Fua o le gaosiga

O le a le mea e faʻasoa ai laau ma vao, igoa ma ata

O faʻamaumauga manino o conifers e talafeagai i taimi uma i soo se faʻataʻitaʻiga. I le tau mafanafana, e faʻamaopoopoina atoatoa i latou ma le vao ma isi fua o le fugalaau, faʻafeoloolo lelei i latou, ma i le taumalulu latou te faʻasaoina ai le fanua ma lo latou susulu pupula mai le vevela ma le leai o se ola. E le gata i lea, o le ea e matua leai lava se mea e maua i le mama, faʻamaoaigaina ma le faʻamalosia o suauu taua. O talitonuga le talitonuina e uiga i le taofia o le totoina o ia ituaiga o faatoaga i faatoaga tumaoti ua galo i le galo. Ua le toe mafaufau le au fai togalaau i ona po nei i la latou togalaau e aunoa ma ni teuteuga e aunoa ma ni mata. Ma filifili le matagofie o le nila o le mea lea. Vaavaai po o le fea laau faʻasoa e saʻo mo oe.

E te iloa? Conifers o loʻo taʻitaʻia i le lisi o laau ola umi. O le ulumatua i aso nei e pei ona maua i Suetena, o le laau vavao ua i ai le igoa Old Tikko, lea, e tusa ai ma fuainumera eseese, e sili atu i le 9,500 tausaga. O le isi taimi tuai, o le vavalaʻau e totoina le pine, Metusela, o loo ola i le ISA mo le 4846 tausaga. I le lautele, mo conifers, o tausaga masani e fuaina i le faitau afe o tausaga. I luga o le kelope, e na o le 20 laau anamua na lauiloa, e na o le tasi le palota o se mea paia mai Sri Lanka, e 2,217 tausaga.

Sulu

O le tele o conifers o fir i totonu o le togalaau matua mataʻutia i nofoaga nofofua ma fatuga. O nisi tagata atamamai e fausia ni fale tulaga ese mai ia i latou. O le aso nei e le o se aga umi umi lea e masani ai i tatou mai le taimi o le tamaitiiti, ma se pale mafiafia ma le magogogo lala. E masani lava ona toe faʻafouina le matagofie o le matagofie o mea mataʻutia i mea teuteu. Mo fanua i totonu o le fale e fau ai mea nei o loʻo manaʻomia:

  • "Acrocona" (i lona matua ua oʻo i le maualuga o le 3 m ma le lautele o le 4 mita);
  • "Inversa" (laau vavao o lenei ituaiga e oo i le 7 mita le maualuga ma e oo i le 2 mita le lautele);
  • "Maxwellii" (o se laau faʻatapulaʻa ma lona maualuga ma le lautele o le 2 m.);
  • "Nidiformis" (o se sulu e le sili atu nai lo le mita le maualuga ma e tusa ma le 1.5 mita le lautele);
  • "Ohlendorfii" (o le ogalaau o se tagata matua e toso i luga i le 6 m, le pale ma lona lautele e oo i le 3 m);
  • "Glauca" (faʻafeiloaʻi malani lanumoana, o lenei teuteuga matagofie o togalaau masani e masani ona faʻaaogaina i ni mea e iai ni laau laʻau.

Fir

Fir o se laau matagofie mai le Pine pine (Pinaceae). Faatasi ai ma isi conifers, e iloga e ala i le ola aʻe i ni paʻu lanu violē ma nila laulau. O nila e susulu ma vaivai, o latou lanu uliuli i luga ma ua tofu le tasi ma se fasi paʻepaʻe i lalo. O fualaau talavou e tupu ola umi, ma mai le 10 o ona tausaga, o le atinaʻe e faʻavave ma tumau seia oʻo ina oti aʻa. E ui lava i le faʻaogaina o le pa, o le toʻatele e faigata ona taliina, o se laʻau faʻasoa poʻo se lau. Faatasi ai ma le au fai togalaau, o ituaiga o laʻau balsamic teuteu o loo manaomia:

  • "Kolisi" (columnar);
  • "Faʻagasolo" (lala ola olaola, o le umi e oʻo i le 2.5 m);
  • "Tinamatua" (laau e oo i le 50 cm le maualuga ma le 1 m le lautele, pale ile laulau-faataamilo);
  • "Atenitina" (olani siliva, o tola taʻitasi e i ai se pito papaʻe);
  • "Glauca" (pulupulu lanumoana ma se ufi paʻu);
  • "Variegata" (ese lanu samasama i luga o nila).

Juniper

I totonu o le lisi o conifers, o le juniper o loʻo taʻitaʻia e tagata o le gasegase. O le laau na sili atu i le 50 miliona tausaga talu ai. I aso nei, sa faʻasoa e saienitisi i le aiga o Cypress ma iloa le tusa ma le 70 ituaiga, e na o le iva na totoina i Ukraine.

I totonu o le ituaiga juniper e 30 mita le matua ma 15-senitimita sikula. E tofu i latou ma ona lava uiga, e le gata i foliga o palealii ma lauuluulu, ae faapena foi i manaoga mo tuutuuga ma tausiga. I totonu o le togalaau, o se aganuu o le a foliga ma rockeries, ma i le toga papa, ma o se pa. O le tele o taimi i totonu o togalaau o loʻo i ai le tele o ituaiga vine:

  • "Gold Cone" (maualuga e oʻo atu i le 4 m, ma le lautele e 1 m, o lala e fausia ai se foliga manino).
  • "Hibernika" (ogalaau o se laau matua e oo i le 3.5 mita le maualuga, pale pupuu, kolin, 1 mita le lautele);
  • "Green Kapet" (faʻafefeteina e oʻo i le 50 cm le maualuga ma le 1.5 mita i le maualuga, pale o le eleele);
  • "Suecica" (o le vao na toso i luga e oo i le 4 mita ma e lautele lona lautele i le 1 m, kolonovidnaya pale).

E taua! I totonu o le togalaau, ua fautuaina le vaomatua e toto ese mai laau aina, ona o latou o le taitaia o faamaʻi e pei o le ele. Mai se vaaiga o le gasegase, o fualaau aina suamalie e vavaeeseina e se pusa puipuia o laau maualuluga, e masani ona asiasia mo le faaleagaina o le paranesi, ma ua teuteuina i le mea e tatau ai. O nofoaga ua afaina ua togafitia i fomaʻi.

Cedar

E te iloa o le a le tele o conifers e sili atu ona tele nai lo isi i le gagana Peretania o fai togalaau? Ioe, o arasi. Latou te faʻapitoaina le faʻafanua uma o togalaau. O ia laau ua avea ma vaega taua o le teuteuga o le faitotoa tele po o le vao tele i luma o le fale. O nofoaafi i le taimi lava e tasi e fatuina ai se siosiomaga o le mafanafana ma le mamalu. I le faʻaopoopoga, o fomu o ituaiga e masani ona faʻaaogaina mo bonsai.

I o latou foliga masani, o nei laau e maualuga aʻe i atumauga i luga o le maualuga e oo atu i le 3,000 mita i luga atu o le sami ma e foliga mai o ni tagata maoae. O manu feʻai e tutupu i le maualuga o le 50 m. Ma e ui lava e iloa e le tagata soifua lenei laau mo le silia ma le 250 tausaga, e le mafai e saienitisi ona o mai i se fuainumera o laau arasi.

O nisi e finau faapea o laau matutua uma lava e foliga tutusa ma fautua mai o loo i ai na o le fanau a Lebanona, o isi e sili atu ona iloagofie le Himalayan, Atlas, ma ituaiga popo. I totonu o le faʻamaumauga o le poloketi faavaomalo "Catalog of Life", o loʻo faʻatautaia le lisiina o ituaiga uma o laʻau ma faʻailoa i luga o le paneta, o faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i luga o ituaiga o meaola ua taʻua i luga, sei vagana ai le vavalalata puupuu.

I le amanaia ai o le poto masani o tagata atamamai - tagata auai i le poloketi, oe na mafai ona aoina mai faamatalaga e uiga i le 85% o soifuaga uma i luga o le fogaeleele, o le a tatou tausisia lo latou faavasegaina o laau coniferous uma.

E te iloa? O le tele o pine pine, e alofagia e le toatele, e leai se mea e tutusa ma le arasi. O fatu o le arasi moni e le mafaitaulia, e le pei o le paina pine. E i ai i vaiti liʻo latou te taʻua o le arasi Siberia..

O le Cedar e tele ni foliga teuteu, eseese i le umi o nila, lanu o nila, lapoa:

  • "Glauca" (faatasi ai ma nila lanu moana);
  • "Vreviramulosa" (faʻatasi ai ma lala uʻamea umi);
  • "Stricta" (pale paleni o loʻo faia e lala laititi, fai siʻitia luga aʻe);
  • "Pendula" (lala e faigofie ona pau i lalo);
  • "Tortuosa" (eseese matagaluega tetele);
  • "Tinamatua" (eseese ituaiga);
  • "Tinamatua Pyramidata" (ogaoga o laau ma lala e maualuga i luga).

Cypress

O nei vaitau mai le tumutumu o le Cypress i lo latou lava natura e ola ae i le maualuga o le 70 mita ma sili atu ona pei o le papasa. E ala i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, o le aganuʻu o ia ituaiga conifers ua maeʻa faʻaleleia ma igoa o ituaiga fou o le a faamalieina ai mea uma.

I totonu o le mamanu o le laufanua, e masani ona faʻaaogaina ituaiga eseese o loʻo ola e fausia ai se pa puipui, o laau toto e totoina na o oe pe na o ni mea e totō ai, e totoina i luga o togalaau ma mixborders. O le laau e faigofie tele i totonu o mamanu uma o loʻo faʻapipiʻiina ai le togalaau, e ese mai le fulufulu ma le susu. O le paina o nila, o le a e lagona se paʻi manaia, ae le o se tingling.

O ituaiga eseese e le sili atu i le 360 ​​cm le maualuga e fiafia tele i le au faifaatoaga. O lenei lauiloa e mafua mai i le lalelei ma le teuteuina o laau o coniferous. O aso nei o ituaiga sili ona lauiloa o:

  • "Ericoides" (faʻamaʻi pine paʻu i le 1.5 m maualuga kvopodnoy foliga);
  • "Tinamatua Gracilis" (e oʻo atu i le 10 o ona tausaga e tupu e oʻo atu i le afa mita, o le pale o le lapotopoto poʻo le faʻasolosolo);
  • "Ellwoodii" (o se laau e iai le pale kolonovidnoy, ua liua i le matua i luga o le pyramid, e sefulu tausaga e oʻo i le 1.5 m);
  • "Minima Aurea" (o le laau e tusa ma le paʻu, o lona pale e foliga tutusa ma le pyramid);
  • "Compacta" (eseese laʻau eleelea, paleni paleni e oo i le 1 m);
E taua! O ituaiga eseese 'Gnom', 'Minima', 'Minima glauca', 'Minima aurea' ua matua le fiafia. I lalo o le ufimata o le kiona latou te le malolo ai, ae mafai ona latou liusuavai. E fautuaina e mataʻituina le tele o le kiona.

Cypress

I lo latou natura natura, o nei laau totō o ni laau mafolafola po o ni laau afu ma se pale i le foliga o se pulu po o se pa, o se ogalaau faasee, e ufiufi i le paʻu mafiafia, e paʻu i lala o laulaau ma fualaau aina i le tausaga lona lua. Ua iloa e saienitisi ituaiga e 25 o laau o le perosi, e tusa ma le 10 o latou ituaiga o togalaau. Ma e tofu i latou ma ona lava manaʻoga ma faanaunauga mo tulaga tuputupu aʻe ma le tausiga. Uila masani:

  • "Benthamii" (palealii matagofie, lanumoana lanumeamata);
  • "Lindleyi" (iloga i ni lanu meamata lanu meamata ma le tele);
  • "Tristis" (palealii, lala ua tupu i lalo);
  • "Aschersoniana" (faila pupuu);
  • "Osepacta" (ua totoina le paopao i foliga o se laau, o loo i ai le palealii lapotopoto ma le niila malulu);
  • "Сonica" (paleni e pei o le paleni ma manulele lanumoana ma se paolo malulu, e le taliaina le kiona);
  • "Fastigiata" (fulufulu 'ulu ma ni manulele uliuli-blue);
  • "Glauca" (pale sili atu ona lelei i le kolonovidnoy, olani siliva, ae le o le malulu).

Larch

O le taulaʻi atu i le igoa, o le toatele e le manatu o lenei laau o loʻo faʻasoa ma loloto le sese. O le mea moni, o le tele o le aiga o Sosnovykh ma o le ituaiga sili ona taatele o fualaau faʻasoa. I fafo atu, o lenei ogalaau umi e pei o se Kerisimasi, ae o taumalulu uma e togi ese ai ni pine mai le pine.

O le ogalaau o le moa i tulaga lelei e fufulu e oʻo atu i le maualuga o le 1 mita ma le 50 mita le maualuga. O le paʻu e mafiafia, e ufitia i loloto loloto o lanu uliuli. O lala e ola aʻe i luga i lalo ifo o le tau, ma faia ai se pale uila. Olela 4 cm le umi, vaivai, palamole, lanumeamata lanumeamata. Botanists e iloagofie ituaiga e 14. O ituaiga nei e lauiloa i togalaau:

  • "Viminalis" (fetagisi);
  • "Corley" (vavao);
  • "Faʻatau" (faʻatasi ai ma lala fetolofi);
  • "Cervicornis" (lala uʻamea);
  • "Kornik" (faʻaauau, faʻaaogaina e pei o se sulu i luga o se mea e alu ai);
  • "Blue Dwarf" (faʻaalia i le vavao ma le vevela);
  • "Diana" (alu malie lemu i le 2 m, o le pale e pei o le polo, o lala e laʻititi le afifi, o laulaau e lanu meamata);
  • "Stiff Weeper" (e iloagofie e pine uumi e feosofi i luga o le eleele, nila ma se lanu oona, e masani ona faapipiiina i luga o se mea);
  • "Uila" (o se pupula e pei o le palealii e tupu malie).

Pine laau

E tusa ma le 115 ituaiga o pine i le lalolagi (Pinus), ae sefulufitu ona taatele i Iukureini, ma e na o le toʻasefulu tasi oi latou e atiaʻe. E eseese i latou mai isi pusi faʻatasi ma nilala manogi o loʻo i luga o paranesi i fua o le 2 i le 5 vaega taʻitasi. Faʻalagolago i la latou fuainumera, ua fuafuaina le pine pine.

E taua! I fafo, o aʻa pine ua mago i totonu o le 15 minute. O le totoina o pines e sili atu ona fuafua mo Aperila-Me poʻo le ogatotonu o Setema.

Mo le faʻapitoaina o le faʻapotoina o togalaau ua toesea le tele o lanu laiti ma le tuputupu ae lemu. I le tetele tele o vaomatua-paka vaʻaia, e masani ona masani le tele o ituaiga vao pine. I vaega laiti e lata ane ma i totonu o tuafale, o le a foliga matagofie tele ituaiga o pine pine. O ia vao vao e mafai ona faʻamalamalamaina i totonu o se toga papa, i luga o se mutia pe i totonu o se paluga. O ituaiga lauiloa o mauga pine, lea o loo maua i le vao i sisifo o Europa ma oʻo atu i le maualuga o le 1.5 i le 12 m:

  • "Gnom" (o lona uiga o le maualuga ma le pale crown o le 2 m, nila e oʻo i le 4 cm le umi);
  • "Laʻau" (o le vao e oo i le 2.5 mita le maualuga ma e oʻo i le 3 mita le lautele, o ni nila e umi ma malulu);
  • "Mops" (ogalaau maualuga e oo i le 1.5 m, o lala e fausia ai foliga foliga);
  • "Mini Mops" (laau toto e oo atu i le 60 cm, ola e oo i le 1 mita le lautele, paleni pusi);
  • "Globosa Viridis" (maualuga ma lautele o se pine vao e tusa ma le 1 m, ovoid foliga, nila e oo i le 10 cm le umi).

Thuja

O le teuteuga matagofie o togalaau e faʻatusatusa i le tele o togalaau faʻatoʻaga ma paka. RO le asthenia mai le aiga o Cypressina o loo totoina i Iukureini e pei lava o se teuteuga. O fai togalaau i se toe iloiloga ua matauina le tetee o le aganuu e fesuiaʻi ai, matagi matagi ma lamala.

O Thuja o loʻo i ai se mea maualuga malosi, o lala e tutupu ae i luga, o foliga o se koluma poʻo se pyramid, o le lau o le lanu pogisa, o tamai laʻau o loʻo faʻaleleia i le tausaga muamua. Ma le fetagisi, fetolofi ma eseese ituaiga. O nei mea, o ituaiga o meaola i sisifo (occidentalis), o loʻo faʻaalia e se ogalaau faʻamalosi, malosi tele e oʻo i le 7 m, ma faʻalauteleina e oʻo i le 2 mita le lautele, taʻitaʻia. O nila o nei laau toto e masani ona lanumeamata, tusa lava po o le a le vaitau. O le 'Migao o le Auro' o ituaiga eseese e iloga i se lanu manogi malu o nila; i le taumalulu, o lala e maua ai se uʻamea paʻu. O ituaiga faʻamatalaga e sili ona lelei ona faʻaleleia i nofoaga malulu ma eleele le mautonu.

E te iloa? Ua salalau Thuja i Europa faafetai i le tupu o Farani, Francis le Muamua, o se tagata fiafia i aganuu tulaga ese na aliali mai i lona togalaau i Fontainebleau. O le laau na ia taʻua o le "laau o le ola" ma ua faatonuina e totoina o ia vaega taua i le maota. Ina ua mavae le 200 tausaga ua uma ona totoina i Europa i sasaʻe. I le taimi lava e tasi, o fai togalaau e le masani ai e masani ona le fiafia ona o lo o latou ola aʻe i se fatu vavega mai fatu, ma nai lo le Columna ua faamoemoeina, na latou maua ai se moa lapoa 30-mita ma e leai ni lala. O se mea tupu tele i le siosiomaga masani.

O le pale pupula i le foliga o se kolisi 7-mita vavalalata ua faia e paranesi o le vasega ogatotonu 'Columna'. E mafai ona iloa mai se mamao i luga o ni lanu lanumeamata lanumoana ma se lanu susulu lea e le suia i le taumalulu po o le tau mafanafana. O lenei laau o le malulu malosi, e le o le manaʻo e tausi. Mo togalaau laiti, o ituaiga 'Holmstrup' e talafeagai, lea e ola i le maualuga o le 3 mita ma o le lala e oʻo i le maualuga e oo atu i le 1 m, e faia ai se foliga o le lanu lanumeamata.

O le vailaʻau o loʻo maualuga le malosi o le kiona, faʻafeoloolo teuteu, faʻaaoga e masani lava ona fausia ai puipui. E manatu le au faifaatoaga ia Smaragd e avea ma se tasi o ituaiga sili ona lelei o le pale crown. O le tagata matutua e oʻo i le 4 mita le maualuga ma le 1.5 m le lautele. I faʻataʻitaʻiga talavou, o paranesi e fausia ai se pupuʻu vaiti, ma ao faasolo ina matua ua faalauteleina. Olaʻo e fetaui lelei, lanu meamata ma se lanu paʻu. I le tausiga e manaomia ai se palapala susu.

Tatalo

O se laʻau teuteu o le kolonovidnogo, i le matua, ausia le 20 mita le maualuga. O le a tuputupu ae malosi, e faaopoopo i le tausaga e oo atu i le 1 m. O lala o loo ufiufi i laulaau matala, atiae i se tasi vaalele. O fua e laiti. Mo le toatele, o sea igoa ofoofogia o se sailiga, o le mea lea, i Iukureini, e mafai ona fetaui ma le coparis cupress sei vagana ai i nofoaga o tagata aofaʻi aofaʻi ma fanua faʻapitoa. I totonu o Peretania, o le mea o loʻo totoina ai le uʻamea, e faʻaaogaina e fai ai se pa puipui, aemaise lava pe a faigofie le aganuu pe a uma ona teuteu. I totonu o Iukureini, o ituaiga sili ona taatele o le resiloparisa Leyland:

  • "Maeamea auro". E mafua mai i le tetee atu i matagi ma gutu, ae le o le manaʻo e tausi. E i ai sona pale auro matagofie. Young lala o le paolo lanu violē.
  • "O le Robinson's Gold". O lanu lanu meamata e fausia ai le pale lautele e tutusa ma le lanu-apamemea.
  • "Leithon Green". O se laau e iai le pale samasama lanu meamata. O lala e tu tutusa lelei, o le ogalaau e manino lava ona iloa.
  • "Green Green". Vaovao ma lau lanu samasama lamolemole ma sina fugalaau kuka.
  • "Haggerston Gray". Faʻailoga i lala lanu uliuli-lanumeamata.
E taua! Kupala Kuparoparis e sili ona lelei i luga o mea fou e maua ai le susu ma le minerale-o mea totino, e tusa lava po o le maualuga o le pH. E le fautuaina le totoina o se laau i luga o fanua ua gaosia pe masini carbonate.

Cryptomeria

I Iapani, o lenei lauiloa taua tele e taua o se laau tele. E mafai ona maua e le gata i vaomatua vao ma luga o mauga, ae faapena foi i le mamanu o alalaupapa papa. O le cryptomeria Evergreen e tupu mai i le 150 tausaga i le maualuga o le 60 m, i tulaga lelei, e le fusi lona ogalaau - i le fusi e mafai ona oʻo i le 2 m.

O lala ma se malamalama po o le paolo malulu o nila e fausia ai se pale pupuʻu vaapiapi. I nisi o laau mo le taumalulu, e sasaa ai ni nila i se leo mumu pe samasama. I le paʻi e le o aʻafia i latou, i foliga vaaia - puupuu, e foliga tutusa. Cones e lapotopoto, laiti, lanu enaena i le gasologa o le tausaga. O vailaʻau e faʻavasega le cryptomeria i le aiga o Cypress ma nofo toʻatasi i totonu o se ituaiga e tasi. O le amataga mai o le aganuu o loʻo faʻamatalaina ona igoa tutusa.

I tagata, o le laau e masani ona taʻua o le "arasi Iapani", lea e mafua ai le ita i saienitisi, talu ai e leai se mea e tutusa ma le cryptomeria. Na faʻaaogaina foʻi faʻataʻotoga "Shan" (Saina) ma "Sugi" (Iapani). Созерцая величественное дерево в дикой природе, трудно даже представить, что его можно выращивать в приусадебном хозяйстве или в квартире. Но об этом позаботились селекционеры, создав множество декоративных карликовых форм, в высоту достигающих не более 2 м. Разновидности этих хвойных растений представлены сортами: 'Вandai-sugi', 'Еlegans compacta', 'Аraucarioides', 'Vilmoriniana', 'Dacrydioides' и шаровидные 'Сompressa', 'Globosa'.

Тис

O nei laʻau papago poʻo vao o le aiga o Tisov, ma se paʻu lanu viole-mumu lamolemole poʻo le faʻamalama ma le faʻavaveina o nila uumi. Saienitisi saienitisi ituaiga e 8 o le ituaiga, lea e taatele i Europa, Amerika i Matu, Aferika ma Asia i Sasae. I totonu o Iukureini, na o le fanau (Europa) e ola i lona natura natura.

O le ituaiga o se laau telē e oʻo i le 20 mita le maualuga ma le paʻu enaena lanu mumu, laulaʻau faʻamaʻavale ma se faʻaitiiti pito i luga o vae pupuu. I le pito i luga o le nila e faʻafiafia le lanumeamata, ma o le pito i lalo o le malamalama matte. I le tausiga, o nei sui o laau coniferous e faatumuina le lisi o fualaau aina e leai ni meaʻai. O vela Yew e matautia mo manu, e mafai ona mafua ai le vevela matautia ma e oʻo lava i le oti. E ese le matagofie o le va o le vaomatua ma le lautele. Ona o le lelei o le fetuunaiga o le laau e teuteuina ai, ua faʻaaogaina e fausia ai tuaoi ma ituaiga lanu meamata. O ituaiga taitasi ei ai ona lava uiga. O ituaiga taatele:

  • "Aurea". O le anufe o le vao e oo i le 1 m, faatasi ai ma le tele o nila laiti o lanu samasama.
  • "Pyramidalis". O le faʻavaʻaina o foliga faʻamalosi e mafai ona vaʻaia ma le matua. O nila e umi i le pito i lalo o lala ma faʻapuupuu i le pito i luga. Bush maualuga 1 m, lautele 1.5 m.
  • "Capitata". O le pale i le foliga o se pine e tupu vave, e tasi pe sili atu foi ogalaau.
  • "Faʻatonu". O le pale e lautele le laina. Faatasi ai ma le matua, o le maualuga e lautele atu nai lo le faavae.
  • "Densa". Faʻaauau le tuputupu aʻe, fafine, pale lautele, faʻamafola.
  • "Expansa". Paleni i le tulaga o se fagu, leai se paipa, ma se nofoaga tutotonu.
  • "Farmen". Pupuu vavalo ma se pale lautele ma ni manulele pogisa.
E te iloa? Kamupani faʻamaʻi mo le sili atu i le 20 tausaga faʻaaoga le masini faʻasaina mo le gaosia o fualaau mo vailaau mama. Berry yew, ua salalau i lo tatou atunuu, ua lauiloa mo ona vaega faamalolo i maʻi o le kanesa o le mammary glands, ovaries, intestines, stomach, and hormonal disorders. I totonu o Europa, a maeʻa le faʻataʻotoina o puipui, e faʻatauina e le au fai togalaau le lālā o le lālā i ni nofoaga faʻapitoa mo le toe gaosia.

A e filifilia ni laufanua mo lau togalaau poʻo lau fanua, e tatau ona e iloa e le gata o laau faʻasoa ma togavao, o igoa o latou ituaiga ma ituaiga, ae e taua foi le malamalama i uiga tuputupu aʻe, pito sili ona maualuga, foliga o le pale, fua o atinaʻe, ma le tausiga. A leai, nai lo se teuteuga matagofie i totonu o le togalaau, e mafai ona e maua se monomoli e sili ona faʻalauteleina o le a faia ai se ata lafoia mo mea ola uma.