Laʻau

Faʻatonuina masini faʻapipiʻi i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina ai le faʻataʻitaʻiga o le vaʻaia ma le fausaga o vaega

I nisi atunuu o felagolagomai i le va o saite, e le mafai ona faʻapipiʻi se pa o pa ma isi mea, aua latou te matua lilofia ai vaega laiti. I lenei tulaga, o le lelei o le a avea o se pa mai le upega upega - e le taofia ai le la mai le eria, e le afaina ai le taamilosaga masani o le ea. O le Rabitsa o se mea taugata e mafai ona umi se taimi. O lona faʻaopoopoga faʻaopoopoga o le mafai lea e faʻaaoga e avea o se lagolago mo le aʻeina o laau toto. O le tusitala o lenei mea fou manuia o Karl Rabitz. Na amata ona faʻaaogaina le faʻatautaia i le faaiuga o le seneturi lona 19, na faʻaaoga muamua i le taimi o le faʻamamaina.

O le filifili-fesoʻotaʻiga o se mea e mafai ona maua e soʻo se tagata e nofo i se fale mafanafana. Ina ia mafai ona fausia se pa mai se laina-sosoo ma ou lava lima, e faaopoopo atu i le manoa, o le a e manaʻomia le telefoni felanulanuaʻi, faʻamalosi faʻamalosi, pou ma pou lagolago.

O le pa mai le filifili-fesoʻotaʻiga e mafai ona avea o se puipui matagofie, e avea o se lagolago mo le aʻeina o laau toto. I lenei tulaga, o le a sili atu le matagofie o le saite

O aso nei, e ofoina atu e gaosi oloa ni ituaiga se tolu o fefaʻatauaʻiga:

  • e leai se galvanized mesh o se tasi o taugofie, e sili atu le le mafaufau i lenei filifiliga, aua pe a mavae ni nai masina, e mafai ona eleelea;
  • ua maua le tele o fesoʻotaʻiga i le tele o taimi - i se tau e sili atu le taugata nai lo le faʻamalosiina, ae e le pala;
  • afifi palasitisi - o se uamea uʻamea e ufiufi i polymers lanu eseese i luga mo le puipuiga mai le faaleagaina.

O le filifiliga mulimuli e matua aoga lava, ma o se ata faapena e foliga sili atu le matagofie nai lo se mea uamea. O le mea lea, o loʻo faʻaaogaina e le matou faifaatoaga le faʻaogaina o filo, e ui lava na foliga mai talu ai nei.

Pe a filifilia se manoa, e tatau ona totogi le mafaufau i le tele o sela, o le laʻititi la latou lapopoa, o le malosi ma sili atu le taugata o le manoa. O se faasologa ma sela o le 40-50 mm ma le lautele o le lautele o le 1.5 mita e lelei tele e pei o se pa mo se fale mafanafana.

Faʻamasinoga # 1 - "paaga" pa mai le pito i lalo

E mafai ona ese le mea e pa ai le pa mai le vavae. O le auala sili ona faigofie e fai ai le pa, o le faʻaosoina lea o le faasologa i le va o pou. O pou e mafai ona faʻaaoga metala, laupapa poʻo sima.

O se auala faigofie e faia ai se pa faʻalavelave mai se filifili-vavalalata e aunoa ma le faʻaogaina o laʻau - o loʻo faʻaloloa le faʻaoga i le va o pou ma tautau i luga o matau. Ioe, i le aluga o taimi e mafai ona sisi, ae o sea pa e mafai ona umi se taimi.

O le numera o pou e faalagolago i le mamao i le va oi latou ma le umi o le pa. E pei ona faaalia i le faatinoga, o le mamao sili i le va o pou o le pa e faia i le uamea e 2.5 mita. I le koluma, e mafai ona e faʻaaoga paipa paipa e le aafia i le faaleagaina. I le taimi nei, ua uma ona faia ni pou, ua uma ona valiina, ma matau, e tatau foi ona faatau atu. O pou laupapa e tatau ona togafitia i se fale puipui i le umi atoa aʻo le i faʻatulagaina. E mafai ona e faʻaogaina pou uʻamea ma faʻapipiʻi se faʻatautaia ia i latou i le uaea poʻo le mama.

Faʻafesoʻotaʻi tusiga: Faʻapipiina o pou pa: auala faʻalautele mo fausaga eseese.

O le maualuga o koluma ua fuafuaina e pei ona taua i lalo. Faʻasalaga i le va o le eleele ma le pa, e tatau ona e faʻaopoopo le 5-10 cm i le lautele lautele, ona sosoo ai lea ma le isi mita ma le afa, ia mafaufau ile vaega eleele. O le iʻuga, o le ae maua le maualuga o le maualuga o le maualuga e manaʻomia e faʻatulaga ai le pa i le lumanaʻi. O le avega i luga o pou tulimanu o le a laʻititi tele, e tatau ona loloto lo latou loloto, o le mea lea, o le umi e tatau ona sili atu i le umi o pou masani e tusa ma le 20 cm.

O faʻavae o poutu uma e sili atu ona lelei mo le malosi sili atu. O poutu o le faʻavaa o le pa, a maeʻa ona e faʻapipiʻi, e mafai ona e amata amataina le faʻamau. A maea ona faʻamalosi le sima, e faʻapipiʻiina pe faʻafefiloi faʻamau mo le faʻapipiʻiina (pe a fai o le koluma o le uamea) i pou. O sikilima, uʻamea, fao, uaea - soʻo se mea e faʻaoga i se matau e talafeagai lelei mo mea faʻapipiʻi. Matou te faʻasaʻoina le tusi taʻavale ma le faʻaoga ma faʻapipiʻi i le pito i luga o le tulimanu, faʻapipiʻi le laina i luga o matau.

Ina ia mautinoa le lelei o le mautonu ma le malosi o le fausaga, ia fusi saʻo se tootoo poʻo se uaea uʻamea i le laina muamua o siaki meli, faʻapipiʻi le tootoo i luga o se pou laupapa poʻo le faʻafeiloaʻi i se uamea. O le avega i lenei auala o le a le punou pe sag, e pei ona masani ai le mataupu e aunoa ma se faʻasiga

Ona liliuina lea o le taaiga i le taimi, i le isi pou. O sina mea e sili atu nai lo le nofoaga o loʻo fesoʻotaʻi ai le laina i le koluma, tatou te filoina le aiʻoi i le auala lava e tasi. Matou te pipii atu i le tootoo ma faʻalautele le upega, afai e te le faʻaaogaina le tootoo ma toso lima, e mafai ona e faʻalauteleina le faʻaogaina e aunoa ma se totogi. E sili ona lelei le faia o lenei mea - tasi le tagata i le pito i lalo, o le isi pito i luga.

I le taimi nei, o le faʻamalosiina o loʻo tuʻuina i luga i se mamao o le itiiti ifo ma le 5 cm i itu uma, luga ma lalo. O loʻo faʻapipiʻi poʻo faʻapipiʻi pou i luga o pou. Afai e te tosoina le upega e aunoa ma ni laau, o le a sosolo i le taimi, ma o le a tumau pea ona le mautonu le au.

O le polokalame o le pa puipui o loʻo faia i le uaea faʻamalosi ma le faʻamalosi i luga ole pito i luga ma lalo. O sea pa o se fausaga malosi

I le auala lava lea e tasi, matou te agai i luma - matou te faʻaosoina le manoa, faʻaleleia, faʻalautele le uaea poʻo le uaea, faʻamau poʻo le weld.

O le pa ua toetoe lava a saunia, o lea e tatau ona e punou i luga o pou ma vali ia pou. O le tataina o le uaea "antennae" e sili atu ona paʻu i lalo ina ia leai se tasi e manua. E faigofie le pasi atu o le uaea i le pito i luga o sela ma afifi ai le pito i luga.

O iinei o le "antennae" ua punou ifo i lalo i le ai uamea, o mea e mafai ona mago i luga o sea pa, e leai se lamatiaga o se manuʻa

O le "antennae" o le pito i luga e tatau ona punou e aloese mai manuaga faafuasei. I totonu o lenei ata latou te le fiafia - o loʻo i ai se tulaga lamatia o le manua poʻo le teuina o lavalava

Afai e te le manaʻo e faʻaaoga faʻamalosi ma faʻamautu, e mafai ona e faʻaaogaina le metotia sili ona faigofie na tuʻuina atu i lenei vitio:

Filifiliga # 2 - Fausia o le pa mai vaega

Mo le fausiaina o lenei ituaiga o pa, e te manaʻomia ni vaega o le a faʻatulagaina ai mesh. I le taimi muamua, e tutusa ma le masini o le pa, o le makaina o le makaina ma le faʻapipiʻiina o pou.

O lenei polokalame e mafai ona avea o se faavae mo le fuafuaina o le tele o le telē o le lumanaʻi lumanaʻi (kiliki ina ia faʻalautele)

O le a tatau ona faʻatau le tulimanu e 40/5 mm mo le gaosia o le faʻavaa. O le umi o le faavaa ua fuafuaina i le auala lenei: mai le mamao i le va o pou tatou te toesea e tusa ma le 10-15 cm - o lona umi lenei. Aveese le aofaiga tutusa mai le maualuga o le koluma i luga aʻe o le palapala - o le tau e maua ai o le lautele o le faʻavaa. O faʻamau e faʻapipiʻiina i totonu o fausaga faʻafausaga. E mafai ona e faia le tele o vaega e faʻavae i luga o le lapisi (1.5-2 m), e mafai ona e faʻamalo le pepa ma, pe a manaʻomia, faʻaititia le tele o le lapisi i le manulele manaʻomia.

Ona faia lea o fasi uʻamea i luga o le pito i luga o le pou (umi 15-25 cm, lautele 5 cm, vaega 5 mm). I pito o le koluma, e tatau ona e solomuli i le 20 cm, faʻapipiʻi se vaega i le va o ni koluma se lua ma, faʻaaoga le uila, faʻapipiʻi i fasi tafaʻi. O lea ua na o le valiina o se pa fou.

O le uʻamea ma le faʻasolosolo o le 4 mm e faʻapipiʻiina i le manoa mai itu e 4, muamua i le laina pito i luga, ona mai luga ma lalo, e tatau ona tosoina le moa ma o loʻo faʻapipiʻiina i tulimanu o le vaega. (O laʻau o loʻo faʻafefete i tulimanu tulimanu). E feliuaʻi se vaega mai le tulimanu ma se manoa o le manoa e sosoʻo i le ogalaau mai totonu

I luga o le vaega o loʻo i ai, o le a le mafai ona faia le pa faʻafefe; i le tulaga faʻatulagaina, e le mafai ona tosoina le manoa. Mo se vaega faʻapitoa, e mafai ona e faia se pa puipui, faʻapipiʻi i itu uma e lua o poutu o le vaega i mamao eseese i le palapala.

O tagata taʻitasi e masani i le uʻamea e mafai ona faia se pa mai se faʻatalanoa laina-sosoo. I le avea ai o se tulafono, 2-3 tagata e feagai ma galuega i se vaitaimi puupuu lava. Alu i ai!