Fua o le gaosiga

Vaega o le tuputupu aʻe o le visteria i le togalaau

WisteriaMasalo o le laau sili ona matagofie i luga o le fogaeleele. O ai sa i ai le fiafiaga ia le itiiti ifo ma le tasi i le olaga e mafaufau i lona fuga mai ma lagona lona manogi tulaga ese, o le a manatua i lenei taimi matagofie mo le olaga atoa. E le mafai ona oʻo atu i le afa mita le tele o faʻasolosolo masani o le wisteria, latou te ufiufi ai le laau i ni faʻalavelave faʻalavelave, ma i le tasi le tilotilo atu ia i latou e foliga mai ua paʻu i se tala fatu.

Wisteria: Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Wisteria - o mea matagofie e teuteu ai le lanu, lea ei ai ni laupepa matala ma ni lanu faalelagi, lilac po o ni mea papaʻe. O se fugalaau matagofie e faia ai le wisteria e matua lauiloa i lo tatou atunuu.

Wisteria, poʻo le resitala, o se sui lauiloa o le aʻeina o laau vine laiti o le aiga legume. O le tele o laau toto o lenei ituaiga e tupu i vaʻa vevela mafanafana.

Faʻatoʻa manuia ona totoina e le 'aufaifaatoaga i totonu oa latou togafiti o lapisi ma le wisteria saina.

E te iloa? Pe a fatuina le tulaga e sili ona lelei, e mafai ona oʻo atu i le 10 mita le umi o le wisteria.

Saina Sinaina e sili atu le manogi, ae itiiti le toʻa, ae o lona fugalaau e mafai ona mafai ona faʻafetaia sina paʻu vevela i -23 tikeri.

O mea e tatau ona e mafaufau pe a totoina vine

Wisteria e matua nofouta lava i le eleelea i le ea, ma o le mea lea e mafai ai ona ola lelei le laau i na o vaega e iloa ai tulaga lelei o le siosiomaga. O le laau e fuga mai na o le lima tausaga talu ona totoina ni fatu, tipi po o tipi. Lafulemu matala ma lelei le palapala ua talafeagai mo le totoina o le visteria, lea o le a le mafai ai e le susu ona toto.

Totoina o laau toto i totonu o potu sauniuni 60/60/50. O le tausia o se laau toto e le tele se taimi ma taumafaiga e te faʻaaluina. Ina ia mafai ona ola lelei le vistia ma atiae masani, e tatau ona e mautinoa le lelei o le suavai ma le felafoaʻi. O le totoina o le wisteria i le tautoulu o le a sili atu ona faamanuiaina pe afai e te nofo i itu i saute e iloa lelei e se tau malulu ma leai se fesuiaiga o le vevela.

E taua! Ina ia mafai e le laau ona fiafia i se fua o le ola lelei, ua fautuaina ina ia faapuupuu ona mama. O le mea lelei, o le umi o le lala o le vialia e le tatau ona sili atu i le 30 centimita.

Afai e totoina le laau i le itu i mātū, ona fai lea i le taumalulu e aunoa ma se faaleagaina, e fautuaina e faʻapipiʻi ma le faaeteete vao. Ona o le mea moni o le eletise o le wisteria e mamafa tele, e tatau ona e popole e uiga i le faʻapipiʻiina o meaʻai e oʻo lava i le amataga o le fuga.

E taua! E vave ona tuputupu ae Wisteria, ma o le mea lea, o nisi taimi e tatau ai ona faʻapipiʻi vao i taimi taʻitasi.

Manaomia o le malamalama

O le Liana e faʻailoaina e se alofa faʻalologo o le malamalama, ma o le mea lea e tali atu ai i le le lava o le vevela ultraviolet. O le giantcine gisterine wisteria, lea e tupu i lalo ifo o le malamalama, atonu e le mafai ona faamalieina oe i se fualeleia lelei, lanu susulu susulu ma le saoasaoa o le alualu i luma.

Laʻau e leai se malamalama o le la, e foliga vaivai ma tiga, o nisi taimi e leai se malamalama e avea ma mafuaaga autu e musu ai le aganuu e fuga.

O le a le mea e tatau ona i ai le maualuga ma le vevela mo le alualu i luma manuia

Liana e matua vevela lava, ma o lea e lagona ai le lelei i vaega o loʻo taʻua i le vevela vevela. E ui lava i le uiga lelei i le vevela, e le mafai e le wisteria ona toleni le vevela e sili atu ma le 35 tikeri. Ina ia mafai e le laau ona tumau i le taumalulu lelei, o ona togi e manaʻomia le afifi lelei, aemaise lava i le malulu puipuia o le ogalaau.

Afai o lau fagafaʻa o mea totō i totonu, ona oʻo lea i le taumalulu e tatau ona totoina i totonu i le vevela pe a ma le +10 tikeri. O le totoina o le wisteria i tulaga Spartan o le a puipuia ai lona fugalaau vave.

E taua!Pe a tupu aʻe i totonu, e le manaomia e le laau se faʻaleleia atili. Ae peitaʻi, pe a faʻaleleia le wistia i totonu o le potu o loʻo i ai ni faʻaola, e mafua mai i le ea, e mafai ona faʻaaogaina le vao e faʻafefe ai le siosiomaga, pe faʻapipiʻiina tane tane i tafatafa o le laau.

E faʻapefea ona toto le wisteria

Pe a totoina le vistia, e tatau ona totogia faapitoa le filifiliga o le nofoaga: e tatau ona puipuia lelei mai le faʻailoga ma ia susulu. E sili ona lelei le totoina o laau toto i luga o le itu i saute, ma e taua le mafaufau mamao e uiga i le nofoaga o le lagolago.

E taua! O le Liana e le o se mea atamai i le eleele, ae o le laau o le a lagona le sili atu ona lelei i luga o le suamalie, suavai mama ma le lime.
O le totōina o loʻo faia i totonu o le potu sauni, lea na faʻaulu muamua i ai le faapalaga. A maeʻa ona totōina, e manaʻomia ona ia mautinoa le faʻamalosia o le maualuga.

E te iloa?Aua e te fefe pe a le toe ola le vine i le taimi muamua. Ae a maeʻa le vaitaimi o fetuunaiga, o le a faateia oe i le saoasaoa o le alualu i luma.

Totoina o le taoto

O le toe gaosia o le Wisteria e ala i le taotoga e sili ona lauiloa i le au fai togalaau. E pei ona mafai ona faʻaaogaina tipi i le tausaga talu ai. I le popofou o le tautotogo, o loʻo tiʻetiʻe faʻatapulaʻa i luga o le fanua ma ufiufi ile eleele.

E taua! Mai le tina o loʻo totoina aʻa laau e mafai ona vavaeese muamua nai lo le tausaga.

E faʻapefea ona tupu le vistia mai fatu

O le totoina o fatu o le glycine o loʻo faia ia Novema poʻo le amataga o Tesema. E lūlūina fatu i luga o le palapala o loʻo aofia ai le laupepa, oneone eleele ma le oneone i le fua faatatau o le 4 x 1 x 1. A uma ona lūlūina, e fautuaina e ufiufi fatu ma se oneone oneone e le sili atu ile 1-2 millimita le mamafa.

Ona sosolo lea i se pamu vai ma ufiufi le fagu i tioata poo se fasi polyethylene e fatu ai le microclimate sili ona lelei. Tuu le fagu i se nofoaga mafanafana, o le vevela e mafai ona ese mai le 22 i le 25 tikeri.

E taua! Seia vagana ua totoina fatu, e tatau ona faamautinoa o le eleele i totonu o le koneteina e le mago ma e masani lava i se tulaga susu susu..

O le a aliali mai le lanu pe a mavae le 3-4 vaiaso, ma a maeʻa le isi 7-10 aso, e mafai ona siitia le pusa i wulapula i se malamalama atili, ae puipuia mai le susulu o le la.

A maeʻa le totogo o lau o lau laʻau e lua, o le a lūlū ma faʻapipiʻi faʻatasi ma se eleʻele eleʻele i totonu o se pusa eseese, ona faʻafeinu ai lea i se vaivaiga vaivai o le potassium.

Tulafono mo le tausiga o laau teuteu

E oo lava i se mea fou e taulimaina le tausiga a se tamaitai lalelei. O le vistia liana matagofie, totoina ma le tausiga lea e le manaomia ai oe ia i ai se poto faapitoa, e iloga i se uiga le taua. O le a talisapaia e le laau faʻaleleia le fuaina lelei pe a faʻaleleia i totonu o nofoaga lelei ma puipuia mai matagi matagi.

A o tuputupu aʻe le visteria, e tatau ona e fusifusia e le aunoa ona laʻau. Ina ia mafai e le laau ona fiafia i le fugalaau galue, o ona togi e manaʻomia le teuteuina e le aunoa.

E taua! A o le totoina o vine o le a manaʻomia ona mautinoa o aʻa e le mago, ma a leai, o le a maua ai se numera itiiti o fugalaau, lea o le a mafua ai ona paʻu i le numera o mea e tutupu.

Faʻasalaga uiga

Wisteria e fiafia i le susu, ae e tali atu i le inu tele. Ina ia iloa ai ua oʻo i le taimi e fafaga ai le vao, taumafai e tui le palapala i lou lima, pe afai o le eleele e faigofie ona maua le foliga, ma pe a paʻu lemu, e leʻi oʻo mai le taimi mo le faʻamaina. Afai e te le faia se paʻu o le palapala, e manaʻomia e le laau ona faʻamama.

E taua! Manatua, o le le lava o le susu o le a mafua ai ona amata e le geniusi ona faʻapala ifo fugalaau.

Pe a tupu aʻe i totonu o fale poʻo i vaega e faʻamafanafanaina, o le fausua o vine e taofi ia Tesema ma amata ona sauniuni mo le taumalulu.

Faʻafefea ma le taimi e fafaga ai le siama

Wisteria - o se lapoʻa tele, ma ina ia mafai e le laau ona maua se lanu matagofie i le vaitaimi atoa o tuputupu aʻe, e manaʻomia le faʻapipiʻiina o se fafagaina faavaitaimi. A o fafagaina le wisteria ma le faʻaaogaina o fualaʻau faʻapitoa, e faʻafeiloaʻi mai e pei ona taua i lalo: 10 lita o le suavai ma le 20 grams o le faʻamaʻiina o loʻo faʻaaogaina i totonu o le 1 mita o fanua.

E le gata i lea, o le liana o le a tali lelei atu i le folasagaina o le sosolo o le manulele paluga ua saunia i le fua faatatau o le 1 x 20 po o le folasisi (100 karama o le paʻu o le paʻu matagogo solo i totonu o le tasi pakete vai).

Taina vine

E tele fai togalaau e le iloa pe faapefea ona vavae lelei le siama. Ae faʻalagolago i le sao o le teuteuina o le faʻafefe o le a fuga le vine. O le visteria o le teuteuga e faia faalua i le tausaga.

A maeʻa ona totō, e tatau ona faʻamafa le paʻi autu o le aganuu i se pu malosi. E le gata i lea, o le a vavaeeseina uma laʻau taalaelae, lea e faʻaleleia ai le atinaʻeina o le ala autu.

I le tausaga muamua, i le taumafanafana o le togavao, e tatau ona faamautinoa o loo iai i luga i le itu i luga, o le isi lua - i le maualuga pe a ma le 45 tikeri.

I le lona lua o tausaga i le tau malulu, o le a manaʻomia le faapuupuuina o le ogaumu e le sili atu i le 80 centimita le umi. A maeʻa lena ona matou faia lea o ni vaʻai se lua ma faʻapuʻupuʻu i le tolu.

O le isi vaitau e sosoo ai, tatou te fusifusia le tumutumu autu o le vine i se lagolago, filifili lua taamilo ma nonoa i latou i le tutusa e tutusa ma le 45 tikeri. Afai o le a amata ona amataina ni paranesi faaopoopo i lalo o le laau, e tatau ona aveese.

I le isi laasaga, tatou te fusifusia le mea fou faatoa gaosia ma faapuupuu uma lala o le lona lua poloaiga i le 20 centimita i luga.

E taua! I le tausaga lona tolu, faʻapea foi i tausaga mulimuli ane, o le a tatau ona faia uma mea ua taʻua i luga o loʻo faʻatatau i le atinaʻeina o le laau.

Faʻasologa o le Wisteria

Le auala pito sili ona faigofie e fai ai le fanau a Wisteria - le vaevaeina o le vao. O lenei metotia e talafeagai mo laau talavou, e mai le 3 i le 5 tausaga. O vao tuai e naʻo le tasi itu ma vavae ese se vaega itiiti o le laau mo le totoina.

Fai mai tagata totō o le totoina o le vistia i le tautotogo o le a sili atu ona faamanuiaina, aua i le taumafanafana o le a maua ai e le laau le taimi e maua ai aʻa ma ola malolosi.

E masani ona faʻalautele e le faifaatoaga lapisi o le visteria. I le faʻatinoina o lenei togafiti, e faʻamaʻiina ai le vao o se tagata matua, ao tipi uma aʻa maua i le tolu.

O aʻa tetele uma e vavae ese saʻo i le aʻa aʻa, pe a maeʻa ona faaopoopoina le goutoma i le wisteria ma e tatau ona faaopoopo i ai le eleele fou.

E te iloa? O ia gaioiga o le a mafua ai le faateia o le laau, lea e faʻaalia ai aʻafiaga. O aʻa fou o lianes e iloga i se maualuga maualuga e mafai ai ona fausia ni fou fou, lea o le a atinaʻe ai aʻa laiti i le lumanaʻi.
O le tausaga e sosoo ai, e tatau ona toe faʻapalaina le togavao ma tipi aʻa i le aʻa aʻa, lea o le a faʻaaogaina mo le faapipiiina.

E tatau ona filifili na o na aʻa e le sili atu nai lo le penitala ma e umi le 10 i le 15 senitimita le umi. I le isi laasaga, o aʻa ua filifilia e togafitia i fugalaau ma totoina i eleele mama.

A o faagasolo lenei vaitau, e manaʻomia le faʻafefe faʻafefe. I le tautoulu, latou te totoina i se mea tumau pe i totonu o se kiona mo le tuputupu ae.

Faamai ma meaola faalafua o le visteria

E te iloa? Ona o le mea oona o le wisteria e le mafai ona aʻafia i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.
Ae o nisi taimi e osofaʻia ai le vine i se aphid green, mo le faʻaumatiaga latou te faʻaaogaina ai se fasimoli-paluga faʻafefete poʻo le vailaʻau faʻasaina "Tanrek".

O le isi meaola, lea e le fefe i mea oona o le wisteria, o se moa. Ina ia puipuia le laau i lenei tulaga, ua fautuaina e faaaoga le fualaau faasaina "Karate Zeon".

Saunia o le laau mo le taumalulu

A maeʻa le teuteuga o le autumn e puipuia ai le vao mai le malulu, ona pipiʻi ai lea o Pana i le eleele. A maeʻa ona aveese le lagolago, matou te tuʻuina le paʻu i luga o se laupepa poʻo le lapnik ma ufiufi lala i lau ogo lau.

E taua! O laʻau laʻau e faʻaaogaina e ufiufi ai le fue, aua e le pala, ma o loʻo taʻu mai ai o le vevela o loʻo i lalo o le a tumau pea.
O laumei mai luga e ufiufi i se vaega o lapnik poʻo soʻo se mea e ufiufi ai. Lisi lala o le vine e faasolosolo malie lava, sili ona filifili mo lenei aso mafanafana. E sili atu ona lelei le faia o le faʻataʻitaʻiga pe'ā uma le 'aiga o le aoauli, aua o le taimi nei e sili atu ai ona palasitino ona aʻa.

Visceria - o se laau matagofie, ma afai o le ae galueina lenei vine i luga o lau oe lava fuafuaga, e tatau ona e iloa lelei le auala e tausi ai le vistia i totonu o le togalaau. O le laau e le lelei, ma afai e te siʻosiʻoina ma sina tausiga ma le gauai, o le a mautinoa lava e faʻamafanafanaina oe i le faʻaleleia o fua.