Laʻau

Malumalu o Peony Shirley

O le logo matagofie o le eseesega o le Malumalu o Shirley na faaigoaina i le tamaitai lauiloa iloga o Hollywood ma sa fafaga i le Iunaite Setete i le 1948. O lona lelei o lona foliga matagofie. O fugalaau ei ai foliga lapopoa ma e foliga mai o rosa i foliga vaaia ma manogi.

Malumalu o Peony Shirley - o le a le ituaiga ituaiga eseese, le talafaasolopito o le foafoaga

O le ituaiga o laau e ola i le 90 cm, e malosi tele ma e le pau i lalo o le mamafa o pulupulu e oʻo i le 20 cm le lautele. O le pulupulu lava latou ei ai se lanu piniki, ma suia i le sinasina-lanu ao latou fuga (i le faaiuga o Me). O fugalaau e faʻamalamalamaina lau laʻau o le lanu lanumeamata, i le amataga o le autumn ua avea i latou ma ulaula. Ona o le mana malosi, e le manaomia e le au matutua matutua le lagolago faaopoopo.

Malumalu o Peony Shirley

Faʻatau ma faʻasoa

Faatasi ai ma tulaga lelei, o se maualuga maualuga o le toʻa ma le malosi e faapalepale ai le malulu--40 ℃. O taʻavale e mafai ona tuʻu mo le taumalulu e aunoa ma se puipuiga. O sui o lenei ituaiga e puipuia mai faʻamaʻi ma siaki. O togalaau faʻatoʻaga e filifilia ma le faʻaeteete mo i latou, e pei o le Falesa a le Falesa o ni laufanua faʻalauiloa ma e mafai ona faʻaleleia mo le tolusefulu tausaga e aunoa ma le manaʻomia mo le suia. O le ituaiga meaola e toetoe lava leai ni faʻafitauli, sei vagana ai nisi o mea e manaʻomia e uiga i tausiga.

Faʻaaogaina o mamanu

O le Malumalu o Peony Shirley e faʻaaogaina ma le faʻaogaina e tagata e faia fausaga e faia ai ni fatuga eseese. Ona o le le mautonu o le ituaiga, ua aofia ai i galuega faatino mo togalaau aina. O le aganuu e faʻaaogaina e:

  • faʻavae tasi poʻo le faʻavaeina i luga o laʻau faʻatasi ma faʻamaumauga o mea faʻapipiʻi;
  • o le ogatotonu o le lapotopoto faʻatalanoa faʻatasi ma tausaga taʻutaʻua;
  • laʻau vaʻaia o togalaau faʻatasi ma gladioli, numera poʻo le faʻatauvaʻa.

Faʻalogo lelei! Vailaʻau eseese e foliga lelei i le tuʻufaʻatasiga faʻatasi ma laʻau tihi. E mafai ona totoina i le ogatotonu pe faʻaaogaina o se faʻavaa mo le tuufaatasiga atoa.

Le totoina o talo, pe faapefea ona totō ile eleele

Peony Pillow Talk - ata fugalaau

O vao masani a Shirley Temple e le mafua ai ni faafitauli i le taimi o le totoina ma le tuputupu ae o le faagasologa, pe afai e taua le matauina o mea taufaasese uma - silasila i le faamatalaga o le Shirley Temple peony.

Totoina o peonies

Totoina i aʻa

A o lei fanauina, e taua le faia o se auala talafeagai i le filifiliga o auala. O le filifiliga pito sili ona lelei o le a avea ma auala e gaosia ai laau. O le laau toto e totoina e ala i le tipiina, o le vavaeina o ia lava e maua i le pepa ua maeʻa, ma uaʻi faapitoa atu i le lelei o mea toto. E le tatau ona i ai ni siama ma pala.

O le a le vaitau o le tau

O le Malumalu o Peony Shirley e masani ona totoina i le afa lona lua o Aokuso, i le amataga o Setema po o le amataga o Novema. Mo le tulaueleele, latou te filifilia ni nofoaga e aunoa ma le matagi ma le la, faatasi ai ma se eleele mago lelei eleele mama i meaʻai.

Filifiliga nofoaga

O le Malumalu o Paeonia Shirley e le mafai ona totōina i le eleele eleʻele, e sili ona lelei le filifilia o nofoaga e iai le loam o le malosi o le suavai poʻo le le tutusa, e mafua mai i le lelei atoatoa o le ea ma le susu. O laʻau e tuʻuina i se mamao o le itiiti ifo ma le tolu mita mai laau maualuluga, ma tumau le mamao o le tasi le mita i le laina.

E faʻapefea ona saunia le eleele ma fugalaau mo le totoina

Mo le laau toto, o nofoaga e puipuia e puipuia mai le matagi malulu e filifilia. O fualaau e tatau ona lua tausaga le matutua ma ia i ai pe a ma le 3-5 i luga o laʻau eletise faʻatasi ai ma se aʻa faʻamautu lelei. 10-14 aso aʻo leʻi totoina, e saunia le taʻavale ma le lautele ma le loloto o le itiiti ifo ma le 60 cm, ona tumu ai lea i le palapala faʻafefiloi, lea e tatau ona aofia ai: turf, humus, peat and leafy soil.

Faʻamatalaga taua! E aoga le faaopoopo le 80 kalama o superphosphate ma le 40 kalama o le potassium sulfide i le eleele. O le malolo mo le totoina ua faʻatumu 2/3 o le aofaʻiga o le volumes.

Galulue ma fua

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

A o lei totoina, ia saunia se pu e fuafua mo le alualu i luma o le aʻa. I le i ai o eleele palamole, e fautuaina e faʻaopoopoga i le suavai lelei. O le faʻavaeina o loʻo aofia ai ni laasaga:

  • i le ogatotonu o le malologa faia se mea maualuga;
  • latou te tuʻuina se 'ie i luga ma faʻamaʻo le faiga;
  • gaʻo mo le toe faʻafoʻiina ua tuʻuina i se mamao e 2-3 cm mai le pito i luga;
  • o aʻa e fufuluina i le palapala, ona faʻasaina lea o le eleele ma faʻamamaina.

O se liʻo latalata i aʻa e mulimulita ma le humus e puipuia ai le le lava o le susu mai le eleele palapala pe a uma ona toto.

Fatuina fatu

Faatasi ai ma le fesoasoani a fatu, ua na o ituaiga o meaola e ola i luga o le vao e faʻalauteleina. O lenei faagasologa o le taimi e faʻaaogaina ma fetaui lelei mo le au fai togalaau. I le tele o tulaga, ua fautuaina e polofesa e faapea o le fausiaina e tatau ona faia e tusa ai ma se faiga masani e ala i le faʻaaogaina o le vaeluaga o le vao.

Tausiga o togalaau

O le Malumalu o Peony Shirley e le mafua ai ni faafitauli ogaoga ile faagasologa tausiga. Ina ia mafai ona fuga lelei le fugalaau, e tuʻuina atu i le taimi talafeagai le suāsusu, faʻasusu ma faʻamalo le palapala i le taimi, ma faʻamamā le nofoaga mai vao.

Humidification ma laʻei pito i luga

Peony Yellow Crown

O le vao e faʻafeinuina vave, e puipuia ai le gaogao o le eleele. I le taimi lava e tasi, latou te mataʻituina le tele ma le lelei o le faʻavaivai i le tautotogo. Talu mai le amataga o Setema, ua matua susulu le lalolagi. I lenei tulaga, e totogo le laau mo le tausaga e sosoo ai. O fualaau e manaʻomia ai le sili atu ma le lua pakete vai. E masani ona manaʻomia le faʻamaʻiina o laau i le tolu poʻo le fa tausaga talu ona totoina. Ua faʻapipiʻiina le faʻatasiga ma le faʻafeinu. I le amataga o Aperila, e faaopoopoina vaega ole eletise, o le taimi lona lua e faʻamaʻaina ai le eleele aʻo lei amataina le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina ai fualaʻau.

E taua le iloa! O le laei pito tolu pito i luga e tatau ona aofia ai le paluga faʻatasi ma le eletise.

Faʻasalaina o peonies

Lauina ma le totoina

O le eleele e latalata i le vavao e matagose i le fua faatatau i le aso pe a uma le timu; o lenei faiga e faʻaleleia ai le tuputupu aʻe ma faʻaleleia le lelei o le eleele. Mo le puipuia o eleele ma faʻaleleia mea totino, o le palapala e faʻaaogaina i le faʻaaogaina o mea faʻalaʻau, faapalaga poʻo se ata faʻataʻitaʻi.

Faʻatau togafitiga

Mo le puipuiga, o le eria lata ane i le peonies e masani ona faʻamamāina vao leaga. I le taimi o le tautoulu i le maeʻa ai o le malulu o le tau, totoʻa i luga aʻe o le eleele ua vavae saʻo i le palapala. O le ituaiga e aofia ai le vaega o laau toto mago, ae e tatau ona ufiufi i le afa o le kiona ma se faapalaga poo le humus layer.

Blooming Peony Shirley Temple

Peony Kansas (Paeonia Kansas) - galue i le togalaau

O le ituaiga e taua o le "terry" fua. Ole lanu o fugalaau taʻitasi e mafai ona oʻo i le 20 cm. O le lanu o le pulupulu e fesuisuiai mai le lanu piniki i le paʻepaʻe paʻepaʻe, o le gaʻo mo faʻaupuga e saʻo lelei, o loʻo i totonu ma e latalata i fafo.

Faamatalaga faaopoopo! O le vailaʻau o loʻo i ai se manogi manaia, e manino le lagona i le faagasologa o le tatalaina o pusa.

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

O le susu o le susu o le Shirley Temple, e pei o le isi lactiflora ituaiga, ua manatu muamua o le uluai fugalaau e amata ona fuga mai i le amataga o Me. O le taimi o le vavalalata e le itiiti ifo i le lua i le tolu vaiaso, i le amanaia o tulaga tuputupu ae.

Tausia i le taimi o fuga ma mulimuli

O le fugalaau e tumau pea o latou uiga lelei, e faʻamamaina ma le faaeteete i le vaitau o le vavao ma le maeʻa. E taua le faʻafefeina o le eleele i le taimi, e faʻapipiʻi le vao i luga o laei i le tulaga o le fuga o le fatu.

Aisea e le fuga ai peonies, mafuaʻaga masani

Afai e le fuga le vao, atonu o le mafuaʻaga o se soliga o le faiga o le suavai, faʻaaogaina o le faʻaaogaina le saʻo poʻo le leai. O nisi taimi e le lava le susulu o le la, lea e faʻafefe ai le leai o ni faʻamalama.

Peonies pe a uma ona tupu

A maeʻa le taimi o le fugalaʻau, e manaʻomia e le aganuu se tausiga faʻaopoopo ina ia faatumauina pea e tamaʻitaʻi o latou uiga teuteu seia oʻo i le isi tausaga.

Suiga

O le faʻatulagaina o faʻatulagaga e faia ile 4-5 tausaga. Ona o lea, ua toe totoina ai laau ma ola vave. Mo le mafuaʻaga lenei, o loʻo faʻataʻapeʻapeina vao ma vaevaeina i ni nai vaega ma se meafaigaluega mataʻutia, ona totoina lea i se nofoaga fou.

Manatua! E taua tele le faʻatino lelei o galuega sauniuni ma filifili ma le faʻaeteete vaega mo le totoina.

Teuteu

O le teuteuina o togavao e faia i le taimi o le tautoulu, tipi ese o latou eleele i le maualuga o le eleele. Ole faʻataʻitaʻiga ole faʻataunuʻuina pe a maeʻa le tau malulu, ina ia aloese ai mai faafitauli.

Sauniga o le taumalulu

O le eseesega o le Malumalu o Shirley e puipuia i le malulu, o lea e le mafai ona e ufiufi vao mo le taumalulu. E le gata i lea, o le palapala ua ufiufi i se mulching layer e faaleleia atili ai le thermoegulation.

O faʻamaʻi, faʻamaʻi ma auala e faʻafefe ai

O lenei laau toto e masani lava ona maʻi i siama viral, aemaise lava, o le mama mama, lea e faatatau i faamaʻi e le mafai ona togafitia. E masani ona pagatia peonies mai le lauulu enaena, e faʻafefe ai faʻamaʻi pipisi. Iniseti e masani ona osofaia le laau. Ina ia puipuia o latou aʻafiaga, o le a faʻasalalauina talofa i tapenaga a Aktara ma Kinmix.

Peonies o le teuteuga atoatoa mo le togalaau. O le vailaʻau e teteʻe i le malulu ma e sili atu ona lelei mea tau teuteu. E taua tele le popole ina ia fiafia fugalaau i tagata e ona ma foliga matagofie.