Faatoaga faatoaga

E uiga i le gaosia o lupe i le fale

O moa i totonu o le atunuʻu e le gata o fuamoa fou i le laulau, ae faʻapea foʻi ma aano o manu.

O le tausiga o le tuʻuina atu o laʻau i totonu o le fale vevela poʻo le fanua e le faigata tele.

Ae e tatau ona iloa nisi o vaega o la latou faʻatoʻaga.

E lua auala e faʻatau ai moa.:

  • ave i le fale i le fale;
  • faatau diurnal talavou.

Faʻatoʻaina o le tuʻuina o sulu i le fale

Afai e le oi ai i totonu o le fale ni moa mo le tausaga muamua, ona mafai lea ona avea nisi o ni sulu e faʻapipiʻi fua ma toe faʻatumu le lafu ma talavou.

E aveeseina foi pou e ala i le faʻaaogaina o meaola laiti laiti. O le tele lava o taimi, e faʻatau e tagata e faatauina mai moa i aso taʻitasi i maketi moa po o mea tau pisinisi. A e faʻatau le tamaʻi faʻatau, e tatau ona e mautinoa o moa ia o le fuamoa fuamoa.

O le taimi la nei e sili ona taʻutaʻua o moa a Rusia paʻepaʻe, Minorki, Kuropatchatye ma le Leghorn paʻepaʻe.

I le olaga o moa iti, e tolu taimi taua mo lo latou atinaʻe:

  • muamua vaiaso e valu (0-8);
  • le isi lima vaiaso (8-13);
  • tausaga mai le sefulu tolu i le luasefulu vaiaso (13-20).

I le taimi muamua, o le moa e atiina ae enzyme, puipuia ma le cardiovascular system, totoga o le tino, ponaivi ma musika o loʻo ola, puʻu ma fulufulu.

I le vaitau e sosoo ai, o le tino o le tino e tupu i luga o le skeleton, o ligaments ma tendons e atiina ae. O le lona tolu o vaitaimi e faʻaalia i le vave faʻalauteleina o le tino atoa, o le gaosia o le tino. O loʻo i ai se toe fetuunaiga o le tino atoa.

O taimi taitasi i le olaga o se moa e taua tele i lona lava ala, ae tatau ona taulai faapitoa i vaiaso muamua: usitaia o le vevela puleaina, fafagaina o meaai, tikeri o le malamalama, puipuiga mai pusa, ma isi.

Pe a faʻapupulaina le lumanaʻi o le tuʻuina atu o laumei, e tatau ona tausisia le faʻavaeina o le lafu, pe a tutusa uma le maualuga ma le mamafa o moa uma. O vao moa ua faʻafefeteina e le fafaga, faʻasalalau i avanoa uma. O se taunuuga, o ia tagata ua toilalo, mamaʻi, ona oti ai lea.

Fafagaina ma se moa

O le tina matua e le gata na te teu moa, ae ia aoao foi i latou e fafaga.

I le amataga o le faʻasolosolo, e tatau ona aveese pepe pepe mai le faamoega.

E tatau ona faia lenei mea mo ni mafuaaga.:

  • e mafai e le moa ona faʻasalaga le moa i lalo pe togi i le va o fuamoa;
  • e mafai e le moa ona pa'ū i fafo o le faamoega.

Ma o le mea moni lava, ma i se isi tulaga, o le manoa o le a popole, e ono alu ese mai le faamoega ile taimi muamua. Hatching egg from chickens ua tuu i totonu o se atigipusa i luga o se moega vaivai ma siitia atu i se isi potu mafanafana ina ia latou le faalavelaveina le moa ma o latou sulu.

O le eggshell foi ua aveesea mai le faamoega. O moa 2-3 e totoe i totonu o le faamoega, faʻatagaina e faʻamago maeʻa, ona totoina lelei lea o le brood.

Afai o le faaiuga e foliga mai e le maualuga tele, ma o moa ua liua, e mafai ona e faaopoopo ia i latou na faatauina mai i luga o le maketi pe fagu i totonu o le incubator.

E le gata i lea, ua totoina faʻatasi ma tamaiti laiti i le taimi e tasi, talu ai mulimuli ane o le a mafai e le moa ona iloa le va o le "lona" ma le "tagata ese" ma o le a amata ona tauva i tagata ese. I lalo o le moa o le tele o le lapopoa, e mafai ona e faatagaina e oo atu i le 20-25 tamaiti.

O Shabo o se fatuga o moa, o loʻo faʻamalamalamaina le lalelei ma le faʻatusatusaga. O la latou laititi laʻitiiti ma foliga matagofie o loʻo faʻatoʻilaloina loto o le tele o faifaatoaga moa.

Fafagaina o pusi e iai ona lava uiga, e ese mai le fafagaina o moa masani. Faitau atili ...

O le moa ma moa e tatau ona i totonu o se potu malulu, mafanafana ma susulu. Meaʻai ma le vai e tatau ona tausia i taimi uma. Mai aso muamua latou te fafagaina ai moa ma fuamoa mafiafia ma masima.

E sili atu le lelei o le fafagaina o le fafaga, talu ai o laʻau o moa moa e agavaivai ma e mafai ona manua i luga o se pito i lalo. O fomaʻi masani e masani ona nonoa se moa e le vae i luga o se maea uʻamea umi.

O le uumi o lenei maea e tatau ona pei o le moa e alu fua fua i le tagata inu, ae le mafai ona liua. O le moa e pei o se manulele vao, e fiafia e fafaʻi mea uma i vae i le sailiga faifai pea mo meaaio le mea lea, o pusa ma mea inu inu e mafai ona pauu i lalo o paʻu.

O le totoina o moa i lalo o le moa e aveesea ai le tele o faafitauli:

  • leai se mea e popole ai e uiga i le mafanafana o le talavou;
  • o le moa e aʻoaʻoina taʻitoʻatasi pepe e fafaga i le leo ma taʻi ma lona gutu i le pito i lalo o le fafaga;
  • e lapataʻia e le matuamoa ia moa o mea matautia ma puipuia i latou.

A aunoa ma se matua

Mo moa ua leva ona saunia se potu mafanafana ma susulu.

O le vevela i totonu o lenei potu e tatau ona tausia seia oo i le 25-28 tikeri Celsius. O le uluai fafagaina o meaola laiti o loʻo faia i luga o se moega vaivai, ina ia latou le faʻaleagaina laʻau faʻalelei.

Meaʻai e faʻasalalau, ona pipiʻi lea i se tamailima, faʻataʻitaʻi le taina o le gutu o le hen. E tali mai pou i le tuʻituʻi ma taumafai e faʻataʻitaʻia i latou lava.

Faʻaavanoa loa le isi vaʻapala ma tagata inu i vai. Pe a iloa e le moa e togi le meaai, o le a ia vaavaai mo ia i le fafaga.

E faia fafaga i se auala e mafai ai e tama talavou ona tuu o latou ulu i totonu ae le o aʻe ma o latou vae. A le o lena, o le a faʻapalapalaina pea lava meaai, ona salalau solo lea i le fola. I le taimi nei i luga o le faʻatau, e tele meainu inu mo moa.

Ae e mafai e le faʻatoʻaga faʻatoʻaga vao ona faʻaaoga i le taimi muamua se masini e tofotofoina i le tele o tausaga mai sau sau ma se tioata. Liligi le suavai fou i se ipu malamalama masani, ia ufiufi i se saula ma faʻafeiloaʻi malie.

I lalo ifo o pito o le tioata latou te ufiufiina se paipa o matika mai itu e lua, ma vavae ese muamua ulu o le sulfuric. O le vai i totonu o le saukoso o le a faʻaauau i luga o le tulaga lava e tasi seia oʻo ina leai se ipu.

O nei tagata inu ua faigofie na o le vaiaso muamua o moa seivagana ua latou aoao e alu ese i se tioata ma liliu i luga. Ona e manaʻomia lea e faʻaopoopo nisi meainu inu.

Mo le faia o se mea e faʻalelei ai microclimate, ua faʻapipiʻiina se moli i lalo o le mea e vevela ai moa. Afai e le lava le mafanafana o le potu, e potopoto tamaiti laiti i se faaputuga, feʻaʻei le tasi i le isi.

O loʻo i ai se tulaga lamatia o le gaogao ma le oti o moa. I se malulu mafanafana, o tamaiti o loʻo sogasolo solo pe o loʻo momoe eseese mai le tasi.

Fausiaina o se moa

Faʻanofoina tamaiti laiti e tuʻuina atu i se moa moa ua saunia faapitoa mo nei faʻamoemoega.

Afai o se fale tuai, muamua na faʻaaogaina, ona tatau ai lea ona fai le toe faaleleia. O puipui ma le taualuga e tatau ona limescaled e faamama ai.

O perches ma nofoaga e faʻatauina ai fuamoa e tatau foi ona gaosia. Afai ei ai se moega tuai, e tatau ona aveese atoa, o le fola e tatau ona togafitia lelei ma e tatau ona tuʻu se mea fou moega moe.

Pe a fausiaina se pou moa fou, e tatau ona iloiloina nisi o manaʻoga:

  • o le mamao mai le fale mautotogi e tatau ona le itiiti ifo i le 10 mita;
  • le nofoaga o le fausiaina e le tatau ona tu i se eleele maualalo ma lolovaia i lolovai;
  • i le tulaga o se moa moa, e tatau ona saunia se nofoaga e savali ai, e sili atu i laau tetele e ola ai i luga, e maua ai se natura masani;
  • afai e leai ni laau i luga ole savaliga, ona tatau lea ona fausia se fale e puipui ai mai le la ma le timu.

O le tele o le coop e fuafua mai le faʻatusatusaga 3-4 hens i sikuea mita. O mea mo le fausiaina e filifilia e tusa ai ma mea tau tupe ma tu ma aga masani i le eria.

E mafai ona avea ma piliki, o se laau, o se maa. O nisi taimi o puipui e faia mai i lalo. I soo se tulaga lava, e tatau ona latou mafanafana, aua le galo i le taumalulu ae aua le pauu i le vevela vevela.

I totonu o le falemoa e tatau ona:

  • faamalama i totonu o soo se puipui vagana ai le itu i matu;
  • paʻu;
  • ofe mo le faʻatauina o fuamoa;
  • Manhole - alu i le nofoaga savali;
  • nofoaga mo tagata e fafaga ma meainu ma oneone bath;
  • moli

O perches e faia mai polesi po o laupapa laupapa. O paʻu laupapa e tatau ona fuafua lelei ina ia le afaina o latou vae i moa.

Afai e faʻaaoga pou mo perches, ona tatau lea ona matua mafiafia ina ia latou le punou i lalo o le mamafa o moa, ma ia mafai foi ona pipii mau i latou ma aua le paʻu. O le mamao i le va o paʻu e tatau ona le itiiti ifo ma le 0.5 mita ina ia le pa'ū ifo i lalo ia paʻu o moa e nonofo i luga.

Mo le taimi talafeagai ma le faʻaaogaina lelei o le tuʻuina i totonu o le falemoa e manaʻomia le faʻaogaina o le perchesina ia mafai ona latou tausia i le taimi o le faamamaina.

Neta mo fuamoa ua faʻatulagaina i se mea e le o maua i le mea e sili ona moe O le numera o nusi e fuafua mai le faʻatusatusaga: tasi o le faʻaoloa mo le 4-5 tuʻuina o hens. E fautuaina le tauaveina o faitotoa e ulufale atu ai ma se fale puipui ina ia le vave alu atu le malulu i le taumalulu i totonu o le falemoa.

Latou te tautau puipui i se mamao o le itiiti ifo i le 20 simetimita mai le fola: o lenei mea e mafai ai ona e tatalaina e aunoa ma le fefe i le fusiina o lupe i totonu o le potu. Laz faatino i luga o le fola, ae le o le itu i luma o le faitotoa i luma, ina ia le fatuina se ata tusi.

O le alu atu i le papa e tatau ona faia ma se faitotoa o le a tapuni i le po ma i le tau malulu.

Ou te manaʻomia se moa?

Afai o le faʻamoemoe o le teuina o ni piko o le na o le maua mai o fuamoa fou ma aano o moa, ona filifilia lea o le moa i le lafu moa.

Ae e tatau ona tatou manatuaina o fuamoa na maua mai o le a le faʻaaogaina ma e le talafeagai mo le faʻavevesiina ma le faʻavevesi. Ma o le moa moa e aunoa ma se poa moa leotele e le o se moa moa. Ina ia maua au fua mo le toe faʻafouina o laupepa, e tatau ona i ai se moa i le faatoaga.

I le avea ai o se tulafono tasi le moa mo le 10-15 hens ua lava. Afai e tele atu ni moa, ona taua lea o le moa. O le mea lea e tulai mai ai faafitauli.

O le mea moni e faapea, e le talia e tama tamaʻitaʻi a latou moa moa, ma o loʻo i ai pea faʻafefe, taua. E iai se aafiaga le lelei i moa. E manaʻomia le ola faʻatasi o fitafita i fale puipui, taʻitasi ma a latou lava moa.

Fai se fale ma se fanua ma ia ma faʻatau fuamoa moa i le faleoloa? Po o le faia o se taumafaiga maualalo ma maua a latou faʻailoga? E filifilia e le tagata lava ia.