Laʻau

Iloiloga tutusa o le puleaina o vao: auala e manumalo ai i se taua i le togalaau

E iloa lelei e le Faatoaga o le moega e le gata o se punavai sili ona lelei mo le totoina o fualaau faisua ma vine, ae o se nofoaga taua foi ma vao vao, o loo i ai avanoa sili ona lelei ma le mausali faifaipea. O lea la e le o tupu mai laau toto, o le susu, elemene aoga ma le susulu o le la, e tatau ona e filifilia le vaifofo talafeagai mo vao e le afaina ai fualaau aina aoga.

Faʻasologa masani o aganuʻu

Faatasi ai ma le amataga o le galueaina o togalaau aina muamua, sa fetaiai foi tagata ma vao, lea, na afaina ai le lalolagi atoa, na sili atu le faamanuiaina nai lo o latou uso ua atinaʻeina. Faatasi ai ma le tulai mai o le faafitauli, o le auala muamua o le puleaina o laau leaga e foliga mai, na eseese i lo latou faamoemoe ma le faatinoga.

Metotia # 1 - masini masani e veleina

Atonu o le auala sili ona faigofie ma masani, e ui lava i lona faigata. O le mea autu o le veleina e masani ona masani ai, o lona uiga e masani ona faʻapipiʻi i le togalaau. O le talotalo solo ma se taʻavale ma e oʻo lava i togafitiga faʻatasi ai ma se uila afi o le a le maua fua pe afai e galo ia i tatou le veleina mo le itiiti ifo i le lua vaiaso, ma le isi, o le aoga o gaioiga e itiiti lava. O faifaatoaga e pei o vao vao ma le vao o le saito e taofiofia malosi i luga o le palapala ma a latou rhizomes e felafolafoaʻi ma fausia ai se kapeta moni. O le aveeseina o se vaega o le rhizomes e le aveesea ai le laau o le ola, ae na o le saofaga i le vave vave ona toe gaosia.

O loʻo i ai se tamaʻi tamaʻitaʻi laitiiti: e tatau ona sui le kapili (suo) i se masini, lea e le tipiina ai ni vaega o le laau, ae le o ese mai le eleele. A maeʻa lenei mea, e tatau ona aoina aʻa ma vaega eleele ma ave ese mai le togalaau. Ou te fia matauina o lenei faiga e tele se taimi ma taumafaiga, ma a mavae ni nai vaiaso o le a toe totoina vao i greens ma strawberries. Afai e te manaʻo e maua se eleele mama atoatoa e aunoa ma se parakalafa e tasi, sauniuni mo le mea moni o le puleaina o otaota i totonu o le togalaau o se gaoioiga i aso uma.

Faʻaaogā laʻau laiti mo le veleina ae le o se kilipa poʻo se suo, e le gata ina mafai ona e saoloto mai le palapala mai vao, ae ia tatalaina foi i le taimi e tasi


Mo le veleina o moega faʻatasi ai ma mea faʻale-aganuʻu faʻaaoga e faʻaaogaina ai se vao vevela. Ina ia aveese le laau, ia na o le faatofuina o le suimeni i le eleele ma suia le 180 tikeri

Mai le mafuaʻaga o le laumei lanumeamata, e mafai ona faia ai le fugalaau. Faitau atili i le tusiga: O a aogā ma mea e faʻaleagaina e vao e aumaia ai le auala e faʻaogaina ai

Metotia # 2 - Faʻaaoga mea faʻapipiʻi

O le faʻaogaina o meaola palapalā "pouliuli", o se mea eleelea e le faatagaina ai le ea ma le susulu o le la e oʻo mai. I le avea ai ma palanikeke puipuia, o mea e fausiaina ma fale gaogao e talafeagai:

  • linoleum;
  • ata uliuli;
  • pepa pepa;
  • mea taualuga.

O le auala o le faamamaina o le palapala mai vao leaga e faigofie: e tatau ona e aofia ai le eleele manaʻoina ma le opaque, mea vaʻaia mo le 3 po o le 4 vaiaso, pe a maeʻa ona mafai ona aveese. E leai se laau e mafai ona tetee atu i ia tulaga, ma o aʻa, o le amataga o toga ma laulaau o le a oti moni lava, a maeʻa e mafai ona faigofie ona aveeseina i se rake masani.

O nisi o vao e mafua mai aʻa e oʻo mamao atu i le loloto. O nisi taimi o le umi o rhizomes ma a latou auala e oʻo atu i le 1 m pe sili atu

O le uiga ese o lenei auala e tatau ona faia le puleaina o otaota aʻo lei totoina pe totoina fualaau faisua ma vine, o lona uiga, e tatau ona faia le taualumaga i se taimi vave e mafai ai. I le vaeluagatotonu, o Mati na aloaiaina o le taimi sili ona lelei mo galuega malu. O se mea manaia malie o le strawberries, lea e mafai ona malilie faatasi ma se ata uliuli. Ua tapunia uma moega, ma tuu ai ni mea e nonofo ai vao vao. O le iʻuga, o le ata tifaga e faʻatautaia ai le tele o galuega tauave:

  • tosina mai ave o le la;
  • fesoasoani e faatumauina le susu i le palapala;
  • e le aofia ai le suia o vine;
  • taofi le tuputupu ae o vao.

Ma e mafai ona e faʻaaoga le mulrofibre mo le puleaina o vao. Faitau e uiga i ai: //diz-cafe.com/ozelenenie/ukryvnoj-material-ot-sornyakov.html

O le faʻaaogaina o se ata uliuli mai vao e matua faateleina ai fua o togalaau o togalaau. O sua suamalie ma suamalie e le paʻi i le palapala, o le mea lea, ia tumau pea le lelei ma maloloina.

Metotia # 3 - masini faʻavaivai

O se faiga e sili ona manaia o le vaʻaia o vaimatua e le gata ina laveaiina ai le suavai matagofie, ae e naʻo fua o fualaau aina e manaʻomia. O le vai e tafe mai se paipa vai poʻo se fagu lapoa e maualuga i luga aʻe o le eleele e alu i paipa ma paʻu, ona sosolo ai lea i nai pu laiti na pipiʻi i luga o nofoaga o le tau. O le aʻafia o le faʻaleleia o le suavai o le faʻamalieina lea o fualaau aoga i le susu, e le maua ai se avanoa mo vao e ola ai.

Pe a tafe le timu, e alu uma le susu i le laau lea e faamoemoe i ai. O eleele vevela e siosiomia ai fualaʻau - o se faʻamaoniga o puipuiga mai vao leaga ma le faʻalauteleina o iniseti leaga

E faʻaaogaina lelei le faʻavaivai i luga o le lauʻeleʻele faʻasaina ma i totonu o greenhouses, lea e tupu tele ai laau o le parasitic i le saoasaoa tele. O le mea moni, o le a le mafai ona aloese mai le veleina, ae o le numera o vao o loʻo i ai le vai e faʻavaivai ai o le a faaitiitia i le tele o taimi.

Faitau faʻamatalaga i tusiga: O mataupu faavae o le masini mo masini e faʻaleleia ai le faʻavaivai ma faʻavaivai i totonu o le kiona: se faʻataʻitaʻiga o se masini fai-oe-oe lava

Metotia # 4 - Talosaga puipui

O le mulilua na faʻaaogaina mo sina taimi, ma e masani lava ona faʻaogaina mea faʻaogalagi ma mea faʻapipiʻi e faʻaaogaina ai le mulch - masini paʻu -

  • pau paʻu;
  • vao mamago
  • compost
  • vaomago;
  • ata tifaga;
  • lapisi laufanua.

O le laulau o mea faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ma le mafiafia o le 6-7 cm ua faʻataotoina ma se kapeta mamafa i fua o fualaau faisua. E maua ai le ea i totonu, taofi le susu, tausisia le vevela talafeagai mo le tuputupu ae lelei o aʻa, ae o le taimi lava lea e avea o se puipui lelei i vao leaga i totonu o le togalaau.

O le vailaʻau faʻapitoa poʻo le faʻafefiloi mo le mulching e tufatufa tutusa i le togalaau, ma tuu ai ni mea e le talafeagai mo laau toto, ona o lo latou tele ma le tuputupu ae

Pe a faʻapipiʻi i luga o le eleele, e tatau ona pipii i le tele o tulafono. Afai e totō laau i le tautoulu, e tatau ona faʻaopoopoina le vaega puipuia pe a uma ona toto. I le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi faʻaaogaina le mulch, e tatau ona siaki pe lelei le mafanafana o le eleele. Afai ua uma ona tupu vao leaga, e tatau ona eliina lelei le eleele, ona faataatia lea o se vaega mafiafia o le masini paʻu - e oo i le 18 cm.

Mea e fesoʻotai i ai: Faʻapefea ona saunia le paʻu mo le mulimuiina o se togalaau fuga?

Vailaʻau faʻamaʻi i vao

O le autau a le vao e tele o latou tauʻaʻa: oatmeal ma chamomile, o fufusi vinegrass ma solofanua vavalo, tansy ma le solo, St. John's wort ma se faasologa. Ae e leai se tasi o nei laau toto e mafai ona tetee atu i le malosi o vailaau faʻasaina - faʻaleleia faʻamaʻi.

O loʻo i ai le tele o auala o le mea e taʻua o mea faʻapitoa. E aofia ai le Tornado, Roundup, Grad Bio. E faʻaaogaina i luga o faʻafanua vaaia o laau totō - laulaau, uʻamea, faʻaleagaina. O le mea oona e afaina i pusi o vao ma faasolosolo malie ona maua mai io latou aʻa. O se mea tele tele o nei oloa o se saogalemu atoatoa mo le eleele lata ane. E le faaleagaina le eleele, o le mea lea, pe a uma togafitiga faʻamaʻi, e mafai ona e saogalemu le totoina o togalaau. O le umi o le faʻafeiloaʻi i vailaau e tineia ai manu faalafua e faalagolago i la latou tuufaatasiga ma le maualuga o le tetee atu i vao leaga, e masani lava 2 vaiaso e lava e faʻamaʻaʻa atoatoa ai le nofoaga.

O le "Agrokiller" e faʻaumatia e le gata i tausaga taʻitasi ma perennials, ae aʻafia ai foi aʻa laau. Faʻatasi ai, e mafai ona e taulimaina ma le mataʻutia se faʻafefe matautia ma le faʻamalosi e mafai ona mafua ai le mumu tele.

Ina ia le faʻaleagaina fua o fualaau faisua po o vao, ia faʻaaoga fualaau vevela i vao, latou te faʻaaogaina le mea faigofie - o se pulumu vali masani

O le tulafono autu pe a faʻaaogaina vaovao o le saʻo lea ma faʻaaogaina na o na fugalaau ma laau afaina, talu ai o le mea oona e tutusa lelei le fasiotia o soʻo se laau totő, e aʻafia ai togalaau vao ma fualaau faisua. Ona o le faatamaia o meaola uma, o le mea sili ona lelei mo togavao o le suluina lea i vaega e mamao ese mai moega, ae manaʻomia foi le faamamaina: vao i luga o le pa, vao o le vao i le vevela, togafiti ma laau talatala i autafa o togalaau.

Sei o tatou mafaufau i auiliiliga sili ona lua. O le "Roundup" o se gaioiolosi masani lea e faʻaaoga e faʻaumatia ai soo se mea totō. E leai se gaioiga o le eleele, o lea e faʻaaogaina ao leʻi amataina le lūlūina o fualaʻau. Afai e te gaoioi e tusa ai ma faatonuga, ona saogalemu atoatoa lea o meafaigaluega mo tagata, meaola ma le siosiomaga. O se gafatia e 1 lita, lea e lava mo le 20m ², e tau 1250 rubles.

E masani lava o pusa lapoa faʻatasi ai ma faʻamalosi faʻaauau (mo se faʻataʻitaʻiga, Roundup) ua faʻapipiʻiina i se paʻu laʻititi ma se pulupulu, lea e faʻaopoopoina ai le faigofie ma le saoasaoa i le faagasologa

O le vaifofo lona lua o le Tornado. I luga o le teritori o le togalaau, ua fautuaina ina ia faʻaaogaina e pei o le vao, fusi vinegrass, fusi, cirsium, porcini, reed. A maeʻa ona faʻaaogaina le tuufaatasiga, a maeʻa pe tusa o le 8-10 aso, amata ona liu samasama, totogo, ma mulimuli ane i le 2.5-3 vaiaso ona latou oti ai lea. A maeʻa pe a ma le 3-4 aso, e mafai ona totō fualaʻau ma vine i luga o le eleele ua togafitia. O se gafatia o le 1 lita tau e 900 gaʻo.

O le vaovao o le Tornado e saogalemu mo manu ma meli, ae o le mea oona mo iʻa. I le faʻaaogaina, faʻafesoʻotaʻi le faʻafofo ma le mucous membrane o mata e tatau ona alofia.

I le aʻoga pe faʻafefea ona taulimaina vao e faʻaaogaina auala ma auala eseese, e mafai ona e faʻatupulaia le gaosiga o mea ma liliu lau vao vao vao i totonu o se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga.