga tele i le vevela. Ina ia aloese mai le eleelea, e tatau ona toe tatala le eleele ma masani ona togafitia laau ma mea e aofia ai le 'apamemea.

Afai e amata ona liu samasama ia tumutumu o tupugo, ua aliali mai le pala. E ola na o ia i luga o aʻa o le pusa. E tatau ona tatou tipi ese le laau, aveese vaega mamaʻi ma faʻamaʻi.

E le gata i faʻamaʻi, ae o aʻafiaga foi o le fauna e mafai ona afaina ai lili: thrips, aphids, squeak beetle, larvae o snarls ma nutclockers, spider mites. Ina ia faʻaumatia i latou, o le tele o vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, Inta-Vir, na faia. E le mafai e le insecticides ona taulimaina le pipifana, o le mea lea, e tatau ona aveese na o le lima. I se auala talitutusa, o se moli lanumeamata moli lanumeamata e masani lava ona faʻaumatia.

O laumei, laʻau, aphids, ma laʻau o pīpī o loʻo faʻaalia e le Thunder, Povotoks, Mukhoed, Pochin, Medvetoks, ma le kemikisi Grizzly.

O isi masima e osofaia i latou e nisi i nisi taimi. I le faaopoopo atu i paʻu o felafolafoaʻiga masani, o loʻo faʻaaogaina ai le kiona, daffodils poʻo le colchicum e puipuia mai ai i aʻafia.

Mea sese i le tupu aʻe o lili

O nisi o mea sese e fesootaʻi ma le totogo totogo o lili ma le faʻaleleia atili o le togalaau fugalaau ua afaina i le oti o laau toto, o lea taumafai e aloese mai i le mea muamua:

  • Totoina o pulu i le eleele maualalo. O se vaega tele lenei o lologa, o lona uiga o lili e mataʻutia i le suavai i totonu o sea vaega o le a na o le oti lava.
  • Faʻasalaga o le faiga faʻavaivai. O se umi umi o le lāmala, e pei o le suavai, e matautia mo fugalaau. Ole vai e le tele, ae sili atu le tele.
  • Faʻatoʻaga faʻatoʻaga faʻatoʻaga. E lamatia ai le tele o faʻamaʻi. Nai lo mullein, faʻaaoga le humus poʻo le faapalaga o le ituaiga "Tagata Taaloga".
  • Faʻafefeina o le eleele. Faʻamalamalama le susulu o le la ma le vevela o laau. Tuʻu - tulaʻi i lalo o le paolo ma mulching i le mutia vao po o le vao.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o tulafono mo le totoina ma le tausia o lili e le lelei, ma mo se taunuuga lelei, e tasi le mea e taua - masani. Aua neʻi faʻamoemoe tele fua mai fua o le tautotogo i le tausaga muamua, ae o le tausaga e sosoo ai o le matagofie ma le matagofie o moega fugalaau e sili atu nai lo mea uma e te manaʻo i ai.

Ma le mea mulimuli, o nisi nai faʻamatalaga i le vitio: