Laʻau

Uluaʻi ata mai le sima: 4 mafutaga faaleaoaoga i luga o le gaosia o fualaau faʻatoʻaga

Mai lea tausaga i lea tausaga, o le teuteuina o togalaau aina i togalaau fugalaau matagofie, vai e tafe ai vai, auala e taamilo ai ma togalaau papa e maua ai le malosi. O le mamanuina o lau 'upega tafaʻilagi, soʻo se tagata e manaʻo e manaʻo e le na o le suia o le teritori, ae ia maua le mea taua "ina ia le pei o isi tagata uma". Ina ia mafai ona faia ni mea matagofie matagofie ma muamua, e le o se mea talafeagai le faaaluina o ni mea taua. A maeʻa toe faʻaleleia pe fausiaina, e tumau pea se vaega itiiti o le sima ma le putty. Aisea e le faʻaaogaina ai i pisinisi? O uluai fua o le sima, na e faia e oe lava, o le a avea o se "faailoga" o le mamanu o le laufanua, ma avea ai le saite ma mea e sili ona matagofie ma manaia.

Faailoga # 1 - lima matagofie sikulima

Tau lava o le tilotilo i lenei teuteuga matagofie o togalaau. O le togalaau mama ua faigofie ona fenumiai ma le galuega a se tagata tomai faapitoa.

Mo le toatele, o se ata e faʻaalia ai lagona lelei e faigata ona faʻaalia i upu. Nai lo lena, o loʻo i ai se 'upega tafalosolo i totonu, pei o fuainumera mo se togalaau i le faiga o Feng Shui

O le tupua faʻatagata, e faaopoopo atu i le tau teuteuina, ei ai foi lona aoga aoga. E galue o ia o se faʻavae muamua mo moega fugalaau ma le faʻavaa o le eleele ma laau e leʻi faʻaogaina.

Ina ia faia se ata, tatou te manaʻomia:

  • Sima sima;
  • Faʻapipiʻi lelei mo le faʻaaogaina i fafo;
  • Toe faʻamalosia o le faʻamalosiina mo le sima;
  • Finepepa;
  • O se pea o latex poʻo totigilima lima;
  • Malosiaga i luga o itu.

O le vaifofo e faia mai i le faʻafefiloi o le sima ma le oneone, ma tausia se vaega o le 3: 1, lea tatou te faʻafefe i le vai malulu i le tutusa o kulimi kirimulu. Ina ia tuʻuina le sima faʻasolosolo lanu, e fautuaina e faʻaaoga puaʻa faapitoa. O vailaʻau e faʻapipiʻi i le faʻafefiloi mago i le taimi o le tosoina ma na o le faʻaalu i le vai.

Mo le faia o se faatagata i foliga o laʻau, tatou te tago i totigilima ma faʻatumu ma le faʻatumu i latou i se vaifofo, taumafai e aloese mai le faʻavaeina o vaʻalele i le ea. Ona matou tuu lea o totigilima ua faatumulia i se koneteina, ma tuu atu ia i latou le tulaga manaomia.

E ui lava e leʻi faʻamaʻi le fofo, e mafai ona e faʻataʻitaʻiina ma le saogalemu le fomu, filifilia le filifiliga aupito sili ona lelei: faʻapipiʻi ou lima, gaugau o la latou kamela poʻo le nonoa o ou tamatamailima

E mafai ona e faʻateleina le malosi o le ata e ala i le faʻapipiʻiina o le faʻavaa: faʻaofi fasi uila i totonu ole vaega o tamatamailima e tumu i le fofo, faʻaeteete e aua nei faʻaleagaina le paʻu i pito mata.

I le faia ai o se faaiuga i le foliga o le tupua, matou te tuu totigilima ua tumu i se fofo i se pusa mo le 2-3 aso. I le taimi lea, o le fofo o le a faʻamalosi ma lava le malosi.

A maeʻa maeʻa le sima, ona tatou tipiina lea o totigilima ma aveʻesea mai luga o le ata. O le pusa totoe o loʻo faʻapipiʻiina ma seleulu ma tweezers. I lenei laasaga, o le tele o le onosaʻi o le a manaʻomia, talu ai o le a faʻapipiʻi le paʻu i vaega.

Ua saunia le uluai ata. E totoe na o le filifilia o se nofoaga lelei mo ia i totonu o le togalaau ma faʻatumu i se paluga mo le totoina o le puipuiga o eleele ma le suavai

Matou te ufiufi le sima ma se laulau o le putty, faʻalemu lemu i luga, ma toe tuu e malogo mo le tele o itula. I le faʻasalaga mulimuli, e tumau pea na o le teuteuina o le alofilima ma faʻapipiʻi ai i latou i le faʻamalosi faʻamalosi.

Faʻaaliga # 2 - fugalaau mananaia na faia i sima

O fugalaau e sasaa mai i le sima e mafai ona avea ma se teuteuga matagofie o le pito i luma o le fale poʻo le vaega o faafiafiaga. I le vavalalata faʻatasi ma avanoa lanu meamata, latou te foliga lelei uma i autafa o auala o togalaau, ma faasaga i tua o le mutia taʻamama.

O le aoga sili o ia ituaiga o togalaau o lo latou tetee atu i le vevela vevela, ona o le mafai ona latou gaoioi o se teuteuga o le laupepa mo le silia ma le tasi vaitau

O le faia o fugalaau matagofie mai le sima e le faigata. Mo lenei mea, e tatau ona saunia se fomu o le a matou faʻatumu i le fofo ma faʻapipiʻi le sima. Le auala pito sili ona faigofie e faʻaaoga ai ni mea e faʻapipiʻi faʻamaʻi tui. O le ituaiga ituaiga uʻamea siliki e tele lava.

E mafai ona e faia fugalaau o ituaiga eseese ma lapopoa mai faʻatalanoaga silicone: e amata i taisis masani ma faʻauʻu i chrysanthemums e tele-petal ma dahlias

Ina ia faia ni fugalaau mafolafola, tatou te manaʻomia:

  • Sima sima i le fua tutusa e pei o le faataitaiga muamua;
  • Pepa vali poʻo vailaʻau suauʻu mo le faʻaaogaina fafo;
  • Moli afi pe faʻagogoina le suauʻu;
  • Faʻapipiʻi afifi.

O nisi tagata atamamai latou te faʻaaogaina foi fagu palasisi e tipi, vavaeʻesega o polo polo ma isi pusa o lapisi talafeagai e pei o pepa.

Talu ai o le ki i le fatuina o fugalaau mausali o le foliga lea, ina ia mafai ona toe faʻaaogaina, o puipui i totonu e tatau ona lūlūina i le masini masini poʻo le faʻamagoina o le suauu. Ina ia faʻaleleia le faʻaauau o le faʻafefiloi maeʻa ma faʻamalamalama le mamafa o le ata lava ia, e manaʻomia le faʻaopopo o vaega o le faʻalautele o le mata i le fofo.

Matou te faʻatumu le fomu i se vaifofo, faʻafeiloaʻi mea o loʻo i totonu aʻo latou faʻatumu. Faʻapipiʻi pito o le fomu, e tatau ona e luluina sina mea ina ia mafai ai ona faʻaalia mai le tele o le ea mai le fofo i luga o le fogaeleele

Matou te faʻatumu le fomu o loʻo tumu i le paʻu i le afifi palasiti ma tuʻu ai mo ni nai aso seia oʻo ina faʻamalosi i se nofoaga mago ma natia mai le susulu o le la. A maeʻaeʻa le sima, matou te aveeseina le fugalaau mai le mea faigaluega ma faʻasalalau i luga o se mafolafola. E manaʻomia le 4 i le 6 aso e faʻamago atoa ai le ata i totonu o se paolo. E mafai ona tatou faʻatumu le avanoa faʻapitoa mo le taimi, o le fugalaau e sosoo ai.

Ina ia taofia le faia o vavave i luga o le fugalaau, e fautuaina e faʻamama le tagata faʻamalosi i lea aso ma lea aso i le vai. I le tulaga pe a oʻo mai se fiti, e le faigata ona faʻasaʻo le tulaga, i le ufiufi o le mea leaga i se masini sima. Ina ia faʻateleina le malosi o le fugalaau faʻamautu ua maeʻa, e tatau ona togafitia lona pito i luga i le faʻamalosia o le impregnation, lea e mafai ona faʻatau i le nofoaga o loʻo fausia.

Ina ia teuteuina se fugalaau mai le sima, e sili atu le faʻaaogaina o paʻu kesi e mafai ona faatumauina le susulu o le fugalaau i le gasologa o le vaitau.

O le filifiliga o lanu pe a faʻapipiʻi se fugalaau e faalagolago i le lanu lanu o le fugalaau ma le manaʻoga o le matai ia lava.

Faailoga # 3 - Laumei Laʻau

O se motugaafe, nofo i totonu o se taulaga, o le a fesoasoani e fausia lena siosiomaga faapitoa o le malulu ma le mafanafana.

Faatasi ai ma lona faatasi mai, o le a matua fiafia lava Tortilla ma fiafia i tamaiti ma malo o le nofoaga

Ina ia faatino le manatu, e tatau ona e saunia:

  • Fua laʻitiiti o soʻo se foliga;
  • Vaega o le uamea uamea;
  • Sima sima;
  • Talosagaina mo se sima;
  • Faʻamaumauga poʻo le suauu.

O le tele o le fuainumera e faʻalagolago i manatu o le matai ma le aofaʻi o mea talafeagai. O le filifilia o se nofoaga mo le faʻatulagaga o le ata, matou te faʻaogaina le nofoaga mo lona faʻatulagaga.

Mai maʻa matou te fausia ai se tamai mauga, lea e foliga tutusa ma le tino o le laumei. Ina ia faavasega ia paʻu o le ata i le maualuga o le laina pito i lalo o maa, matou te tuʻuina ni amo uʻamea, lea i le lumanaʻi o le a avea ma faʻavaa o le fausaga. I luga o le ata lava e tasi, e mafai ona e "toto" le ulu o se laumei, pe tuu i le eleele. A maeʻa ona tuʻu le laina pito i lalo ma faʻapipiʻi laʻau uʻamea, ufiufi i le sima. E tatau ona sasaa ma faʻapipiʻi mea uma i le va o maʻa ma le sima. I le mulimuli ai i le mataupu faavae lava e tasi, matou te taoto i laina mulimuli ane, ma le faaeteete lelei maa.

O le tuʻuina o le sulu, matou te faʻaauau ai le gaosiga o paʻu ma le ulu o le manu. Tatou te filifilia ni maʻa laʻititi ma faʻasalalau i latou i se paʻu faataamilo i faʻamau. Ina ia toe teuteuina maʻa ma tuʻuina atu foliga o le semicircular i paʻu ma ulu o tatou uiga, e lelei tele le faʻaaogaina o se fofo o se faʻamaualuga. Ina ua uma ona matou faia ma faapipii paʻu o le ata, matou te agai i luma i le faamaeaina o le galuega. Ina ia faia lenei mea, faʻavasega luga ma faʻapipiʻiina i se masini vailaʻau suamalie. I luga o se kulimi e leʻi paʻu o le sima, faʻapipiʻi i luga o maamaʻe sami.

O laumei mumu, mafolafola mafolafola o le a faʻaaoga lelei ai papatusi apamemea. Mo le faʻapipiʻiina o maaʻaiga i totonu o le atigi, ua lava lava le tuleia i totonu o le "mea faʻapipiʻi"

Tatou te tuua le tagata ua maeʻa mo le 2-3 aso mo le faʻamago atoatoa. A maea ona faʻamalosi le sima, e mafai ona valiina le tino ma le atigi faʻamaʻi faapitoa, ma laupepa mafolafola faʻatasi ma peʻa vali.

E le o se mea faigata. O sina mafaufauga laitiiti ma le onosaʻi - ma o le a faʻaalia se uiga fou e le mafaagaloina i luga o lau 'upega tafaʻilagi, lea o le a avea ma se faʻaopoopoga manuia i le mamanu.